Προς το περιεχόμενο

plextor dvd-r

atvelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πηγε καποιος φιλος στην disk impex να παρει το plextor dvd-r και του ειπαν οτι δεν εχει δυνατοτητα να κανει αντιγραφη dvd γιατι εχει διαφορετικο format ξερει καποις κατι για να καταλαβω και εγω τι ενοουν.

Δημοσ.

Το ίδιο μοντέλο έχει πάρει ένας γνωστός μου και δεν έχει πρόβλημα με το να αντιγράφει ταινίες DVD..

Δημοσ.

Καλημέρα,

Ο γνωστός του Timiman είμαι εγώ (καλημέρα Timiman!) και θέλω να βεβαιώσω τον φίλο atvelos ότι η αντιγραφή ταινιών DVD με το Plextor PX-504A είναι 100% εφικτή.

Αυτά που είπαν στον γνωστό σου φίλε atvelos ή είναι λάθος ή ο γνωστός σου κάτι δεν κατάλαβε. Όπως θα ξέρεις υπάρχουν δύο φορμά, τα περίφημα +R/RW και -R/RW. Το Plextor PX-504A έχει τη δυνατότητα να γράφει σε άγραφα μέσα (δισκάκια) +R/RW. Από εκεί και πέρα, το αν η ταινία που θα γραφεί θα μπορεί κάποιος να τη δει είτε στο DVD drive του υπολογιστή του είτε στο επιτραπέζιο DVD player, εξαρτάται αποκλειστικά από δύο παράγοντες: (α) τη συμβατότητα του DVD drive ή/και του DVD player με το φορμά +R/RW και (β) από το αν το άγραφο μέσο αυτό καθεαυτό είναι της προκοπής ή φτηνιάρικο.

Έχοντας το Plextor PX-504A εδώ και 18 μέρες περίπου έχω ήδη γράψει γύρω στις 30 ταινίες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Η διαδικασία που ακολουθώ είναι αυτή που περιγράφεται στο περιοδικό RAM στο τεύχος Μαρτίου με μία ελαφρά τροποποίηση όσον αφορά τους υποτίτλους, και τα αποτελέσματα είναι ακριβώς τα αναμενόμενα: άψογη ποιότητα παρά την όποια συμπίεση απαιτείται, χωρίς ουσιαστική διαφορά από το πρωτότυπο.

Για να προλάβω πιθανή ερώτηση για το ποιό φορμά θα επικρατήσει (το + ή το -) θα ήθελα να πω ότι, ακόμη και αν επικρατήσει το "-" όπως πολλοί διατείνονται, τότε εφόσον για τους επόμενους 20-24 μήνες κυκλοφορούν άγραφα δισκάκια +R/RW τότε το Plextor PX-504A είναι άριστη αγορά λόγω της αξιοπιστίας και του after sales support. Σχεδόν όλες οι επιτραπέζιες συσκευές αναπαραγωγής DVD εδώ και 2 χρόνια είναι συμβατές με το φορμά (βλέπε και στο http://www.dvdrhelp.com/dvdplayers), επομένως δεν τίθεται θέμα. Μετά από δύο χρόνια η τεχνολογία των DVD recorders θα είναι σκάλες ανώτερη οπότε βλέπουμε τότε.

Ίσως ήμουν λίγο κουραστικός αλλά ελπίζω να κάλυψα τόσο τον φίλο atvelos όσο και όποιον άλλο είχε παρόμοιες απορίες.

Φιλικά,

Δημοσ.
internet_gr

said:

poso kostizoun peripou ta pio ftina dvd+r?

(α) Αν αναφέρεσαι σε συσκευές, το Plextor κοστίζει γύρω στα 350-360 ευρά (Disk Impex, 210-9404079), ενώ υπάρχει και το NEC που νομίζω είναι και για + και για - αλλά είναι bulk και έρχεται γύρω στα 300 ευρά.

(β) Αν αναφέρεσαι σε άγραφα μέσα, άνοιξες μεγάλη κουβέντα! Προς το παρόν εγώ βρίσκω τα TDK στο Πλαίσιο στα 3.9 ευρά το τεμάχιο (για 10άδα) ενώ είχα πάρει και Verbatim με 4 ευρά. Η Disk Impex θα φέρει σύντομα (μπορεί και να έφερε ήδη) τα Thats (Tayo Yuden) αλλά ακόμη δεν ξέρω τιμή.

Μία συμβουλή για άδεια δισκάκια: επειδή εδώ δεν μιλάμε για ξεφτίλα ποσά, και επειδή δεν είναι CD-R που παίρνεις μια 10άδα με 5 ευρά και αν σου βγουν σουβεράκια στα @@ σου, είναι φρόνιμο να προτιμά κανείς γνωστές μάρκες. Έχω ήδη γράψει 35 DVD+R, τα περισσότερα TDK, και δεν είχα πρόβλημα ούτε με ένα. Θα δοκιμάσω και δυο-τρία Thats όταν έρθουν και θα κρίνω αν αξίζει. Στο φινάλε, γράφω ταινίες που θέλω να τις κρατήσω για καιρό και επιθυμώ αξιοπιστία και προπάντων συμβατότητα με επιτραπέζια players.

Για ό,τι άλλο θέλεις εδώ είμαστε!

Δημοσ.

εφερε η disk impex κενα δεν ξερω τιμη αλλα αυτη λενε οτι τα συγκεκριμενα που εχουν δεν υποστηριζουν το format για το plextor dvdr που οι ιδιοι εισαγουν!!!

Δημοσ.

Όπως γράφτηκε πιό πάνω, υπάρχουν 2 διαφορετικά format: τα DVD-R και τα DVD+R (και τα αντίστοιχα τους DVD-RW και DVD+RW).

Προφανώς, τα δισκάκια που έφερε η Disk Impex είναι DVD-R και γι' αυτό δεν κάνουν για το Plextor...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...