Προς το περιεχόμενο

Shion Sono's Love Exposure

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου κίνησαν την περιέργεια τα σχόλιά σας και έβαλα να την δω.. Είμαι λίγο μετά την πρώτη ώρα της ταινίας (Chapter 3) και ομολογώ ότι είναι από τις πιο μεγάλες π@π@ριές που έχω δει.. Άτοπα πράγματα, χωρίς νόημα, χωρίς μέση και τέλος, χωρίς ενδιαφέρον... Δεν είναι από τις ταινίες που την κλείνεις στη μέση και δεν την ξαναβάζεις ποτέ, αλλά είναι πραγματικό χάσιμο χρόνου, κατ' εμέ..

Έχει ακόμη 2μισι ώρες, βέβαια, αλλά θα πρέπει να γίνουν εξαιρετικά πράγματα για να αλλάξω έστω και λίγο γνώμη...

Δεν αλλάζουν και πολλά, η ταινιούλα είναι κλασική γιαπωνέζικη π@π@ρι@, τίγκα στην ανωμαλία.

Σε 3-4 δώσεις βλέπεται πάντως...

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μόλις τελείωσα την ταινία. It's official : Πρόκειται και επισήμως για την μεγαλύτερη π@π@ρι@ που έχω δει ποτέ... Κι έχω δει πολλές !! Το πιο ΗΛΙΘΙΟ δημιούργημα από καταβολής κόσμου. Ταινία χωρίς σενάριο, χωρίς νόημα, χωρίς αρχή μέση και τέλος, με σκηνές ατάκτως ειρημμένες all over the place, χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Παιδικά πράγματα, άτοπα εντελώς. Η ταινία θα μπορούσε άνετα να είναι 10-15-20 ώρες, αφού επρόκειτο για σκόρπιες σκηνές χωρίς νόημα ή συνοχή που θα μπορούσαν να συνεχίζονται εσαεί. Πραγματικά πιστέυω πως ένα μεθυσμένο 8χρονο πιτσιρίκι με σύνδρομο Down θα μπορούσε να γυρίσει πολύ πιο ενδιαφέρουσα ταινία. Ο μόνος λόγος που συνέχισα να παρακολουθώ ήταν για να δώ πού στο διάολο το πάει... Και δεν το πήγε πουθενά !! Ό,τι και να πω, πιστεύω πώς δεν θα μπορέσει να αποτυπώσει ούτε το 1/1000 του overwhelming της απέχθειας που αισθάνομαι γι' αυτή την ταινία. Θεωρώ πώς ο δημιουργός της πρέπει να λιθοβοληθεί δημοσίως, αφού πρώτα τον αναγκάσουν να δει 3-4 φορές αυτό το έκτρωμα που έφτιαξε. Μαρτύριο κανονικό...

ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ !!! 4 ώρες από τη ζωή μου που δεν πρόκειται ποτέ να πάρω πίσω. Αυτό ήταν.. Πάω να ξεράσω.

Δημοσ.

Μόλις τελείωσα την ταινία. It's official : Πρόκειται και επισήμως για την μεγαλύτερη π@π@ρι@ που έχω δει ποτέ... Κι έχω δει πολλές !! Το πιο ΗΛΙΘΙΟ δημιούργημα από καταβολής κόσμου. Ταινία χωρίς σενάριο, χωρίς νόημα, χωρίς αρχή μέση και τέλος, με σκηνές ατάκτως ειρημμένες all over the place, χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Παιδικά πράγματα, άτοπα εντελώς. Η ταινία θα μπορούσε άνετα να είναι 10-15-20 ώρες, αφού επρόκειτο για σκόρπιες σκηνές χωρίς νόημα ή συνοχή που θα μπορούσαν να συνεχίζονται εσαεί. Πραγματικά πιστέυω πως ένα μεθυσμένο 8χρονο πιτσιρίκι με σύνδρομο Down θα μπορούσε να γυρίσει πολύ πιο ενδιαφέρουσα ταινία. Ο μόνος λόγος που συνέχισα να παρακολουθώ ήταν για να δώ πού στο διάολο το πάει... Και δεν το πήγε πουθενά !! Ό,τι και να πω, πιστεύω πώς δεν θα μπορέσει να αποτυπώσει ούτε το 1/1000 του overwhelming της απέχθειας που αισθάνομαι γι' αυτή την ταινία. Θεωρώ πώς ο δημιουργός της πρέπει να λιθοβοληθεί δημοσίως, αφού πρώτα τον αναγκάσουν να δει 3-4 φορές αυτό το έκτρωμα που έφτιαξε. Μαρτύριο κανονικό...

ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ !!! 4 ώρες από τη ζωή μου που δεν πρόκειται ποτέ να πάρω πίσω. Αυτό ήταν.. Πάω να ξεράσω.

απτο στομα μου το πηρες eek.png

Δημοσ.

20090522_love_exposure.jpg

IMDB

Rotten Tomatoes

=================================================================================================

Προκειται για μια προβολη που ανεβαλα εδω και 2 μηνες, καθως εψαχνα την καταλληλη στιγμη που να ειμαι ξεκουραστος, ορεξατος και τιποτα να μην μπορει να με διακοψει. 4 ωρες ταινια δεν ειναι λιγο πραγμα. Οταν τα καταφερα ξεκινησα τον μαραθωνιο εχοντας δει ηδη τρεις αλλες ταινιες του δημιουργου (Strange Circus, Suicide Circle, Exte).

Οσο προετοιμασμενος ομως και να νομιζα πως ημουν για την μουρλαμαρα του, αυτο που μου συνεβη δεν το περιμενα. Καταρχας, να τονισω οτι εχουμε να κανουμε μια ταινια η οποια συνδυαζει αριστουργηματικα τουλαχιστον 7 ειδη ταινιων. Ειναι οικογενειακο δραμα, ειναι κωμωδια, ειναι splatter, action (με street fighting καταστασεις), ρομαντζοταινια, ψυχολογικο θριλερ, και WTF -νομιζω οτι επιβαλλεται η δημιουργια του WTF ως genre-. Το σοκ αρχιζει για μενα επειτα απο το πρωτο πολυ καλο 2ωρο. Τοσο περιεργα για τοση ωρα δεν εχω ξανανιωσει. Μαυρα γραμματα στη λεξη "περιεργα".

Απλα απορω -και ειναι μια ειλικρινεστατη απορια αυτη- πως ειναι δυνατον ο Shion Sono να καταφερνει να φτιαχνει ταινιες και να μην βρισκεται σε καποιο τρελοκομειο, φορωντας ζουρλομανδυα και τραγουδωντας ιαπωνικα ποπ ασματα, οντας μονιμως ναρκωμενος απο καθε λογης φαρμακα. Δε θελω να δωσω καθολου λεπτομεριες απο την υποθεση, καποια τεχνικα στοιχεια ειναι η υπεροχη μουσικη υποκρουση που υφισταται εξαιρετικες αλλαγες αναλογα με το μερος στο οποιο βρισκεται η ταινια και το εκαστοτε υφος, οι σχεδον αψογες ερμηνειες -ή και σκετο "αψογες", αναλογα με την κριση του καθενος- και η μοναδικη υφη της φωτογραφιας.

Περνανε οι 4 ωρες λοιπον, κι εγω ακομη καρφωμενος στην οθονη, μ' ενα weird λουκ φρικης κι ενα μυαλο που προσπαθει να καταλαβει τι ειδε (για να αποφυγω τις παρερμηνειες, η ιστορια βγαζει απολυτο νοημα). Να αναρωτιεται γιατι στο διαολο το ειδε και να θελει αμεσως να το ξαναδει την ιδια στιγμη. Α, ανεφερα την φοβερη μουσικη; Ηταν και τοτε παρουσα. Η τρομακτικα περιεργη αισθηση συνεχισε να υπαρχει, και επρεπε να περασουν 3 ωρες για ν' αρχισω να συνερχομαι απο το σοκ, να μπορω να σκεφτω και κατι αλλο πλην της ταινιας και να σταματησει αυτη η γαμημενη μελωδια να παιζει στο μυαλο μου. Πιστευα πως ολα ειχαν τελειωσει. Αρκετες ωρες μετα με βρισκουν να ξυπναω στις 6 το πρωι, σοκαρισμενος απο εναν εφιαλτη επηρεασμενο απο το εν λογω κινηματογραφικο τερατουργημα. Αναθεμα σε Shion Sono.

Ενιωσα, συμπερασματικα, την αναγκη να περιγραψω την εμπειρια μου και να ρωτησω τους παρευρισκομενους αν την εχουν δει και αν βιαστηκαν κι εκεινοι ψυχολογικα. Αν κρινω απο σχολια στο imdb ("Never before has a movie shocked me in terms of story and characters (that's a lie actually). I'm traumatized. And I mean that in the greatest way ever ") σιγουρα υπαρχουν κι αλλα θυματα.

9/10 (ή WTF/10).

ΥΓ. Σημερα ετοιμαζομαι να δω και το Noriko's Dinner Table, παλι του ιδιου καριολη. Wish me luck.

ΥΓ2. Δειτε εδω φατσα ψυχακια. Καμια εντυπωση.

Eχω δει το Norikos dinner απο τον συγκεκριμενο και το αλλο με τις μαθητριες που αυτοκτονουσαν,suicide club.Δεν ξετρελαθηκα ,καλες ιδεες εχει .Καπου το χανει στην πραγματωση .Πολυ αργοι ρυθμοι και υποτονικοι για τα γουστα μου .Αρα μαλλον δεν θελω να δω και τριτη ταινια απο τον συγκεκριμενο.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ταινιάρα είναι η συγκεκριμένη. Σήμερα θα δω κι εγώ κι άλλη του ίδιου. Αυτή την είδα χωρίς καμία παύση πέραν μιας εξαιρέσεως που τη σταμάτησα για λίγο. Είναι πάρα πολύ καλή και αξίζει να την δείτε.

Δημοσ.

Ακομα να δω το Cold Fish παντως. Δε ξερω γιατι.

Αντε ρε συ τι κανεις?Γιατι δεν το ειδες ακομη?Το Guilty Of Romance το ειδες τουλαχιστον?

Δημοσ.

Αντε ρε συ τι κανεις?Γιατι δεν το ειδες ακομη?Το Guilty Of Romance το ειδες τουλαχιστον?

Οχι. Ακομα ψαχνω την καταλληλη στιγμη... :-)

Θα διορθωθω το συντομοτερο.

Δημοσ.

Tο εχω δει το cold fish.

ειναι ακριβως οπως λεει και ενα review:

A Crazy, Sadistic, Wild and Disturbing Ride.

Παντως δεν το θεωρω και απο τα top.

Δημοσ.

@marantonis που χάθηκες εσύ ρε? Και οταν είδα το θέμα ξανα στην επιφάεια είπα ότι θα επέστρεψες για να το ξαναεκθειάσεις.

Δημοσ.

@marantonis που χάθηκες εσύ ρε? Και οταν είδα το θέμα ξανα στην επιφάεια είπα ότι θα επέστρεψες για να το ξαναεκθειάσεις.

Μολις βγηκα απο τη φυλακη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...