Pytzamarama Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Παιδια εχω το εξης θεμα. Ο αδερφος μου θελει να υλοποιησει την κατωθι τοπολογια 4 laptops που θα σε ασυρματο δικτυο μεταξυ τους και που θα μπορει να τα παιρνει οπου θελει να τα στηνει και να ειναι δικτυωμενα χωρις να θελουν περαιτερω ρυθμισεις καθε φορα. Επισης να μπορει να βλεπει το καθενα με remote desktop. Tα θεματα που εχω ειναι τα εξης 1)Τι router-hub να του πω να παρει που να υποστηριζει ασυρματο δικτυο με 5 clients, να μπορει να δεχεται κλησεις για remote desktop χωρις να υπαρχει static IP (κατι ακουσα για μια υπηρεσια dyndns που δεν πολυκαταλαβα τι παιζει και αν ειναι τζαμπα) και να μπορω να κανω port forward για να μπορει να κτυπαει το καθε client με remote desktop? 2)Aμα στα clients βαλω static IPs στο LAN, θα μπορει να παιρνει laptops και router, να τα στηνει οπου θελει και να παιζει αμεσα το δικτυο χωρις να χρειαζεται καθε φορα να κανει ρυθμισεις? 3)Tα laptops εχουν wake on lan λειτουργια? Ευχαριστω προκαταβολικα!
macabre_sunsets Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 1) Οι πλειοψηφία (αν όχι όλα) των router υποστηρίζουν άνετα 5 client. Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό αυτών υποστηρίζει dyndns και παρόμοιες υπηρεσίες. Το dyndns σου παρέχει ένα domain name που αντιστοιχεί στην εκάστοτε ΙΡ του router σου. Για παράδειγμα αν κατοχυρώσεις το xxxxx.ath.cx, όταν αυτό θα γίνεται resolve θα δείχνει πάντα την ΙΡ σου. Άρα θα έχεις «static» ΙΡ (πολύ χοντρικά). Για 2 domain νομίζω δεν υπάρχει χρέωση ενώ για περισσότερα πληρώνεις. Επίσης στο δωρεάν πρόγραμμα πιθανώς να μην υποστηρίζονται όλες οι προηγμένες υπηρεσίες που προσφέρει το dyndns και οι παρόμοιες σελίδες. Όσον αφορά το remote desktop, θα πρέπει να παίξεις με port forward. Δεδομένου ότι δεν μπορείς να προωθήσεις την ίδια port σε όλους τους υπολογιστές θα πρέπει να κάνεις το ακόλουθο: Έστω οι υπολογιστές με IP 1, 2, 3 και έστω ότι η port του remote desktop είναι 3389. Μπορείς να κάνεις forward την 3389 στην ΙΡ 1, την 3390 στην ΙΡ 2, την 3391 στην ΙΡ 3 και πάει λέγοντας. Όταν θα θες να συνδεθείς θα δίνεις την ΙΡ μαζί με την port, για παράδειγμα 2:3390, 3:3391 και πάει λέγοντας. 2) Θεωρώντας ότι θα είναι πάντα οι ίδιοι υπολογιστές και το ίδιο router, μπορεί να έχει δίκτυο παντού. Προσοχή όμως, θα έχει τοπικό δίκτυο και όχι Internet, ανάλογα με το setup. 3) Άγνωστο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.