Προς το περιεχόμενο

Η Ελλαδα θα κατασκευασει τειχος στα χερσαια συνορα του Εβρου.

Τοξοβολος_UK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν Insomnian τα διάβασα όλα τα μηνύματά σου εδώ και όλα έχουν αυτό το γενικό ''σάμπως εμείς είμαστε καλύτεροι από αυτούς?''. Το οποίο είναι απάντηση στο ''οι μουσουλμάνοι είναι κακοί ή χειρότεροι από εμάς'' που πάνω κάτω αναφέρουν άλλοι.

Σε αυτό το thread δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με αυτό.

Το θέμα είναι ως εξής: Αναγνωρίζετε (απευθύνομαι σε όλους) ότι υπάρχει πρόβλημα λαθρομετανάστευσης? Πέρα από όλα τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν απο κυβερνήσεις, το τείχος είναι σωστό μέτρο ή έστω βήμα σε μια σωστή κατεύθυνση? Μήπως είναι κατά των ανθρώπινων δικαιωμάτων? Μήπως είναι άχρηστο? Μήπως είναι το δέντρο και χάνουμε το δάσος?

Κατεμέ , ας το κάνουν και ας τους εμποδίζουν . Να δούμε η Τουρκία τι θα τους κάνει. Δεν χρειάζεται να πυροβολήσεις και να σκοτώσεις κάποιον για να τον εμποδίσεις να μπει. Τον πιάνεις και τον πετάς πίσω. Εντάξει έχουμε γεμίσει λαθρομετανάστες. Ε πόσους ακόμα? Εστερνίζομαι και την άποψη του Pcharon. Με το να είμαστε εύκολος προορισμός ενθαρρύνουμε το λαθρεμπόριο

• Απαντ. 271
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συμφωνω με εσενα και τον Pcharon αλλα τι γινεται αν προσπαθησουν να σκαρφαλωσουν το τειχος?Δεν ξερω και αν γινεται αυτο που λεω,απλα αναρωτιεμαι,υπαρχει τειχος που να τους εμποδιζει να σκαρφαλωσουν?

Απο οτι ξερω η Τουρκια δεν τους δεχεται πισω.Αλλα ειναι δυνατον να ερχονται καραβανια απο τον Εβρο και αυτοι να μην παιρνουν χαμπαρι?Προφανως θελουν να μας αποσταθεροποιησουν σαν χωρα.Ειναι απαραδεκτοι και δεν πρεπει να μπουν στην Ευρωπαικη Ενωση αν δεν αλλαξουν συμπεριφορα.

Δημοσ.

Αγαπητε φιλε Τοξοβολε_UK,

Η φραση ''Ελληνικη ψυχη'' ειναι ποιητικη αλλα πρακτικα ειναι αδοκιμη.Κυριως γιατι δεν υπαρχει ψυχη,ειναι απλα μια λεξη που της δινουν νοημα οσοι πιστευουν στην μεταφυσικη και σε καποια θρησκεια.

Εγω σαν αθεος αλλα περηφανος που ειμαι Ελληνας,χρησιμοποιω τον ορο πατριωτης.Και του δινω την εξης ερμηνεια.Ειναι ο ανθρωπος που ειτε εχει γεννηθει στην Ελλαδα ειτε οχι,ξερει πολυ καλα την ιστορια αυτης της χωρας,το τι εχει προσφερει στον παγκοσμιο πολιτισμο,το τι προσφερει τωρα και μπορει,υπο καταλληλη διακυβερνηση να προσφερει,που αγαπα τον Ελληνικο λαο και χωρις να παραγνωρισει τα σφαλματα του παρελθοντος,πιστευει στην αξια του και στην δυνατοτητα συνυπαρξης του ειρηνικα και δημιουργικα και με σχεσεις φιλιας με τους αλλους λαους του πλανητη.Εξαλλου δεν υπαρχουν λαοι που να μην εχουν κανει εμφυλιους πολεμους η αλλα τραγικα σφαλματα.Επισης θεωρω οτι η αυστηρη αυτοκριτικη ειναι προσον στο οποιο πρεπει να βελτιωθουμε σαν λαος παρα πολυ.Σιγουρα εχουμε πολλα ελαττωματα,οπως και αλλοι λαοι εξαλλου,αλλα μπορουμε να βελτιωθουμε.

Και σιγουρα δεν πρεπει να επαναπαυομαστε στις αρχαιες δοξες και να ειμαστε στις μερες μας καφροι.

Πιστευω ομως στον Ελληνα ,αγαπαω τους μαθητες μου που ειναι το μελλον και αγαπαω τον λαο μου.Εχω αλλωστε ηδη μερικους μαθητες,επειδη πουρεψα πλεον,που τωρα διαπρεπουν σαν επιστημονες στην Ευρωπη και στις Ηνωμενες Πολιτειες.

Επισης εχουν ειπωθει καποιες ανακριβειες,to set the record straight,που λενε και οι Αγγλοι.

Ναι εχει μεινει πισω η Ελλαδα σε πολλους τομεις,αλλα οχι επειδη φταιει ο λαος,αυτο οποιος το υποστηριξει ειναι ρατσιστης κατα του Ελληνικου λαου.Φταινε οι ελεηνοι πολιτικοι μας ηγετες.

Στην Ευρωπη και στις ΗΠΑ εχουν υπαρξει τις τελευταιες δεκαετιες εκατονταδες Ελληνες που διεπρεψαν σε ολους τους τομεις,επιστημη,τεχνη,επιχειρηματικοτητα κ.τ.λ. Η λιστα ειναι πολυ μεγαλη. Αν εβρισκαν βοηθεια απο το αναπηρο Ελληνικο κρατος θα ειχαν διαπρεψει και εδω ,αλλα ειπαμε οι πολιτικοι μας ειναι αναξιοι και προδοτες και πουλημενοι στο κεφαλαιο και στα ξενα συμφεροντα.

Τελος γενετικα ειμαστε απο τους πιο αμιγεις απο αποψη DNA λαους στον κοσμο ,και οποιος το αμφισβητει,υπαρχουν links με επιστημονικες μελετες ,εγινε μαλιστα μια προσφατη απο το Πανεπιστημιο του Εδιμβουργου.Οχι οτι εχει καποια σημασια,απο αποψη ουσιας αλλα αυτες οι διεθνιστικες λαλακιες περι μπασταρδων Ελληνων,τουρκοσπορων κ.τ.λ. δεν εχουν επιστημονικη βαση και παντα αναφερονται απο παντελως αμορφωτα και απληροφορητα ατομα στο θεμα.Τωρα αν καποιος Ελληνας πολιτης,εχει Αρβανιτικη η αλλη καταγωγη και δεν αισθανεται καλα ,η δεν αισθανεται Ελληνας για αυτον τον λογο,αν δηλαδη θεωρει τον εαυτο του μπασταρδο,ειναι αλλο θεμα.Ας μην γενικευουμε ομως λογω του κομπλεξ κατωτεροτητας μερικων,γιατι για την τεραστια πλειοψηφια των Ελληνων δεν ισχυει.Εχω πολλους φιλους Αρβανιτες που θεωρουν τον εαυτο τους και αισθανονται 100% Ελληνες και ειναι περηφανοι για αυτο.

Λοιπον ενας απο τους μεγαλυτερους γενετιστες στον κοσμο ο Cavalli-Sforza που ειναι και professor Emeritus στο περιφημο πανεπιστημιο του Stanford, που εχει δουλεψει δεκαετιες στον τομεα του αναφερει:

He also created a phylogenetic tree to analyse the internal relationships amongst Europeans. He found four major 'outliers'- Basques, Lapps, Finns and Icelanders; a result he attributed to their relative isolation (note: with the exception of the Icelanders, the rest of the groups speak non-Indo-European languages). Greeks and Yugoslavs represented a second group of less extreme outliers. The remaining populations clustered into several groups : "Celtic", "Germanic", "south-western Europeans", "Scandinavians" and "eastern Europeans".

Η λεξη ''He'' αναφερεται στον επιστημονα.Το πορισμα του αναφερει ξεκαθαρα οτι με εξαιρεση καποιους μικρους,απομονωμενους γεωγραφικα λαους,ειμαστε αναμεσα στους πιο ομογενεις μαζι με τους Γιουκοσλαβους.

Ετσι για να μιλαμε με επιστημονικα δεδομενα και οχι κατα το δοκουν του καθενος.

Αν και ειχα πει οτι για λιγο διαστημα θα αποστασιοποιηθω απο το φορουμ,παρολα αυτα ας δωσω την δικη μου αποψη λιγο πιο σφαιρικα ορμομενος απο την απαντηση σου.

Το racial continuity το οποιο ειναι καραμελα για την Ελλαδα και ο ακρογωνιαιος λιθος της ατεγκτης πολιτικης της Ελλαδας στις εθνικες μειονοτητες ειναι αυτο που σημερα εαν ως επιχειρημα του επιτεθουμε μιλαμε στην καρδια του Ελληνικου συμπλεγματος που δυστυχως εχει καλλιεργηθει σε πολλους απο εσας που αντιλαμβανομαι εχετε γαλουχηθει με την ιστορια που διδασκεστε στο Ελληνικο σχολειο.

Χωρις να μπω σε κυκλους ακαδημαικων αντεγκλησεων,θα γνωριζεις πολυ καλα οτι υπαρχουν εξισου πολλες γενετικες μελετες που βγαζουν το συμπερασμα οτι ο σημερινος Νεο Ελληνας εχει τοση γενετικη σχεση με τον Μ.Αλεξανδρο οσο και οι Μαορι...κ εξισου πολλες (στρατευμενες μελετες απο την διασπορα μας)που μας βγαζουν οτι ειμαστε αμιγης ''Ελληνες''.Η αληθεια ειναι παντα καπου στην μεση.

Η Ελλαδα απο αναγκη επιβιωσης κ μονο οπως κ η Σερβια κ φυσικα η Τουρκια κ η Βουλγαρια κ παει λεγοντας εχουν εφαρμοσει απο τις πιο ακραιες πολιτικες αναγκαστικης αφομοιωσης πληθυσμων που ποτε δεν ειχαν Ελληνικη συνειδηση μεσα στο εδαφος της.Ποιος μπορει να ξεχασει την Μακεδονικη μειονοτητα την οποια η Ελλαδα ακομα κ σημερα φοβαται να αποκαλεσει με το ονομα της.Πηγαινε μια βολτα στην Φλωρινα μονο κ εκει θα δεις το μεγαλειο της πολιτικης της Ελλαδας μεχρι κ σημερα.

Ακομα κ σημερα εχουμε μεγαλους κ τρανους πολιτικους που δεν εχουν καμια σχεση με την Μακεδονια (πχ ο Ψωμιαδης που ειναι ενας προσφυγας απο την Μικρα Ασια η τον Ποντο δεν θυμαμαι ακριβως) που σκιζουν τα ιματια τους για την Ελληνικοτητα της Μακεδονιας κ για το δικαιωμα της Ελλαδας στην Μακεδονια ενω οι ιδιοι δεν μπορουν να κανουν συνδεση με τα Μακεδονικα χωματα πριν το 1913 κ την ιδια στιγμη πληθυσμο native της Μακεδονιας οπως οι ''Σλαβοφωνοι'' τους οποιους φοβομαστε να αποκαλεσουμε Μακεδονες (καθαρα κ μονο βαση του δικαιωματος τους αυτοπροσδιορισμου) τους φιμωνουμε κ φιμωναμε συστηματικα...Πλεον για τους Αρβανιτες ειναι αργα.Ηδη η συντριπτικη πλειοψηφια τους απεκτησαν ''Ελληνικη'' εθνικη συνειδηση.Το ιδιο και για τους Βλαχους κ παει λεγοντας.

Ποσοι απο εμας αραγε τους νεοελληνες μπορουμε σε βαθος 150 χρονια πχ να ισχυριστουμε οτι ολοι οι προγονοι μας μιλουσαν μονο Ελληνικα κ δεν ηταν τουλαχιστον bilingual?Στην καλυτερη των περιπτωσεων πολλοι λιγοι απο εμας...

Ειναι τουλαχιστον γραφικο να υποστηριζουμε καποια συνεχεια με την Κλασικη Ελλαδα,οπως ειναι γραφικο το ιδιο να κανουν οι Σκοπιανοι με την Αρχαια Μακεδονια,οι Σερβοι με τα περιφημα βασιλεια τους ,η Βουλγαροι με την περιφημη Μεγαλη Βουλγαρια των 3 θαλασσων κ παει λεγοντας...Η αληθεια ειναι παντα καπου στην μεση.

Οπως ειπα για μενα το να εισαι Ελληνας δεν εχει σχεση με το αιμα αλλα εχει σχεση με το να θελεις να προαγεις το αριστειο εκεινης ης εποχης...καθαρα πατριωτικα λοιπον μπορω να πω οτι αγαπω την Ελλαδα για την ιστορια της κ τον πολιτισμο της,γνωριζοντας φυσικα οτι καμια σχεση εχω εγω κ η πλειοψηφια των νεοελληνων που σημερα απο συγκυρια κατοικουν στην συγχρονη Ελλαδα με τον Μ.Αλεξανδρο,τον Περικλη κ τον Λεωνιδα.

Διοτι φιλτατε καλη η ιστορια που μαθαινεται στα Ελληνικα σχολεια,αλλα δυστυχως στρατευμενη,οπως αντιστοιχα στρατευμενη κ η ιστορια ολων των Βαλκανιων γειτονων μας...

Νιωθω τυχερος που σχολειο πηγα εκτος Ελλαδας κ ετσι μου δωθηκε η ευκαιρια απο μονος μου να κανω ενα διαβασματακι απο διαφορες πηγες.

Τελος η Ελλαδα ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟ κ εγω πρωτος θα παλεψω για αυτο εστω κ απο το εξωτερικο.Δεν αξιζει μιζερια κ διαφθορα στις σχολες τις που θα επρεπε να ειναι παγκοσμιο προτυπο,δεν αξιζει τειχη,δεν αξιζει μπανανιας νοοτροπιες...

Δημοσ.

Τοξοβολος_UK,

Φυσικα συμφωνω με πολλα απο οσα λες ασφαλως αλλα οχι με ολα.Γενικα ομως μου αρεσει ο σκεψη σου και η νοοτροπια σου.Δεν ξερω τι εχεις σπουδασει ,εγω εχω σπουδασει 2 επιστημες,δεν στο λεω για να καυχηθω αλλα για να σου πω οτι ειμαι απολυτος πιστος στην επιστημονικη δεοντολογια. Ειναι το μονο πραγμα που χρησιμοποιω την λεξη πιστη οταν μιλαμε για στοιχεια.

Επισης δεν ξερω για σενα,αλλα δεν πιστευω οτι γενικοτερα η επιστημη και συγκεκριμενα στο θεμα που εθιξες,η επιστημη της ιστοριας διαχωριζεται σε δυο στρατοπεδα,στρατευμενη απο τους μεν,(μιας αποψης)και στρατευμενη απο τους δε(της αλλης,αντιθετης αποψης).Για μενα διαχωριζεται σε επιστημη εμπεριστατωμενη με επιστημονικα στοιχεια και πειστηρια(hard evidence)εφοσον μενεις Αγγλια,και σε ψευδοεπιστημη που ειναι ανεπαρκης και εξυπηρετει συμφεροντα.Στην δευτερη κατατασσω για παραδειγμα,κατι αγνωστους Σκοπιανους ιστορικους που προσπαθουν να πεισουν οτι εχουν σχεση με τους Μακεδονες,τους οποιους περιγελα ολη η διεθνης επιστημονικη κοινοτητα.

Επισης επετρεψε μου να σε διαβεβαιωσω οτι δεν παρεμεινα στην ιστορια του σχολειου αλλα εχω διαβασει ιστορια απο πολλες πηγες,οι πιο πολλες ξενες,για πολλα χρονια.

Ο Cavalli-Sforza ειναι μεγαλη και εγκριτη φυσιογνωμια στον χωρο της γενετικης με ειδικευση στο θεμα της γενετικης των λαων.Το να τον πεις στρατευμενο επειδη υποστηριζει επιστημονικα οτι οι Ελληνες ειναι απο τους πιο ομογενεις λαους της Ευρωπης φανταζει τουλαχιστον αστειο.Ο ανθρωπος ειναι εγκριτος επιστημονας δεκαετιων,οχι καποιο ανθρωπακι που τον εξαγοραζουν.

Αλλα οπως ελεγαν οι αρχαιοι μου προγονοι(εχω κανει το σχετικο DNA test και ειμαι 100% Ελληνας με Ιωνικες γενετικες ριζες και καταγωγη απο τον Πολη)όπερ έδει δείξαι.Γραψε μια γενετικη μελετη ισαξια αυτου του μεγαλου επιστημονα,η βρες καποια ισαξια πηγη που να τον αντικρουει και μετα βγες στην Guardian η στους Times και αποκαλεσε τον ψευδοεπιστημονα και στρατευμενο.Ελπιζω να διακεδασουν οι φοιτητες του στο Stanford.

Αυτα χωρις παρεξηγηση,ενα φιλικο πειραγματακι,καθοτι οπως εκανες κριτικη,ωφειλεις και να δεχεσαι.

Βεβαια αυτο ειναι εκτος θεματος που ποσταρες,και δεν θα επανελθω γιατι σεβομαι την προτροπη του mr.Snoob αλλα ωφειλα να σου απαντησω.

Δημοσ.

grimpr

Πολυ κατατοπιστικο το video με ολους τους Τουρκους πολιτικους μαζεμενους στην τελετη και χεσμενους μπροστα στον Ιμαμη.Αλλη μια εξηγηση γιατι περνανε ευκολα απο τον Εβρο,απο την μερια της φιλικης,γειτονικης μας χωρας,οι λαθρομεταναστες.

Με τρώνε τα δάχτυλά μου, ελπίζω να μην είναι κάποια γενετική παρενέργεια λόγω νοθευμένου DNA.

Αυτο ειναι σχετικο με το νημα φιλε?Ελπιζω να μην σε κανει ban ο mr.Snoob για flaming.Εγω παρολες τις ηλιθιοτητες και ασυναρτησιες που εχω διαβασει εδω μεσα δεν εχω κανει κανεναν report παντως,λογω τιμης.( Σχετικα με τα χερια σου που αναφερεις,μηπως εξυσες κανενα ξυστο λογω ημερων?Ολοι παιζουμε τυχερα παχνιδια αυτες τις μερες.Ελπιζω να...επιασες τιποτε. :lol: )

Δημοσ.

Τώρα μου πέρασε η φαγούρα, στο test DNA που έκανα βρέθηκε οτι έχω 0.0012% DNA από τη γενιά Βούδα, 0,0014% DNA από τη γενιά του Ιώβ και 0,83% DNA από το Μπάμπη το φλού.

Δημοσ.

Τώρα μου πέρασε η φαγούρα, στο test DNA που έκανα βρέθηκε οτι έχω 0.0012% DNA από τη γενιά Βούδα, 0,0014% DNA από τη γενιά του Ιώβ και 0,83% DNA από το Μπάμπη το φλού.

Χα χα χα πολυ καλο,ειλικρινα.Αν και μου θυμιζει λιγο Μπουγα.

Δημοσ.

Το 96% του DNA μου περιμένει απάντηση τοξοβόλου που να παραθέτει επιστημονικές αναλύσεις ψυχολόγων, οι οποίες θα καταλήγουν στο γεγονός πως οι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν υπερηφάνεια στους προγόνους τους, το κάνουν επειδή δε μπορούν να την βρουν στον εαυτό τους.

Δημοσ.

Τοξοβολος_UK,

Φυσικα συμφωνω με πολλα απο οσα λες ασφαλως αλλα οχι με ολα.Γενικα ομως μου αρεσει ο σκεψη σου και η νοοτροπια σου.Δεν ξερω τι εχεις σπουδασει ,εγω εχω σπουδασει 2 επιστημες,δεν στο λεω για να καυχηθω αλλα για να σου πω οτι ειμαι απολυτος πιστος στην επιστημονικη δεοντολογια. Ειναι το μονο πραγμα που χρησιμοποιω την λεξη πιστη οταν μιλαμε για στοιχεια.

Επισης δεν ξερω για σενα,αλλα δεν πιστευω οτι γενικοτερα η επιστημη και συγκεκριμενα στο θεμα που εθιξες,η επιστημη της ιστοριας διαχωριζεται σε δυο στρατοπεδα,στρατευμενη απο τους μεν,(μιας αποψης)και στρατευμενη απο τους δε(της αλλης,αντιθετης αποψης).Για μενα διαχωριζεται σε επιστημη εμπεριστατωμενη με επιστημονικα στοιχεια και πειστηρια(hard evidence)εφοσον μενεις Αγγλια,και σε ψευδοεπιστημη που ειναι ανεπαρκης και εξυπηρετει συμφεροντα.Στην δευτερη κατατασσω για παραδειγμα,κατι αγνωστους Σκοπιανους ιστορικους που προσπαθουν να πεισουν οτι εχουν σχεση με τους Μακεδονες,τους οποιους περιγελα ολη η διεθνης επιστημονικη κοινοτητα.

Επισης επετρεψε μου να σε διαβεβαιωσω οτι δεν παρεμεινα στην ιστορια του σχολειου αλλα εχω διαβασει ιστορια απο πολλες πηγες,οι πιο πολλες ξενες,για πολλα χρονια.

Ο Cavalli-Sforza ειναι μεγαλη και εγκριτη φυσιογνωμια στον χωρο της γενετικης με ειδικευση στο θεμα της γενετικης των λαων.Το να τον πεις στρατευμενο επειδη υποστηριζει επιστημονικα οτι οι Ελληνες ειναι απο τους πιο ομογενεις λαους της Ευρωπης φανταζει τουλαχιστον αστειο.Ο ανθρωπος ειναι εγκριτος επιστημονας δεκαετιων,οχι καποιο ανθρωπακι που τον εξαγοραζουν.

Αλλα οπως ελεγαν οι αρχαιοι μου προγονοι(εχω κανει το σχετικο DNA test και ειμαι 100% Ελληνας με Ιωνικες γενετικες ριζες και καταγωγη απο τον Πολη)όπερ έδει δείξαι.Γραψε μια γενετικη μελετη ισαξια αυτου του μεγαλου επιστημονα,η βρες καποια ισαξια πηγη που να τον αντικρουει και μετα βγες στην Guardian η στους Times και αποκαλεσε τον ψευδοεπιστημονα και στρατευμενο.Ελπιζω να διακεδασουν οι φοιτητες του στο Stanford.

Αυτα χωρις παρεξηγηση,ενα φιλικο πειραγματακι,καθοτι οπως εκανες κριτικη,ωφειλεις και να δεχεσαι.

Βεβαια αυτο ειναι εκτος θεματος που ποσταρες,και δεν θα επανελθω γιατι σεβομαι την προτροπη του mr.Snoob αλλα ωφειλα να σου απαντησω.

Φιλτατε η επιστημονικη δεοντολογια,δεν μπορει να χρησιμοποιηται ως προκαλυμα για την αυτοεπιβεβαιωση του εθνικιστικου αγχους μερικων συμπατριωτων μας.Οπως ειπα περα απο τον του Stanford υπαρχει επαρκης ακαδημαικος αντιλογος στο οτι οι Ελληνες σαφως κ δεν εχουν συνεχεια απο τον αρχαιο Ελληνισμο κ περα της στρατευμενης ακαδημαικης ερευνας.Επισης δεν αποκαλεσα στρατευμενος τον συγκεκριμενο επιστημονα.Δεν θα μπουμε ομως τωρα σε τακτικη ακαδημαικων αντεγκλησεων επειδη εφερες ενα ακαδημαικο παραδειγμα.Εαν ειναι να αρχισουμε με σωρεια ακαδημαικων παραδειγματων κ να το ξετιναξουμε το φορουμ,απλα κ μονο επειδη εσυ μου εφερες ενα παραδειγμα απο μια μελετη που μιλαει για ''ουtliers'' κ απο εκει βγηκε το συμπερασμα οτι εγω κ ο Μ.Αλεξανδρος ειμασταν ξαδερφακια.

Δημοσ.

Ενας υγιης ανθρωπος,που εχει καταφερει κατα γενικη ομολογια του κοινωνικου συνολου που τον περιβαλει και τον εχει αξιολογησει σε επαγγελματικο και ηθικο επιπεδο,να ειναι επιτυχημενος,μπορει να ειναι περηφανος και για τον εαυτο του και για τους προγονους του.Δεν υπαρχει καμμια ψυχολογικη θεωρια που να το θεωρει αυτο ασθενεια.

Αντιθετα οταν ενας ανθρωπος προς το παρον δεν εχει πετυχει τιποτε,και για αυτο δεν πιστευει στον εαυτο του αλλα θεωρει και τον λαο του ,γυφτους και τους μεμφεται,πεφτει στον πολυ παλιο και γνωστο ψυχολογικο ορο του κομπλεξικου.

Τοξοβολος_UK,

Δεν θελω να συνεχισω εκτος θεματος,σεβομενος την προτροπη του Snoob.Ευχαριστω για τις αποψεις σου και ο καθε φιλος που μας εκανε την τιμη να διαβασει τις αποψεις μας ,ας βγαλει τα συμπερασματα του.Εγω απο εδω και στο εξης θα περιοριστω στο θεμα και μονο.

Δημοσ.

Το 96% του DNA μου περιμένει απάντηση τοξοβόλου που να παραθέτει επιστημονικές αναλύσεις ψυχολόγων, οι οποίες θα καταλήγουν στο γεγονός πως οι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν υπερηφάνεια στους προγόνους τους, το κάνουν επειδή δε μπορούν να την βρουν στον εαυτό τους.

Κ ομως υπαρχει τομεας της Ψυχολογιας που ασχολειται ακριβως με αυτο..

Παντως νομιζω το εθεσες πολυ ωραια, ειναι μεγαλη ψυχολογικη αναγκη να ανηκουμε καπου κ ακομα μεγαλυτερο το αγχος οταν κανουμε επιθεση στη νοοτροπια της Ελλαδας που μας θελει direct απογονους του Αριστοτελη.Εκει εχουμε γερο θεμα με μερικους συμπατριωτες μας.

ΕΝΤΙΤ

Δεν επανερχομαι κ εγω...επιστρεψτε στο τειχος της ντροπης...

Δημοσ.

Κ ομως υπαρχει τομεας της Ψυχολογιας που ασχολειται ακριβως με αυτο [..]

Είμαι σίγουρος.

Το μήνυμά μου ήταν σοβαρότατο.

:-)

Δημοσ.

Αν και ειχα πει οτι για λιγο διαστημα θα αποστασιοποιηθω απο το φορουμ,παρολα αυτα ας δωσω την δικη μου αποψη λιγο πιο σφαιρικα ορμομενος απο την απαντηση σου.

Το racial continuity το οποιο ειναι καραμελα για την Ελλαδα και ο ακρογωνιαιος λιθος της ατεγκτης πολιτικης της Ελλαδας στις εθνικες μειονοτητες ειναι αυτο που σημερα εαν ως επιχειρημα του επιτεθουμε μιλαμε στην καρδια του Ελληνικου συμπλεγματος που δυστυχως εχει καλλιεργηθει σε πολλους απο εσας που αντιλαμβανομαι εχετε γαλουχηθει με την ιστορια που διδασκεστε στο Ελληνικο σχολειο.

Χωρις να μπω σε κυκλους ακαδημαικων αντεγκλησεων,θα γνωριζεις πολυ καλα οτι υπαρχουν εξισου πολλες γενετικες μελετες που βγαζουν το συμπερασμα οτι ο σημερινος Νεο Ελληνας εχει τοση γενετικη σχεση με τον Μ.Αλεξανδρο οσο και οι Μαορι...κ εξισου πολλες (στρατευμενες μελετες απο την διασπορα μας)που μας βγαζουν οτι ειμαστε αμιγης ''Ελληνες''.Η αληθεια ειναι παντα καπου στην μεση.

Η Ελλαδα απο αναγκη επιβιωσης κ μονο οπως κ η Σερβια κ φυσικα η Τουρκια κ η Βουλγαρια κ παει λεγοντας εχουν εφαρμοσει απο τις πιο ακραιες πολιτικες αναγκαστικης αφομοιωσης πληθυσμων που ποτε δεν ειχαν Ελληνικη συνειδηση μεσα στο εδαφος της.Ποιος μπορει να ξεχασει την Μακεδονικη μειονοτητα την οποια η Ελλαδα ακομα κ σημερα φοβαται να αποκαλεσει με το ονομα της.Πηγαινε μια βολτα στην Φλωρινα μονο κ εκει θα δεις το μεγαλειο της πολιτικης της Ελλαδας μεχρι κ σημερα.

Ακομα κ σημερα εχουμε μεγαλους κ τρανους πολιτικους που δεν εχουν καμια σχεση με την Μακεδονια (πχ ο Ψωμιαδης που ειναι ενας προσφυγας απο την Μικρα Ασια) που σκιζουν τα ιματια τους για την Ελληνικοτητα της Μακεδονιας κ για το δικαιωμα της Ελλαδας στην Μακεδονια ενω οι ιδιοι δεν μπορουν να κανουν συνδεση με τα Μακεδονικα χωματα πριν το 1913 κ την ιδια στιγμη πληθυσμο native της Μακεδονιας οπως οι ''Σλαβοφωνοι'' τους οποιους φοβομαστε να αποκαλεσουμε Μακεδονες (καθαρα κ μονο βαση του δικαιωματος τους αυτοπροσδιορισμου) τους φιμωνουμε κ φιμωναμε συστηματικα...Πλεον για τους Αρβανιτες ειναι αργα.Ηδη η συντριπτικη πλειοψηφια τους απεκτησαν ''Ελληνικη'' εθνικη συνειδηση.Το ιδιο και για τους Βλαχους κ παει λεγοντας.

Ποσοι απο εμας αραγε τους νεοελληνες μπορουμε σε βαθος 150 χρονια πχ να ισχυριστουμε οτι ολοι οι προγονοι μας μιλουσαν μονο Ελληνικα κ δεν ηταν τουλαχιστον bilingual?Στην καλυτερη των περιπτωσεων πολλοι λιγοι απο εμας...

Ειναι τουλαχιστον γραφικο να υποστηριζουμε καποια συνεχεια με την Κλασικη Ελλαδα,οπως ειναι γραφικο το ιδιο να κανουν οι Σκοπιανοι με την Αρχαια Μακεδονια,οι Σερβοι με τα περιφημα βασιλεια τους ,η Βουλγαροι με την περιφημη Μεγαλη Βουλγαρια των 3 θαλασσων κ παει λεγοντας...Η αληθεια ειναι παντα καπου στην μεση.

Οπως ειπα για μενα το να εισαι Ελληνας δεν εχει σχεση με το αιμα αλλα εχει σχεση με το να θελεις να προαγεις το αριστειο εκεινης ης εποχης...καθαρα πατριωτικα λοιπον μπορω να πω οτι αγαπω την Ελλαδα για την ιστορια της κ τον πολιτισμο της,γνωριζοντας φυσικα οτι καμια σχεση εχω εγω κ η πλειοψηφια των νεοελληνων που σημερα απο συγκυρια κατοικουν στην συγχρονη Ελλαδα με τον Μ.Αλεξανδρο,τον Περικλη κ τον Λεωνιδα.

Διοτι φιλτατε καλη η ιστορια που μαθαινεται στα Ελληνικα σχολεια,αλλα δυστυχως στρατευμενη,οπως αντιστοιχα στρατευμενη κ η ιστορια ολων των Βαλκανιων γειτονων μας...

Νιωθω τυχερος που σχολειο πηγα εκτος Ελλαδας κ ετσι μου δωθηκε η ευκαιρια απο μονος μου να κανω ενα διαβασματακι απο διαφορες πηγες.

Τελος η Ελλαδα ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟ κ εγω πρωτος θα παλεψω για αυτο εστω κ απο το εξωτερικο.Δεν αξιζει μιζερια κ διαφθορα στις σχολες τις που θα επρεπε να ειναι παγκοσμιο προτυπο,δεν αξιζει τειχη,δεν αξιζει μπανανιας νοοτροπιες...

Τωρα θα σου εβαζα ως απαντηση ενα κειμενο του Μπουταρη περι Μακεδονικης μειονοτητας αλλα που να τρεχουμε τωρα.Αρα θα σου πω απλα τι ειπε.Σαφως και μια Σλαβικη μειονοτητα που εζησε στην Ελλαδα 500 χρονια εχει το δικαιωμα να αυτοαποκαλειται Μακεδονες.Ειδικα αν ειναι διασπαρτοι απο Βουλγαρους,Αλβανους,κτλ και δεν μπορεις να τους ονομασεις αλλιως.Μιλανε οι συγκεκριμενοι κατι μεταξυ βουλγαρικων και σερβικων .Παντως με τους αλλους Σλαβους συνενοουνται αψογα.Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι οι πρωτοι ανθρωποι που ζησαν στην συγκεκριμενη περιοχη και οι μονοι που εχουν αυτο το ονομα.Και οτι δεν υπαρχουν αλλοι Μακεδονες.Αρα δεν μπορουν να κανουν κρατος με το ονομα Μακεδονια.Ειδικα οταν πανε να το παιξουν γηγενεις ,οταν φαινεται και απο τα χαρακτηριστικα τους οτι δεν ειναι μεσογειακος λαος αλλα Σλαβοι.Και να κλεψουν στοιχεια αλλων λαων που ζουσαν χρονια στην περιοχη.Οπως τον μεγα Αλεξαντρο ,κτλ και οι ιδιοι ξερουν οτι ειναι Σλαβοι.Απλα ειναι μια χωρα απο πολλες εθνικοτητες αρα το παιζουν Μακεδονια μηπως και καταφερουν να μην διασπαστουνε.Tους ειπε λοιπον οτι οι Σλαβοι εχουν ιστορια και θα επρεπε να ειναι περηφανοι για αυτο που ειναι και να μην το παιζουν κατι αλλο.

Τωρα τι σχεση εχουν οι Σκοπιανοι με τους μεταναστες που και να θελαμε να τους κρατησουμε εδω χωρις χαρτια να ζουν απο τα σκουπιδια ειναι μαλλον απαραδεκτο δεν το καταλαβαινω.Απλ στην Ελλαδα αυτο το μπατε σκυλοι αλεστε και κανεις απο εμας δεν ξερει ακριβως απο που προερχετε αρα ανοιξτε τα συνορα και ας μπουν οσοι χωρανε ηταν καποτε τηςμοδας.Μαλλον τωρα ειναι πασε..

Οι πιο πολλοι απο αυτους δεν μιλουν την γλωσσα ,δεν εχουν καμια μορφωση.Τι ακριβως θα κανουν εδω ειδικα οταν δεν λειτουργει πλεον ουτε η οικοδομη..Υποτιθεται ηρθαν εδω για να ζησουν καλυτερα.Οχι τρεφομενοι απο τα σκουπιδια η αναγκασμενοι να ζουν απο παρανομες δραστηριοτητες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...