Προς το περιεχόμενο

Η Ελλαδα θα κατασκευασει τειχος στα χερσαια συνορα του Εβρου.

Τοξοβολος_UK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακαλείσθε όπως εκφράζετε τις ακροδεξιές σας απόψεις με περισσότερο στυλ και τακτ.

Τα σκατά είναι σαν τα οστρακόδερμα, όταν τα σερβίρεις, πρέπει να τα σερβίρεις περιποιημένα.

• Απαντ. 271
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι ιθύνοντες ας παίξουν πρώτα ένα tower defense game να πάρουν καμιά ιδέα για οχυρωματικά έργα και μετά ας αρχίσουν τις επεμβάσεις στον Έβρο. Τι να σου κάνει ένα τοίχος μπροστά στις ορδές των λάθρο......

Δημοσ.

Τα συρματοπλεγματα θα ειναι ηλεκτροφορα?

ας πουμε οτι ηταν ενα ιδιοτυπο χιουμορ της χειμαρωδους φυσης μου :P

Αν κ δεν θα το απεκλεια η Ελλαδα να ηταν πρωτη χωρα παγκοσμιως που θα ακολουθησει αυτη την πρακτικη...

Για την ιστορια παντως να πω οτι ναι μεν η ''λαθρο'' μεταναστευση (δεν μου πολυαρεσει κ μενα ο ορος λαθρο) θα πρεπει να αντιμετωπιστει καιρια κ αποτελεσματικα απο την Ελλαδα μιας κ πλεον σας βαραινει πολυ ως κοινωνια,ομως την ιδια στιγμη υπαρχουν κ ανθρωπινα δικαιωματα τα οποια πρεπει να προσεξουμε να μην καταπατησουμε..Εμενα το στυλ τειχος στα συνορα μου ψιλο κανει ξεφτιλα της ανθρωπινης αξιοπρεπειας...δλδ μερικοι η οι περισσοτεροι απο αυτους οντως στις πατριδες τους δεν εχουν στον ηλιο μοιρα..ειναι ανθρωποι στην τελικη...

Οπως κ να εχει κ για να απαντησω στο σημειο περι των ''προνομιων'' των ''λαθρο'' μεταναστων απαξ κ μπουν στην Ελλαδα,ειμαι της αποψης οτι μια ωριμη,γερη δημοκρατια που σεβεται τον ευατο της κ τα παναθρωπινα ιδανικα οφειλει να δουλευει ταχυστα για την αφομοιωση ειδικα των πιο αδυναμων...Αρα σωστα η Ελλαδα θα επρεπε να κανει ολα οσα προαναφερθηκαν πιο πανω στις διεθνης συγκρισεις των συνεπειων οσων περασουν λαθραια τα συνορα...αμφιβαλω ομως οτι η Ελλαδα ειναι τοσο μελι-γαλα.Αν θυμαμαι εισαστε η τελευταια χωρα στην Ευρωπη στην χορηγηση πολιτικου ασυλου...Επειδη η Ελλαδα ομως πασχει ηδη απο την αδυναμια να σταθει στους δικους της κοινωνικα αδυναμους....τοτε τα πραγματα μπλεκονται κατι τις...

Δημοσ.

Σιγά το τείχος. Μας δουλεύουν; Οι μισοί θα βρούν τρόπο παράκαμψης και οι άλλοι μισοί πολύ απλά θα περνούν απο αλλού. Άλλο ένα άχρηστο "έργο" με τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Δημοσ.

Εντυπωσιακη η Ελλαδα αν μη τι αλλο....

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_7086.html

Πολύ καλή λύση που δεν το βλέπω να εφαρμόζεται... Το ότι προέρχεται πάντως σαν είδηση από τρομακτικά/φρικιαστικά/αποτρόπαια/whatever blog δεν μ' αρέσει καθόλου...

+1 από μένα πάντως για το τείχος!

Σιγά το τείχος. Μας δουλεύουν; Οι μισοί θα βρούν τρόπο παράκαμψης και οι άλλοι μισοί πολύ απλά θα περνούν απο αλλού. Άλλο ένα άχρηστο "έργο" με τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Με την ίδια λογική, αφού μπαίνουν έτσι κ αλλιώς οι λαθρομετανάστες, να μην κάνουμε τίποτα, και φυσικά να απολύσουμε παράλληλα τους συνοριοφύλακες και να κλείσουμε τυχόν αστυνομικούς σταθμούς που υπάρχουν στις περιοχές των συνόρων...

Δημοσ.

Εστω και φτιαχνουν συρματοπλεγματα.Με τον Ευρo τι θα κανουν ;Τα συρματοπλεγματα συmfωνω οτι πρεπει να γινουν .Αλλα το ποταμι;Πως να περιφραξεις ενα ποταμι που φουσkωνει και παρασυρει τα παντα;Και εστω και το περιφραζεις.Οι ανθρωποι ειναι ειναι αδιστακτοι ,αφηνουν κοσμο να σκυλοπνιγετε πανω σε βραχους στην μεση του ποταμιου και αν προλαβουν οι δικοι μας να πανε να τους μαζεψουν.Αλλιως τους μαζευουν πνιγμενους.Τι θα κανουμε;θα τους αφηνουμε να πνιγονται;και μετα ;θα ερχονται εδω και θα ζουν χωρις χαρτια σαν νεκροι;

Δημοσ.

Αυτο που λενε αποπανω. Αν και ειναι μεγαλο θεμα το αν πρεπει να υπαρχει μεταναστευτικη πολιτικη κλπ, το θεμα τειχος νομιζω ειναι χασιμο χρονου. Θα σκαφτει θα τρυπησει θα περαστει απο διπλα, απ το νερο, θα σκαρφαλωθει, θα ανοιχτει πορτα με λαδωμα και χιλιοι δυο τροποι.

Ο ενας λεει οτι τον χαλαει ο ορος λαθρομεταναστης. Γιατι τι εχει το ονομα, μπαινει παρανομα σε μια χωρα χωρις χαρτια και προγραμματισμο, χυμα. Οχι οτι και εγω αν ζουσα σε μια χωρα με δικτατορα, απιστευτη φτωχια, αρρωστιες, πολεμο κλπ δεν θα εκανα το ιδιο. Θα την κοπανουσα και ειλικρινα απορω πως καθεται πχ ενας σομαλος με την ανθρωπινη ζωη να συγκρινεται σε βιωσιμοτητα αυτη του σκυλου και δεν φευγει οπως οπως.

Αυτο δεν αλλαζει το οτι με ψιλοεκνευριζει ο κουλτουρα-να-φυγουμε τυπος που αυταρεσκα και ανετα λεει σε φαση "εμεις οι καλλιτεχνες ως ευαισθητοι..." ατακες του τυπου δεν πιστευω οτι υπαρχουνε λαθραιοι ανθρωποι. Αμα πηδηξω σε ενα καραβι χυμα χωρις εισιτηριο ειμαι λαθρεπιβατης. Το να με κρινεις ως προσωπο και αποκαλεσεις αρνητικα πχ απειλη για την κοινωνια, αλλαζει το πραγμα και με ενοχλει. Σα να πανηγυριζεις οτι πια δεν υπαρχουνε λεπροι γιατι τους ξαναβαφτισαμε χανσενικους

Με εχοχλουνε πολυ αυτα τα αφελη ημιμετρα. Βαριομαστε να εφαρμοσουμε νομους, ναι και ολα καλα, βιβα γκρεσια - ολα να δουλεουνε τυχαια και στον αυτοματο πιλοτο - και πρωτος εγω στους αδιαφορους φυγοπονους τεμπεληδες.

Αλλα να λεμε οτι πρεπει να εξαφανιστουνε τα ναρκωτικα απ τα σχολεια, και ψηφιζουμε νομο να γινεται 20 φορες πιο εξωνυχιστικος ελεγχος ουσιων στα αεροδρομια - μονο του σαν μετρο προσφερει τοσο λιγα που τζαμπα κοπος.

Επισης γι αυτους που ζηλευουνε τα τριτοκοσμικα κρατη στο πως αντιδρανε στους λαθρομεταναστες - γιατι μ εξαιρεση τις ΗΠΑ που ριχνουν ξυλο ολα τα αλλα που κρεμανε κλπ ειναι τριτοκοσμικα ασχετως της συνοριοφυλαξης τους. Οχι οτι κι η ΕΛ.ΑΣ. δεν ριχνει ξυλο στο φτωχομετανασταριο, μην ακουτε τις τραγικες υπερβολες των εθνικισταρων με εκπομπες στην τιβι, που ωρύονται οτι ο ελληνας αστυνομικος ειναι φλωρος και φοβαται να δειρει εναν ξενο, βγειτε λιγο παραεξω να δειτε τι γινεται.

Μονοι κερδισμενοι σ αυτο οσοι οικονομικα "συνδεονται" στο εμποριο ελπιδας "λαθρομεταναστες travel" και με το χτισιμο του τοιχους (οταν ο ελληνας πολιτικος πληρωνει διπλα για f-16 απ το ισραηλ και τριπλα για windows απ την γερμανια φαντασου ποσο θα χρεωσουνε)

Δημοσ.

Ε ναι ενω το να ζουνε εδω χωρις χαρτια και να μην ξερουμε ποιοι ειναι και νεκρους να τους βρουμε εξω ειναι καλα.

Δημοσ.

Τι να πω...δεν ξερω πως ακριβως να το σχολιασω.Παντως το οτι η Ελλαδα θα ηταν μετα την Αμερικη,το Ισραηλ κ την Ισπανια η επομενη χωρα παγκοσμιος που θα εχτιζε τειχος στα συνορα δεν το φανταζομουν.

Ομως δεν νομιζω να αρκεστουν σε τειχος λιγων χιλιομετρων.Λογικα το τειχος θα ειναι κατα μηκος των Ελληνο-Τουρκικων συνορων.Αναρωτιεμαι ποσο θα κοστισει αραγε....

Ποιος θα έπρεπε να φτιάξει; Η Ελβετία ή η Γερμανία; Αυτοί δεν το χρειάζονται. Δεν συνορεύουν με σημεία όπου κινούνται μεταναστευτικά ρεύματα.

Υποτιθεται εχετε κ μια Τουρκια διπλα σας που θελει να μπει ΕΕ.Θα μπορουσε κ εκεινη να βαλει το χερακι της ως επισημη υποψηφια.Για το Μαροκο-Ισπανια παει κ ερχεται μιας κ το Μαροκο δεν παιζει ποτε να μπει ΕΕ (αν κ παλια ηθελε)

Η Τουρκία δεν δέχτηκε να βοηθήσει.

Στην Ε.Ε εμείς προσπαθούμε να τους βάλουμε γιατί έχουμε συμφέρον, αλλά δεν τους θέλουν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι.

Πάντως σε γενικές γραμμές δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα ένα τείχος... την στιγμή που υπάρχει ολόκληρο το Αιγαίο διαθέσιμο για να διασχίσουν. Σίγουρα όμως θα μειώσει κατά ένα ποσοστό την μετανάστευση.

Δημοσ.

Λογω της οικονομικης κρισης και του τεραστιου,αναλογικα με τον Ελληνικο πληθυσμο,αριθμου μεταναστων λαθραιων και μη,η Ελλαδα που ειναι στα συνορα με την Ασια εχει τρομερο προβλημα.Επισης οι ανθρωποι αυτοι δεν ειναι αμοιροι της τυχης τους αφενος γιατι εγκαταλειπουν την πατριδα τους αντι να πολεμησουν για να κανουν καποια επανασταση και να την σωσουν,αφετερου γιατι ειναι στην συντριπτικη τους πλειοψηφια φανταμενταλιστες,φασιστες μουσουλμανοι με απεχθεις και μεσαιωνικες αποψεις σχετικα με την κοινωνια,την θεση της γυναικας κ.τ.λ. Επισης οι αναχρονιστικες θρησκευτικες τους αντιληψεις συμβαλλουν εκρηκτικα στο τρομακτικο προβλημα του υπερπληθυσμου του πλανητη ισως την χειροτερη απειλη για τον ανθρωπινο πολιτισμο.

Επισης μελετωντας την κοινωνικη τους συμπεριφορα σε πολλες Ευρωπαικες χωρες που ηδη ζουν και αυξανονται ραγδαια εδω και δεκαετιες,οχι μονο δεν συνεργαζονται και δεν αφομοιωνονται αλλα δειχνουν εχθροτητα απεναντι στους κατοικους των χωρων αυτων και ξεκαθαρα λενε οτι με το οπλο του υπερπολλαπλασιασμου θα γινουν καμμια στιγμη συντριπτικη πλειοψηφια και θα κερδισει το ισλαμ.

Το τοιχος ειναι μια χοντροκομμενη λυση αλλα σε μια πολυ δυσκολη κατασταση ειναι τουλαχιστον κατι.Επισης εφοσον γινεται εμμεσα εισβολη της χωρας,λογικα θα πρεπει ο στρατιωτης που φυλα τα συνορα να προειδοποιει πρωτα και αν δεν εισακουστει να πυροβολει.Δυστυχως δεν γινεται αλλιως.Δεν ειναι ευχαριστο αλλα ειναι αναγκαιο τουλαχιστον προς το παρον.

Αν δεν λειτουργησει σαν μετρο θα πρεπει ο οποιοσδηποτε Ελληνας πρωθυπουργος να απευνθυνθει στην Ευρωπαικη Ενωση για ενισχυση και να απειλησει οτι αν δεν παρθουν σωτηρια μετρα θα ανοιξει τα συνορα και θα τους αφησει ελευθερους να μπουν στην υπολοιπη Ευρωπη για να δουμε τον ανθρωπισμο που θα επιδειξουν οι υπολοιποι Ευρωπαιοι οταν απειλουνται τα συνορα της χωρας τους και γενικα η χωρα τους με αποσταθεροποιηση.Αντε γιατι εχουν κανει την Ελλαδα τον σκουπιδοτοπο της Ευρωπης.

Προσεξτε και απολαυστε εδω,σε αυτο το τριλεπτο video που ακομη και ενας μορφωμενος Μουσουλμανος της Βρεττανιας θεωρει την ηθικη στο Κορανι ως την απολυτη ηθικη,δηλαδη μιλαμε για τον πιο απαισιο,μαυρο φασισμο,σε μια χωρα οπως η Βρεττανια που ειναι απο τις πιο δημοκρατικες,τους εχει χτισει σχολεια ,τους εχει δωσει δικαιωματα κ.τ.λ.

Και πως τον βαζει στη θεση του ο καθηγητης Richard Dawkins τονιζοντας του την θεμελιωδη διαφορα και αγεφυρωτη διαφορα που υπαρχει αναμεσα σε μια ελευθερη Ευρωπαικη δημοκρατια και στις μεσαιωνικες μουσουλμανικες αποψεις περι ηθικης.(Τους εχει κατακεραυνωσει πολλες φορες αλλα ευτυχως μεχρι τωρα δεν εχει κυρηξει κανενας ιμαμης ιερο πολεμο εναντιον του οπως με τον Rushdie.)

http://www.youtube.com/watch?v=Dc4W6Jk24eQ

Δημοσ.

Εμμ ενταξει το "λογω μεταναστων κατηντησε η χωρα σκουπιδοτοπος της ευρωπης" ειναι πολυ υποτιμητικο και προσβλητικο, φουκαραδες του oπου φυγει-φυγει ειναι. Επισης οντως ο μουσουλμανος ειναι πολυ προστατευτικος της θρησκειας του που ειναι ΕΝΑ με την παραδοση του, στα ορια του επιθετικου φανατισμου, αλλα φανταζομαι σε περιπτωση που γεμιζε η γειτονια σου με πχ ινδουιστες βουδιστες κλπ παλι δεν θα ησουν ο πιο ευτυχισμενος ανθρωπος στην γη, εχω αδικο; αυτο αν ισχυει ειναι ξενοφοβια, οχι παραλογη αλλα καποιες φορες επικινδυνη.

Οπως και να χει οπως τα περισσοτερα θεματα που εχουνε αναγκη οργανωσης, ωριμων πολιτικων αποφασεων και ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ, ετσι και το μεταναστευτικο ειναι αφημενο στην τυχη του με ξεμπαρκες σπασμωδικες κινησεις απ αναμεσα - τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο.

Δημοσ.

Εμμ ενταξει το "λογω μεταναστων κατηντησε η χωρα σκουπιδοτοπος της ευρωπης" ειναι πολυ υποτιμητικο και προσβλητικο, φουκαραδες του oπου φυγει-φυγει ειναι. Επισης οντως ο μουσουλμανος ειναι πολυ προστατευτικος της θρησκειας του που ειναι ΕΝΑ με την παραδοση του, στα ορια του επιθετικου φανατισμου, αλλα φανταζομαι σε περιπτωση που γεμιζε η γειτονια σου με πχ ινδουιστες βουδιστες κλπ παλι δεν θα ησουν ο πιο ευτυχισμενος ανθρωπος στην γη, εχω αδικο; αυτο αν ισχυει ειναι ξενοφοβια, οχι παραλογη αλλα καποιες φορες επικινδυνη.

Οπως και να χει οπως τα περισσοτερα θεματα που εχουνε αναγκη οργανωσης, ωριμων πολιτικων αποφασεων και ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ, ετσι και το μεταναστευτικο ειναι αφημενο στην τυχη του με ξεμπαρκες σπασμωδικες κινησεις απ αναμεσα - τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο.

Εχεις αδικο απο την αποψη οτι οι Ινδουιστες και Βουδιστες ειναι ειρηνικες θρησκειες,που δεν τρομοκρατουν και σκοτωνουν ανθρωπους αλλων θρησκειων.Αν διαβασεις για την συμπεριφορα των μουσουλμανων σε καθε χωρα του κοσμου,ειδικα τις τελευταιες δεκαετιες θα διαπιστωσεις οτι συνεχως αυτοι προκαλουν επεισοδια γιατι η θρησκεια τους ειναι επεκτατικη,μιλιταριστικη και φασιστικη.Διαβασε για παραδειγμα τι εχει γινει στην Ινδια τα τελευταια χρονια,τι βιαιοτητες εχουν διαπραξει εκει οι μουσουλμανοι.Μιλαμε για μια θρησκεια που επισημα τονιζει οτι η τιμωρια για καποιον που αποφασισει να την εγκαταληψει ειναι ο θανατος.

Επισης οι Βουδιστες και οι Ινδουιστες δεν μεταναστευουν σε μεγαλα ρευματα σε αλλες χωρες γιατι εχουν αλλη θεωρηση των πραγματων και προσπαθουν να κανουν οτι καλυτερο μπορουν στην χωρα τους γιατι η φιλοσοφια τους,αν την εχεις διαβασει,απορριπτει τα υλικα αγαθα,οποτε αρκουνται και στα πολυ λιγα.

Η συντριπτικη πλειοψηφια των λαθρομεταναστων ειναι μουσουλμανοι.Και αυξανονται οπου πανε με ραγδαιο ρυθμο.Αν θελεις,να μελετησεις τα στοιχεια με χαρα να σου στειλω pm με links.

Συνυπολογισε οτι και στρατηγικα εχουμε και επιπλεον λογο να μην τους θελουμε λογω Τουρκιας που ειναι μουσουλμανικη χωρα.

Επισης να τονισω οτι δεν τους υποτιμω ρατσιστικα,αλλα πολιτισμικα.

Δημοσ.

@Τοξοβολος_UK, αν δεν κάνω λάθος μένεις στην Αγγλία; Φαντάζομαι θα πήρες τηλέφωνα, θα έκανες τις αιτήσεις σου, τα χαρτιά σου, ιατρικές εξετάσεις, ποινικό μητρώο, δεν νομίζω απλά να μπήκες σε μια ψαρόβαρκα και μόλις πάτησες στεριά να σου είπανε περάστε. Συμφωνώ για τα ανθρώπινα δικαιώματα που λές, και εγώ τους λυπάμαι γιατί άνθρωποι είναι και αυτοί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μαζέψουμε καμιά 50αριά εκατομμύρια, πρέπει να σταματήσει άμεσα, με οποιοδήποτε τρόπο. Όλες οι χώρες έχουνε ενα όριο, 2-4%, εμείς έχουμε 20 και συνεχίζουμε. Επίσης εκτός των λαθρομεταναστών, έχουμε και εμείς οι νόμιμοι πολίτες αυτής της χώρας δικαιώματα που τα καταπατάνε καθημερινά και κανένας δεν διαμαρτύρεται για εμάς. Ούτε που θυμάμαι πόσα κατοστάρικα έσκασα φέτος για ταυτότητες, χαρτιά, αλλαγή κλειδαριάς και κινητά τηλέφωνα απο τις 2 φορές που κλέψανε την τσάντα της μητέρας μου στο δρόμο και την πέταξαν κάτω και προσπαθούσα 1 βδομάδα να την συνεφέρω. Είναι διαφορετικό να το ζείς καθημερινά, και διαφορετικό να μιλάς απο απόσταση εκ του ασφαλούς.

Δημοσ.

Βρε benign αυτα που μου λες τα ξερω γι αυτο στους εφερα παραδειγμα, ή να στο πω πιο απλα, και δεν θελω ν απαντησεις εδω δεν εχει αλλα...

αν ξαφνικα ολη σου η περιοχη γεμισει κατα 85% τσιγγανους, ρωσοποντιους και καζακστανους (ολοι τους χριστιανοι) και αραζουνε στα παγκακια με τα ριχταρια τους, ολοι μολις περασανε τα συνορα πεινασμενοι και ρακενδυτοι και τα παιδια ξυπολητα να τρεχουνε δεξια κι αριστερα θα ειναι όλα κομπλέ; (επαναλαμβανω οχι ισλαμ, και η ερωτηση ειναι ρητορικη)

Δεν το παιζω εξυπνος απλα να ξερουμε τι θελουμε - εγω δεν ειμαι σιγουρος για μενα

Δημοσ.

Βρε benign αυτα που μου λες τα ξερω γι αυτο στους εφερα παραδειγμα, ή να στο πω πιο απλα, και δεν θελω ν απαντησεις εδω δεν εχει αλλα...

αν ξαφνικα ολη σου η περιοχη γεμισει κατα 85% τσιγγανους, ρωσοποντιους και καζακστανους (ολοι τους χριστιανοι) και αραζουνε στα παγκακια με τα ριχταρια τους, ολοι μολις περασανε τα συνορα πεινασμενοι και ρακενδυτοι και τα παιδια ξυπολητα να τρεχουνε δεξια κι αριστερα θα ειναι όλα κομπλέ; (επαναλαμβανω οχι ισλαμ, και η ερωτηση ειναι ρητορικη)

Δεν το παιζω εξυπνος απλα να ξερουμε τι θελουμε - εγω δεν ειμαι σιγουρος για μενα

Ναι δεν αντιλεγω,εχεις δικιο,παλι δεν θα τους ηθελα.Απλα δεν ειχα καταλαβει το πνευμα σου την πρωτη φορα.

Εγω,προσωπικα,ξερω τι θελω.Πιστευω στην ειρηνικη συνεργασια των λαων,στην οικονομικη βοηθεια,ειμαι κατα καθε πολεμου η καθε αλλης πραξης που προκαλει δυστυχια στους λαους ,αλλα ειμαι καθετα εναντιον της παγκοσμιοποιησης και της πληθυσμιακης αλλοιωσης της χωρας μου η και των αλλων χωρων,πιστευοντας οτι η διαφορετικοτητα,οπως εχει γεννηθει μεσα απο αιωνες ιστοριας,ειναι αναποσπαστο κομματι της ταυτοτητας μας,της παραδοσης μας και του ποιοι ειμαστε και η πιο ομορφη πτυχη της ανθρωποτητας.Εξαλλου υπαρχουν λαοι που δεν συμβαδιζουν με τον τροπο αντιληψης της ζωης με αλλους λαους και μια καταναγκαστικη,ετσιθελικη προσπαθεια επιβολης συνυπαρξης τους μονο τρομερες συγκρουσεις θα δημιουργησει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...