Προς το περιεχόμενο

Η Ελλαδα θα κατασκευασει τειχος στα χερσαια συνορα του Εβρου.

Τοξοβολος_UK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Μιλάω εγώ για τη Βρετανία, γιατί, πρέπει να ζητήσω την άδεια κανενός;

Μια μεγάλη χώρα της Ε.Ε. δηλώνει, δια του αρμοδίου υπουργού της, το αυτονόητο, δηλαδή ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης και εφόσον η Ελλάδα εξετάζει ένα μέτρο πρέπει η Ευρώπη να το συζητήσει, και πετάς το "ρατσισμό" των Γάλλων για να πετύχεις τι, ακριβώς; Να ακυρώσεις τη σημασία της παρέμβασης;

Δηλαδή, μετράει μονάχα ο πρόσφατος ρατσισμός; Τα γκέτο των Πακιστανών στο Μπέρμιγνχαμ τα ξέρεις;

Και, τέλος πάντων, άποψη ενός παράγοντα που έχει θεσμοθετημένο ρόλο παρέθεσα, ποιο είναι το πρόβλημα και δείχνεις αυτή την επιθετικότητα;

Τα τείχη της "βλακείας" της "ντροπής" και της "εσωστρέφειας" (αλήθεια, τώρα μιλάς εσύ πάνω στην τσατίλα σου, ή η Διεθνής Αμνηστεία, πίσω από την οποία κρύφτηκες χθες; ) είναι ένα σχέδιο της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ας κοιτάξουν οι άλλες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τα δικά τους αίσχη και αυτοί που ζουν όμορφα σε χώρες χτισμένες με το αίμα των αποίκων ας είναι πιο φειδωλοί στις εκφράσεις τους.

• Απαντ. 271
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι φραχτες και βλακειες; ετσι θα τσακωνομαστε μεταξυ μας. Οι μεταναστες μας χρησιμοποιουν σαν πυλη απλα γιατι ειμαστε ευκολοι, σιγα μην μας βλεπουν σαν παραδεισο. χρεωκοπημενη χωρα ειμαστε. Τιποτα, διαβατηριο ΕΕ σε οποιον ερχεται εδω και αμολημα στη Δυτικη Ευρωπη. Αν μπορει ο Αφγανος, σιγα μην κατσει εδω αντι να παει Ιταλια

Δημοσ.

Μιλάω εγώ για τη Βρετανία, γιατί, πρέπει να ζητήσω την άδεια κανενός;

Μια μεγάλη χώρα της Ε.Ε. δηλώνει, δια του αρμοδίου υπουργού της, το αυτονόητο, δηλαδή ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης και εφόσον η Ελλάδα εξετάζει ένα μέτρο πρέπει η Ευρώπη να το συζητήσει, και πετάς το "ρατσισμό" των Γάλλων για να πετύχεις τι, ακριβώς; Να ακυρώσεις τη σημασία της παρέμβασης;

Δηλαδή, μετράει μονάχα ο πρόσφατος ρατσισμός; Τα γκέτο των Πακιστανών στο Μπέρμιγνχαμ τα ξέρεις;

Και, τέλος πάντων, άποψη ενός παράγοντα που έχει θεσμοθετημένο ρόλο παρέθεσα, ποιο είναι το πρόβλημα και δείχνεις αυτή την επιθετικότητα;

Τα τείχη της "βλακείας" της "ντροπής" και της "εσωστρέφειας" (αλήθεια, τώρα μιλάς εσύ πάνω στην τσατίλα σου, ή η Διεθνής Αμνηστεία, πίσω από την οποία κρύφτηκες χθες; ) είναι ένα σχέδιο της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ας κοιτάξουν οι άλλες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τα δικά τους αίσχη και αυτοί που ζουν όμορφα σε χώρες χτισμένες με το αίμα των αποίκων ας είναι πιο φειδωλοί στις εκφράσεις τους.

Μα συνεχιζεις να ταυτιζεις εμενα με την Βρετανια.Συνεχισε αν το θες.Δικο σου θεμα,μιλησα για συγκεκριμενη πρακτικη της Βρετανιας κ για το ποσο γρηγορα κ αποτελεσματικα αντιμετωπιζει το φαινομενο και προτεινα οτι αντι να δωθουν λεφτα στην κατασκευη του τειχους να ''εξεταστει η διεθνης'' πρακτικη της Βρετανιας κ αλλων αναλογων χωρων που μας ελεγε ο Παπουτσης κ να δωθουν εκει τα λεφτα....κ απο την αλλη συνεχιζεις να μου αντιπαραθετεις την αποικιοκρατεια της Βρετανιας κ τι καναμε η δεν καναμε για να γινουμε αυτο που ειμαστε σημερα.

Την Βρετανια δεν εχω αναγκη να της τα χωσω εκει που πρεπει κ οταν πρεπει.Δεν καταλαβαινω απο αυτα.Οταν χρειαζεται η Βρετανια τρωει την κριτικη της μια χαρα απο μενα κ το εχω κανει πολλες φορες εδω στο φορουμ,δεν θα κατσω ομως να μετεχω σε παιχνιδι εντυπωσεων για να δικαιωθει η ακυροσυνη κ αδυναμια της Ελλαδας ουτε θα δωσω συγχωροχαρτι στην Ελλαδα επειδη η κακια Βρετανια ηταν τρανη αποικειοκρατης.Η Ελλαδα απο μενα τρωει την κριτικη της και θα την τρωει παραυτα,ειδικα οταν μου βγαζει μπροστα εναν πανικο κ μια μεσοβεζικη λυση τειχους κτλ.

Απο την αλλη λες οτι μιλησε για το αυτονοητο ο Γαλλος.Το αυτονοητο ειναι η Ελλαδα να εχει ενα γερο,αξιοκρατικο και γρηγορο συστημα αντιμετωπισης της παρανομης μεταναστευσης και οχι ''τα κοινα συνορα επιβαλλουν να δικαιολογησουμε το τειχος της Ελλαδας''

Η Γαλλια οπως ειπα καλο θα ειναι να μεινει στον αθλιο τραμπουκισμο της απεναντι σε οτι μειονοτητα εχει στο εδαφος της,να χαιρεται τις διεθνης καταδικες της και να αφηνει οποιες προτοπες για τα ακυρα τειχη της Ελλαδας στο εσωτερικο της μηπως και παρει καμια δημιουργικη ιδεα για το πως θα τσακιζει ακομα περισσοτερο τις μειονοτητες της.Ας μην κοροιδευομαστε τωρα μονο ανεκδοτο ειναι η οποιαδηποτε συγκριση της Βρετανιας και της Γαλλιας του σημερα για το πως συμπεριφερονται η καθε μια ξεχωριστα στις μειονοτητες της.

Το θεμα ειναι οτι Γαλλια δεν με εκπλησει αν ακομα συμβαλει στο να κανει πλωτα τειχη η Ελλαδα στο Αιγαιο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μα συνεχιζεις να ταυτιζεις εμενα με την Βρετανια.Συνεχισε αν το θες.Δικο σου θεμα,μιλησα για συγκεκριμενη πρακτικη της Βρετανιας κ για το ποσο γρηγορα κ αποτελεσματικα αντιμετωπιζει το φαινομενο [...]

Κι εγώ αντιλέγω, επειδή είδα πρόσφατα στοιχεία, ότι καθόλου γρήγορα και αποτελεσματικά δεν το αντιμετωπίζει το θέμα (καλύτερα από το χάλι των αρχών της δεκαετίας του '90, οπωσδήποτε). Σε κάθε περίπτωση, έχω ήδη πει ότι η Ελλάδα οφείλει να εξετάσει ένα σύνολο μέτρων και να μη σταθεί σε τείχος. Διατύπωσα μάλιστα την εικασία ότι η "απειλή" κατασκευής τείχους ίσως κινητοποιήσει τους εταίρους μας ώστε να συνδράμουν σε άλλα μέτρα.

Το αισχρό, πρόσφτατο παρελθόν της Βρετανίας (σου θυμίζω την εξωστρεφή επέμβαση στις Μαλβίνες/Φόκλαντς, αφού θεωρείς ότι τα εγκλήματα στις μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα αποικίες έχουν παραγραφεί) δε θα το έθιγα καθόλου, αν δεν πετούσες για λόγους εντυπωσιασμού το "ρατσισμό" των Γάλλων. Λυπάμαι, αλλά βρίσκω τουλάχιστον ιλαρό ένας άνθρωπος που επωφελείται από την ποιότητα ζωής που του προσφέρει μια χώρα η οποία επεμβαίνει στρατιωτικά κατά το δοκούν, για να "εξαπλώσει τη δημοκρατία" και συμμετείχε δια των ενόπλων δυνάμεών της στο αίσχος του Αμπού Γκάιρμπ, να θέλει να θίξει το ζήτημα του ρατσισμού. Εσύ το επέλεξες, θα ακούσεις και τον αντίλογο.

Επομένως, όπως ονομάζεις "κριτική" (το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό) τις βρισιές (βλακεία) και τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς (εσωστρέφεια) έτσι κι εγώ έχω κάθε λόγο να σου υπενθυμίζω ότι για τους χιλιάδες Αφγανούς και Ιρακινούς πρόσφυγες, ευθύνες έχει και η χώρα στην οποία κατοικείς και της οποίας είσαι πολίτης, η ίδια χώρα που υποτίθεται ότι χειρίζεται τόσο "γρήγορα" και "αποτελεσματικά" το θέμα της λαθρομετανάστευσης, αλλά κωφεύει στις προτάσεις για αναλογικό καταμερισμό των λαθρομεταναστών. Τα δικά σας, δικά σας, και τα δικά μας, δικά σας. Λαμπρή πολιτική.

Κι επειδή γράφεις άλλα αντί άλλων, σου θυμίζω με απευθείας παράθεση τι, ακριβώς, δήλωσε ο ρατσιστής Γάλλος υπουργός:

"Ο γάλλος υπουργός, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche zeitung σημειώνει ότι από τη συγκεκριμένη μεθόριο Ελλάδας και Τουρκίας διέρχεται το 70% των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη.

«Αυτό είναι για την Αθήνα εξαιρετικά δύσκολο. Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει», λέει ο κ. Βοκιέ και τονίζει ότι "όταν η Ελλάδα προτείνει ένα φράχτη... αυτό πρέπει να συζητηθεί»."

Για συζήτηση κάνει λόγο ο ρατσιστής, και για ανάγκη παροχής βοήθειας στην Ελλάδα. Άλλη αισχρή, ρατσιστική τοποθέτηση. Αναγνωρίζει, το μαύρο πρόβατο του ρατσισμού, ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα. Βρίσκεται, δηλαδή, ένας επίσημος εκπρόσωπος σημαντικής χώρας-μέλους της Ε.Ε. που λέει μερικά πολύ θετικά πράγματα για την Ελλάδα, και ενοχλείσαι. Απορώ, πραγματικά. Συζήτηση, είπε. Ας προσέλθει και η Βρετανία να συζητήσει, κι όποιος άλλος θέλει. Με θεωρίες για γέφυρες και αλληλεπίδραση, δουλειά δε γίνεται.

Δημοσ.

Επειδη ο Τοξοβολος ειπε για την Γαλλια,δεν αντεξα και ειπα να του θυμισω την αποψη της πλεοψηφιας των Βρεττανων πολιτων το 2008 σε αυτο το λινκ ,οταν τα πραγματα ηταν ελαφρως καλυτερα απο οτι στην τωρινη παγκοσμια κριση που μαστιζει ολον τον κοσμο.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7352125.stm

Μπορειτε να διαβασετε το πληρες λινκ απο το εγκυροτατο BBC αλλα παραθετω και το εξης quote του αρθρου:

''Of the 1,000 people asked, 60% said the UK had too many immigrants and half wanted foreigners encouraged to leave. ''

Απο οτι βλεπω δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα Αγγλων με Γαλλους,αλλα σιγουρα ο Τοξοβολος θα μισει τους Ελβετους που κατα 98% δεν ηθελαν Μουσουλμανικο τζαμι στην χωρα τους.

Δημοσ.

Κι εγώ αντιλέγω, επειδή είδα πρόσφατα στοιχεία, ότι καθόλου γρήγορα και αποτελεσματικά δεν το αντιμετωπίζει το θέμα

Κ εγω επειμενω οτι ανεξαρτητα πως εσυ βαφτιζεις το συστημα της Βρετανιας κ επειδη συνεχιζω κ ζω εδω οτι η Βρετανια ουτε ειχε ουτε θα εχει ποτε ιδιαιτερο προβλημα στο πως θα αντιμετωπισει το φαινομενο.Δεν ξερω τι ειδες εσυ,που το ειδες που το ακουσες.Ξερω τι βλεπω εγω στην χωρα που ζω και ειναι επιβεβλημενο η Ελλαδα να ακολουθησει επιτυχημενα διεθνη παραδειγματα οπως της Βρετανιας.

Επιμενω οτι μονο και μονο για λογους impression management μου μιλας για τα Φωκλαντ τις αποικιοκρατειες κτλ οταν εγω ασκω κριτικη σε κατι ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ και το οποιο η αισθηση μου ως Βρετανος πολιτης που εχει μια αλφα ιδεα του γινεται στην χωρα του λεει οτι πρεπει να ακολουθησει η Ελλαδα.Επισης μου συγκρινεις Γαλλια με Βρετανια για το τι?Για το πως συμπεριφερονται στις μειονοτητες τους σημερα?Δλδ ανεκδοτο καθαρο.Κ μετα μου πετας επιχειρηματα για Ιρακ κ πολεμους παλι κατα την ταπεινη μου γνωμη για λογους impression management.Δεν θα αναλωθω φιλτατε στο παρελθον της Βρετανιας επι Φωκλαντ και τις πολιτικες αποφασεις αλλα θα ασκησω την κριτικη στην Ελλαδα εκει που πρεπει οταν πρεπει οπως φρονω οτι πρεπει χωρις να κατσω να εχω απολογητικη διαθεση για την Βρετανια κ παντα μιλωντας για κατι ΠΟΛΥ ΣΥΚΕΚΡΙΜΕΝΟ κ αντιπαραβαλλοντας παλι κατι πολυ συγκεκριμενο.

Τωρα δεν ξερω εαν αποτελει βρισια η μειοτικο χαρακτηρισμο για την Ελλαδα,αλλα δεν σε ειδα να δειχνεις την ιδια ευαισθησια κ για τους χαρακτηρισμους μου για την Γαλλια.Δεν ξερω πως το μεταφραζεις εσυ.Για μενα ειναι ενα εντελως βλακωδες επιχειρημα χωρις να μπορει να σταθει στον χρονο αυτο το επιχειρημα της Ελλαδας περι τειχων.

Η κριτικη μου για την Ελλαδα παραμενει ως εχει κ θα παραμεινει ως εχει ειδικα οταν κ την διεθνη της εικονα παει να βλαψει κ λεφτα τζαμπα θα σπαταλησει για κατι που θεωρω θα ειναι εντελως μεσοβεζικο κ ντεμι κ στην λαθος κατευθυνση κινειται.

Η Γαλλια φιλτατε οπως ειπα δεν ειναι σε θεση να δινει μαθηματα η προτροπες σε χωρες για θεματα που απτονται ανθρωπισμου και ανθρωπινων δικαιωματων οταν η ιδια ειναι στην δεινη θεση του να εχει μια φημη που ακομα και αλλος πλανητης θα ζηλευε.

Τελος, κ ας μην αναγκαστω να το αναφερω ξανα η Βρετανια οσα μυρια αιτησεις δεχεται για ασυλα κτλ το συστημα κ τους πορους τους εχει και για τελευταια φορα αναφερω την εκπομπη του UK BORDER AGENCY που δειχνει εβδομαδιαια το ποσο γρηγορα κινειται κ στο εσωτερικο και στα συνορα κ ποσο αξιοκρατικα κινει τις διαδικασιες για να αντιμετωπισει το φαινομενο.

Κ στην τελικη ζητηθηκε να δωθουν ρεαλιστικες προτασεις κ επιχειρηματα για το τι πρεπει να κανει η Ελλαδα.Η προταση μου φρονω πως κ ρεαλιστικοτατη ειναι κ με σωστη επιχειρηματολογια.Τι εμποδιζει την Ελλαδα να επενδυσει τον οποιο πενιχρο προυπολογισμο της για το τειχος στο να προσπαθησει να εκσυγχρονισει το εσωτερικο της συστημα?Τι?Μηπως η πληρης αναξιοκρατεια κ το γεγονος οτι δεν μπορει κανεις να ειναι σιγουρος ποιοι θα κανουν μοιρασια των κονδυλιων κ φαγοποτι ωστε παλι η Ελλαδα να μεινει στον ασσο με το θεμα της παρανομη μεταναστευσης?

Επειδη ο Τοξοβολος ειπε για την Γαλλια,δεν αντεξα και ειπα να του θυμισω την αποψη της πλεοψηφιας των Βρεττανων πολιτων το 2008 σε αυτο το λινκ ,οταν τα πραγματα ηταν ελαφρως καλυτερα απο οτι στην τωρινη παγκοσμια κριση που μαστιζει ολον τον κοσμο.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7352125.stm

Μπορειτε να διαβασετε το πληρες λινκ απο το εγκυροτατο BBC αλλα παραθετω και το εξης quote του αρθρου:

''Of the 1,000 people asked, 60% said the UK had too many immigrants and half wanted foreigners encouraged to leave. ''

Απο οτι βλεπω δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα Αγγλων με Γαλλους,αλλα σιγουρα ο Τοξοβολος θα μισει τους Ελβετους που κατα 98% δεν ηθελαν Μουσουλμανικο τζαμι στην χωρα τους.

Ναι αλλα η Βρετανια ομως δεν εφαρμοζει επι του πρακτεου τις αισχρες πολιτικες της Γαλλιας.Οπως κ να εχει ειναι τουλαχιστον αστειο ο Γαλλος υπουργος να μας δινει προτροπες προσπαθωντας να δικαιολογησει τα τειχη της Ελλαδας

Δημοσ.

Τοξοβολε,με ολον τον σεβασμο,συζητησα με σενα επειδη απο τον τροπο εκφρασης σου,και απο μερικες ιδεες σου σε προηγουμενα posts που με βρισκουν συμφωνο,εκρινα οτι εισαι μορφωμενος ανθρωπος με καλη γενικα σκεψη.Δυστυχως ομως ,σε μερικα θεματα εισαι κολλημενος και περισσοτερο φαινεται απο το οτι κατηγορεις το Γαλλικο κρατος για φασισμο.Συγνωμη,αλλα σε μερικα πραγματα εισαι ακραιος.

Φανταζομαι ενα δειγμα του ''φασισμου'' στην Γαλλια για σενα ειναι η επιβολη του να μην φορανε οι μουσουλμανες δημοσια την μπουρκα για παραδειγμα ετσι?(Αν δεν σε πειραζει που ρωταω και χωρις να υποχρεουσαι να απαντησεις,μηπως εισαι Μουσουλμανος?)

Δημοσ.

Τοξοβολε,με ολον τον σεβασμο,συζητησα με σενα επειδη απο τον τροπο εκφρασης σου,και απο μερικες ιδεες σου σε προηγουμενα posts που με βρισκουν συμφωνο,εκρινα οτι εισαι μορφωμενος ανθρωπος με καλη γενικα σκεψη.Δυστυχως ομως ,σε μερικα θεματα εισαι κολλημενος και περισσοτερο φαινεται απο το οτι κατηγορεις το Γαλλικο κρατος για φασισμο.Συγνωμη,αλλα σε μερικα πραγματα εισαι ακραιος.

Φανταζομαι ενα δειγμα του ''φασισμου'' στην Γαλλια για σενα ειναι η επιβολη του να μην φορανε οι μουσουλμανες δημοσια την μπουρκα για παραδειγμα ετσι?(Αν δεν σε πειραζει που ρωταω και χωρις να υποχρεουσαι να απαντησεις,μηπως εισαι Μουσουλμανος?)

Καταφερομαι εναντιον της Γαλλιας για τις γενικες πολιτικες που ασκει στις θρησκευτικες και εθνικες μειονοτητες.Εαν κανεις μια ερευνα θα δεις ποσο ειλικρινα απογοητευτικη ειναι η εικονα της Γαλλιας διεθνως.

Την Γαλλια δεν την κατηγορω για φασισμο την κατηγορω για μια απο τις πιο καταπιεστικες πολιτικες των εθνικων κ θρησκευτικων μειονοτητων στον κοσμο η αν θελεις στην αναπτυγμενη δυση.

ΥΓ.Ειμαι Sikh στο θρησκευμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Μα τι πιο συγκεκριμένο να αντιπαραβάλλω; Η Βρετανία είναι ευθέως υπεύθυνη για τα κύμματα μεταναστών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, εξαιτίας της "εξωστρεφούς" πολιτικής της στη Μέση Ανατολή.

Εντωμεταξύ, πέραν του γενικόλογου αφορισμού περί ρατσιστών Γάλλων και "ντροπής", "βλακείας" και "εσωστρέφειας", εξακολουθώ να περιμένω μία απάντηση στο απλό ερώτημα που έθεσα ήδη: ποιο, ακριβώς, είναι το πρόβλημά σου με τη δήλωση του Γάλλου υπουργού; Μιλάει για βοήθεια προς την Ελλάδα και συζήτηση του σχεδίου που εξετάζει η Ελληνική κυβέρνηση. Σε τι, ακριβώς, έχεις αντίρρηση;

Θα πρότεινα, επίσης, να σκεφτείς το εξής: αν η Βρετανία αποφασίσει να βγει από το καβούκι της και στηρίξει το μισαλλόδοξο τείχος, ίσως της βγει φτηνότερα από το να διαθέσει πληρώματα και σκάφη στη FRONTEX, εξοικονομώντας έτσι περισσότερα χρήματα για να στηρίξει την εξωστρεφή πολιτική του "εισβάλλω σε όποιον δεν πάει με τα νερά μου και αφήνω τους Βαλκάνιους να κουρεύονται με τα καραβάνια των προσφύγων που εγώ δημιουργώ".

Εντωμεταξύ, για να επιστρέψουμε λίγο στην ουσία και την πληροφόρηση όσων συμμετέχουν, αφήνοντας τους βατράχους στο ρατσισμό τους, μερικές ακόμη πληροφορίες για επιπλέον μέτρα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης εδώ.

Αν η Διεθνής Αμνηστία ή όποιος άλλος ΜΚΟ ή κρατικός φορέας, ιδιώτης ακόμη, φρονεί ότι δεν είμαστε επαρκώς ανθρωπιστές, είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα ευχαρίστως θα προωθήσει σε αυτούς τους 200 μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα κάθε μέρα.

Δημοσ.

Μα τι πιο συγκεκριμένο να αντιπαραβάλλω; Η Βρετανία είναι ευθέως υπεύθυνη για τα κύμματα μεταναστών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, εξαιτίας της "εξωστρεφούς" πολιτικής της στη Μέση Ανατολή.

Εντωμεταξύ, πέραν του γενικόλογου αφορισμού περί ρατσιστών Γάλλων και "ντροπής", "βλακείας" και "εσωστρέφειας", εξακολουθώ να περιμένω μία απάντηση στο απλό ερώτημα που έθεσα ήδη: ποιο, ακριβώς, είναι το πρόβλημά σου με τη δήλωση του Γάλλου υπουργού; Μιλάει για βοήθεια προς την Ελλάδα και συζήτηση του σχεδίου που εξετάζει η Ελληνική κυβέρνηση. Σε τι, ακριβώς, έχεις αντίρρηση;

Θα πρότεινα, επίσης, να σκεφτείς το εξής: αν η Βρετανία αποφασίσει να βγει από το καβούκι της και στηρίξει το μισαλλόδοξο τείχος, ίσως της βγει φτηνότερα από το να διαθέσει πληρώματα και σκάφη στη FRONTEX, εξοικονομώντας έτσι περισσότερα χρήματα για να στηρίξει την εξωστρεφή πολιτική του "εισβάλλω σε όποιον δεν πάει με τα νερά μου και αφήνω τους Βαλκάνιους να κουρεύονται με τα καραβάνια των προσφύγων που εγώ δημιουργώ".

Εντωμεταξύ, για να επιστρέψουμε λίγο στην ουσία και την πληροφόρηση όσων συμμετέχουν, αφήνοντας τους βατράχους στο ρατσισμό τους, μερικές ακόμη πληροφορίες για επιπλέον μέτρα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης εδώ.

Αν η Διεθνής Αμνηστία ή όποιος άλλος ΜΚΟ ή κρατικός φορέας, ιδιώτης ακόμη, φρονεί ότι δεν είμαστε επαρκώς ανθρωπιστές, είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα ευχαρίστως θα προωθήσει σε αυτούς τους 200 μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα κάθε μέρα.

Μαλιστα, και αποκαλωντας με ''βατραχο'' η οτι ''λεω αλλα αντι αλλων'' ενδυναμωνει το ''απολυτα λογικο'' επιχειρημα σου οτι η Βρετανια φταιει λογω της τρανης αιπιοκρατικης πολιτικης της για την παρανομη μεταναστευση που αντιμετωπιζει σημερα η Ελλαδα?

Μιλαω συγκεκριμενα και ερωτω γιατι να μην προσπαθησει η Ελλαδα τον οποιο προυπολογισμο της για την κατασκευη του τειχους να τον δωσει στην ενδυναμωση των γρηγορων και αξιοκρατικων διαδικασιων και του εσωτερικου συστηματος?Τι φοβομαστε δλδ?

• Super Moderators
Δημοσ.

"Βατράχους" (frogs, για να σε διευκολύνω) αποκαλούν οι Βρετανοί που δεν ξέρουν τι πάει να πει ρατσισμός, τους Γάλλους. Δες κι εδώ, αν δε με πιστεύεις.

Αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις αυτά που γράφω, θα έβλεπες ότι οι ευθύνες που απέδωσα στη Βρετανία για το μεταναστευτικό πρόβλημα αφορούν την εισβολή (ως τσιράκια των Αμερικανών, το "παράδειγμα" των οποίων υποτίθεται ότι ακολουθεί η Ελλάδα, σύμφωνα με το συνοδευτικό κείμενο του τίτλου που εσύ έδωσες στο νήμα) στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν (νωρίτερα, τη δεκαετία του '90, που ελπίζω κι αυτή να μην πέφτει πολύ μακριά χρονικά για τις ευαισθησίες σου, η Βρετανία είχε διαπρέψει με εισβολές στην Αφρική, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα).

Μιλώ συγκεκριμένα και υποστηρίζω ότι η Ελλάδα δεν αντέχει 200 νέους ανθρώπους, χωρίς δουλειές, χωρίς καμία προοπτική, κάθε μέρα. Όχι με την ανεργία στο 12%, όχι με τα spreads στις 990,5 μονάδες. Βρίσκω υποκριτικό διάφοροι ΜΚΟ, κράτη ή πολίτες κρατών, μακριά από το πρόβλημα, ασφαλείς στις όμορφες κοινωνίες τους (από τις οποίες, βεβαίως, επιθυμούν να φύγουν, στη σημαντική πλειοψηφία τους, οι "ξένοι"), να λένε επί της ουσίας ότι το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα είναι μεν "δικό της" αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσει με τους δικούς τους όρους για να μην την χαρακτηρίσουν "απάνθρωπη", "εσωστρεφή" ή "βλάκα".

Μιλώ συγκεκριμένα και λέω ότι είναι δικαίωμα της Ελλάδας, αντιμέτωπη με ένα οξύτατο πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να αντέξει, ακόμη κι αν δε βρισκόταν στη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, να επιλέξει τα μέτρα εκείνα με τα οποία θα επιχειρήσει να αναχαιτίσει την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών. edit Να προσθέσω εδώ, επειδή έχω σταθεί μάρτυρας ενός εντυπωσιακού ρεσιτάλ παρερμηνειών, ότι εννοώ μέτρα νόμιμα και λογικά, δηλαδή όχι τοποθέτηση ναρκών, λ.χ. Σε αυτά θέλω να ελπίζω ότι είναι σαφές πως θα ήμουν αντίθετος.

Μιλώ συγκεκριμένα και θεωρώ θετικό για τη σκληρά δοκιμαζόμενη χώρα μας το ότι μια σημαντική χώρα της Ε.Ε. θέτει, έστω και στα λόγια, τα οποία άλλοι τσιγκουνεύονται, ζήτημα στήριξης της Ελλάδας, με δηλώσεις της σε έντυπο έτερης επίσης σημαντικής χώρας της Ε.Ε.

Δεν ευθύνομαι εγώ αν δεν διαβάζεις τις δηλώσεις των επισήμων ή παρεμηνεύεις τις δικές μου τοποθετήσεις. Δεν ευθύνομαι εγώ αν, ενώ θέτω το σαφές ερώτημα τι πρέπει να κάνει τώρα, άμεσα, η απειλούμενη με χρεοκοπία Ελλάδα (βλέπω ότι οι εξωστρεφείς στο City συνεχίζουν να σπεκουλάρουν στη χρεοκοπία μας, God Bless them, με διαφημίσεις στο subway με τις οποίες παροτρύνουν τους πελάτες τους να continue to short Greek bonds) εσύ απαντάς "συγκεκριμένα" για ενδυνάμωση γρήγορων και αξιοκρατικών διαδικασιών. Καμία γρήγορη και αξιοκρατική διαδικασία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει 200 νέους ανθρώπους ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Όταν το καταλάβεις αυτό, ίσως έχουμε κάτι να συζητήσουμε. Αλλιώς, θα συνεχίσω να ρωτάω "τι γίνεται ΤΩΡΑ" και θα συνεχίσεις να μου γράφεις για "γέφυρες" και "αλληλεπίδραση".

Δημοσ.

"Βατράχους" (frogs, για να σε διευκολύνω) αποκαλούν οι Βρετανοί που δεν ξέρουν τι πάει να πει ρατσισμός, τους Γάλλους. Δες κι εδώ, αν δε με πιστεύεις.

Αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις αυτά που γράφω, θα έβλεπες ότι οι ευθύνες που απέδωσα στη Βρετανία για το μεταναστευτικό πρόβλημα αφορούν την εισβολή (ως τσιράκια των Αμερικανών, το "παράδειγμα" των οποίων υποτίθεται ότι ακολουθεί η Ελλάδα, σύμφωνα με το συνοδευτικό κείμενο του τίτλου που εσύ έδωσες στο νήμα) στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν (νωρίτερα, τη δεκαετία του '90, που ελπίζω κι αυτή να μην πέφτει πολύ μακριά χρονικά για τις ευαισθησίες σου, η Βρετανία είχε διαπρέψει με εισβολές στην Αφρική, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα).

Μιλώ συγκεκριμένα και υποστηρίζω ότι η Ελλάδα δεν αντέχει 200 νέους ανθρώπους, χωρίς δουλειές, χωρίς καμία προοπτική, κάθε μέρα. Όχι με την ανεργία στο 12%, όχι με τα spreads στις 990,5 μονάδες. Βρίσκω υποκριτικό διάφοροι ΜΚΟ, κράτη ή πολίτες κρατών, μακριά από το πρόβλημα, ασφαλείς στις όμορφες κοινωνίες τους (από τις οποίες, βεβαίως, επιθυμούν να φύγουν, στη σημαντική πλειοψηφία τους, οι "ξένοι"), να λένε επί της ουσίας ότι το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα είναι μεν "δικό της" αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσει με τους δικούς τους όρους για να μην την χαρακτηρίσουν "απάνθρωπη", "εσωστρεφή" ή "βλάκα".

Μιλώ συγκεκριμένα και λέω ότι είναι δικαίωμα της Ελλάδας, αντιμέτωπη με ένα οξύτατο πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να αντέξει, ακόμη κι αν δε βρισκόταν στη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, να επιλέξει τα μέτρα εκείνα με τα οποία θα επιχειρήσει να αναχαιτίσει την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών. edit Να προσθέσω εδώ, επειδή έχω σταθεί μάρτυρας ενός εντυπωσιακού ρεσιτάλ παρερμηνειών, ότι εννοώ μέτρα νόμιμα και λογικά, δηλαδή όχι τοποθέτηση ναρκών, λ.χ. Σε αυτά θέλω να ελπίζω ότι είναι σαφές πως θα ήμουν αντίθετος.

Μιλώ συγκεκριμένα και θεωρώ θετικό για τη σκληρά δοκιμαζόμενη χώρα μας το ότι μια σημαντική χώρα της Ε.Ε. θέτει, έστω και στα λόγια, τα οποία άλλοι τσιγκουνεύονται, ζήτημα στήριξης της Ελλάδας, με δηλώσεις της σε έντυπο έτερης επίσης σημαντικής χώρας της Ε.Ε.

Δεν ευθύνομαι εγώ αν δεν διαβάζεις τις δηλώσεις των επισήμων ή παρεμηνεύεις τις δικές μου τοποθετήσεις. Δεν ευθύνομαι εγώ αν, ενώ θέτω το σαφές ερώτημα τι πρέπει να κάνει τώρα, άμεσα, η απειλούμενη με χρεοκοπία Ελλάδα (βλέπω ότι οι εξωστρεφείς στο City συνεχίζουν να σπεκουλάρουν στη χρεοκοπία μας, God Bless them, με διαφημίσεις στο subway με τις οποίες παροτρύνουν τους πελάτες τους να continue to short Greek bonds) εσύ απαντάς "συγκεκριμένα" για ενδυνάμωση γρήγορων και αξιοκρατικών διαδικασιών. Καμία γρήγορη και αξιοκρατική διαδικασία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει 200 νέους ανθρώπους ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Όταν το καταλάβεις αυτό, ίσως έχουμε κάτι να συζητήσουμε. Αλλιώς, θα συνεχίσω να ρωτάω "τι γίνεται ΤΩΡΑ" και θα συνεχίσεις να μου γράφεις για "γέφυρες" και "αλληλεπίδραση".

ΕΝΤΙΤ (πρωτη παραγραφος)

Σε ευχαριστω που με ενημερωνεις για τον ορο ''frogs'' ,βλεπεις περιμενα απο εσενα να μου μαθεις πως εκφραζομαστε υποτιμητικα για τους Γαλλους!Εκτος εαν πιστευεις οτι εμεις τους Γαλλους τους αποκαλουμε ετσι απο την τρομερη αγαπη που τους τρεφουμε.

Ξερεις δεν θα μπαινω σε κυκλους τωρα επειδη ''δεν καθομαι να διαβασω'' τι ειπωθηκε.Συμμετεχω στον διαλογο απο την πρωτη στιγμη και με μεγαλη προσοχη μιας κ εγω ανοιξα το θεμα και λεω ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο το πως εσυ μεταφραζεις τι κανω η δεν κανω πως η Γαλλια ΔΕΝ λεει ΤΠΤ το λογικο αλλα ακολουθει την συγκεκαλυμενη πολιτικης της της απολυτης ξενοφοβιας.Επιμενω πως η Γαλλια ας αφησει τις προτροπες για να εξεταστει το θεμα του ''τειχους'' και ας κανει προτροπη να εξεταστει πως η Ελλαδα θα βρει εναλλακτικες με σιγουρα αποτελεσματα.Δηλωσεις υποστηριξης απο την Γαλλια για την χωρα μου κ ειδικα σε τετοια θεματα,ευχαριστω δεν θα παρω.

Μιλησα επισης συγκεκριμενα και λεω χωρις να αγνοω την οικονομικη κατασταση σημερα της Ελλαδας κ το μειζωνος σημασιας θεμα οτι θα πρεπει να εξετασετε να ενδυναμωσετε το εσωτερικο συστημα της Ελλαδας βαση ''των διεθνων επιτυχημενων πρακτικων'' και αντι να ριξετε τα λεφτα στα τειχη να τα ριξετε εκει.ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΛΔ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΕΔΩ??

Δημοσ.

Σε ευχαριστω που με ενημερωνεις για τον ορο ''frogs'' ,βλεπεις περιμενα απο εσενα να μου μαθεις πως εκφραζομαστε υποτιμητικα για τους Γαλλους!Ενω παταω στο οτι χρησιμοποιεις υποτιμητικη γλωσσα για εμενα και με τις δυο φρασεις σου.Εκτος εαν πιστευεις οτι εμεις τους Γαλλους τους αποκαλουμε ετσι απο την τρομερη αγαπη που τους τρεφουμε.

http://www.youtube.com/watch?v=WSI7FGVy4qk

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...