Προς το περιεχόμενο

Η Ελλαδα θα κατασκευασει τειχος στα χερσαια συνορα του Εβρου.

Τοξοβολος_UK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντυπωσιακη η Ελλαδα αν μη τι αλλο....

Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Θα χτιστεί τείχος στον Έβρο για τους λαθρομετανάστες

Με έναν τρόπο που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις, σκοπεύει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα κύματα λαθρομεταναστών που καθημερινά έρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή φράχτη στον Έβρο για να εμποδίσει την εισροή των μεταναστών.

Αντίστοιχο φράχτη έχουν σηκώσει οι ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό και η Ισπανία για να μην μπαίνουν στα εδάφη της μετανάστες από το Μαρόκο, ενώ υπό κατασκευή είναι και ο αντίστοιχος φράχτης που θα χωρίζει το Ισραήλ από την Αίγυπτο. Ο κ. Παπουτσής εκτίμησε σε 200 με 250 άτομα των αριθμό των μεταναστών που περνούν καθημερινά τον Έβρο, αναζητώντας καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.

«Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που υλοποιούμε αυτή την περίοδο. Όπως, η συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex για τη φύλαξη των συνόρων. Σχεδιάζουμε επίσης την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_7086.html

• Απαντ. 271
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ο κ. Παπουτσής εκτίμησε σε 200 με 250 άτομα των αριθμό των μεταναστών που περνούν καθημερινά τον Έβρο, αναζητώντας καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.

200*365 = 73000 άτομα/έτος

250*365 = 91250 άτομα/έτος

Συν αυτούς που περνάνε με βάρκες από το Αιγαίο, σε μια δεκαετία δηλαδή θα μπούνε 750.000 με 1.000.000 άνθρωποι (αν δεν αυξηθεί ο ρυθμός εισόδου στο μέλλον) σε μια χώρα με επίσημη ανεργία 11,5% που ανεπίσημα φτάνει και στο 20% κατά περιοχές.

1.000.000 νέοι άνθρωποι που δεν θα μπορούν να φύγουν προς Ιταλία πχ, που θα πεινάνε και χωρις δουλειά. Σίγουρα δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση αυτών των ανθρώπων, αλλά δεν είναι δυνατόν να βάλουμε άλλη μια θηλιά (ή 1.000.000 ακόμα θηλιές...) σε μια χώρα υπο πτώχευση και με κοινωνικό αναβρασμό που ευνοεί την ανάπτυξη περίεργων καταστάσεων.

Δυστυχώς αυτό το τείχος που ίσως και να παραπέμπει σε Μεσαίωνα, μάλλον είναι μια αναγκαιότητα που μας επιβάλλουν οι συνθήκες, αν δεν θέλουμε να δούμε σύντομα να δημιουργούνται βραζιλιάνικες φαβέλες και νέα γκέτο (στυλ Ομόνοια, Άγιος Παντελεήμονας) στην Ελλάδα με όποια νέα αλυσίδα προβλημάτων φέρνουν αυτά.

Και δεν θα μου φανεί καθόλου απίθανο αν το τείχος από 12χλμ φτάσει τελικά τα 150 σε όλο το μήκος του ποταμού. Κρίμα για τους ανθρώπους, κρίμα και για την κατάντια μας, αλλά και με μια Τουρκία που δεν κάνει τίποτα για να τους εμποδίσει και να μπουν αλλά και να βγουν από το έδαφός της, είμαστε σε μονόδρομο.

Δημοσ.

Τι να πω...δεν ξερω πως ακριβως να το σχολιασω.Παντως το οτι η Ελλαδα θα ηταν μετα την Αμερικη,το Ισραηλ κ την Ισπανια η επομενη χωρα παγκοσμιος που θα εχτιζε τειχος στα συνορα δεν το φανταζομουν.

Ομως δεν νομιζω να αρκεστουν σε τειχος λιγων χιλιομετρων.Λογικα το τειχος θα ειναι κατα μηκος των Ελληνο-Τουρκικων συνορων.Αναρωτιεμαι ποσο θα κοστισει αραγε....

Δημοσ.

Και δεν θα μου φανεί καθόλου απίθανο αν το τείχος από 12χλμ φτάσει τελικά τα 150 σε όλο το μήκος του ποταμού.

Ομως δεν νομιζω να αρκεστουν σε τειχος λιγων χιλιομετρων.Λογικα το τειχος θα ειναι κατα μηκος των Ελληνο-Τουρκικων συνορων.Αναρωτιεμαι ποσο θα κοστισει αραγε....

12χλμ είναι τα μόνα χερσαία συνορα στην περιοχή της Αδριανούπολης που ο Έβρος περνάει μέσα στο Τουρκικό έδαφος και εκεί διάβασα θα το χτίσουν.

~160χλμ είναι ο Έβρος στον άξονα Βορρά-Νότου.

Και φυσικά θα κοστίσει όσο όλα τα Ελληνικά δημόσια έργα. ΠΟΛΛΑ. Και θα τα φανε οι λίγοι και καλοί φίλοι...

Δημοσ.

Σχεδόν όλοι οι λαθρομετανάστες έχουν το Χ αντίτιμο που απαιτεί το εισιτήριο Εύρος-Αθήνα.Αν αναλογιστείς οτι δώσανε 2~5Κ $ το κεφάλι για να περάσουν απέναντι,ε δέν νομίζω οτι θα τους νοιάζει να δώσουν +5$ για μια πένσα.

Δημοσ.

Αν δε κανω λαθος, λενε για συρματοπλεγμα. :lol:

οχι,μιλανε για proper border fence οπως εκεινος της Μελιλλια και Θεουτα μεταξυ Μαροκου-Ισπανιας κ Αμερικης-Μεξικου

ε δέν νομίζω οτι θα τους νοιάζει να δώσουν +5$ για μια πένσα.

δυσκολο παντως με μια πενσα να ριχνουν ολοκληρο border fence...εγω επειμενω να μαθω ποσο θα παει το μαλι για αυτο το ''εργο''...

Δημοσ.

Τι να πω...δεν ξερω πως ακριβως να το σχολιασω.Παντως το οτι η Ελλαδα θα ηταν μετα την Αμερικη,το Ισραηλ κ την Ισπανια η επομενη χωρα παγκοσμιος που θα εχτιζε τειχος στα συνορα δεν το φανταζομουν.

Σκεψου την απλα σαν μια πολιτεια της ευρωπης που τυχαινει να βρισκεται στα συνορα της, οπως το τεξας ενα πραγμα.

Δημοσ.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.fwtografia&lid=3391

http://alitispress.blogspot.com/2008/06/blog-post_21.html

wfence_0630.jpg

οκ και?δεν νομιζω οτι με αυτον τον τροπο σταματησαν να σκαβουν οι μεξικανοι ή αυτοι που θα θελουν να μπουν στην Ελλαδα...

αυτο που σταματαει αρκετους ειναι οι σφαιρες και οχι ο τοιχος.

http://www.youtube.com/watch?v=0FcmNIHs8-k&feature=related

yg.τελικα η Ελλαδα εχει λεφτα για πεταμα?

Δημοσ.

...το οτι η Ελλαδα θα ηταν μετα την Αμερικη,το Ισραηλ κ την Ισπανια η επομενη χωρα παγκοσμιος που θα εχτιζε τειχος στα συνορα δεν το φανταζομουν...

Δεν καταλαβαίνω γιατί σου κανει τοση εκπληξη, η χώρα που ειναι το συνορο της Ευρωπης προς την ανατολη προφανως και ειναι αναμενομενο να ειναι απο τις πρωτες που θα χτισουν τετοιο τοιχος αφου υπάρχει τέτοια ροη.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί σου κανει τοση εκπληξη, η χώρα που ειναι το συνορο της Ευρωπης προς την ανατολη προφανως και ειναι αναμενομενο να ειναι απο τις πρωτες που θα χτισουν τετοιο τοιχος αφου υπάρχει τέτοια ροη.

Υποτιθεται εχετε κ μια Τουρκια διπλα σας που θελει να μπει ΕΕ.Θα μπορουσε κ εκεινη να βαλει το χερακι της ως επισημη υποψηφια.Για το Μαροκο-Ισπανια παει κ ερχεται μιας κ το Μαροκο δεν παιζει ποτε να μπει ΕΕ (αν κ παλια ηθελε)

Επισης εντυπωση μου κανει στο οτι παλι μια ανικανοτητα καταπολεμησης της λαθρομεταναστευσης αναδυκνειεται

Δημοσ.

στην αρχη οταν ειδα τον τιτλο νομιζα οτι θα χτιζε δευτερη γραμμη μαζινο :P

δε ξερω κατα ποσο αποτελεσματικο θα ειναι αυτο η ποσο θα συμφερει οικονομικα,αλλα συμφωνω :rolleyes:

Δημοσ.
Επισης εντυπωση μου κανει στο οτι παλι μια ανικανοτητα καταπολεμησης της λαθρομεταναστευσης αναδυκνειεται

Εδώ είσαι άδικος, δεν είναι ανικανότητα, είναι πολιτική επιλογή. Στα φυλάκια του Έβρου οι στρατιώτες έχουν εντολές να κρύβονται όταν περνάνε λαθρό για να μην φάνε καμιά αδέσποτη όπως προ ετών είχε φάει ένας δόκιμος επειδή έκανε τη "μαλακία" να μην κάνει την πάπια.

Ούτε θέλω να ξέρω τι θα γινόταν αν έπεφτε λαθρομετανάστης στα χέρια αμερικάνικης περιπολίας ή ακόμα και γαλλικής πχ.

Δημοσ.

Δηλαδή η λαθρομετανάστευση είναι κάτι σαν τη παλίρροια ας πούμε;

Η αιτία που την προκαλεί είναι υπεράνω των ανθρώπινων δυνατοτήτων και το μόνο που μας μένει είναι να την καταπολεμήσουμε;

Ή και σε αυτήν εδώ την περίπτωση, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να απαλλαγούμε εμείς από τα αποτελέσματα, συνεχίζοντας αμέριμνοι να διατηρούμε την αιτία που τα προκαλεί;

Με λίγα λόγια: η ικανότητα πρόκλησης κυμάτων λαθρομετανάστευσης, δεν σου κάνει εντύπωση;

Όσο για τον φράχτη, κάτι μου λέει ότι κάποιος έχει συσσωρεύσει αρκετά αποθέματα σιδήρου, σε εποχή μάλιστα οικοδομικής, και, γενικά τεχνικής, "χειμερίας νάρκης".

Δημοσ.

Δηλαδή η λαθρομετανάστευση είναι κάτι σαν τη παλίρροια ας πούμε;

Η αιτία που την προκαλεί είναι υπεράνω των ανθρώπινων δυνατοτήτων και το μόνο που μας μένει είναι να την καταπολεμήσουμε;

Ή και σε αυτήν εδώ την περίπτωση, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να απαλλαγούμε εμείς από τα αποτελέσματα, συνεχίζοντας αμέριμνοι να διατηρούμε την αιτία που τα προκαλεί;

Με λίγα λόγια: η ικανότητα πρόκλησης κυμάτων λαθρομετανάστευσης, δεν σου κάνει εντύπωση;

Όσο για τον φράχτη, κάτι μου λέει ότι κάποιος έχει συσσωρεύσει αρκετά αποθέματα σιδήρου, σε εποχή μάλιστα οικοδομικής, και, γενικά τεχνικής, "χειμερίας νάρκης".

μπορεις να δεχτεις το ''καταπολεμηση'' πιο loose...τελοσπαντων μια προσπαθεια να μην φτανουν ορδες λαθρομεταναστων στην Ελλαδα.Εκει κ η Τουρκια επρεπε να βαλει το χερακι της

Εδώ είσαι άδικος, δεν είναι ανικανότητα, είναι πολιτική επιλογή.

Αυτο παλι δεν το καταλαβαινω...πολιτικη επιλογη για κατι που σαφως ριχνει την Ελλαδα στα ταρταρα?Εγω το λεω απλα απαθεια κ ανικανοτητα,τωρα βλεπουν οτι δεν τους βγαινουν τα νουμερα κ σου λεει,δεν κανω εκει ενα τειχος οπως εκανε το Αμερικα μηπως κ κοψω κατι απο τις ορδες που περνανε τα συνορα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...