Προς το περιεχόμενο

Windows 7 και αναγνώριση σκληρού

Andree

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Το θέμα έχει ως εξής, πήγα να εγκαταστήσω τα win7 (σε ένα netbook acer aspire one 531h)) σε έναν καινούργιο σκληρό (wd 2.5" 500GB) και μου εμφανίζε το ακόλουθο μήνυμα, στο παράυρο που με ρωτάει που θέλω να γίνει η εγκατάσταση: "Τα windows δεν είναι δυνατό να εγκατασταθούν σε αυτόν το δίσκο. O επιλεγμένoς δίσκος είναι στυλ διαμερίσματος GPT. Τα widows δεν είναι δυνατό να εγκατασταθούν σε αυτόν το χώρο του σκληρού δίσκου. Το διαμέρισμα είναι ένα διαμέρισμα Microsoft Reserved (MSR)"

Τί έχω κάνει λάθος? Θα πρέπει ή όχι να διαμορφώσω το δίσκο σε άλλο Η/Υ πρώτα και πώς?

Ευχαριστώ ;)

Δημοσ.

Ο δίσκος πρέπει να προσαρμοστεί σε NTFS. Είναι μορφή για τα αρχεία του Windows.

Του έχω κάνει διαμόρφωση ntfs (σε καλή κατάσταση-πρωτεύον διαμέρισμα)...και με partition στα 2 έχω δοκιμάσει αλλά πάλι το ίδιο βγάζει. Εντωμεταξυ σε ένα desktop pc όταν τον συνδέσω ως εξωτερικό δεν τον αναγνωρίζει, μόνο σε laptop φαίνεται.

Δημοσ.

Του έχω κάνει διαμόρφωση ntfs (σε καλή κατάσταση-πρωτεύον διαμέρισμα)...και με partition στα 2 έχω δοκιμάσει αλλά πάλι το ίδιο βγάζει. Εντωμεταξυ σε ένα desktop pc όταν τον συνδέσω ως εξωτερικό δεν τον αναγνωρίζει, μόνο σε laptop φαίνεται.

1)Από την διαχείριση δίσκων ονόμασέ τον με κάποιο γράμμα (π.χ. Ε, G, H).

2)Πάλι από την διαχείριση κάνε τον δίσκο ενεργό.

Δημοσ.

Τον ονόμασα W όπως φαίνεται στη φωτό. Τώρα τον έχω ως εξωτερικό και θέλω να τον εγκαταστήσω στο netbook γιατί ο ήδη υπάρχων κάνει κάτι περίεργους θορύβους και καθυστερεί πάρα πολύ. Τον συγκεκριμένο 500αρη προσπάθησα πριν λίγο καιρό να τον βάλω ως κύριο σκληρό σε ένα laptop 15" αλλά είχα πάλι το ίδιο πρόβλημα. Πλέον καταλαβαίνω ότι δεν είναι κατάλληλος ακόμα για εγκατάσταση γιατι ένας παλιός desktop που έχω δεν τον αναγνωρίζει, αλλά αναγνωρίζει τον σκληρό του netbook (τον έβγαλα απ'το netbook και τον συνέδεσα εξωτερικα με το desktop). Επειδή όμως είναι πολυυυυυ μεγάλη διαδικασία να βγάζω τον παλιο σκληρό του netbook και να δοκιμάζω τον καινούργιο (δεν βγαίνει από κάτω...πρέπει να το λύσω όλο βγάζοντας το πληκτρολόγιο, τα καλύμματα κλπ :confused: ), υπάρχει τρόπος να διαπιστώσω αν είναι έτοιμος για εγκατάσταση ο καινούργιος δίσκος?

Η διαμόρφωση που έχω επιχειρήσει να του κάνω φαίνεται στην παρακάτω φωτό.

http://img269.imageshack.us/i/aaaaaaaaaaaaaaaay.png/

Φίλε popeye68 έκανα δεξί κλικ στο δίσκο και δεν είναι ενεργή η επιλογή "σήμανση διαμερίσματος ως ενεργού", ώστε να κλικάρω επάνω της!

http://img829.imageshack.us/i/cccccccccccccccccccccccl.png/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...