Προς το περιεχόμενο

TV για pc......MONO

alex_000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παλικάρια θέλω λιγο την βοήθειά σας γιατι δεν εχω πολύ υπομονή να ψάξω και σίγουρα εχει πολύ πιο ειδικούς απο εμένα εδω!

Θέλω να πάρω tv στην οποία δεν θα μπεί κεραία τηλεόρασης επάνω κάθολου (ουτε νοβες και τετοιες αηδίες). Θα την χρησιμοποιήσω μόνο για συνδεση με pc, για games, σειρές και ταινίες. Το pc έχει και άλλη οθόνη για internet ktl.

Δεν θα εκανα thread ήθελα να πάρω καμιά 50αρα plasma με 900 ευρώ περίπου αλλά διάβασα οτι οι plasma δεν ειναι κατάληλες για συνδεσεις με pc οτι θέλουν στρώσιμο κτλ.

requirements :

Θέλω να είναι minimum 46", και θέλω άριστη σχεση τιμής απόδωσης. θέλω φτηνη και καλή incha. Δεν με νοιάζει να ειναι LCd η plasma αν κάποιος μου το αιτιολογήσει σωστά no problem...Δεν θέλω led λόγου κόστους ουτε 3d. Επίσης δεν με νοιάζει το design αν είναι 3 εκατοστά thin η 50 cm δεν μου κάνει διαφορά.

Την βοηθειά σας Please.

Δημοσ.

... αλλά διάβασα οτι οι plasma δεν ειναι κατάληλες για συνδεσεις με pc οτι θέλουν στρώσιμο κτλ.

Που το διάβασες αυτό; Για δώσε κάνα link για να ξεστραβωθούμε κι εμείς...

Δημοσ.

Που το διάβασες αυτό; Για δώσε κάνα link για να ξεστραβωθούμε κι εμείς...

δεν θυμαμαι να σου πω την αλήθεια. Κατι που εχω διαβάσει πολύ όμως ειναι οτι στις plasma υπάρχει burn in στατικού image. Οποτε αν εισαι desktop πολύ ωρα και αρχίσεις κανα game το desktop αφηνει κάποιο αποτύπωμα για λίγο (??)

Ελπίζω αυτά που διάβασα να μην ισχύουν γιατι οι plasma έιναι πολύ φτηνότερες και με 800 τσιμπάω 50αρα.

Για αυτό θέλω διευκρινίσεις απο όσους γνωρίζουν καλύτερα. Πληροφοριακά link σε άλλα thread θα βοηθήσουν επίσης για όποιον εχει δει κάτι.

Δημοσ.

Κατι που εχω διαβάσει πολύ όμως ειναι οτι στις plasma υπάρχει burn in στατικού image. Οποτε αν εισαι desktop πολύ ωρα και αρχίσεις κανα game το desktop αφηνει κάποιο αποτύπωμα για λίγο (??)

Κάτι τέτοιο φαντάστηκα ότι θα είχες διαβάσει. Το φαινόμενο αυτό όντως υπήρχε στις πρώτες plasma (αν προσέξεις, τα αντίστοιχα θέματα είναι δυο-τρία χρόνια πίσω), όμως πλέον έχει σχεδόν ξεπεραστεί (εκτός κι αν βάλεις μαύρα περιθώρια για καμιά βδομάδα σερί). Επιπλέον, μιας και έχεις άλλη οθόνη για desktop δε βλέπω για ποιο λόγο να να την έχεις αυτή ανοιχτή σε στατικό περιεχόμενο. Από την άλλη, μία plasma καταναλώνει διπλάσια ισχύ από μία TFT, ζεσταίνεται περισσότερο και ενδέχεται τον πρώτο καιρό να σου παρουσιάσει και το θέμα του "ίχνους του φωσφόρου" (Green Phosphor Trail). Όλα αυτά είναι εντελώς θεωρητικά μιας και πολύ γρήγορα περάσαμε σε TFT και δεν πολυασχοληθήκαμε με το όλο θέμα...

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο φαντάστηκα ότι θα είχες διαβάσει. Το φαινόμενο αυτό όντως υπήρχε στις πρώτες plasma (αν προσέξεις, τα αντίστοιχα θέματα είναι δυο-τρία χρόνια πίσω), όμως πλέον έχει σχεδόν ξεπεραστεί (εκτός κι αν βάλεις μαύρα περιθώρια για καμιά βδομάδα σερί). Επιπλέον, μιας και έχεις άλλη οθόνη για desktop δε βλέπω για ποιο λόγο να να την έχεις αυτή ανοιχτή σε στατικό περιεχόμενο.

Πλέον είμαι κάτοχος της Panasonic Plasma P46S20, εδώ και 5 μέρες.

Δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο στρώσιμο, απλά χρειάζεται προσοχή, τουλάχιστον στην αρχή.

- Καλό είναι να αποφεύγονται στατικές εικόνες, όπως τα λογότυπα των καναλιών. Κάνοντας Zoom κάτι τέτοιο λύνεται.

- Ακόμα και είδωλο να εμφανιστεί, κάτι που μου έχει συμβεί αρκετές φορές μέχρι να διαλέξω ταινία ψάχνοντας φακέλους στο Desktop, το οποίο έχει σταθερές εικόνες, όπως εικονίδια, κλπ, απλά παίζοντας την ταινία εξαφανίζεται. Μετά το τέλος της ταινία βέβαια στο κάτω μέρος και πάντα βάζοντας μαύρο φόντο, ίσως παρατηρήσεις άσπρες σκιές που έχουν μείνει από τους υπότιτλους. Αν βάλεις ένα κανάλι σε Full Screen, πάλι μέσα σε μερικά λεπτά εξαφανίζεται.

Είμαι στις 50+ώρες και παρατηρώ ότι γίνεται πιο δύσκολα το "burnIn". Φαντάζομαι ότι μετά τις 200 δεν θα υπάρχει πρόβλημα και ότι μετά τις 900 θα κάνω ότι θέλω.

Από την άλλη, μία plasma καταναλώνει διπλάσια ισχύ από μία TFT, ζεσταίνεται περισσότερο και ενδέχεται τον πρώτο καιρό να σου παρουσιάσει και το θέμα του "ίχνους του φωσφόρου" (Green Phosphor Trail). Όλα αυτά είναι εντελώς θεωρητικά μιας και πολύ γρήγορα περάσαμε σε TFT και δεν πολυασχοληθήκαμε με το όλο θέμα...

Η προηγούμενη TV μου ήταν η Samsung 40M86 TFT LCD. Ζεσταινόταν πάρα πολύ στο πάνω μέρος. Όταν έμπαινα στο σπίτι από κρύο έβαζα τα χέρια μου στους αεραγωγούς για να ζεσταθώ!

Δεν το θεωρώ αυτό μειονέκτημα βέβαια, ο κατασκευαστής έχει ορίσει να λειτουργεί έτσι η TV.

Αντίθετα η Panasonic, είναι σχεδόν κρύα. Υπάρχει μία ελάχιστη ζέστη που έχουν σχεδόν όλες οι ηλεκτρικές συσκευές.

Οι Plasma γενικότερα, ναι έχουν παραπάνω κατανάλωση, όμως η Panasonic σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο έχει καταφέρει να ρίξει την κατανάλωση στο 1/3.

Power consumption varies greatly with picture content, with bright scenes drawing significantly more power than darker ones - this is also true of CRTs. Typical power consumption is 400 watts for a 50-inch (127 cm) screen. 200 to 310 watts for a 50-inch (127 cm) display when set to cinema mode. Most screens are set to 'shop' mode by default, which draws at least twice the power (around 500-700 watts) of a 'home' setting of less extreme brightness.[5] Panasonic has greatly reduced power consumption ("1/3 of 2007 models")

http://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_display'>http://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_display

Ο μόνος λόγος που δεν προτείνω Plasma για χρήση σε Η\Υ, είναι το Flickering.

Ένα από τα μειονεκτήματα των Plasma είναι αυτό.

Disadvantages

* Susceptible to "large area flicker"[15]

http://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_display

Έχοντας συνηθίσει την TFT LCD TV, η Plasma με χαλάει σε αυτό το κομμάτι.

Υπάρχει ένα μεγάλο "ΑΛΛΑ" όμως!

Αν μπορεί ο Topic Starter, να χρησιμοποιεί την οθόνη του υπολογιστή του για Ιnternet και την TV για ταινίες και παιχνίδια, τότε θα πρότεινα και εγώ Plasma.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις εξηγήσεις.

Το θέμα είναι απλό. Παμε για ιντσα. Η tv θα χρησιμοποιηθεί κατά 65% για games, κατά 25% για ταινίες και σειρές και 5% για desktop και internet. Το ολο θέμα με το burn in ή flickering μου ακούγεται αρκετά πίκρα αλλά για τόση ιντσα σε LCD μιλάμε για 1400 + έχει μεγάλη διαφορά.

Ισως να παώ για 46" LCD στα 1000

http://www.eshopcy.com.cy/show.phtml?id=PER.160451

δυσκολες επιλογές ρε gmt.

Δημοσ.

Θα δώσω κι εγώ ένα συν στις πλάσμα. Είμαι κάτοχος μία εδώ και έξι μήνες, κι ακόμα κι αν δεν είναι η καλύτερη (Panasonic 42u20, μας τα χάλασε φέτος η pana με τα γνωστά προβληματάκια της), η εικόνα είναι φανταστική σε κάθε HD υλικό. Τα χρώμα είναι (ή μπορούν να γίνουν με τις ρυθμίσεις) πολύ ζωηρά, το δε μαύρο... καμία σχέση με LCD. Αν σκεφτείς ότι κόστισε λιγότερο από 500Ε ευρώ, αυτό είναι value for money!

Δημοσ.

Ναι, για πες..

( Αρχίζουν και φαντάζουν καλή επιλογή οι πλάσμα των <500€ μ'αυτά που διαβάζω, και τα γονίδια χρειάζονται μπάτζετ τηλεόραση. Χμμ..)

Δημοσ.

Μπα σε Plasma θα πάω.

Είδα αυτήν προχτές σε ενα μαγαζί http://www.amazon.co.uk/Samsung-PS50C6900-Widescreen-Internet-Freeview/dp/B003QHY0YG

και επαθα πλάκα με εικόνα και τίμη (1300 euro για 50" 3δ) και ήμουν ετοιμος να την πάρω - εχω και 3δ vidion. Διαβασα όμως στο νετ οτι τα games παίζουν σε 720π mode (3d) και ξενερωσα.

Σκευτηκα μετά να πάρω

http://www.hardwaresphere.com/2010/03/03/acer-nvidia-3d-vision-ready-projectors/

Projectora που παίζει με 3d vision αλλά ειναι 720 π και πάλι ξενερώνω αν και εχω ενα φίλο που λέει incha > all (αν και τρελη φτηνια συγκριτικά ... 500 ε)

τωρα πάλι ξαναγυρισα στο αρχικό μια 1080 π πλάσμα και ψιλοσκευτομαι ακόμα για τον projectora. Δεν μου φαίνεται issue το IR αν ξες να προστατευτείς. Για το flickering ειναι σοβαρό θεμα πρεπει να το δω.

Δημοσ.

Για 3D δεν έχω γνώμη και δεν γνωρίζω.

Δεν μου αρέσει σαν τεχνολογία, αφού κάποια στιγμή θα βγουν οθόνες που θα παίζουν 3D χωρίς γυαλιά. Ήδη σήμερα έβλεπα στο SKAI ένα Laptop που έπαιζε 3D χωρίς γυαλιά.

Νέα τεχνολογία για να πουλήσουν...

Ο προτζέκτορας τώρα, είναι άλλη φάση. Πας σε άλλο κεφάλαιο όπου θέλει άλλο ψάξιμο.

Το flickering είναι απειροελάχιστο, αλλά για να είμαστε εντάξει πρέπει να το αναφέρουμε. Κάποιοι δεν το παρατηρούν. Θα δοκιμάσω να απομακρύνω το Sub που είναι κοντά στη TV, μήπως φταίει αυτό... Θα ενημερώσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...