Προς το περιεχόμενο

Χρεωστική Κάρτα

koystado

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και καλη χρονια. θέλω να βγάλω μία χρεωστική κάρτα ώστε να κάνω καμία αγορά απο το ιντερνετ. Μπορείτε να μου πειτε τι χριάζεται για να βγάλω μία χρεωστική κάρτα και απο ποια τράπεζα προτίνεται να βγάλω την κάρτα? Ευχαριστώ.

Δημοσ.

διαβασα ολα τα μηνύματα στο λινκ που έδωσες αλλα δεν ειχα μία σαφή απάντήση θέλει ταυτοτητα χαρτί απο την εφορία και οταν παω να την κάνω την κάρτα θέλει να κάνω καταθεσή και αν ναι τι πόσο??

και κάτι ακομά πρέπει να δήλωνω εισόδημα στην εφορία ώστε να μπορώ να βγάλω κάρτα?

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω δυστυχώς τί ισχύει για να βγάλεις στην Ελλάδα χρεωστική, για να σου απαντήσω υπεύθυνα ,απλά σου υπέδειξα ότι υπάρχει ήδη ίδιο θέμα και θα μπορούσες να συνεχίσεις εκείνο το θέμα αντί να ανοίξεις νέο ίδιο. ;)

Για τις πρόσθετες απορίες σου σίγουρα κάποιος που γνωρίζει θα σου απαντήσει εντός ολίγου :D

Δημοσ.

Χρειάζεσαι ταυτότητα και κάποιο χαρτί επίσημο που να δείχνει ΑΦΜ και διεύθυνση.

Εκκαθαριστικό η αν δεν έχεις πήγαινε σε ένα ΚΕΠ (με ταυτότητα) και ζήτα "Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ" (η κάπως έτσι λέγετε) θα στο δώσουν αμέσως.

Για την Κύπρου που ξέρω τώρα εγώ, υπάρχουν 2 κάρτες.

1. Η απλή χρεωστική, η οποία δεν υπάρχει χρέωση ούτε χρειάζεται να κάνεις κατάθεση αμέσως και

2. Η prepaid η οποία έχει 5€ για να στην βγάλουν και ίσως και κάποιο μικρο ποσό να σου κρατάει κάθε φορά που κάνεις ανάληψη αλλά αυτό ρώτα το.

Επίσης η prepaid δεν συνδέετε με κάποιον άλλο λογαριασμό που ίσως έχεις η να θες να κάνεις μελλοντικά στην ίδια τράπεζα για ασφάλεια.

Εγώ έχω απλή χρεωστική.

Δημοσ.

Για χρεωστική απο Πειραιώς χρειάστηκε μια βεβαίωση ΑΦΜ και ταυτότητα και πήρε μισή σχεδόν ώρα για να βγεί. Στην πειραιώς τουλάχιστον, μπορείς να βγάλεις την χρεωστική κάρτα σου και στην συνέχεια αν έχεις μεγάλο υπόλοιπο στον λογαριασμό σου μπορείς να βγάλεις δωρεάν απο το site της πειραιώς μια προπληρωμένη για να χρησιμοποιείς μόνο το ποσό που θές.

Το αναφέρω γιατί με έχει διευκολύνει αρκετά αυτό.

Δημοσ.

πρέπει να έχω λογαριασμό στην τράπεζα που θα βγάλω την χρεωστική ή δεν χρειαζεται και επιπλεον στην τραπεζα πειραιώς επρεπε να κάνεις καταθεση οταν εφτιαξες την κάρτα και αν ναι τι ποσο?

Δημοσ.

Δημιουργείς λογαριασμό αναγκαστικά για την χρεωστική στην Πειραιώς (και παντού αλλού νομίζω), δεν χρειάζεται να κάνεις κατάθεση εκείνη την στιγμή. Μπορείς μετά να βάλεις όποτε θές και όσο θές. Να μην ξεχάσεις να ζητήσεις λογαριασμό για ebanking.

Το καλό πάντως είναι οτι με την χρεωστική διαχειρίζεσαι μόνο ότι χρήματα έχεις μέσα στον λογαριασμό σου οποτε δεν φοβάσαι για επιπλέον απροσδόκητες χρεώσεις.

Δημοσ.

Οχι , δεν εχει συνδρομή για την κάρτα ή τον λογαριασμό.Μόνο extra χρεώσεις έχεις όταν αγοράζεις απο χώρες εκτός ευρωζώνης(2% του συνολικού ποσού, δες εδώ : Link για το άλλο θέμα που υπάρχει για περισσότερες πληροφορίες).

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Δημοσ.

Για να μη ανοιγω καινουριο θεμα. Εχω τη χρεωστικη/προπληρωμενη της κυπρου. Ξερετε αν μπορω να τη μετατρεψω, ωστε να δεχεται αρνητικο υπολοιπο;

Δημοσ.

Οχι , δεν εχει συνδρομή για την κάρτα ή τον λογαριασμό.Μόνο extra χρεώσεις έχεις όταν αγοράζεις απο χώρες εκτός ευρωζώνης(2% του συνολικού ποσού, δες εδώ : Link για το άλλο θέμα που υπάρχει για περισσότερες πληροφορίες).

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

αυτό το 2% το έχει μονο η πειραιώς ή και οι άλλες τράπεζες?

Δημοσ.

Εδώ δεν ξέρω να απαντήσω.. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα site ή να πας σε κάποιο κατάστημα για μια μίνι έρευνα αγοράς. Προσωπικά θα πρότεινα ή πειραιώς ή τράπεζα κύπρου για χρεωστική ή pre-paid.

Δημοσ.

Την Προπληρωμένη της Attica την βγάζεις μόνο με την ταυτότητα. Και βάζεις αν δεν κάνω λάθος 30€ την πρώτη φορά. Το σπαστικό είναι ότι κάθε φορά που θέλεις να βάλεις λεφτά πρέπει να πηγαίνεις στο ταμείο, αλλά ευτυχώς σχεδόν ποτέ δεν έχει ουρά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...