sifi Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους!!!Προσφατα αγορασα και εγκατεστησα εναν laser ασπρομαυρο εκτυπωτη της HP συγκεκριμενα.Να σημειωσω ωστοσω,οτι η εμπειρια μου στο θεμα εκτυπωτης-εκτυπωση ειναι μηδενικη.Στην προσπαθεια μου λοιπον να εκτυπωσω μια εικονα,σε συγκεκριμενο μεγεθως και αφου την εχω κανει επιτυχημενα resize στις επιθυμητες διαστασεις[με το Paint.NET],ερχομαι υποχρεωτικα αντιμετωπος με την λιστα προτυπων εκτυπωσης των windows.Εισαγωντας την εικονα σε καποιο απο τα προτυπα,αλλαζει ταυτοχρονα και μεγεθος.Υπαρχει καποιος τροπος να παρακαμψω τις λιστες προτυπων και να εκτυπωσω ακριβως στις διαστασεις που θελω?Ή...υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα εκτυπωσης,με το οποιο θα μπορω να δημιουργησω δικα μου προτυπα? Ισως οι ερωτησεις αυτες να σας φαινονται αστειες και η απαντηση να ειναι προφανης,αλλα οπως ειπα και παραπανω...μεχρι χθες δεν ειχα εκτυπωσει ουτε [.] [/url][/img]
Centurion Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Μπορείς να εκτυπώσεις στις κανονικές διαστάσεις χρησιμοποιώντας το photoshop. Ή αν δεν έχεις photoshop προσπάθησε με το microsoft office picture manager. Αν δεν έχεις τπτ από τα δύο προσπάθησε να βάλεις την εικόνα στο word, να φτιάξεις τις διαστάσεις όσο είναι δυνατόν και μετά να το κλείσεις σε PDF.Από εκεί στην εκτύπωση θα επιλέξεις να εκτυπώσεις χωρίς κλίμακα και θα είσαι ok. Όντως αυτό κι εγώ ποτέ δεν το κατάλαβα με την εκτύπωση.Αυτό που κάνει το πρόγραμμα εκτύπωσης των windows είναι να κάνει "fit to paper" ή scaling στο μέγεθος χαρτιού που έχεις επιλέξει,σε οποιαδήποτε εικόνα πας να εκτυπώσεις. Αυτό άλλες φορές είναι βολικό, άλλες όχι.
sifi Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Μπορείς να εκτυπώσεις στις κανονικές διαστάσεις χρησιμοποιώντας το photoshop. Ή αν δεν έχεις photoshop προσπάθησε με το microsoft office picture manager. Αν δεν έχεις τπτ από τα δύο προσπάθησε να βάλεις την εικόνα στο word, να φτιάξεις τις διαστάσεις όσο είναι δυνατόν και μετά να το κλείσεις σε PDF.Από εκεί στην εκτύπωση θα επιλέξεις να εκτυπώσεις χωρίς κλίμακα και θα είσαι ok. Όντως αυτό κι εγώ ποτέ δεν το κατάλαβα με την εκτύπωση.Αυτό που κάνει το πρόγραμμα εκτύπωσης των windows είναι να κάνει "fit to paper" ή scaling στο μέγεθος χαρτιού που έχεις επιλέξει,σε οποιαδήποτε εικόνα πας να εκτυπώσεις. Αυτό άλλες φορές είναι βολικό, άλλες όχι. Thanks για το αμεσο της απαντησης...θα εκτυπωσω κατι και θα σου πω τι καταφερα!
sifi Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Thanks για το αμεσο της απαντησης...θα εκτυπωσω κατι και θα σου πω τι καταφερα! ...Λοιπον ενω τα καταφερα με το Photoshop και το εκανα resize στο μεγεθος που θελω [μαλιστα πιο μικρο]το τοπουετησα και οπου ηθελα στην σελιδα,η ποιοτητα εγινα αστα να πανε...τι κανω λαθος???
Centurion Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 ...Λοιπον ενω τα καταφερα με το Photoshop και το εκανα resize στο μεγεθος που θελω [μαλιστα πιο μικρο]το τοπουετησα και οπου ηθελα στην σελιδα,η ποιοτητα εγινα αστα να πανε...τι κανω λαθος??? Έκανες δεξί κλικ - άνοιγμα με photoshop ή άνοιξες νέο layer και τοποθέτησες τη φωτογραφία επάνω;
sifi Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Έκανες δεξί κλικ - άνοιγμα με photoshop ή άνοιξες νέο layer και τοποθέτησες τη φωτογραφία επάνω; Εισαι ΜΕΓΑΛΟΣ!!!! Τα καταφερα...Πριν ανοιγα το Photoshop και πριν την διαδικασια εκτυπωσης το εκανα resize,ενω δεν χρειαζοταν.Επρεπε μονο την ωρα που ρυθμιζω τις παραμετρους της εκτυπωσης να επιλεξω μεγεθος.Σ'ευχαριστω πολυ,μου ελυσες πολυ μεγαλο θεμα!
Centurion Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Ε, δεν έκανα και τίποτα. Μόνος σου το βρήκες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.