Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με κάρτα γραφικών

BigBOSS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και καλή χρονιά, πριν 3 μήνες αγόρασα το pc με την παρακάτω σύνθεση:

CPU: Core i7 920 == 4 cores with 8 threads 2.66 Ghz 8 mb L3 Cache 4.8 GT/sec

GPU: Sapphire HD 5850 == 1 GB RAM GDDR5 Engine clock speed: 725 MHz Memory clock speed: 1 GHz

Motherboard (μητρική) == Gigabyte EX58 - UD3R

RAM == 6 GB 1333 Mhz triple channel

HDD (σκληρός δίσκος) == 750 GB

PSU (τροφοδοτικό) == chieftec 650 Watt

Τα πάντα δούλευαν ρολόι μεχρι πριν 4 ημέρες οταν ένα απόγευμα πήγα να ανοίξω το pc και η οθόνη δεν έδειχνε τίποτα και το ανεμιστηράκι της κάρτας έτρεχε στο φουλ (100%). Έσβησα το pc με το κουμπί που έχει πάνω του και το άνοιξα μετά από περίπου μισή ώρα και αυτή τη φορά όλα δούλευαν κανονικά. Την επόμενη μέρα όμως πάλι τα ίδια και αυτή την φορά έδειχνε μονίμως μαύρη οθόνη και το fan δούλευε στο 100%.

Προς το παρών έχω βολευτεί με μία 8600 GTS που είχα στην εφεδρεία και φυσικά έχω ξενερώσει απίστευτα. Προσωπικά πιστεύω ότι η 5850 έχει κάποιο εργοστασιακό ελάττωμα και ευτυχώς καλύπτεται απο εγγύηση δύο ετών, αύριο θα πάρω και τηλέφωνο στο κατάστημα από το οποίο την αγόρασα. Δεν έχω κάνει overclock στην hd 5850, η κάρτα είναι ολοκαίνουργια (3 μηνών) και πεντακάθαρη απο σκόνες κτλ, επίσης δεν έγιναν διακοπές ρεύματος καθόλου τον τελευταίο καιρό..... Εσείς τι πιστεύεται πως φταίει; ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Αν δουλεύουν όλα κανονικά μετά την αλλαγή της κάρτας γραφικών (άσχετα με το ξενέρωμα που έχεις φάει) τότε νομίζω την απάντηση την ξέρεις.

Δημοσ.

γεια σου φιλε μου πειστυω οτι φταει το πλαισιο 12 κατρες γραφικων σε μενα καεικαν την μια μερα της εβαζα και την αλλη δεν δουλευαν φυσικα εξεταστηκε και η περιπτωση μητρικης αλλα το προβλημα ειτανε στεις καρτες γραφικων οποτε μην αναρωτιεσαι. Απλα θελω να ρωτησω το ειχιο της μητρικης χτιπουσε κανονικα ενα μπιπ ι 4!!!

Δημοσ.

Αν δουλεύουν όλα κανονικά μετά την αλλαγή της κάρτας γραφικών (άσχετα με το ξενέρωμα που έχεις φάει) τότε νομίζω την απάντηση την ξέρεις.

Ναι όλα λειτουργούν κανονικά με την αλλαγή της προβληματικής HD 5850 με την 8600 GTS, βέβαια το pc πετσοκόφτηκε σε αποδοση στα σημερινά games. Όχι δεν την πήρα απο πλαίσιο, αύριο θα πάρω τηλέφωνο να τους την στείλω (στο κατάστημα απο το οποίο την αγόρασα) καθώς υπάρχει εγγύηση. Έχω και απόδειξη, και S/N κάρτας φυσικά.

Δημοσ.

Pano0100 φαίνεται ότι εσύ έπαθες το "άμα καείς από χυλό φυσάς και το γιαούρτι" :D 12 κάρτες αδερφέ και εξακολουθούσες και έπαιρνες απ το ίδιο μαγαζί???

Τεσπα επειδή δεν αναφέρθηκε από που είναι η κάρτα του παιδιού ας μην βγάζουμε συμπεράσματα,και στο θέμα μας νομίζω ότι αν την πας πίσω θα στην αλλάξουν αφού είναι και καινούρια , ούτε γάτα ούτε ζημιά.............τώρα ελπίζω να μην φτάσεις σε 12 αλλαγές για να πέσεις σε μια της προκοπής :)

Δημοσ.

φειλε cosmos000 ευτηχως οπως λες επεσα σε μια προκοπης γιατι ειχα αρχισει να βαριεμαι να αλλαζω καρτες ευτηχως αυτήν που εβαλα ιναι καλη (HD 5670 512MB saphire)

Δημοσ.

Δεν μας τα λέει καθόλου καλά η κυρία Saphire!! Δύο reference 5850 περασαν από τα ΄χερια μου και μετά από ελαχιστη χρήση εμφανισαν τ ίδια συμπτώματα.. τώρα ειμαι στην τρίτη αυτή την φορά με αντικατάσταση της κάρτας από την μαμά saphire στην Οθγγαρία!! Αντε να δούμε πόσο θα αντέξει αυτή!

Δημοσ.

Δεν μας τα λέει καθόλου καλά η κυρία Saphire!! Δύο reference 5850 περασαν από τα ΄χερια μου και μετά από ελαχιστη χρήση εμφανισαν τ ίδια συμπτώματα.. τώρα ειμαι στην τρίτη αυτή την φορά με αντικατάσταση της κάρτας από την μαμά saphire στην Οθγγαρία!! Αντε να δούμε πόσο θα αντέξει αυτή!

Εγω παλι εχω μια non reference Sapphire εδω και περιπου 10 μηνες και απο την πρωτη μερα τρεχει με MSI Bios στα 920 1180.Προβλημα κανενα μεχρι στιγμης αλλα θα δειξει.

Κατι ασχετο, μερικες φορες (καμια 10αρια εχει συμβει μεχρι τωρα) την ωρα που δουλευει ο υπολογιστης κοβεται το ρευμα για ενα δευτερολεπτο (κατι στιγμιαιες διακοπες αμα σας εχουν τυχει).Ο υπολογιστης δεν προλαβαινει να κλεισει,μαυρη οθονη και το ανεμιστηρι της 5850 κολλαει στο 100% και μονο reset,δεν ακουει τπτ αλλο.

Δημοσ.

Εγω παλι εχω μια non reference Sapphire εδω και περιπου 10 μηνες και απο την πρωτη μερα τρεχει με MSI Bios στα 920 1180.Προβλημα κανενα μεχρι στιγμης αλλα θα δειξει.

Κατι ασχετο, μερικες φορες (καμια 10αρια εχει συμβει μεχρι τωρα) την ωρα που δουλευει ο υπολογιστης κοβεται το ρευμα για ενα δευτερολεπτο (κατι στιγμιαιες διακοπες αμα σας εχουν τυχει).Ο υπολογιστης δεν προλαβαινει να κλεισει,μαυρη οθονη και το ανεμιστηρι της 5850 κολλαει στο 100% και μονο reset,δεν ακουει τπτ αλλο.

Πραγματικά ελπίζω να βγώ λάθος αλλά και σε εμενα τα ιδια έκαναν και οι δύο λίγο πριν παραδώσουν πνεύμα! Σε τυχαίες στιγμές μαυρη οθόνη και φουρφουρι στο 100% , μέχρι που μια ωραία πρωία φουρφόυρι στο 100% από το boot και η καρτούλα νεκρη άνευ σημαντικού λόγου! Εκτός και αν την ακούγανε από το ο/c, ήμουν περίπου στα ίδια με εσένα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...