vlasiospakis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Γεια σας παίδες θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με μια αγορά που θέλω να κάνω. Το σύστημα που έχω αυτή τι στιγμή είναι Μobo: GA-870A-UD3 Ram : OCZ DDR3 PC3-12800/ 1600MHz / Lynnfield Memory / Fatal1ty Edition / Dual Channel Cpu : Amd x2 Phenom II 555 Black Edition (ξεκλειδωμένος σε τετραπύρηνο) VGA : Gigabyte 4670 1G PSU : Coolermaster 460W Monitor : LG 22inches LCD Θα ήθελα να αλλάξω την VGA με καμια 5770 αλλά δεν ξέρω αν το τροφοδοτικο μου θα την σηκώνει οποτε θα ηθελα την αποψη σας και αν χρειάζεται νεο τροφοδοτικο ποιο να παρω και επισης αν θελετε προτείνεται καμια καρτα γραφικών. Τα πραγματα θα τα αγορασω απο θεσσαλονικη και οχι μέσω internet και με δόσεις οποτε μπορω να δαπανήσω μεχρι 200 ευρω. Ευχαριστω για οποιαδήποτε απάντηση!
ocSe7en Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Με την 5770 δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Έχει χαμηλή κατανάλωση.
vlasiospakis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δηλαδη για μια 5770 με αυτο το τροφοδοτικο: COOLER MASTER Elite 460 RS-460-PSAR-J3 460W ATX12V V2.31 θα ειμαι μια χαρα ε????
letni Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Για εμενα αντικατεστησε αυτο το τροφοδοτικο. Διαβασε αυτο το review και θα καταλαβεις το γιατι. Αγορασε αυτο Link
epitropos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Προτείνω την Asus EAH5770 (1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP). Το τροφοδοτικό σου την σηκώνει γιατί τραβάει μόνο 108 W, αλλά αν μπορείς να πάρεις το Corsair που λέει ο letni, θα είσαι άρχων.
rafail1994 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Τροφοδοτικό δεν χρειάζεται να αλλάξεις μια χαρά είναι αυτό που έχεις δεν χρειάζεται να δόσεις λεφτά για καινούριο .Για μένα αν θέλεις να παίζεις αρκετά παιχνίδια με τα 200Ε και λιγότερα πάρε μια 6850 και με κάνα 20αρικο ακόμη την 6870 αν σκέφτεσαι να αλλάξεις σύντομα την οθόνη.
yiannis_1 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Για εμενα αντικατεστησε αυτο το τροφοδοτικο. Διαβασε αυτο το review και θα καταλαβεις το γιατι. Αγορασε αυτο Link Γιατί ρε letni? Εγω αυτό το review διάβασα και το αγόρασα. Αποδίδει λιγότερο απο ότι είναι rated σε watt και εχει μέτριο efficiency. Aλλά απο την άλλη δε σκάει και δε παίρνει άλλο hardware μαζί του. Για τα 30 ευρό που το είχε το πλαίσιο είναι super και για το εν λόγο rig υπεραρκετό.. To vx καλό είναι το εχω και αυτό αλλά λίγο με απογοήτευσε με το μέγεθος του, το compact μέγεθος των ψυκτρών πάνω στα κυκλωματα υψηλής τάσης και τoν μικρο 12άρη ανεμηστήρα. Απο την άλλη τα αξίζει τα λ7 του λόγω πραγματικής απόδοσης με υψηλό efficiency ακόμα και σε πολύ ζόρι.
letni Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Γιατί ρε letni? Εγω αυτό το review διάβασα και το αγόρασα. Κοιταξε το συγκεκριμενο τροφοδoτικο μόνο και μονο που ειναι passive PFC και αναφερουν στη σελιδα της CoolerMaster οτι εχει Over Current Protection(OCP) αλλα στο review τους ξεβρακωνουν βλεπουν οτι δεν υπαρχει δηλαδη σε κοροιδευουν...λεει χαρακτηριστικα: "As you can see, according to the label this unit has two +12 V rails. Inside the unit we could see two shunts (current sensors) attached to each +12 V rail, but the power supply is missing the over current protection (OCP), since these shunts are connected to unused holes on the printed circuit board labeled “OCP control board”. Since there is no over current protection circuit, this unit has in fact a single-rail design." Εγω δεν θα το εμπιστευομουν στο συστημα μου.
yiannis_1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Εγω δεν θα το εμπιστευομουν στο συστημα μου. http://www.youtube.com/watch?v=JkWHFEYp_PI Στο hardware secrets το βρίζουν επειδή δε βγάζει τα ονομαστικά watt του, δεν εχει OCP και δεν εχει πάνω απο τα 300 watt >80% efficiency. Ουσιατικά λένε 460 W is simply an Elite Power 400 W with a new label. The two units are absolutely the same. Νομίζω ότι είναι υπερβολικές απαιτήσεις να αναλογιστείς την τιμή που δινόταν. 46-54 ευρό πακέτο με το case Elite 330-331 ή το 332 και 30 μόνο του. Εντωμεταξύ για το ίδιο το 400άρι κοιτα τι γράφανε στα ~420watt και το εκθειάζανε επειδή ξεπερνούσε την ονομαστική του δύναμη. Below you can see the maximum we could pull from this unit. If we increased one amp at any given output the unit would shut down, showing that one of its protections entered in action, which is great. Όλα είναι σχετικά. Στην πράξη δε μου φαίνεται κακό. Εχω enermax που με ταράζει στις μπλέ οθόνες σε όποιο μηχάνημα και αν το εχω βάλει, ενα chieftek 550 που βραχυκυκλώνει και καίει μητρικές χωρίς να καίγεται το ίδιο και εχω και θεωρητικά πολύ χειρότερο noname μισού κιλού τροφοδοτικό που δουλεύει ηρωϊκά σε κάποιο απο τα απλά μεν αλλά πάντα clocked μηχανηματά μου οπότε περί ορέξεως... http://farm4.static.flickr.com/3328/3334786260_ecef524197.jpg (Τώρα είναι σε Pentium E5300 @ ~ 3500 με ati x850 3gb ram και 40gb σκληρό, κάπου τώρα πρέπει να κλείνει τα 8α-9ά του γενέθλια το έχω απο εποχή Duron.) Εντωμεταξύ μου εχουν καεί το πολύ 4 psu σε 15 χρόνια ενασχόλησης, τις 3 φορές ήμουν παρόν και είδα τις φλόγες (τυχαίο δε νομίζω) τις 2 φορές σκάλιζα το pc εν ώρα λειτουργίας, μια φορά επειδή έπαιζε το καλώδιο της τροφόδοσίας (έκανε σπινθήρα) και δε προνόεισα να το αλλάξω, αλλά ποτέ δεν εχουν πάρει hardware μαζί και σίγουρα δεν είχαν OCP. Το μόνο psu που μου εχει βγάλει ζημιές (συνήθως καμένη μητρική είναι το αποτέλεσμα) ευτυχώς ανώδυνες για μένα είναι αυτό που ανέφερα παραπάνω χωρίς να σημαίνει κάτι για την εταιρεία (εχω και άλλα τις εταιρείας και δουλεύουν σπαθί). Παρόλα την καλή μου τύχη και τα μικρά ποσοστά αποτυχίας(κατά μέσο όρο 1 στα 4 χρόνια), πιστεύω πως είναι πρωταρχικής σημασίας εξάρτημα και στο κεντρικό pc και στο htpc εχω corsair και ΤΤ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.