Προς το περιεχόμενο

Νέο Pc για ganing

ksexilas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και καλή χρόνια.

Ο αδερφός μου θέλει να φτιάξει ένα pc γύρω στα 1200 ευρώ αλλά μόνο για παιχνίδια.

Στην προσπάθεια που έκανα εγώ δυστυχώς πηγαίνοντας στο μαγαζί για να το παραγγείλω

το μόνο που κατάφερα ήταν να γελοιοποιηθώ καθώς οι γνώσεις μου τελικά είναι για κλάματα.

Αυτό που θέλει να έχει απάνω είναι τα εξής :

Σίγουρα η μητρική να έχει usb 3.

Επεξεργαστής μάλλον τον amd λόγο οικονομίας αλλά και 6 πύρινος.

Από σκληρό δίσκο νομίζω ότι καλύτερος είναι ο ssd.

Φυσικά κάρτα γραφικών να τα σπάει.

Κ.τ.λ.

Επίσης αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποια οθόνη για να του την κάνω δώρο γύρω στα 250 ευρώ.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Οθόνη ασυζητητί Dell Ultrasharp U2311H 23"

Τι το ιδιαίτερο έχει η συγκεκριμένη οθόνη? Ίσως να έχει παρα πολύ καλή είκόνα, αλλά απότι βλέπω έχει 8ms απόκριση ενώ για gaming προτύνεται με 2ms ώστε να μην κουράζεται ο χρήστης. Η "μέση" οθόνη των 130 ευρώ έχει απόκριση 5ms για να φανταστείς. Γενικά πιστεύω ότι οθόνη για να διαλέξει κάποιος, πρέπει πρώτα να την δει σε λειτουργεία.

Φαντάζομαι ότι θες μόνο τον πύργο και όχι περιφεριακά έτσι? Οπότε σου προτείνω τα παρακάτω:

CPU: AMD PHENOM II X6 1090T 3.2GHZ SIX-CORE BLACK EDITION ~240 E

MoBo: GIGABYTE GA-890GPA-UD3H RETAIL ~133 E : Εχει τη δυνατότητα για CrossFire

RAM: KINGSTON KHX1600C9D3K2/4GX 4GB (2X2GB) 51 E για αυτήν την βδομάδα CRAZYsundays

GPU: SAPPHIRE RADEON HD6950 2GB ~ 310 E Αν σου φενεται ακριβή μπορείς να πας σε 6850 με 190 Ε που αξίζει κάθε ευρώ της.

Τροφοδοτικό: Corsair Power Supply 650W ~ 90 Ε

SSD: Corsair 64GB Nova V64 ~120 E

HDD: Western Digital 750GB Caviar Black ~ 83 E

Από κουτί δεν ξέρω τα γούστα σου για να σου προτεινω αλλά εγώ προτειμώ τα χειροποιητα :D

Μπορείς επίσεις να υπολογίσεις και άλλα 60 ευρώ για μια πολύ καλή Ψύκτρα Megahalems.

ΣΥΝΟΛΟ ~ 1090 Ε :D Και με τα αλλα 110 Ε αν δεν έχεις περιφεριακά μπορείς να πάρεις πολύ καλα πράματα και ειδικά αν ψάξεις για ευκαιρίες

Δημοσ.

Τι το ιδιαίτερο έχει η συγκεκριμένη οθόνη? Ίσως να έχει παρα πολύ καλή είκόνα, αλλά απότι βλέπω έχει 8ms απόκριση ενώ για gaming προτύνεται με 2ms ώστε να μην κουράζεται ο χρήστης. Η "μέση" οθόνη των 130 ευρώ έχει απόκριση 5ms για να φανταστείς. Γενικά πιστεύω ότι οθόνη για να διαλέξει κάποιος, πρέπει πρώτα να την δει σε λειτουργεία.

Δηλαδη το γεγονος οτι με 130 ευρω παιρνεις οθονη των "5ms" δεν σου κινει την περιεργια;Μαλλον αυτοι που την πουλανε ειναι πολυ καλοι ανθρωποι και την δινουν τοσο φθηνα.Πρωτα απο ολα η "μεση" οθονη που αναφερεις ΛΕΕΙ 5ms δεν σημαινει οτι τοσο ειναι και δευτερον ποτε δεν προκειται να καταλαβεις τις διαφορες.Τελος η dell εχει Ips panel=οτι καλυτερο σε αυτην την τιμη απο τα αντιστοιχα tn panel των "μεσων" οθονων. ;)

Δημοσ.

Δηλαδη το γεγονος οτι με 130 ευρω παιρνεις οθονη των "5ms" δεν σου κινει την περιεργια;Μαλλον αυτοι που την πουλανε ειναι πολυ καλοι ανθρωποι και την δινουν τοσο φθηνα.Πρωτα απο ολα η "μεση" οθονη που αναφερεις ΛΕΕΙ 5ms δεν σημαινει οτι τοσο ειναι και δευτερον ποτε δεν προκειται να καταλαβεις τις διαφορες.Τελος η dell εχει Ips panel=οτι καλυτερο σε αυτην την τιμη απο τα αντιστοιχα tn panel των "μεσων" οθονων. ;)

Ναι δεν αντιλέγω ότι δεν είναι καλή και σίγουρα είναι καλύτερη απο αυτές των 130 με 5ms απόκριση. Αλλά το παλικάρι θέλει οθόνη για gaming που κατά τη γνώμη μου είναι σημαντική η μικρή απόκριση. Αμα ήταν για άλλο σκοπό η οθόνη δεν θα σχολίαζα καθόλου μιας και από τοτε που πήρα τη δικιά (1 χρόνο + )μου δεν ασχολήθηκα με τα τεχνολογία των οθονών.

Δημοσ.

Καλά είναι τα ms αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν καταλαβαίνεις την διαφορά. Πλέων είναι ποιο πολύ παιχνίδι marketing.

Ενώ η Dell επειδή έχει e-IPS panel έχει ποιοτικότερα χρώματα, καλύτερο μαύρο και άσπρο μη σου πω, καλύτερη κάθετη γωνία θέασης από τα υπόλοιπα monitor που έχουν TN panel. (όπως έγραψα και σε άλλο post :P ). :)

Δημοσ.

Καλά είναι τα ms αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν καταλαβαίνεις την διαφορά. Πλέων είναι ποιο πολύ παιχνίδι marketing.

Ενώ η Dell επειδή έχει e-IPS panel έχει ποιοτικότερα χρώματα, καλύτερο μαύρο και άσπρο μη σου πω, καλύτερη κάθετη γωνία θέασης από τα υπόλοιπα monitor που έχουν TN panel. (όπως έγραψα και σε άλλο post :P ). :)

Εχει επισεις tnting,backlight bleeding και παρα πολλες πιθανοτητες για καμμενα-κολλημενα Pixels.Δεν λεω οτι δεν ειναι καλη αλλα δεν ειναι και η οθονη που δεν πρεπει να λειπει απο κανενα σπιτι.Τα 8 ms ειναι το τελευταιο που θα σκεφτει καποιος σαν κριτηριο για την αγορα της.Ειναι αληθεια οτι εχει καλυτερα χρωματα απο ενα ΤΝ αλλα πραγματικα οχι κατι που ενθουσιαζει.Τεσπα,γνωμες ειναι αυτες.

Δημοσ.

Δεν θέλω να γίνει σεντόνι το topic του ksexilas οπότε ας μην το συνεχίσουμε με την οθόνη. Οπως είπες, γνώμες είναι αυτές.

@ksexilas: Αν δεν έχεις σκοπό να πάρεις άμεσα το pc δεν έχει νόημα να σου προτείνουμε κάτι. Όλα συνέχεια αλλάζουν.

Δημοσ.

Το pc θα το παραγγείλω άμεσα...Απλώς επειδή εγώ δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω στα pc θέλω από σας που ξέρετε κάτι παραπάνω να με βοηθείσετε.

Αν γίνεται να είναι από ένα κατάστημα ώστε να μπορέσω να κάνω την παραγγελία ολοκληρωμένη και όχι κομμάτια από διάφορα καταστήματα μιας και δεν ξέρω να τα συναρμολογώ.

Την οθόνη θα του την κάνω δώρο εγώ οπότε δεν υπολογίζετε στο μπάτζετ των 1200 ευρώ που δίνει ο αδερφός μου για την κεντρική μονάδα αποκλειστικά.

Φίλε Herculess σε ευχαριστώ πολύ αλλά μήπως πρέπει να βάλω μεγαλύτερο τροφοδοτικό??

Επίσης κουτί Full tower OR Midi ποίο είνι καλύτερο??

Μου αρέσει πολύ αυτό το κουτί http://www.skroutz.gr/s/58881/CoolerMaster-Haf-932-RC-932.html

Δημοσ.

Δες μια συνθεση απο το vision studio

Mobo:Asrock Extreme3 109.10 €

Case:CoolerMaster HAF 932 132.86 €

Cpu:AMD Phenom II X6 1075T 189.20 €

Gpu:ATI Radeon HD6950 2GB 302.70 €

Ssd:OCZ 60GB Agility II 129.69 €

Dvd-Rw:LG 18.07 €

Psu:Corsair 650W 88.33 €

hdd:Samsung 1TB SpinPoint F3 59.48 €

Ram:Corsair Dominator 4GB 98.50 €

Συνολο:1127,93€

+ την οθόνη την dell που προτάθηκε παραπάνω

Δημοσ.

Δες μια συνθεση απο το vision studio

Mobo:Asrock Extreme3 109.10 €

Case:CoolerMaster HAF 932 132.86 €

Cpu:AMD Phenom II X6 1075T 189.20 €

Gpu:ATI Radeon HD6950 2GB 302.70 €

Ssd:OCZ 60GB Agility II 129.69 €

Dvd-Rw:LG 18.07 €

Psu:Corsair 650W 88.33 €

hdd:Samsung 1TB SpinPoint F3 59.48 €

Ram:Corsair Dominator 4GB 98.50 €

Συνολο:1127,93€

+ την οθόνη την dell που προτάθηκε παραπάνω

2 παρατηρησεις ,

1η αν θελει overclock καλυτερα να δει αλλη μητρικη

2η δεν του χρειαζονται τοσο ακριβες ραμ οταν με πολυ λιγοτερα παιρνει 1600αρες με 9αρια . ελαχιστη διαφορα στις επιδοσεις για +30€.

edit 3η , η 6950 ειναι must με τετοιο budget.

Δημοσ.

Το pc θα το παραγγείλω άμεσα...Απλώς επειδή εγώ δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω στα pc θέλω από σας που ξέρετε κάτι παραπάνω να με βοηθείσετε.

Αν γίνεται να είναι από ένα κατάστημα ώστε να μπορέσω να κάνω την παραγγελία ολοκληρωμένη και όχι κομμάτια από διάφορα καταστήματα μιας και δεν ξέρω να τα συναρμολογώ.

Την οθόνη θα του την κάνω δώρο εγώ οπότε δεν υπολογίζετε στο μπάτζετ των 1200 ευρώ που δίνει ο αδερφός μου για την κεντρική μονάδα αποκλειστικά.

Φίλε Herculess σε ευχαριστώ πολύ αλλά μήπως πρέπει να βάλω μεγαλύτερο τροφοδοτικό??

Επίσης κουτί Full tower OR Midi ποίο είνι καλύτερο??

Μου αρέσει πολύ αυτό το κουτί http://www.skroutz.gr/s/58881/CoolerMaster-Haf-932-RC-932.html

Θα σου πρότυνα να παρεις κουτί Full Tower για να έχεις άνεση χώρου με ότι και να βάλεις μέσα (πχ υδρόψυξη μελλοντικά). Ωραίο το κουτί που διάλεξες αλλά οι συμφορουμίτες θα σου πουν εντυπώσεις γι αυτό ή να σου προτύνουν το καλύτερο σε αυτά τα λεφτά.

Για το τροφοδοτικό: όπως είδες σου πρότεινα μητρική που υποστιρίζει 2 κάρτες γραφικών. Αν μελλοντικά θα θες να βάλεις και δευτερη, τα 650Watt δεν φτάνουν. Για το σύστημα που σου έκανα ποιο πάνω τα 650Watt είναι αρκετά (μπορείς να δεις και εδώ). Πάντως άμα αποφασίσεις για παραπάνω δες το 850watt της Corsair.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...