Προς το περιεχόμενο

Ανακτηση Δεδομενων

gartner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον ο εξωτερικος σκληρος επεσε. Τον εβγαλα απο την θηκη του τον συνδεσα με to pc , κανει περιεργο θορυβο και δεν παιζει .

Πρωτο κακο δεν τον αναγνωριζει το BIOS .

Δευτερο σε καποιοα αρχεια δεν εχω Backup.

Ερωτηση εχει κανει καποιος απο εσας ανακτηση δεδομενων σε καποιοα εταιρεια που προσφερει τετοιοες υπηρεσιες ? Γνωριζω οτι το κοστος θα ειναι μεγαλο αλλα με ενδειαφερει να γινει δουλεια και να μην χασω καποιοα απο τα δεδομενα που ειχα .(φωτογραφιες των παιδιων).

Θα εκτιμουσα να ποσταρουν μονο οσοι εχουν αναλογη εμπειρια και οχι σχολια του οτι κραταμε 2ο κα 3ο backup σε σημαντικα δεδομενα , ηδη εχω στεναχωρηθει αρκετα με το γεγονος........

Δημοσ.

Μα ρε σύ κρατάμε 2ο και 3ο backup σε σημαντικά δεδομένα..

Υπάρχουν αρκετά παρόμοια topics. Δε ξέρω πόσο ασχολείσαι με υπολογιστές αλλά εαν μπορείς δοκίμασε με ενα live cd linux.. Ακόμη και αν δεν τον βλέπει στο bios στο linux θα έχεις αρκετές πιθανότητες να παίζει. Οπότε σώζεις απο κει οτι προλάβεις.

Σχετικά με τις εταιρίες.. Το κόστος που λες όντως είναι αρκετά μεγάλο.. χρεώνουν (ή τουλάχιστον χρέωναν) ενα στανταρ ποσό για να τον δούν.. απο κεί και πέρα χρεώνουν ανάλογα με το μέγεθος των δεδομένων που θα ανακτήσουν.

Εταιρίες υπάρχουν αρκετές που το κάνουν αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποια για να μπορώ να προτείνω.

Με την ευκαιρία.. ο δίσκος τι μάρκα είναι? Μήπως seagate 7200.11?

Γενικά αυτοί είχαν παρόμοιο πρόβλημα.. αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα. Αλλά θα χρειαστεί να πάρεις κάποια υλικά (απο κανα ebay)..

Δημοσ.

Περίεργος θόρυβος = κλικ-κλικ-κλικ-κλικ-κλικ και τίποτα; Αν ναι τότε χτύπησε κεφαλές και θέλει άνοιγμα από ειδικό τεχνικό και το κόστος είναι 1000-1500€ αν δεν έχει μπει χέρι στο δίσκο (αν έχει μπει τότε πάει στα 2000-2500€ με ελάχιστη πιθανότητα ανάκτησης, ΑΝ κάποιος δεχτεί να τον αναλάβει - πράγμα απίθανο).

Όχι, δε χρεώνουν όλοι για διάγνωση.

Υ.Γ. Ρε συ orotoi, το linux live CD θα διορθώσει το μηχανικό πρόβλημα του δίσκου; Έλεος με τη καραμέλα του live CD...

Δημοσ.

Δυστυχώς αμα δεν τον βλέπει το Bios τότε τα πράγματα είναι άσχημα. Δοκίμασε να τον κάνεις εξωτερικό μήπως λέμε μήπως και τον δει. Αν δεν το δει τότε αυτο που σου είπαν παραπάνω τα παιδιά. Πας σε ειδικό τεχνικό και το κόστος ανάκτησης είναι απαγορευτικό....

Δημοσ.

Υ.Γ. Ρε συ orotoi, το linux live CD θα διορθώσει το μηχανικό πρόβλημα του δίσκου; Έλεος με τη καραμέλα του live CD...

Αν δεν τον βλέπει από BIOS χλωμό να το δει με κάποιο live cd.

Οχι.. απλώς έχουν υπάρξει φορές που ενώ δεν τον έβλεπε στο bios, απο linux (slackware αν και δε παίζει ρόλο) τον έβλεπε μια χαρά. Και σε μια περίπτωση έκανε και κλικικλικι αλλά μάλλον τον προλάβαμε στην αρχή.

Δεν είπα οτι ειναι 100% λύση.. αλλά αξίζει να δοκιμάσει πριν πάει να δώσει το χιλιάρικο+

Δημοσ.

Όταν έχει "click of death" ο δίσκος (βαράνε οι κεφαλές) τότε μετά από κανά 5άρι κλικ ο δίσκος κάνει shut down αυτόματα για να προστατέψει τα πιάτα. Αν έχει αυτή τη βλάβη δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει με κανένα μαντζούνι ή σπαρταριστό CD. ;)

Δημοσ.

δε διαφωνώ σε αυτό ;) Αλλά δε ξέρω τι πρόβλημα μπορεί να έχει ο δίσκος του.. Το περίεργος θόρυβος δε μου λέει τίποτα αν δε το ακούσω.

Δημοσ.

Καταρχην ευχαριστω σε ολους για το ενδιαφερον.

Λοιπον εχουμε και λεμε ο δισκος δεν αναγνωριζεται απο το BIOS αλλα απο την αλλη μετα τα κλικ κλικ κλικ κλακ δεν σταματα να δουλευει λετε να δοκιμασω με LINUX ?

καποιο link με tutorial εαν υπαρχει , θα ηταν παραπανω απο ευπροσδεκτο .

Δημοσ.

...το ότι "δουλεύει" μετά τα κλικ-κλακ, τα κλόπιτι-κλοπ, και τα φσσστ-μπόινγκ, μάλλον θα πρέπει να σε ανησυχεί, αντί να σε καθησυχάζει (για 2-3 λόγους).

Κατά τ' άλλα (άσχετα αν ο PC ήτο νομίζω ολίγον κοψοχολιαστικός με τιμές), αν είσαι διατεθημένος να σκάσεις -πιθανώς- μπόλικα κατοστάρικα, απλά βάλε στο Γκουγκλ "εταιρία ανάκτησης δεδομένων", και διάλεξε. Οι περσότερες κάνουν πλέον δωρεάν εκτίμηση του τί τους παίρνει ν' ανακτήσουν και πόσο θα κοστίσει. Επίσης, δεν ξέρω αν η tictac.gr το κάνει ΚΑΙ αυτή, αλλά παίζει να είναι η παλαιότερη αράουντ, οπότε γκιβ χερ ε τράι πρώτη.

Αν είναι να πας σε τέτοια, σταμάτα να τον τροφοδοτείς πλέον.

* orotoi, με βάση τα όσα μας περιέγραψε, χαμένος χρόνος κι ελπίδες είναι τα Λίνουκζ. Το ότι "δεν εμφανιζόταν δίσκος στο BIOS", σε περίπτωσή σου, ΥΠΟΘΕΤΩ πως δεν είχε να κάνει με πεπτωκότα δίσκο (καλή ώρα), αλλά με ρυθμίσεις του ΜΠΑΪΟΥ...

(...συνεχίζει φυσικά να μην είναι ΚΑΚΗ ιδέα/επιλογή η δοκιμή μέσω "live CD". Απλά -εν προκειμένω- ΜΑΛΛΟΝ άκαιρη.)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...