twiner Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Gandhi Gandhi και πάλι Gandhi. Ενδιαφέρουσα βιογραφία, δυνατός πρωταγωνιστής, καλογυρισμένη. γενικά value for bytes.
oneofthem Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 αυτό δεν βγάζει νόημα πάντως. τον τίτλο δεν θυμάμαι βρε, την ταινία την θυμάμαι
Insignificant Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Larger than life / Petta er ekkert mal
marantonis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Προσθετω: Man on the moon Kavafis American: The Bill Hicks Story Schindler's List The elephant man The doors Notorious
Eftych Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 (μας ενδιαφερει αν το κινηματογραφικο αποτελεσμα αγγιζει λιγουλακι την μυθοπλασια ? Οχι ετσι ) Φαντάζομαι ότι στις περισσότερες ταινίες που αναφέρουμε υπάρχει και λίγο μυθοπλασία, απλά βασίζονται στην αληθινή ζωή και γεγονότα κάποιου ανθρώπου ή εμπνέονται από τη ζωή του και δίνουν κάτι πιο αφηρημένο. Μιλώντας για αφηρημένο θυμάμαι ταινία βιογραφική για το ζωγράφο Κλιμτ που δεν με είχε ενθουσιάσει επειδή το σενάριο ήταν πάρα πολύ ασαφές... αν και αισθητικά ήταν μια εντυπωσιακή ταινία. Να τολμήσω να αναφέρω και τη θρυλική ταινία και σειρά "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ" του Τζεφιρέλλι αν και εδώ μιλάμε για θεάνθρωπο... πιστεύω από τις καλύτερες ταινίες στο συγκεκριμένο είδος... Επίσης πολύ καλή ταινία για τη ζωή του Καραβάτζιο που είχε παιχτεί και στην τηλεόραση σαν σειρά. Και η Έριν Μπροκοβιτς, νομίζω η καλύτερη ερμηνεία της Τζούλια Ρόμπερτς.
Rabican Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Braveheart...πως και σας ξεφυγε; επισης απο προσφατες ταινιες, το Fair Game, το οποιο αναφερεται σε πραγματικη ιστορια απο τη ζωη υπαρκτου διπλωματη.
livewire Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Από τα πλέον βαρετά είδη ταινιών ιμο. Οι μόνες που πραγματικά ξεφεύγουν από το μελό, το κλισάρισμα και έχουν και κάτι να πουν καλλιτεχνικά είναι Before Night Falls(2000) Love is the Devil(1998) Pollock(2000) Από κει και πέρα το χάος. Νομίζω ότι έχω ξανακάνει ακριβώς το ίδιο ποστ.
Eftych Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Από τα πλέον βαρετά είδη ταινιών ιμο. Οι μόνες που πραγματικά ξεφεύγουν από το μελό, το κλισάρισμα και έχουν και κάτι να πουν καλλιτεχνικά είναι Before Night Falls(2000) Love is the Devil(1998) Pollock(2000) Από κει και πέρα το χάος. Νομίζω ότι έχω ξανακάνει ακριβώς το ίδιο ποστ. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν βαρετά είδη ταινιών αλλά καλές και κακές ταινίες... σε όλα τα είδη του κινηματογράφου.
Eftych Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Επίσης πολύ καλό έργο βασισμένο σε αληθινή ιστορία είναι το "Εις το όνομα του πατρός" (In the name of the Father, ο αγγλικός τίτλος), οι ερμηνείες των Ντάνιελ Ντέι Λούις και του Πιτ Ποστελθγουέϊτ (που πέθανε πριν από λίγες μέρες), υιού και πατέρα αντίστοιχα στην ταινία, είναι συγκλονιστικές...
freelancer Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Το "The Fighter" κυκλοφόρησε τώρα είναι αρκετά καλή ταινία του είδους. Φαντάζομαι ότι στις περισσότερες ταινίες που αναφέρουμε υπάρχει και λίγο μυθοπλασία, απλά βασίζονται στην αληθινή ζωή και γεγονότα κάποιου ανθρώπου ή εμπνέονται από τη ζωή του και δίνουν κάτι πιο αφηρημένο.... Ακριβώς! Πρέπει να κάνουν λίγο dramatisation της ιστορίας διαφορετικά θα ήταν πολύ βαρετο. Στο "The Fighter" που λέω για παράδειγμα , μπορείς να δείς τις πραγματικές μάχες του Mickey Ward (υπάρχουν στο YouTube) και δεν είναι τόσο δραματικές όσο παρουσιάζονται στην ταινία. Αλλά σκοπός μιας ταινίας δεν είναι απλά να διηγηθεί κάποια γεγονότα αλλά να σου περάσει και τα ανάλογα συναισθήματα.
Sugizo Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 από πρόσφατες Conviction και 127 Hours, από παλιότερες το The Pianist, La Bamba, Man on the Moon και από τις αγαπημένες το Schindler's List που αναφέρθηκε πριν.
provatokamila Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 The Passion of Joan of Arc. Ταινία του 1928, με θέμα τη δίκη και τις τελευταίες ώρες της Ιωάννας της Λωραίνης. Η συγκλονιστικότερη γυναικεία ερμηνεία που έχω δει ποτέ στη ζωή μου! Είναι πολύ σπάνια, υπάρχει όμως ευτυχώς και το youtube.
Eftych Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 "Edvard Munch" Αν και η διάρκειά του (210 λεπτά) είναι λίγο κουραστική, είναι ένα έργο που απεικονίζει εξαιρετικά το συγκεκριμένο εξπρεσσιονιστή ζωγράφο, τα έργα του και την εποχή του. Σκηνοθετικά, αρκετά πρωτοποριακή, με φλας μπακ στα πλάνα και στους διαλόγους, γυρισμένη το 1974 από τον Peter Watkins.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.