Προς το περιεχόμενο

τι προτιμάτε αντιγραφή η αποκοπή?

ZELDA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε αυτό είσαι λάθος.Σε μεγάλα αρχεία πχ ματρόσκες των 4GB και πάνω έχω παρατηρήσει οτι οι λειτουργείες αντιγραφής με απλό copy-paste ή cut-paste "μπουκώνουν".Δεν ξέρω γιατί και πως αλλά στο δικό μου pc έχει τύχει αρκετές φορές μετά από cut-paste μεγάλης ταινίας να κολήσει η διαδικασία και να έχω corrupt αρχείο.

Corrupt αρχείο σημαίνει πως δεν έγινε bit-identical αντιγραφή των δεδομένων. Αλλά αυτό δε δηλώνει εγγενές πρόβλημα της ίδιας της διαδικασίας αντιγραφής, μάλλον αλλού πρέπει να αναζητήσεις την αιτία του corruption. Οι πιο συχνές είναι ελάττωμα στο hardware (RAM, δίσκος, optical drive ή optical disc) και προβληματικοί drivers (σίγουρα όλο και κάποιοι θα θυμάστε το κακό ιστορικό παλιότερων nForce chipsets με συγκεκριμένες εκδόσεις nForce drivers). Αν έχεις όντως τέτοιο ελάττωμα, δε θα σου το διορθώσει η χρήση 3rd party προγράμματος αντιγραφής. Το πολύ-πολύ να σε ενημερώσει σχετικά αν διαθέτει έλεγχο checksum (όπως π.χ. το TeraCopy που αναφέρθηκε) και επιπλέον τον έχεις ενεργοποιήσει.

Δημοσ.

στο δικό μου pc έχει τύχει αρκετές φορές μετά από cut-paste μεγάλης ταινίας να κολήσει η διαδικασία και να έχω corrupt αρχείο.

Αν είμαι λάθος, που δεν είμαι, σίγουρα δε το δείχνεις με αυτή ^ τη τεχνική ανάλυση που κάνεις... :P

Το αρχικό αρχείο ΔΕΝ πειράζεται αν δεν ολοκληρωθεί η αντιγραφή στο νέο προορισμό. Αν ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αντιγραφής το νέο αρχείο έχει λάθος bytes μέσα, τότε βλέπε αυτό που λέει ο parsifal και ξεκίνα να αναζητάς προβλήματα στο δίσκο ή βλαμμένους ελεγκτές αν τυχαίνει και χρησιμοποιείς κάποια βλαμμένη κινεζιά αντάπτορα/θήκη εξωτερικού δίσκου και δε το ξέρεις. :)

Ξαναλέω, αναφερόμαστε στο WinAPI, διότι υπάρχει περίπτωση από το interface κάποιου τρίτου λογισμικού να χρησιμοποιείται άλλος αλγόριθμος και διαδικασία αντιγραφής, οπότε τα Windows νίπτουν χείρας.

Δημοσ.

Corrupt αρχείο σημαίνει πως δεν έγινε bit-identical αντιγραφή των δεδομένων. Αλλά αυτό δε δηλώνει εγγενές πρόβλημα της ίδιας της διαδικασίας αντιγραφής, μάλλον αλλού πρέπει να αναζητήσεις την αιτία του corruption. Οι πιο συχνές είναι ελάττωμα στο hardware (RAM, δίσκος, optical drive ή optical disc) και προβληματικοί drivers (σίγουρα όλο και κάποιοι θα θυμάστε το κακό ιστορικό παλιότερων nForce chipsets με συγκεκριμένες εκδόσεις nForce drivers). Αν έχεις όντως τέτοιο ελάττωμα, δε θα σου το διορθώσει η χρήση 3rd party προγράμματος αντιγραφής. Το πολύ-πολύ να σε ενημερώσει σχετικά αν διαθέτει έλεγχο checksum (όπως π.χ. το TeraCopy που αναφέρθηκε) και επιπλέον τον έχεις ενεργοποιήσει.

Και πως εξηγείς το γεγονός οτι για την ίδια μεταφορά αρχείου από το ίδιο μέσο (wd 2,5'') στο ίδιο πάλι μέσο (samsung spinpoint F3 1TB) στη μια περίπτωση (απλό cut-paste) η διαδικασία (τις 3 στις 5 φορές) παγώνει και παίρνω corrupt αρχείο ενώ με το teracopy γίνεται κανονικά και το αρχείο δουλεύει μια χαρά;

Επίσης έχω παρατηρήσει το εξής στα μεγάλα αρχεία με το απλό copy-cut-paste : Η αντιγραφή δεν έχει την ίδια δυναμικότητα.Δηλαδή η ταχύτητα παίζει αρκετά.Πχ ξεκινάει με καλή ταχύτητα,μετά σαν να μπουκώνει-παγώνει, μετά ξαναεπανέρχεται στις κανονικές ταχύτητες κοκ.Σαν μπούκωμα-ξεμπούκωμα.Ενώ με το teracopy το πάει νεράκι

Δημοσ.

Μπούκωμα δε σημαίνει πως θα βγει χαλασμένο αρχείο, απλά ο αλγόριθμος στα Windows τουλάχιστον μέχρι και τα XP δεν είναι βελτιστοποιημένος για χρήση υπό κάποιες συνθήκες και αργεί όπως περιγράφεις. Αυτό όμως δε καταρρίπτει την αξιοπιστία του αλγόριθμου.

Επίσης δε διευκρινίζεις αν είχε ολοκληρωθεί η αντιγραφή/αποκοπή και αν είναι κουτσουρεμένο ή βλαμμένο το νέο αρχείο (και πώς το κατάλαβες) και αν έκανες αποκοπή και το νέο αρχείο είχε πρόβλημα και το παλιό είχε διαγραφεί ή όχι, υπάρχουν πολλές υποπεριπτώσεις. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι σε τέτοια θέματα για να έχουμε ακριβείς απαντήσεις και να μη πλανάται ένα αόριστο "δουλεύει/δε δουλέυει".

Δημοσ.

cut-paste ολοκληρωμένη διαδικασία : Σβήστηκε το αρχικό αρχείο (λογικό) και πήρα corrupt.

cut-paste διεκόπη η διαδικασία με cancel από εμένα λόγο οτι η μεταφορά είχε κολήσει (έτσι έδειχνε τουλάχιστον) : Corrupt τελικό αρχείο, ανέπαφο αρχικό.

cut-paste και κρασάρισμα υπολογιστή : Αναγκαστικό restart και corrupt και τα 2 αρχεία.

Αντίθετα, όσο προσπάθησα να ζορίσω (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) την ίδια διαδικασία με το teracopy δεν κατάφερα κάποια απώλεια δεδομένων

Δημοσ.

Πιστεύω να έχεις προσέξει πως όλα αυτά που σου συνέβησαν έγιναν σε αντιγραφή μεταξύ εξωτερικού-εσωτερικού δίσκου, ε; Το ανέφερα παραπάνω πριν καν πεις πού σου συμβαίνει, τυχαίο, δε νομίζω...

Δημοσ.

Άλλο ο δίσκος, άλλο το κύκλωμα του αντάπτορα προς USB (ούτε είσαι ο πρώτος που ανακάλυψε χασούρα αρχείων σε WD passport). Παίζουν επίσης προβλήματα με τα interrupts που δεν είναι ανιχνεύσιμα ή προβλέψιμα. Δε φταίει η αντιγραφή των Windows, απλά θα μπορούσε να είναι βελτιστοποημένη (όπως πχ στο teracopy) ώστε να συντονίζει καλύτερα την αντιγραφή. Πάντως το πρόβλημα δεν είναι στην αποκοπή/αντιγραφή, είναι στα παιχνιδίσματα του hardware.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...