ZELDA Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 καλησπέρα και καλή χρονια επηδεί ασχολούμε με πολυ μεγάλα αρχεια τελευταια μου δημιουργήθικαν μερικες εύλογες απορίες πχ αν κερδίζουμε κάτι περισσότερο με αντιγραφή ή με αποκοπή, εγώ χρησιμοποιώ αποκοπή εδώ και χρονια περισσοτερο όμως αν γινει καποιο κρασάρισμα γενικα στη φαση που κάνει επικολληση τοτε το αρχείο πολλές φορες καταστρέφετε επίσεις ενα tip Που κάνω ποιο πολύ όταν ξεζιπάρω με win rar ειναι ctrl alt delete > εφαρμογές - winrar - right click - μετάβαση στη διεργασία - ξανά δεξί κλικ και ορισμος προτεραιοτητας και το βάζω υψηλή . το μηχανημα μου ειναι core duo E4500 2 giga ram , μπορώ να αυξήσω καπως ακομη λιγο την ταχυτητα που ξεζιπάρει και που κανει αντιγραφή η αποκοπή - επικόλληση ?
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Αν ειναι σημαντικα αρχεια για μενα πρωτα αντιγραφη / επικοληση και μετα διαγραφη απο την παλια τοποθεσια. Αυτο για να μην τα χασω αν παει κατι στραβα. Αλοιως αποκοπη/επικοληση.
Heatspreader Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Καλύτερα αντιγραφή. Η αποκοπή όπως αναφέρθηκε δεν είναι τόσο αξιόπιστη.
actorius Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Αν ειναι σημαντικα αρχεια για μενα πρωτα αντιγραφη / επικοληση και μετα διαγραφη απο την παλια τοποθεσια. Αυτο για να μην τα χασω αν παει κατι στραβα. Αλοιως αποκοπη/επικοληση. +1 Επίσης για μεγάλα αρχεία, αλλά και γενικά για καλύτερη επίδοση δοκίμασε το Teracopy.
PCharon Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 αποκοπή σε διαφορετικό διαμέρισμα = αντιγραφή + διαγραφή από το filetable αν είναι επιτυχημένη η αντιγραφή αποκοπή στο ίδιο διαμέρισμα = αλλαγή καταχώρησης στο filetable Συνεπώς η ταχύτητα είναι η ίδια και η διαδικασία είναι ασφαλής.
_Anonymous_ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Αυτο που κανεις με το priority ειναι που σου δημιουργει και το προβλημα που χαλας τα αρχεια φιλε.
oneofthem Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 κι εγώ δεν ξέρω κάτι διαφορετικό από αυτά που λέει ο pccharon, το cut-paste ασφαλής διαδικασία είναι, αν διακοπεί τότε δεν διαγράφεται το αρχείο στο clipboard (σωστά το λέω?) υπάρχει ένα θέμα, που αποθηκεύονται μόνο προσωρινά τα δεδομένα οπότε χάνονται αν γίνει κάτι για το priority έχει ξανασυζητηθεί το θέμα και από όσο γνωρίζω εάν δεν τρέχει κάτι άλλο 'ογκώδες' τότε δεν κερδίζεις πολλά σε επιδόσεις αφού μόνο προτεραιότητα του δίνει, έναντι άλλων διεργασιών δλδ σε idle κατάσταση κερδίζεις πολύ λίγα και χάνεις πολλά αφού είναι πιθανό να παίρνει προτεραιότητα από διεργασίες των windows (συμπεραίνεται από το κόλλημα που παρουσιάζεται, δεν το ξέρω σίγουρα) οι οποίες δεν τρώνε πολύ όμως άρα δεν δίνουν και κάτι ενώ παράλληλα μπορεί να κολλάει το σύστημα επομένως σημαντική βελτίωση θα μπορούσε να προέλθει μόνο από προτεραιότητα έναντι των windows για τη μνήμη όμως πράγμα που δεν ξέρω αν γίνεται το unpacking εξαρτάται από επεξεργαστή (και τι cache έχει) και δίσκο οπότε για να γίνει πιο γρήγορο χρειάζεται αναβάθμιση σε αυτά συνήθως ο δίσκος κάνει bottleneck στον επεξεργαστή οπότε το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι κάποιο raid με καλούς δίσκους καλού κακού όμως κάνε κανένα test σε άλλα συστήματα με ένα συγκεκριμένο αρχείο να δεις διαφορές γιατί μπορεί να μην αξίζει
micos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση καταστροφής με την αποκοπή, ακόμα και αν γίνει χοντρό crash. Αν δεν γίνει πρώτα η αντιγραφή ολόκληρου του αρχείου δεν γίνεται διαγραφή του αρχικού. Εξ' άλλου, η αποκοπή στην ουσία είναι αντιγραφή-διαγραφή ολόκληρου του αρχείου και όχι μετακίνηση byte προς byte. Δεν έδωσε όμως κανείς σημασία στην απάντηση του actorius. Το Teracopy είναι must-have για όποιον ασχολείται με μαζική διαχείριση αρχείων (δωρεάν για home users). Έχει επιλογή να κάνει verify κατά την αντιγραφή για να σιγουρευτεί ότι έχει γίνει σωστά. Αυτό βασικά χρησιμεύει αν θέλεις να αντιγράψεις κάτι σε ένα stick για να το δώσεις αλλού και θέλεις να είσαι σίγουρος ότι γράφτηκε σωστά αλλιώς καθυστερεί αρκετά την αντιγραφή. Επίσης το que που κρατάει βοηθάει πάρα πολύ και έχει και ένα σύστημα, όταν αντιγράφει ένα αρχείο και στείλεις ένα άλλο πάνω στο παράθυρό του, αυτό μπαίνει στη λίστα προς αντιγραφή. Κρατάει λίστα πρόσφατων φακέλων και αν για κάποιον λόγο δεν αντιγραφεί κάποιο αρχείο (κλειδωμένο, κατεστραμμένο, ακυρωμένο, υπάρχει ήδη) σε ειδοποιεί. Γενικά είναι από τα προγράμματα που δεν λείπει από τους υπολογιστές μου, μαζί με το winrar και το irfan view.
Heatspreader Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση καταστροφής με την αποκοπή, ακόμα και αν γίνει χοντρό crash. Αν δεν γίνει πρώτα η αντιγραφή ολόκληρου του αρχείου δεν γίνεται διαγραφή του αρχικού. Εξ' άλλου, η αποκοπή στην ουσία είναι αντιγραφή-διαγραφή ολόκληρου του αρχείου και όχι μετακίνηση byte προς byte. Ναι, αλλά όταν αντιγράφεις έναν φάκελο με αρχεία μέσα και γίνει Crash, τότε γίνεται ένας πανικός, γιατί κάποια αρχεία έχουν σβηστεί από την αρχική τοποθεσία κάποια πάλι όχι. Γίνεται ένας χαμός!
PCharon Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Ναι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως χάνονται αρχεία με την αποκοπή. Εξήγησα παραπάνω πώς δουλέυει η αποκοπή στα Windows. Να σημειώσω πως αν χρησιμοποιείτε κάποιο τρίτο λογισμικό γι αποκοπή και αυτό δε χρησιμοποιεί το API των Windows, αλλά δικό του αλγόριθμο, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν. Αναφερόμαστε πάντα στο WinAPI.
micos000 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Ναι, αλλά όταν αντιγράφεις έναν φάκελο με αρχεία μέσα και γίνει Crash, τότε γίνεται ένας πανικός, γιατί κάποια αρχεία έχουν σβηστεί από την αρχική τοποθεσία κάποια πάλι όχι. Γίνεται ένας χαμός! Έχω πάνω από 3 χρόνια να αντιμετωπίσω cracsh στα win γενικότερα. Ιδίως κατά την αντιγραφή, μόνο μια φορά πριν κανά 10 χρόνια σε win98se. Από xp και μετά ποτέ, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα στον δίσκο. Και πίστεψε με, κάνω πολλές αντιγραφές-αποκοπές-επικολλήσεις σε μεγάλο όγκο αρχείων. Στην τελική είναι θέμα γούστου και ο καθένας δουλεύει όπως τον βολεύει καλύτερα. Δεν τίθεται θέμα καταστροφής δεδομένων και κακός το ανέφερες στο 1ο Post γιατί μπορεί να τρομοκρατήσει κάποιος νέους χρήστες με κάτι που δεν αληθεύει. Η προτεραιότητα στο winrar/winzip δεν αποφέρει κάποιο αξιόλογο αποτέλεσμα, ίσως κάποια δέκατα του δευτερολέπτου αλλά μπορεί να επιβαρύνει άλλες διαδικασίες και στο τέλος να καθυστερήσει περισσότερο η αποσυμπίεση. Το terracopy που ανάφερα παραπάνω το δοκίμασες;
Heatspreader Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Όταν λέω Crash-άρισμα εννοώ γενικότερα να γίνει κάποιο λάθος. Όχι απαραίτητα να κάνει σφάλμα το PC. Σε Windows έχω να δω μπλε οθόνη από εποχές Windows 98. Ποτέ δεν μου έχει Crash-άρει το PC. Εκτός και αν υπάρχει πρόβλημα στο Hardware. Επειδή αντιγράφω αρκετές ταινίες από δίσκο σε δίσκο, έχει τύχει κάποιες φορές επειδή η ταινία διαβάζεται / χρησιμοποιείται από το torrent, κατά την αποκοπή να λέει ότι δεν μπορεί να μεταφέρει κάποιο αρχείο. Άντε μετά να βρεις σε αντιγραφή 400+GB, ποιο αρχείο είναι αυτό. Γίνεται ένα μπέρδεμα. Δεν το έχω δοκιμάσει το terracopy, αλλά θα το κάνω.
micos000 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Εδώ ακριβώς έρχεται το terracopy. Αν παρουσιαστεί πρόβλημα με κάποιο αρχείο θα συνεχίσει μέχρι τέλος και θα σου δώσει μια λίστα με ποιά αρχεία δεν μπόρεσε να αντιγράψει.
_Anonymous_ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 δλδ εσενα καθε ποσο συχνα σου κρασαρει το copy-move. Εμενα δε θυμαμαι ποτε μου κρασαρε τι τελευταια φορα...... ισως πριν 20 χρονια. Μηπως εχεις καποιο αλλο θεμα και ψαχνεσε λανθασμενα?
tarantules Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση καταστροφής με την αποκοπή, ακόμα και αν γίνει χοντρό crash. Σε αυτό είσαι λάθος.Σε μεγάλα αρχεία πχ ματρόσκες των 4GB και πάνω έχω παρατηρήσει οτι οι λειτουργείες αντιγραφής με απλό copy-paste ή cut-paste "μπουκώνουν".Δεν ξέρω γιατί και πως αλλά στο δικό μου pc έχει τύχει αρκετές φορές μετά από cut-paste μεγάλης ταινίας να κολήσει η διαδικασία και να έχω corrupt αρχείο.(Ευτυχώς πάντα έχω backup και δεν έχω χάσει τίποτα). Παίζει βέβαια ρόλο και τι επεξεργαστή έχεις,τι σκληρό και τι Windows. Στις μεταφορές πολύ μεγάλων αρχείων χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο το teracopy πλεόν.Σε όλα τα υπόλοιπα αρχεία χρησιμοποιώ το copy-cut-paste των WindowsXP.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.