Προς το περιεχόμενο

Το "Κουτί Της Πανδώρας" στα ελληνικά ΑΕΙ

CtrlFreak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Συγχέεις (εν γνώσει σου) για μία ακόμα φορά την πολιτική με την εκπαίδευση.

:-)

Οταν μια σχολη ασχολειται μονο με τον εαυτο της και αδιαφορει για το οτι συμβαινει εξω στον κοσμο σαφως και ειναι αυτο ακριβως το πραγμα.Και δεν ειναι υγιες.Αν ενδιαφερθουν οι φοιτητες για την παιδεια ποιος θα το κανει;

corruptiondemotivationalposter.jpg

γκρηκλις

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι εννοεις οταν λες πολιτικη;Ειδες καμια σχολη να κλεινει κανενα μηνα ως διαμαρτυρια για το βατοπεδι; :blink: :blink: Για τα θεματα που αφορουν την παιδεια κλεισανε.Για την δολοφονια του Γρηγοροπουλου κλεισανε.Αυτα τα θεωρεις πολιτικη;Η θεωρεις οτι τα παιδια δεν εχουν δικαιωμα να διμαρτυρηθουν για κατι που αφορα τον εαυτο τους και την γενια τους .Γτ οταν λές πολιτικη και κοματοσκυλα απλα πας την συζητηση αλλου που για αυτα δεν γιναν καταληψεις .

Το ηθικο δικαιωμα στην μορφωση θα παραβιαζοταν αν κλειναν την σχολη δια παντος οχι για μια μερα.Εκτος αν εννοεις οτι καταπατατε το ηθικο δικαιωμα στην μορφωση για μια μερα.Που εκει εχεις δικιο.Δεν πειραζει υπαρχει και η επομενη.

Εσυ συγχεεις την πολιτικη με ολα ομως.Αυτισμος ειναι οταν ενδιαφερεσαι μονο για τον εαυτο σου και την σχολη σου και οταν θελουμε ενεργα και εξυπνα ατομα δεν μπορουμε να τους λεμε να κανουν αυτα που κοροιδευουμε οταν τα ακουμε.Και εννοω την γνωστη ρηση .Δεν ξερω οτι υπηρχε χουντα ,ημουν στην σχολη και διαβαζα.

Δημοσ.
Το ηθικο δικαιωμα στην μορφωση θα παραβιαζοταν αν κλειναν την σχολη δια παντος οχι για μια μερα.Εκτος αν εννοεις οτι καταπατατε το ηθικο δικαιωμα στην μορφωση για μια μερα.Που εκει εχεις δικιο.Δεν πειραζει υπαρχει και η επομενη.

Γίνεται ποτέ κατάληψη μόνο μια μέρα; Σωστά, οι διμηνιαίες καταλήψεις είναι ουσιαστικά 60 μονοήμερες.

Οh, wait.

Και στην τελική, όχι μια μέρα, ούτε μια ώρα δεν έχεις δικαίωμα να στααμτήσεις το μάθημα, γιατί το τυπικό μέρος δεν είναι ούτε δική σου ευθύνη ούτε δική σου δικαιοδοσία. Αλλά αν θέλεις να αντιδράσεις, έχεις κάθε δικαίωμα να μην πας, και αυτό είναιτο ουσιαστικό μέρος. Σε πληροφορώ ότι είναι πολύ ισχυρότερο πλήγμα να μπει ο διδάσκων και να βλέπει και να μιλάει σε άδεια έδρανα. Εκεί αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει πρόβλημα, είτε με τον ίδιο είτε γενικότερο (εκτός αν είναι εντελώς χοντρόπετσος, πάντα θα υπάρχουν και τέτοιοι). Εκεί ταράζεσαι σαν εκπαιδευτικός, γιατί ο κάθε κάφρος μπορεί να ασκήσει βία για εμποδίσει κάτι να γίνει, αλλά λίγοι έχουν τη δύναμη να περιρίσουν κάτι απλά περιφρονώντας το.

Αλλά όχι, αν δεν θέλω/μπορώ να πάω εγώ, δεν θα πάει κανένας. Μη χάσω και το εξάμηνο τσάμπα.

Και πάλι, σορι για το 2ο ενικό για να μην παρεξηγηθώ.

Δημοσ.

Τι εννοεις οταν λες πολιτικη;Ειδες καμια σχολη να κλεινει κανενα μηνα ως διαμαρτυρια για το βατοπεδι; :blink: :blink: Για τα θεματα που αφορουν την παιδεια κλεισανε.Για την δολοφονια του Γρηγοροπουλου κλεισανε.Αυτα τα θεωρεις πολιτικη;Η θεωρεις οτι τα παιδια δεν εχουν δικαιωμα να διμαρτυρηθουν για κατι που αφορα τον εαυτο τους και την γενια τους .Γτ οταν λές πολιτικη και κοματοσκυλα απλα πας την συζητηση αλλου που για αυτα δεν γιναν καταληψεις .

Δηλαδή πολιτική είναι μόνο οι 300 και η βουλή ε; Η ατζέντα κάθε παράταξης δεν θεωρείται πολιτική; Η κάθε παράταξη δεν ασκεί πολιτική μέσα στη σχολή; Η κάθε παράταξη δεν αποτελεί μικρογραφία ενός πολιτικού κόμματος, με τα μεγάλα κεφάλια, τα πιόνια της και τα ρέστα; Όπως λοιπόν τα "αυθεντικά" κομματόσκυλα δρούν εις βάρος των πολιτών, έτσι και τα "wannabe" κομματόσκυλα δρουν εις βάρος των φοιτητών.

Δεν είπα πως μου φαίνεται παράλογο να κάνουν καταλήψεις για θέματα της παιδείας. Μου φαίνεται παράλογο να οργανώνουν παθιασμένα καταλήψεις για αυτά, ενώ την ίδια στιγμή αγνοούν ή απορρίπτουν σημαντικά θέματα της ίδιας της σχολής τους. Εδώ ακριβώς φαίνεται η διαφορά μεταξύ διαμαρτυρίας και αφορμής, και φαίνεται ξεκάθαρα ποιός πραγματικά νοιάζεται για το τι γίνεται γύρω του και ποιός διαθέτει επιλεκτική ή καθοδηγούμενη κρίση.

ΥΓ: Τον Αλέξη μην τον αναφέρεις σε παρακαλώ, αρκετοί χρησιμοποίησαν τόσα χρόνια τον θάνατό του προς όφελός τους. Φτάνει.

Μάλιστα. Πρώτον, δεν είναι ηθικό, αλλά Συνταγματικό. Δεύτερον, μου λές δηλαδή πως δεν έχει σημασία αν σου καταπατήσω τις προσωπικές σου ελευθερίες, αρκεί να είναι μόνο για μια ημέρα, σωστά; Υπάρχει και άυριο, βγές για κανα καφέ, η θυσία των λίγων για τους πολλούς, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κιέτσι;

Kim-Jong-il-001.jpg

Εσυ συγχεεις την πολιτικη με ολα ομως.

Αντιθέτως, εγώ θέλω την πολιτική έξω από τις σχολές.

Αυτισμος ειναι οταν ενδιαφερεσαι μονο για τον εαυτο σου και την σχολη σου και οταν θελουμε ενεργα και εξυπνα ατομα δεν μπορουμε να τους λεμε να κανουν αυτα που κοροιδευουμε οταν τα ακουμε.Και εννοω την γνωστη ρηση .Δεν ξερω οτι υπηρχε χουντα ,ημουν στην σχολη και διαβαζα.

Πως δηλαδή ορίζεις εσυ το ενεργό και έξυπνο άτομο; Είμαι ενεργός και έξυπνος αν διαμαρτύρομαι παράνομα, πατώντας επάνω στους συναδέλφους μου, στερώντας τους τα δικαιώματά τους, ενώ παράλληλα για να το καταφέρω αυτό στηρίζομαι σε μια έννοια την οποία ακόμα προστατεύω φανατικά, όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά γιατί μπορώ να την χρησιμοποιώ όπως και όπου γουστάρω;

Εγώ ξέρω και άλλη μια γνωστή ρήση. Πως θα πιέσουμε για να πετύχουμε τους σκοπούς μας; Κατάληψη! Σαν το παιδάκι που λέει, οκ, θα κλαίω για μέρες για να τους σπάσω τα νεύρα και θα τα κάνω όλα πουτάνα στο σπίτι μέχρι να μου πάρουν το αγαπημένο μου παιχνίδι.

Δημοσ.

Οι περισσοτερες γινονται για λιγο..Ναι και μια τριημερη καταληψη ειναι τρις μερες.Αφου ξερεις οτι υπαρχει οριο απουσιων σε καποιες σχολες.Αρα ουσιαστικα τους στερεις το διαιωμα διαμαρτυριας.

Δημοσ.

Αρα ουσιαστικα τους στερεις το διαιωμα διαμαρτυριας.

Πρόσεξε. Ο καθένας μας έχει κατοχυρωμένα από το σύνταγμα το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της άσκησης κριτικής. Το πως γίνονται αυτά όμως θα πρέπει να συμβαδίζει με το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν μπορείς να ασκείς τα δικαιώματα αυτών εις βάρος των συνανθρώπων σου, και όταν στο απαγορεύουν μετά να παραπονιέσαι πως σου τα στερούν.

Δημοσ.

Δηλαδή πολιτική είναι μόνο οι 300 και η βουλή ε; Η ατζέντα κάθε παράταξης δεν θεωρείται πολιτική; Η κάθε παράταξη δεν ασκεί πολιτική μέσα στη σχολή; Η κάθε παράταξη δεν αποτελεί μικρογραφία ενός πολιτικού κόμματος, με τα μεγάλα κεφάλια, τα πιόνια της και τα ρέστα; Όπως λοιπόν τα "αυθεντικά" κομματόσκυλα δρούν εις βάρος των πολιτών, έτσι και τα "wannabe" κομματόσκυλα δρουν εις βάρος των φοιτητών.

Δεν είπα πως μου φαίνεται παράλογο να κάνουν καταλήψεις για θέματα της παιδείας. Μου φαίνεται παράλογο να οργανώνουν παθιασμένα καταλήψεις για αυτά, ενώ την ίδια στιγμή αγνοούν ή απορρίπτουν σημαντικά θέματα της ίδιας της σχολής τους. Εδώ ακριβώς φαίνεται η διαφορά μεταξύ διαμαρτυρίας και αφορμής, και φαίνεται ξεκάθαρα ποιός πραγματικά νοιάζεται για το τι γίνεται γύρω του και ποιός διαθέτει επιλεκτική ή καθοδηγούμενη κρίση.

ΥΓ: Τον Αλέξη μην τον αναφέρεις σε παρακαλώ, αρκετοί χρησιμοποίησαν τόσα χρόνια τον θάνατό του προς όφελός τους. Φτάνει.

Μάλιστα. Πρώτον, δεν είναι ηθικό, αλλά Συνταγματικό. Δεύτερον, μου λές δηλαδή πως δεν έχει σημασία αν σου καταπατήσω τις προσωπικές σου ελευθερίες, αρκεί να είναι μόνο για μια ημέρα, σωστά; Υπάρχει και άυριο, βγές για κανα καφέ, η θυσία των λίγων για τους πολλούς, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κιέτσι;

Kim-Jong-il-001.jpg

Αντιθέτως, εγώ θέλω την πολιτική έξω από τις σχολές.

Πως δηλαδή ορίζεις εσυ το ενεργό και έξυπνο άτομο; Είμαι ενεργός και έξυπνος αν διαμαρτύρομαι παράνομα, πατώντας επάνω στους συναδέλφους μου, ενώ στηρίζομαι σε μια έννοια την οποία ακόμα προστατεύω φανατικά, όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά γιατί μπορώ να την χρησιμοποιώ όπως και όπου γουστάρω;

Εγώ ξέρω και άλλη μια γνωστή ρήση. Πως θα πιέσουμε για να πετύχουμε τους σκοπούς μας; Κατάληψη!

Καλα και τι προτεινεις την επομενη φορα που θα γινει καταληψη για θεμα ασχετο να βαλουν διπλα και διαμαρτυρομαστε που δεν εχουμε εξοπλισμο και η θερμανση υπολειτουργει;Η αφου τελειωσει η καταληψη για το ασχετο να κνουν και για τον εξοπλισμο και την θερμανση; :D :D :P

Δεν ανεφερα τον Αλεξη ανεφερα την καταληψη που εγινεγια αυτο τον λογο τοτε..σε σχολεια και πανεπιστημια,πορειες,κτλ.

Να ικαταπατησεις το δικαιωμα της παιδειας για μια μερα δεν γινεται ..οκ;

Αν η ατζεντα μιας παραταξης τυχαινει να ειναι ιδια με τις αποψεις των παιδιων .Τι να κανουν να μην κανουν καταληψη;η να τις αλλαξουν;

Πρόσεξε. Ο καθένας μας έχει κατοχυρωμένα από το σύνταγμα το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της άσκησης κριτικής. Το πως γίνονται αυτά όμως θα πρέπει να συμβαδίζει με το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν μπορείς να ασκείς τα δικαιώματα αυτών εις βάρος των συνανθρώπων σου, και όταν στο απαγορεύουν μετά να παραπονιέσαι πως σου τα στερούν.

Αν η πλειοψηφια των συναδελφων συμφωνει δεν στερεις τπτ.Εχουμε δημοκρατια.Ειναι σαν να λες οτι στις εκλογες δεν ψηφισαν ολοι ειχαμε και αποχη.Αρα η κυβερνηση απαγορευεται να κυβερνησει.Το να κανουν ολοι οτι θελει ο ενας που ψηφισε κατα λεγεται ολιγαρχια.Για αυτο εξαλλου κανουμε και τις εκλογες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...