Προς το περιεχόμενο

Το "Κουτί Της Πανδώρας" στα ελληνικά ΑΕΙ

CtrlFreak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Και ας ειναι ενα ματσο απο πιτσιρικια που κανουν βλακειες και παρτυ.

...και καταλήψεις τύπου "γιατί μπήκε η άνοιξη" (ή με χειρότερες δικαιολογίες).

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

...και καταλήψεις τύπου "γιατί μπήκε η άνοιξη" (ή με χειρότερες δικαιολογίες).

Αυτα γινονται στο γυμνασιο και στο δημοτικο ,στο πανεπιστημιο υπαρχουν δικαιολογιες πιστεψε με και λογοι που στεκουν για καταληψη.Το θεμα ειναι οτι μαλλον δεν αφορουν οι λογοι τους πιο πολλους .Μονο οτι εγινε καταληψη παλι..

• Moderators
Δημοσ.

Εντάξει, λόγοι μπορεί να βρεθούν ή να υπάρχουν. Οι καταλήψεις εξακολουθούν να είναι ο χειρότερος τρόπος διαμαρτυρίας ΚΑΙ παρεμβάλονται ετησίως ή και πιο συχνά στη διαδικασία σπουδών του φοιτητή.

Δεν είναι το μόνο που φταίει, αλλά είναι και αυτό μια σημαντική παράμετρος. Imho.

Δημοσ.

Εντάξει, λόγοι μπορεί να βρεθούν ή να υπάρχουν. Οι καταλήψεις εξακολουθούν να είναι ο χειρότερος τρόπος διαμαρτυρίας ΚΑΙ παρεμβάλονται ετησίως ή και πιο συχνά στη διαδικασία σπουδών του φοιτητή.

Δεν είναι το μόνο που φταίει, αλλά είναι και αυτό μια σημαντική παράμετρος. Imho.

Λυσαμε ολα τα αλλα ,πιασαμε τις καταληψεις.Δεν θεωρω οτι ειναι τοσο τραγικες οσο το αναφερεις.Οκ χανουν 1,βδομαδα μαθημα αντε δυο.Ε και ;Θα γινουν μαθηματα αναπληρωσης γτ ξερεις με λιγοτερα απο 13 μαθηματα αντε λιγο λιγοτερα δεν μετραει το μαθημα ως διδαχθεν κατι τετοιο.Θα υπαρξει καποια παραταση.Αντε να χασεις διακοπες.Χαζη δικαιολογια η καταληψεις ,ισως η πιο χαζη απο ολες.Εδω καραβια χανονται,βαρκουλες αρμενιζουν..

• Moderators
Δημοσ.
Εδω καραβια χανονται,βαρκουλες αρμενιζουν..

Οπότε κατάληψη! :P

btw στη σχολή μου θυμάμαι τουλάχιστο δύο περιπτώσεις όπου οι καταλήψεις κράτησαν συνεχόμενα ένα μήνα σε ένα εξάμηνο (και είχαμε και στο επόμενο).

Και το εξάμηνο συμπληρώθηκε τσάτρα ΠΑΤΡΑ -για να μη "χαθεί".

Μπορεί να το βρίσκεις χαζό. Αλλά δεν είναι.

Και το χειρότερο είναι ότι ΞΕΚΙΝΑΕΙ από τους φοιτητές (και τις παρατάξεις). Είναι δηλαδή ένα (από όλα τα κακώς κείμενο) από το οποίο μπορεί δηλαδή ο φοιτητής, -θεωρητικά πάντα-, να απαλλαγεί με τη βούλησή του.

Δημοσ.

Ρε saya, ειλικρινά και φιλικά σε όποιο θέμα συμμετέχεις του πετάς τα μάτια έξω. Συζήτηση κάνουμε όχι καβγά.

Δημοσ.

Λυσαμε ολα τα αλλα ,πιασαμε τις καταληψεις.Δεν θεωρω οτι ειναι τοσο τραγικες οσο το αναφερεις.Οκ χανουν 1,βδομαδα μαθημα αντε δυο.Ε και ;Θα γινουν μαθηματα αναπληρωσης γτ ξερεις με λιγοτερα απο 13 μαθηματα αντε λιγο λιγοτερα δεν μετραει το μαθημα ως διδαχθεν κατι τετοιο.Θα υπαρξει καποια παραταση.Αντε να χασεις διακοπες.Χαζη δικαιολογια η καταληψεις ,ισως η πιο χαζη απο ολες.Εδω καραβια χανονται,βαρκουλες αρμενιζουν..

Στη σχολή μου (Τει ηλεκτρονικής) είχαμε καταλήψεις κατα την διάρκεια 2 διδακτικών ετών οι οποιές διήρκεσαν συνολικά περίπου 10 μήνες. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό για σχολή με ελάχιστο 5 εργαστήρια τη βδομάδα; Τα εργαστήρια έχουν και προαπαιτούμενα που σήμαινε ότι για να πάρεις το επόμενο έπρεπε οπωσδήποτε να έχεις περάσει και το άλλο. +1 εξάμηνο πίσω για κάθε τέτοιο μάθημα. Τα εργαστήρια δε μαθαίνονται μέσα σε 15 μέρες ούτε μπορούν να γίνονται αναπλήρωση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί ήδη ο χρόνος τους κ σε ένα εξάμηνο ΚΑΝΟΝΙΚΟ είναι ήδη περιορισμένος. Ξέρεις που πήγε το πρόγραμμα σπουδών εκατοντάδων φοιτητών, πόσα ενοίκια πληρώθηκαν τσάμπα (πχ χοντρικά 300*10 μήνες=3000 ευρώ!!!Τα οποία είναι αρκετά περισσότερα, επειδή κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να κλείνουν τη σχολή) Επομένως δεν ισχύουν σε όλες τις σχολές οι 2 εβδομάδες που λες, επομένως για μερικούς δεν είναι καθόλου χαζή δικαιολογία. Μην κρίνεις εξ ιδιών τα αλλότρια. Μπορεί κ να ήταν χαζή δικαιολογία για κάποια θεωρητικά τμήματα όπως η νομική που ούτως ή άλλως η ύλη είναι γνωστή κ στις διαλέξεις πατάνε ελάχιστοι.Αλλά δεν το γνωρίζω δε μπορώ να ξέρω. Καταλήψεις σημαίνουν ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ, ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

Δημοσ.

Ρε saya, ειλικρινά και φιλικά σε όποιο θέμα συμμετέχεις του πετάς τα μάτια έξω. Συζήτηση κάνουμε όχι καβγά.

μπορουσες να μου πεις σε πμ να το διορθωσω.Τι σε πειραξε το χαζη διικαιολογια;Πως ηθελες να το διατυπωσω .Αυτο που λες δεν ευσταθει καθολου;Τα περαιτερω σε πμ παρακαλω..

Στη σχολή μου (Τει ηλεκτρονικής) είχαμε καταλήψεις κατα την διάρκεια 2 διδακτικών ετών οι οποιές διήρκεσαν συνολικά περίπου 10 μήνες. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό για σχολή με ελάχιστο 5 εργαστήρια τη βδομάδα; Τα εργαστήρια έχουν και προαπαιτούμενα που σήμαινε ότι για να πάρεις το επόμενο έπρεπε οπωσδήποτε να έχεις περάσει και το άλλο. +1 εξάμηνο πίσω για κάθε τέτοιο μάθημα. Τα εργαστήρια δε μαθαίνονται μέσα σε 15 μέρες ούτε μπορούν να γίνονται αναπλήρωση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί ήδη ο χρόνος τους κ σε ένα εξάμηνο ΚΑΝΟΝΙΚΟ είναι ήδη περιορισμένος. Ξέρεις που πήγε το πρόγραμμα σπουδών εκατοντάδων φοιτητών, πόσα ενοίκια πληρώθηκαν τσάμπα (πχ χοντρικά 300*10 μήνες=3000 ευρώ!!!Τα οποία είναι αρκετά περισσότερα, επειδή κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να κλείνουν τη σχολή) Επομένως δεν ισχύουν σε όλες τις σχολές οι 2 εβδομάδες που λες, επομένως για μερικούς δεν είναι καθόλου χαζή δικαιολογία. Μην κρίνεις εξ ιδιών τα αλλότρια. Μπορεί κ να ήταν χαζή δικαιολογία για κάποια θεωρητικά τμήματα όπως η νομική που ούτως ή άλλως η ύλη είναι γνωστή κ στις διαλέξεις πατάνε ελάχιστοι.Αλλά δεν το γνωρίζω δε μπορώ να ξέρω. Καταλήψεις σημαίνουν ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ, ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

Τα μαθηματα για να ισχυσει το εξαμηνο πρεπει να αναπληρωθουν .Εγω αυτο ξερω .Αρα τα μαθηματα εγιναν .Τωρα αν εγιναν πιο εντατικα ξεκουραζοσασταν τοσο καιρο.Δυναμεις ειχατε..

Οπότε κατάληψη! :P

btw στη σχολή μου θυμάμαι τουλάχιστο δύο περιπτώσεις όπου οι καταλήψεις κράτησαν συνεχόμενα ένα μήνα σε ένα εξάμηνο (και είχαμε και στο επόμενο).

Και το εξάμηνο συμπληρώθηκε τσάτρα ΠΑΤΡΑ -για να μη "χαθεί".

Μπορεί να το βρίσκεις χαζό. Αλλά δεν είναι.

Και το χειρότερο είναι ότι ΞΕΚΙΝΑΕΙ από τους φοιτητές (και τις παρατάξεις). Είναι δηλαδή ένα (από όλα τα κακώς κείμενο) από το οποίο μπορεί δηλαδή ο φοιτητής, -θεωρητικά πάντα-, να απαλλαγεί με τη βούλησή του.

Μα αφου τα μαθηματα θα γινουν.Το προβλημα ειναι αν θα γινουν ολα μαζι σε 1 μηνα η οχι;Και στην δικη μου σχολη οι πιο πολλες καταληψεις ηταν μια βδομαδα το πολυ δεν υπηρχε ιδιαιτερο προβλημα με αυτο.Μια φορα μονο καθυστερησαν πολυ .Αλλα οκ .Τα μαθηματα ειχαν γινει.

Δημοσ.

Ναι ρε παιδιά, ας γαμηθεί ο φοιτητής για κανα μήνα, δυνάμεις έχει. Ας χάσει κερατιάτικα μερικά κατοστάρικα, αφού θα γίνουν τα μαθήματα όλα οκ.

Πραγματικά απορώ.

Δημοσ.

Ναι ρε παιδιά, ας γαμηθεί ο φοιτητής για κανα μήνα, δυνάμεις έχει. Ας χάσει κερατιάτικα μερικά κατοστάρικα, αφού θα γίνουν τα μαθήματα όλα οκ.

Πραγματικά απορώ.

Πως χανει κατοσταρικα για εξηγησε μου; το σπιτι νοικιασμενο δεν ειναι;Ξενοικιαζες εσυ αμεσως μολις φευγεις;κι εδιναν το σπιτι αλλου;Εκτος αν εγινε τελευταιο εξαμηνο.Δεν ειπα οτι δεν ειναι κουραστικο.οκ;Αλλα τα μαθηματα γινονται αρα το εξαμηνο δεν χανεται.Ειδικα με 1 βδομαδα καταληψη.Και στην τελικη αφου ενοχλουν οι καταληψεις.Μαζευτειτε και ψηφηστε οχι.Απλο..

• Moderators
Δημοσ.

Ε, ναι, τί τα θέλουμε τα "εξάμηνα".

Σε δυο βδομαδούλες έχουν γίνει τα μαθήματα μια χαρά. Τον υπόλοιπο καιρό ας το κλείσουμε το ρημάδι.

Μαζευτειτε και ψηφηστε οχι.Απλο..

Όχι τόσο απλό βέβαια. Εδώ ψηφίζονται καταλήψεις με μυστήριες απαρτίες και με φάτσες που δεν έχεις ματαδεί στη σχολή σου...

Αλλά ναι, κατά βάση συμφωνώ. Η λύση (σε αυτό το θέμα) είναι προφανώς να μην γίνονται καταλήψεις. Αν δεν προτείνονταν καν θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

Ε, ναι, τί τα θέλουμε τα "εξάμηνα".

Σε δυο βδομαδούλες έχουν γίνει τα μαθήματα μια χαρά. Τον υπόλοιπο καιρό ας το κλείσουμε το ρημάδι.

Ε στην αναγκη ειναι η αναπληρωση.Αλλιως θα καναμε ολα τα μαθηματα σε δυο βδομαδες και μετα θα πηγαιναμε διακοπες. :P :P :P

Δημοσ.

Πως χανει κατοσταρικα για εξηγησε μου; το σπιτι νοικιασμενο δεν ειναι;Ξενοικιαζες εσυ αμεσως μολις φευγεις;κι εδιναν το σπιτι αλλου;Εκτος αν εγινε τελευταιο εξαμηνο.Δεν ειπα οτι δεν ειναι κουραστικο.οκ;Αλλα τα μαθηματα γινονται αρα το εξαμηνο δεν χανεται.

Σου απάντησε ο ντέθ λόρντ, με ρεαλιστικότατο παράδειγμα.

Και στην τελικη αφου ενοχλουν οι καταληψεις.Μαζευτειτε και ψηφηστε οχι.Απλο..

Σε έναν όμορφο, δημοκρατικό κόσμο, αγγελικά πλασμένο... B)

Στα Γιάννενα πριν κάποια χρόνια, ρίξανε ξύλο σε κάποιους που τόλμησαν να καταψηφίσουν κατάληψη. Και μιλάμε για πανεπιστήμιο που γενικώς δεν έχει άσχημη φήμη ε; Οπότε φαντάσου.

• Moderators
Δημοσ.

Μαθήματα, φροντιστήρια (ως συμπληρωματικό μέρος της διδασκαλίας, όχι εξωτερικά), ασκήσεις, εργαστήρια και project.

Στην "ανάγκη", κρατάμε τα μαθήματα και τα υπόλοιπα θυσιάζονται. Πόσο καλό ποιοτικά είναι τότε το εξάμηνο για τον φοιτητή;

Δημοσ.

Σου απάντησε ο ντέθ λόρντ, με ρεαλιστικότατο παράδειγμα.

Σε έναν όμορφο, δημοκρατικό κόσμο, αγγελικά πλασμένο... B)

Στα Γιάννενα πριν κάποια χρόνια, ρίξανε ξύλο σε κάποιους που τόλμησαν να καταψηφίσουν κατάληψη. Και μιλάμε για πανεπιστήμιο που γενικώς δεν έχει άσχημη φήμη ε; Οπότε φαντάσου.

Τι να σου πω.Εγω στις συνελευσεις που εχω παει οχι μονο δεν μας δερνανε τους κοροιδευαμε κιολας απο κατω.Και καταληψη ειχαμε ψηφισει κανονικα.Καλα ποσους θα δειρουν επειδη ψηφιζουν αρνητικα ολη την σχολη;Χρονοβορο .Δεν λεει.Μια χαρα μπορεις να πας να καταψηφισεις.

Δεν ειδα ρεαλιστικο εγω επιχειρημα .Εφοσον τα μαθηματα γινονται ειδικα αν χαθει μια βδομαδα,δυο θα αναπληρωθουν 2 μαθηματα παραπανω σε καθε μαθημα.Αν ειναι 4 βδομαδες.Πανε 4 οκ;Αρα 2 μαθηματα παραπανω την βδομαδα σε καθε εργαστηριο.Ποσες ωρες εχετε πια την βδομαδα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...