CtrlFreak Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δεν ξέρω αν έχει ξανά αναφερθεί αλλά η εκπομπή "το κουτί της Πανδώρας" έχει παρουσιάσει αυτές τις μέρες ένα ρεπορτάζ για τα ελληνικά πανεπιστήμια.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δεν ξέρω αν έχει ξανά αναφερθεί αλλά η εκπομπή "το κουτί της Πανδώρας" έχει παρουσιάσει αυτές τις μέρες ένα ρεπορτάζ για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Ευχαριστω πολυ.Μολις τελειωσα να βλεπω τις εκπομπες του Βαξεβανη.Εκτος οτι αυτος ο Βαξεβανης εχει αναιβει πολυ στα ματια μου για την αρτιοτατη ερευνα που εχει κανει,εχω να πω οτι εμεινα με το στομα ανοιχτο.... Μηπως βρε παιδια να γινει νεο νημα για τις εκπομπες του Βαξεβανη και για το οσα εχει βγαλει στην δημοσιοτητα?Προσωπικα εγω αυτα οτι επαιζαν στα Πανεπιστημια στην Ελλαδα δεν τα ηξερα.Ιδεα δεν ειχα... Τι ειναι αυτα τα χαλια?
slipknot Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Επειδή βλέπω τώρα το Β' μέρος, πολλά από αυτά που αναφέρει είναι γνωστά, ειδικά σε φοιτητές. Αν όχι τόσο λεπτομερώς, σε γενικές γραμμές σίγουρα.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Ας αρχισει τοτε μια συζητηση ορμομενοι απο τις αποκαλυψεις Βαξεβανη τοτε σε αλλο νημα.Γινεται τα 3 τελευταια ποστ να μπουνε σε νεο νημα που θα ανοιχτει? Προσωπικα αυτα τα θεωρω εντελως αισχη.Ενταξει ειχα ακουσει για πολλα,αλλα ελεγα,οκ υπερβολες....μετα τις εκπομπες του Βαξεβανη αναθεωρω εντελως. Το 4ο επεισοδιο που προβληθηκε στις 30/12 που μπορω να το βρω?Ξερει καποιος?
insomniaK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Είδα τα 3, το 4ο δεν έχει ανέβει. Υπάρχει αντίλογος στις γενικεύσεις που δίνει. Περιμένω το 4ο, διότι πήρε το μάτι μου τον Μουτζούρη ως παράδειγμα καθηγητή και περιμένω να το δω και να βρίσω τον πιπινάκια. Γενικά, η εκπομπή φαίνεται να προσπαθεί να δημιουργήσει την ανάγκη θεμελίωσης 3βάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης ως και καλά πανεπιστημιακή εκπαίδευση απαλλαγμένη από τα 2-3 δεινά του δημόσιου πανεπιστημιου.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Παντως εμενα μου αρεσε η ρητορικη ερωτηση του Βαξεβανη που ελεγε καπως ετσι : Γιατι η Ελλαδα να μην εχει το καλυτερο τμημα Φιλοσοφιας στον κοσμο?Ενα Χαρβαρντ στο οποιο πολιτες απο ολο τον κοσμο θα επιλεγουν να σπουδαζουν Φιλοσοφια στην χωρα που την γεννησε... Κ αναρωτιεμαι μαζι του.Αυτο δεν ειναι που αξιζει η Ελλαδα?Αλλα αφηνουν οι μιζες,οι καρεκλες κ οι διαπλοκες?
insomniaK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 2 σχόλια: 1. Τίποτα δεν είναι ηλίου φαεινότερο. 2. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δε θα φτάσει στο επίπεδο προαγωγής της έρευνας συγκεκριμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού. Και στο λεκτικό ακροβατισμό της σύγκρισης με το Χαρβαρντ, το έχασε το παιχνίδι ο Βαξεβάνης όπως και στη σύγκριση με το κολούμπια και το γιέηλ.
evabb Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Είδα τα 3, το 4ο δεν έχει ανέβει. Υπάρχει αντίλογος στις γενικεύσεις που δίνει. Περιμένω το 4ο, διότι πήρε το μάτι μου τον Μουτζούρη ως παράδειγμα καθηγητή και περιμένω να το δω και να βρίσω τον πιπινάκια. Γενικά, η εκπομπή φαίνεται να προσπαθεί να δημιουργήσει την ανάγκη θεμελίωσης 3βάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης ως και καλά πανεπιστημιακή εκπαίδευση απαλλαγμένη από τα 2-3 δεινά του δημόσιου πανεπιστημιου. βλεπω παραληλλα το τριτο μερος (δεν το εχω τελειωσει ακομα) αλλα θα διαφωνισω καθετα με την θεση σου οτι προωθει την ιδεα για αναγκαιοτητα θεμελιωσης ιδιωτικης τριτοβαθμιας εκπαιδευσης. νομιζω το αναφερε μονο μια φορα στην αρχη αυτο αλλα μετα δεν το ξανασχολιασε οποτε ειναι ατοπο να του προσαπτουμε κατι τετοιο. παντως κι εγω πεφτω απο τα συννεφα με αυτα που βλεπω, ηξερα για καποιες χοντραδες αλλα καποια αλλα πραματα με εχουν αφησει αφωνη. πραγματικα ΑΙΣΧΟΣ!
insomniaK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 όχι μόνο στην αρχή. Σε κάθε εισαγωγή το αναφέρει και σε κάθε επίλογο. Επίσης, όταν αναφέρεται στα σκάνδαλα, αναφέρει πως οι υπερασπιστές του δημόσιου πανεπιστημίου είναι αυτοί που θέλουν να κρύψουν τις παρανομίες τους κι αυτό το επαναλαμβάνει 3-4 φορές, που είναι ιδιαίτερα άδικο, και τέλος όταν η κρατική τηλεόραση έχει τέτοιες εκπομπές, κρατάω και μία πισινή. Επαναλαμβάνω, 1. περιμένω το τελευταίο μέρος για να δω όλα του τα συμπεράσματα και να κρίνω και 2. οι γενικεύσεις έχουν αντίλογο. ΥΓ Το περιεχόμενο της επίθεσης στον Καραμάνο, εχεί και λογικά αντιεπιχειρήματα.Σημείωση: Τον καραμάνο τον θεωρώ ακατάλληλο για τη θέση που είχε.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 2 σχόλια: 1. Τίποτα δεν είναι ηλίου φαεινότερο. 2. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δε θα φτάσει στο επίπεδο προαγωγής της έρευνας συγκεκριμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού. Και στο λεκτικό ακροβατισμό της σύγκρισης με το Χαρβαρντ, το έχασε το παιχνίδι ο Βαξεβάνης όπως και στη σύγκριση με το κολούμπια και το γιέηλ. Σχολια 1.Η ουσια ειναι οτι ο συμπλεγματισμος μερικων καθηγηταραδων κ μερικων αλλων εναντι της καλης ιδιωτικης παιδειας (οχι ολοι στο ιδιο τσουβαλι αλλα τουλαχιστον το Deree μαμει)ειναι υπαρκτος κ φαινεται να τρεμει τα ιδιωτικα.Το Deree δεν εχει να φοβηθει το καθεστως της απολυτης μετριοτητας των Ελληνικων σχολων. 2.Και φυσικα αυτο θα ηταν το ιδεατο για την Ελλαδα να το καταφερει.Διοτι δεν αξιζει κατι λιγοτερο η γεννετειρα της Φιλοσοφιας κ πολλων επιστημων.....παντα σε εναν ιδεατο κοσμο
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Επαναλαμβάνω, 1. περιμένω το τελευταίο μέρος για να δω όλα του τα συμπεράσματα και να κρίνω και 2. οι γενικεύσεις έχουν αντίλογο. ΥΓ Το περιεχόμενο της επίθεσης στον Καραμάνο, εχεί και λογικά αντιεπιχειρήματα.Σημείωση: Τον καραμάνο τον θεωρώ ακατάλληλο για τη θέση που είχε. Ελα τωρα με τα περι ''αντιλογου'' των δηθεν ''γενικευσεων''.Ειδα οτι μιλησε με ονοματα για τον ταδε χουντικο,για τον αλλον στην Κρητη που τον εφαγε ο Παλληκαρης,για την αλλη που εκανε το ''λαθος'' να κανει την δουλεια της στο Πανεπιστημιο της Μακεδονιας κτλ... Δεν ειδα καποια γενικευση.Για να στο κανω εγω πιο ειδικα ειναι οτι τα Ελληνικα ΑΕΙ ΩΧΡΙΟΥΝ στις διεθνεις συγκρισεις.Τοσο στις καταταξεις οσο κ στις λιστες.Πιο ειδικο ΔΕΝ γινεται.Κ αυτο εχει συναρτηση με το ΧΑΛΙ της Ελληνικης παιδειας γενικα που φαινεται στο επιμερους κ ειδικο
insomniaK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Οι γενικεύσεις έχουν να κάνουν με την ύπαρξη ζευγαριών στα ιδρύματα, με τους τρόπους ανέλιξης και τους σκοπούς που εξυπηρετούν συγκεκριμένα ιδρύματα. Για το φασισταριό για παράδειγμα, το μοναδικό ερώτημα είναι πως πηρε πτυχίο αφού τον είχαν διώξει. Όλα τα υπόλοιπα καταδεικνύουν τη νοσηρότητα του προβλήματος. Όσο για τις κατατάξεις των ιδρυμάτων, έχω απαντήσει ήδη για ποιους λόγους δεν είναι αντικειμενικές σε άλλο θέμα, σε κάθε περίπτωση, η αναφορά τους δε συντελεί σε αυτήν τη συζήτηση. Σημείωση: Με αναφορά, έχω ζητήσει κι εγώ το διαχωρισμό των θεμάτων. Ελπίζω να γίνει, διότι είναι ενδιαφέροντα αυτα που αναφέρει και ο Backspace
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Οι γενικεύσεις έχουν να κάνουν με την ύπαρξη ζευγαριών στα ιδρύματα, με τους τρόπους ανέλιξης και τους σκοπούς που εξυπηρετούν συγκεκριμένα ιδρύματα. Για το φασισταριό για παράδειγμα, το μοναδικό ερώτημα είναι πως πηρε πτυχίο αφού τον είχαν διώξει. Όλα τα υπόλοιπα καταδεικνύουν τη νοσηρότητα του προβλήματος. Όσο για τις κατατάξεις των ιδρυμάτων, έχω απαντήσει ήδη για ποιους λόγους δεν είναι αντικειμενικές σε άλλο θέμα, σε κάθε περίπτωση, η αναφορά τους δε συντελεί σε αυτήν τη συζήτηση. Σημείωση: Με αναφορά, έχω ζητήσει κι εγώ το διαχωρισμό των θεμάτων. Ελπίζω να γίνει, διότι είναι ενδιαφέροντα αυτα που αναφέρει και ο Backspace Καταρχην μια χαρα ειναι οι διεθνεις λιστες,εαν εχεις μια εγκυρη διεθνη αντιπροταση ως προς μια επισημη λιστα να δωσεις,σε ακουμε.Μεχρι τοτε κ μεχρι κεραιας δεχομαστε τις λιστες. Τωρα για τα ζευγαρια εγω ακουσα ονοματα.Μια χαρα τα ελεγε αυτη με απο το Παν.Πελοπ. εγω κοντα στα 30 ονοματα ακουσα για το Καποδιστριακο. Σαφως κ θα υπαρχουν κ ατομα που προσπαθουν να δουλεψουν σωστα.Απλα οι περισσοτεροι απο οτι καταλαβα φοβουνται μην χασουν την δουλεια τους η περιθωροιοποιηθουν.Αυτο αναφεραν ολοι απο οτι ακουσα εγω
evabb Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Οι γενικεύσεις έχουν να κάνουν με την ύπαρξη ζευγαριών στα ιδρύματα, με τους τρόπους ανέλιξης και τους σκοπούς που εξυπηρετούν συγκεκριμένα ιδρύματα. Για το φασισταριό για παράδειγμα, το μοναδικό ερώτημα είναι πως πηρε πτυχίο αφού τον είχαν διώξει. Όλα τα υπόλοιπα καταδεικνύουν τη νοσηρότητα του προβλήματος. Όσο για τις κατατάξεις των ιδρυμάτων, έχω απαντήσει ήδη για ποιους λόγους δεν είναι αντικειμενικές σε άλλο θέμα, σε κάθε περίπτωση, η αναφορά τους δε συντελεί σε αυτήν τη συζήτηση. Σημείωση: Με αναφορά, έχω ζητήσει κι εγώ το διαχωρισμό των θεμάτων. Ελπίζω να γίνει, διότι είναι ενδιαφέροντα αυτα που αναφέρει και ο Backspace νομιζω οτι προσπαθεις να βγαλεις το ρεπορταζ ως κακοφτιαγμενο και οτι μπαζει απο παντου. το θεμα ειναι οτι ακομα κι αν μπαζει σε καποια σημεια, το πληθος των πληροφοριων ειναι τετοιο που βγαινει μια σαφης συνολικη εικονα των ελληνικων πανεπιστημιων, οτι ειναι δλδ το λιγοτερο διευθαρμενα.
insomniaK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Το ρεπορτάζ είναι καλοφτιαγμένο και τα στοιχεία που αναφέρονται που είναι πραγματικά, αλλά δε συμφωνώ με όλα τα σχόλια των δημοσιογράφων. Για αυτό και περιμένω το τελευταίο μέρος του ρεπορτάζ για να κρίνω γνωρίζοντας τα συμπεράσματα τους <--Τρίτη φορά που το αναφέρω. Από εκεί και πέρα, ότι τα πανεπιστήμια είναι διεφθαρμένα έτσι γενικά (τα italics διότι δεν είναι ελληνικά) είναι αβάσιμη γενίκευση και σίγουρα 3 ώρες ρεπορτάζ αφιερωμένο σε 4 παραδείγματα διαφθοράς δεν επιτρέπει τέτοιου είδους συμπεράσματα. Σκεφτείτε μόνο ότι θα μπορούσαν να δείχνουν 3 ώρες, 4 επιτεύγματα ελληνικών ιδρυμάτων (πχ νανόπουλος, πείραμα Πύλου, νανοτεχνολογία ΙΤΕ και θεωρία πιθανοτήτων του παπαϊώαννου, είμαι θαυμαστής του όπως και του Αθανασούλη, εξαιρετικό εργο - ασυμπάθιστος όμως) και το γενικό συμπέρασμα να ήταν πόσο εκπληκτικά είναι τα ελληνικά ιδρύματα. Και τα δύο είναι αναληθή άκρα του ίδιου συστήματος. Τα προσωπικά σχόλια και οι αναφορές είναι καλό να παραλείπονται. Δεν προσπαθώ τίποτα κρίνω αυτά που είδα στο βίντεο/γνώριζα/έζησα/εγκατέλειψα στην πρώτη ευκαιρία. Όταν δω και το 4 μέρος θα γράψω τις εντυπώσεις μου αναλυτικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.