kokoro Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Εχω laptop hp Compaq 6720s και εχω windows vista και θελω να κανω format για να τα κανω σε windows xp. Eπειδη ειμαι λιγο ασχετος απο Η/Υ θα προτιμουσα αναλυτικα αν γινεται.......please
Tetix Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Έχεις σε cd έτοιμο κάποια έκδοση των Windows XP; Αν ναι, ήταν από κει που το πήρες (μήπως λέει OEM πάνω) ή το έχεις εσύ βρει από αλλού (αγορά, ιντερνετ κτλ); Καλώς ήρθες!
kokoro Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Ναι εχω το CD window xp απο ενα υπολογιστη σταθερο που ειχα παρει πριν 3 χρονια. Το CD δεν λεει ΟΕΜ Καλως σας βρηκα
Tetix Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 1) Οκ, κατ'αρχάς παίρνεις ό,τι δεν θες να σβηστεί από το laptop... γιατί όλοι την έχουμε πάθει... 2) Μετά βάζεις το cd μέσα και κάνεις ένα restart το pc. Πιθανόν δεν θα σε βγάλει στο setup των ΧΡ οπότε: -Κάνεις πάλι restart και μπαίνεις στο BIOS (συνήθως με F2 ή DELΕΤΕ στην αρχή-αρχή όταν βρίσκει μνήμη-δίσκους κτλ). Θα πρέπει να βρεις την κατάλληλη καρτέλα που λέει "Boot order priority" κάτι τέτοιο και να βάλεις πρώτα το CD-ROM. Save τις ρυθμίσεις και exit. 3) Μετά θα σου βγάλει "Press any key to boot from cd", πατάς κάτι και θα ξεκινήσει το setup (αν όλα είναι οκ). Από κει μέσα ακολουθείς τις οδηγίες και θα σε ρωτήσει και για format μόνο του, οπότε επέλεξε να κάνεις format (κάνε το full αφού έχεις καιρό να το κάνεις) και NTFS ως filesystem. Θα πρέπει να περιμένεις μέχρι το τέλος που θα λέει "Copying files to disk..." και θα κάνει restart. Το πολύ 5-10 λεπτά αυτά. 4) Τότε πρέπει να πας πάλι στο BIOS και να αντιστρέψεις τις ρυθμίσεις που άλλαξες, δηλαδή πρώτα boot από τον σκληρό δίσκο. Save + exit. Ή εναλλακτικά, όταν σου πει "press any key to boot from cd..." να μην πατήσεις τίποτα αυτή τη φορά. 5) Η εγκατάσταση θα συνεχίσει και δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα άλλο πια... Αν κάτι δεν πάει καλά, το βλέπουμε Τα βήματα 2 και 4, δεν είναι πάντα υποχρεωτικά... Μερικά pc έχουν μια άλλη επιλογή (πχ F12) που κάνει boot από κάπου αλλού (πχ cd-rom) μόνο μια φορά και άρα δεν πειράζεις το bios.
isay Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Ανάμεσα στα 1 και 2 του tetix 1,5) Φτιάξε τα recovery DVD των vista που είναι μέσα στον υπολογιστή. Αν δεν σου κάτσουν τα xp, τουλάχιστον να μπορείς να βάλεις πάλι τα vista και να μην σου μείνει ο υπολογιστής σε αχρηστία.
Rabican Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 εχω ακριβως το ιδιο laptop με vista και πραγματικα σερνεται!!! κατι τρεχει με τις RAM του.. anyway, απο την ΗΡ λογικα θα εχει ερθει με κλειδωμενο BIOS οπως το δικο μου και μαλλιστα θα ειναι αδυνατο να διαβασει τους δισκους οταν θα μπουταρεις με το CD των ΧΡ.. κατι πρεπει να πειραξεις στο BIOS για να διαβασει τους δισκους, αλλα αυτο θα γινει μονο αν μηδενισεις το pass του και μπορεσεις να δεις τι ρυθμισεις εχουν σεταρει απο την ΗΡ..
lexmark Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Χλωμό το βλέπω να έρχεται με κλειδωμένο BIOS από τη μαμά του...
Rabican Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 κι ομως συνεβη.. κατευθειαν απο ΗΡ με κλειδωμενο ΒΙΟS! τουλαχιστον το δικο μου ετσι ηταν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.