Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με οθόνη HP

valemon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Φίλος μου έφερε σήμερα το λαπτοπ του (hp dv2899) με το πρόβλημα που φαίνεται στην επισυναπτόμενη φωτογραφεία. Ομολογώ οτι πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο και δεν έχω ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει. Να σημειώσω πως αυτό συμβαίνει όχι μόνο στα windows αλλά και κατα την εκκίνηση του laptop, στο bios και σε ένα ubuntu live που δοκίμασα. Καμία πρόταση??

post-104176-0-98596600-1293918726_thumb.jpg

Δημοσ.

Καρτα γραφικων είναι φίλε... και πιθανοτατα προκληθηκε απο υπερθερμανση. Αν είναι module και βγαίνει τοτε ίσως να μπορείς και να την επισκευασεις. Επισης μπορεις να ψαξεις για καινουργια αλλα θα πληρωσεις πολλα... Οπως και να'χει πρεπει να το ανοιξεις για να δεις τι καρτα φοραει και μετα απευθυνσου σε καποιον ειδικο σε λαπτοπ.

Δημοσ.

Καρτα γραφικων είναι φίλε... και πιθανοτατα προκληθηκε απο υπερθερμανση. Αν είναι module και βγαίνει τοτε ίσως να μπορείς και να την επισκευασεις. Επισης μπορεις να ψαξεις για καινουργια αλλα θα πληρωσεις πολλα... Οπως και να'χει πρεπει να το ανοιξεις για να δεις τι καρτα φοραει και μετα απευθυνσου σε καποιον ειδικο σε λαπτοπ.

Αν δεν είναι μέσα στην εγγύηση την έβαψε. Και να είναι "κουμπωτή" θα το... ξαναγοράσει το laptop. :( :(

Δημοσ.

Ας συνδέσει και καμιά εξωτερική οθόνη για να σιγουρευτεί ότι είναι η GPU.

Αυτο ακριβως που λεει το παιδι.

σιγουρεψε το με εξωτερικη οθονη.

παντως, επειδη συνεχως λεμε -και εγω και αλλα παιδια- οτι δεν αλλαζουν οι καρτες γραφικων,

πριν λιγο καιρο ειχε μια φιλη ενα turbox με ενσωματωμενα γραφικα στην μητρικη.

καηκε λοιπον και ηταν για πεταμα.

εε το εβαλα στις αγγελιες για ανταλλακτικα και το πηρε ενα παιδι..

μετα απο 2εβδομαδες το βλεπω το ιδιο λαπτοπ στις αγγελιες με αλλη καρτα nvidia!!την 8400 μαλιστα..

πως το εφτιαξε ο ατιμος δεν ξερω,αλλα προφανως αν καποιος ξερει φτιαχνεται..

βεβαια δεν ξερω το κατα ποσο θα αντεξει μετα και δεν θα παρουσιασει το ιδιο προβλημα..

ομως απο εκει που ηταν ενσωματωμενα τα γραφικα,εβαλε και αποσπωμενη καρτα;; :blink:

ολα φτιαχνονται λοιπον,αρκει να μην βαριεται ο τεχνικος!

Δημοσ.

Είναι βλάβη στο κύκλωμα γραφικών. Στο dv2000 δεν μπορεί να αλλάξει (είναι τμήμα της μητρικής) όμως μπορεί να επισκευαστεί. Μπορείς να βρείς λύση εδώ www.computer-systems.gr και ίσως και αλλού όμως πρόσεξε... Η επισκευή πρέπει να γίνει σε εξειδικευμένο εργαστήριο και όχι με φούρνους heatgun και σαχλαμάρες.... Υπάρχουν αρκετοί που πουλάνε επισκευή μίας εβδομάδας με κάποια τρικ που κυκλοφορούν και καταστρέφουν οριστικά το mainboard...

Δημοσ.

Είναι βλάβη στο κύκλωμα γραφικών. Στο dv2000 δεν μπορεί να αλλάξει (είναι τμήμα της μητρικής) όμως μπορεί να επισκευαστεί. Μπορείς να βρείς λύση εδώ www.computer-systems.gr και ίσως και αλλού όμως πρόσεξε... Η επισκευή πρέπει να γίνει σε εξειδικευμένο εργαστήριο και όχι με φούρνους heatgun και σαχλαμάρες.... Υπάρχουν αρκετοί που πουλάνε επισκευή μίας εβδομάδας με κάποια τρικ που κυκλοφορούν και καταστρέφουν οριστικά το mainboard...

Ο φίλος μου παίρνει λιγώτερα πάντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...