Προς το περιεχόμενο

Αξιζει τον κοπο,η αγορα καρτας ηχου;

Theodore41

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα και Χρονια Πολλα.

Εχω καιρο να γραψω γραφω στο φορουμ σας,αν και ειχα γραφτει εδω και καιρο.

Διαβαζοντας ενα νημα για τις καρτες ηχου,εκανα κλικ,γιατι μελετουσα την περιπτωση,αν θα επρεπε να παρω μια κι εγω,και μαλιστα ξεκινησα με τη σκεψη μου στην Asus Xonar Essence STX,(γιατι αυτη ειδα σε καποιο φορουμ,και διαβασα μετά και reviews),ή και καλυτερη,αν θα μπορουσα βεβαια να κανω χρηση,και οχι να πεταξω τα λεφτα μου,για να ακουω μουσικη,(κλασσικη και τζαζ), και να βλεπω ταινιες,με τα εξης κλαπατσιμπαλα.

Εναν υπολογιστη,με μητρικη την Asus P7P55D,με Intel i5,και μνημη 4Γιγα.

Να η καρτα,και η περιγραφη της ενσωματωμενης καρτας ηχου. http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=RBA8CzWoopUlYRFZ&templete=2 .

Win7-64bit Home Premium.

Δισκο SSD 60Gb.

Aπο το συστημα της Logitech Z-5500,εχω κρατησει,μονον το κεντρικο ηχειο,τα δυο πισω και το ενεργο υπογουφερ,ενω στη θεση των δυο εμπρος,εχω βαλει,ενα συστηματακι της Φιλιπς,(FM Radio,CD,DVD),το MCD908,(το ειχα παρει μια πεντακοσαρα),που εχει λαμπατη προενισχυση και ψηφιακη ενισχυση,ενω τα δυο ηχεια του,που ειναι τριων δρομων,εχουν τουιττερ ταινιας,(ribbon δηλαδη),και παιζει πολυ καλα,εχοντας τα ολα συνδεσει στην αναλογικη εξοδο της ενσωματωμενης καρτας ηχου της μητρικης.

Να και μια παρουσιαση του Φιλιπς. http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/UAN/1309/v/1/sp/332532698284332722368 .

Τον τελευταιο δε καιρο,εχω μπει και στο τριπακι του πολυ καλου ηχου,και ακουω αρχεια,με εγγραφη 24/96,ή ακομα και 24/192,μιας και η καρτα ηχου που υπαρχει στη μητρικη,υποστηριζει κατι τετοιο,και η διαφορα,ακουγεται σαφως,γιατι οσο δυνατα και να παιζει,δεν ενοχλει,γιατι αυτος ειναι ο απλουστερος τροπος να καταλαβεις την ποιοτητα.

Επισης,εχω παρει και ενα σετ ακουστικων,καλης ποιοτητος,τα Westone UM3X,για να ακουω,οποτε η καρτα,θα πρεπει να εξυπηρετει και αυτο το σκοπο,εχοντας καποιο ενισχυτη και για τα ακουστικα.

Η ερωτηση μου λοιπον,ειναι,αξιζει τον κοπο,να παω παραπανω,σε αλλη καρτα ηχου,ή αυτη που εχω,με καλυπτει;

Και ρωταω,γιατι σ αυτα τα πραγματα,αν δεν τα εχεις ακουσει,δε μπορεις και να μιλησεις.

Θα ηθελα να πεσουν διαφορες προτασεις,για να γινει "τζιρος",και να βγει κατι καλο.

Ευχαριστω και Χρονια Πολλα.

Θοδωρος.

Δημοσ.

δε νομίζω να δεις καμία καμία διαφορά. Περισσότερη διαφορά θα έβλεπες έχοντας τοποθετήσει σε απόλυτα σωστές θέσεις τα ηχεία σου και έχοντας απενεργοποιήσει οποιαδήποτε εφέ σου δινει η κάρτα ήχου, ο ενισχυτής σου κλπ.

Τέλος θα μπορούσα να θεωρήσω λογική αναβαθμιση την αλλαγή της κάρτας ήχουν μόνο αν χρησιμοποιούσες την ψηφιακή-οπτική έξοδο της σε κάποιον καλό ενισχυτή ο οποίος συνδέεται σε 2 καλά ηχεία. (για να δώσω μια τάξη μεγέθους του "καλός" θα πω πως θα είχαν σαν κόστος ενισχυτής+ 2 ηχεία >1000 ευρώ)

Δημοσ.

Με τα westone πιθανολογώ ότι θα καταλάβεις διαφορά από μια καλήτερη κάρτα ήχου. Με το Philips δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Δοκίμασε και λίγο καλύτερης ποιότητας Interconect και καθαρισμό επαφών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...