Προς το περιεχόμενο

επιλογη διανομης για αρχαιο λαπτοπ....

ouzoubourou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας...μου χαρισαν ενα λαπτοπ 10ετιας+ μαρκας MITAC και προσπαθω να βρω μια διανομη που να μπορω να βαλω κ να μπορω να συνδεθω στο ασυρματο δικτυο μου και να σερφαρω αξιοπρεπως,δεν εχω καποια αλλη απαιτηση απο αυτο το μηχανημα.

το λαπτοπ εχει επεξεργαστη

PII 433 MHZ(αγορασα νεο 733mhz το μεγιστο που αντεχει αναμενεται)

RAM 64 MB+128 MB που εβαλα εξτρα(μεγιστη ραμ που δεχετε 2 στικακια των 128 MB...)

ΣΚΛΗΡΟ 6GB(αγορασα εναν 20αρι αναμενετε)

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ εννοειτε ενσωματωμενη αγνωστο το ποσα ΜΒ εχει....

επισης αγορασα και μια καρτα ασυρματου δικτυου PCMCIA(εχει 2 θυρες)

το λαπτοπ εχει λειτουργικο windows 98 και μπουταρει εξαιρετικα γρηγορα οπως κ κανει ολα οσα μπορει να κανει το λειτουργικο επισης γρηγορα αλλα δεν μπορω με τιποτα να κανω εγκατασταση την καρτα δικτυου,ethernet εννοειτε δεν εχει...

λοιπον εχω δοκιμασει ως τωρα

xubuntu μενει στην αρχικη οθονη και κολλαει

austrumi αν και δουλεψε εξαιρετικα γρηγορα δεν μπορεσα με τιποτα να ξεπερασω τον σκοπελο της λετονικης γλωσσας με αποτελεσμα να μην μπορω καν να βρω τον τροπο να βρω την καρτα δικτυου

puppy linux δουλεψε αρκετα ικανοποιητικα και βρηκε την καρτα δικτυου αλλα δεν συνδεοταν με καμια ρυθμιση ακομα και οταν εκανα ελευθερο το ασυρματο για να συνδεθει(το εβλεπε κανονικα)

αυτα μπορω να πω πως αν και εχω αριστες γνωσεις hardware οι γνωσεις μου στο ελευθερο λογισμικο και στον προγραμματισμο περιοριζετε στο ubuntu το οποιο χρησιμοποιω τον τελευταιο χρονο και περιστασιακα παλαιοτερα

σας ευχαριστω για την αναγνωση καλη χρονια και χρονια πολλα σε ολους!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουν γίνει ανάλογες συζητήσεις (ρίξε μια ματιά στο forum). Αφού δεν σου εκατσε το puppy δοκίμασε το slitaz. Μικρό και λειτουργικό. Άλλη λύση ειναι η debian stable αλλά αν δεν έχεις εμπειρια στο linux, ασε το για αργότερα.

ubuntu, xubuntu κλπ ξέχνα τα με την μνήμη που έχεις.

το Austrumi έχει ελληνικά

κάποιο puppy θα ταιριάζει σίγουρα

τί είναι η κάρτα PCMCIA;

http://www.wikihow.com/Set-up-a-Wireless-Network-in-Puppy-Linux

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=22469&start=105

isay καλή χρονιά Gi0! :mrgreen:

και στον ouzoubourou φυσικά, και σε όλους !

.

post-74848-0-54845500-1293761653_thumb.png

ειστε φοβεροι σας ευχαριστω για τις απαντησεις και ειδικα τετοια ωρα....θα εξετασω καθε μια απο τις 3 απαντησεις αυριο και ειμαι σιγουρος οτι θα βρω την ακρη!θα ξεκινησω με τα ευκολα μιας και το puppy μου δουλεψε αρκετα ικανοποιητικα απλα δεν συνδεοταν στο δικτυο....αν δεν τα καταφερω παμε στις αλλες λυσεις κ τον οδηγο του τριτων ευχαριστω ξανα!

• Moderators

isay καλή χρονιά Gi0! :mrgreen:

και στον ouzoubourou φυσικά, και σε όλους !

.

Και λεω που ειναι και δεν απαντησε ακομα.Περιμενα αμμεση αναφορα απο τη στιγμη που αναφερθηκε το πολυαγαπημενο σου puppysmile.gif

Καλη χρονια και σε σενα φιλτατεlaugh.gif

xubuntu μενει στην αρχικη οθονη και κολλαει

ubuntu, xubuntu κλπ ξέχνα τα με την μνήμη που έχεις.

To μεγαλύτερο πρόβλημά σου (για να βάλεις linux με γραφικό περιβάλλον) είναι η μνήμη.

Το xubuntu θεωρητικά έπρεπε να τρέξει. Μάλλον σου κόλλησε επειδή έκανες graphical install και όχι με το alternate cd.

θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις lubuntu που για γραφική εγκατάσταση ζητάει 160ΜΒ (εσύ έχεις 192)

σου ζητω συγνωμη που ξεχασα να αναφερω για την καρτα ειναι η συγκεκριμενη

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200419353004&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

και δουλευει κανονικα μιας κ χθες δοκιμασα πολλες διανομες.....τελικα το xubuntu δουλεψε οπως κ ολα οσα εβαλα αλλα πηγαινε τραγικα αργα και για να μπουταρει απο το cd εκανε 45 λεπτα.....το καταλαβα οταν το ξεχασα κανα δεκαλεπο κ ειδα πως κατι παει να γινει,το αφησα απο περιεργεια να φορτωσει...

λοιπον ξεκιναω δουλεια εχω με χαρα πολλες επιλογες και αυτο ειναι ενας απο τους πολλους λογους που γουσταρω το ελευθερο λογισμικο!

και δουλευει κανονικα μιας κ χθες δοκιμασα πολλες διανομες.....τελικα το xubuntu δουλεψε οπως κ ολα οσα εβαλα αλλα πηγαινε τραγικα αργα και για να μπουταρει απο το cd εκανε 45 λεπτα.....το καταλαβα οταν το ξεχασα κανα δεκαλεπο κ ειδα πως κατι παει να γινει,το αφησα απο περιεργεια να φορτωσει...

E ναι... Με 192MB είναι οριακά τα πράγματα για xubuntu graphical install. Δοκίμασε το alternate cd (θα γίνει πολύ πιο smooth η εγκατάσταση) ή lubuntu όπως σου γράφω πιο πάνω.

E ναι... Με 192MB είναι οριακά τα πράγματα για xubuntu graphical install. Δοκίμασε το alternate cd (θα γίνει πολύ πιο smooth η εγκατάσταση) ή lubuntu όπως σου γράφω πιο πάνω.

και καθολου οριακα για ενα debian minimal install με fluxbox κλπ.

160mb ram ειχα και γω.

Αν θες να εξοικονομισεις εστω και μερικα mb μνημης,πας σε debian.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...