Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από σήμερα το Amazon ενεργοποίησε τη δυνατότητα δανεισμού των Kindle ebooks. Ο δανεισμός θα είναι δυνατός για μία και μόνη φορά και θα διαρκεί για 14 ημέρες, ενώ όσο το βιβλίο θα είναι δανεισμένο ο αρχικός κάτοχός του δε θα μπορεί να το διαβάσει. Δε θα μπορούν όλα τα ebooks να δανειστούν, αλλά μόνο εκείνα που το επιτρέπει ο εκδότης τους. Το ποια ebooks που δεν έχουν αγοραστεί ακόμα μπορούν να δανειστούν αναφέρεται στα "Product Details" τους, μαζί με τον αριθμό σελίδων κλπ, αλλά δεν είναι ομαδοποιημένα σε ξεχωριστή κατηγορία. Δανεισμό των e-books, με τους ίδιους όρους, επέτρεπε ως τώρα μόνο ο μεγαλός ανταγωνιστής του Amazon στις ΗΠΑ, το Barnes & Noble, που έχει δικό του βιβλιοπωλείο με e-books και τις συσκεύες Nook και Nook Color.

 

kindle%20lend%2001%20small%2002.png

Ο δανεισμός των Kindle ebooks πρακτικά δεν μπορεί να γίνει κατευθείαν από τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες ή τις εφαρμογές Kindle, αλλά μόνο μέσα από το site του Amazon, ανοίγοντας δηλαδή τον browser. Αυτός που δανείζει το ebook πρέπει να γνωρίζει επίσης το email με το οποίο έχει λογαριασμό στο Amazon αυτός στον οποίο θα το δανείσει. O δανεισμός του ebook μπορεί να γίνει είτε από τη σελίδα του βιβλίου είτε από τη σελίδα διαχείρισης του Kindle στο site του Amazon.

 

Για τη σύγκριση, το Barnes & Noble επιτρέπει το δανεισμό ενός ebook απευθείας από ένα Nook σε ένα άλλο, χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε από τον browser, ενώ έχει μια ξεχωριστή, εύκολη να τη βρει κανείς κατηγορία με τα ebooks που μπορούν να δανειστούν (LendMe NookBooks).

 

Link.png Site: Ηλεκτρονικός Αναγνώστης

Δημοσ.

Κάπου διάβαζα τις προάλλες ότι η απόσταση μεταξύ των ραγών των τρένων είναι η ίδια με την απόσταση μεταξύ των τροχών μιας άμαξας. Και επειδή χρησιμοποιείται παντού πλέον (αρχικά ήταν οι ίδιοι τεχνίτες) δεν έχει αλλάξει ποτέ τόσα χρόνια και μου φάνηκε απίστευτο.. Φανταστείτε στο μακρινό μέλλον, που όλες οι πληροφορίες θα είναι ψηφιακές, να απορεί κάποιος γιατί να μην μπορεί να διαβάσει το .pdf του όσο το έχει "δανείσει" σε ένα φίλο του, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να κάνει άπειρα αντίγραφά του..

Δημοσ.
όλες οι πληροφορίες θα είναι ψηφιακές,είναι να απορεί κάποιος γιατί να μην μπορεί να διαβάσει το .pdf του όσο το έχει "δανείσει" σε ένα φίλο του, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να κάνει άπειρα αντίγραφά του..

 

Ακριβώς αυτό...

Δημοσ.

Φανταστείτε στο μακρινό μέλλον, που όλες οι πληροφορίες θα είναι ψηφιακές, να απορεί κάποιος γιατί να μην μπορεί να διαβάσει το .pdf του όσο το έχει "δανείσει" σε ένα φίλο του, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να κάνει άπειρα αντίγραφά του..

 

Συμφωνώ με το πνεύμα της απορίας σου. Με το κλείδωμα των e-books πάντως ούτε αντίγραφο μπορείς να κάνεις (αντίγραφο τουλάχιστον που να έχει νόημα, να μπορεί να ανοιχτεί και να διαβαστεί). Επίσης για το μέλλον ελπίζω να μην υπάρχει πια PDF, τουλάχιστον για τα e-books, για την ακρίβεια ήδη έχει αρχίσει να αντικαθίσταται από το ePUB και το MOBI.

Δημοσ.

Το Amazon δεν έχει ελληνικά βιβλία (για την ακρίβεια έχει 2-3, που είναι αυτοεκδόσεις). Οπότε αγοράζοντας Kindle από ελληνικό περιεχόμενο, μπορεί να διαβάζεις free e-books (υπάρχουν καμιά 150αριά στο Project Gutenbergα, αλλά και αλλού) και PDF που έχεις, μπορείς να διαβάζεις βιβλία από εκδότες που δεν κλειδώνουν με Adobe DRM τα βιβλία τους (Καστανιώτης, Ίκαρος, Ιωλκός και μερικοί ακόμα μικροί εκδότες), αλλά μπορείς να διαβάζεις και όλων των εκδοτών αν μπεις στη διαδικασία του ξεκλειδώματος (για προσωπική, όχι "πειρατική" χρήση). Ένα μάζεμα με πηγές για ελληνικά e-books, και αρκετά δωρεάν, έχω κάνει εδώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...