kainourios80 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Έχω ένα laptop με windows xp και ξαφνικά πριν λίγες μέρες άρχισε να σέρνεται. Αργεί να φορτώσει στην εκκίνηση, παίζει αργά και "σπάνε" οι players όταν παίζω τραγούδια κλπ, δε συζητάω για παιχνίδια... Antivirus έχω το AVG ( το οποίο κατέβαζε ένα update την ώρα που άρχισε να υπάρχει το πρόβλημα, το οποίο update έβγαλε σφάλμα και δεν κατέβηκε ποτέ). Έχω κάνει scan me to AVG, δεν έχει βρεθεί κάποιος ιός. Υπάρχει κάποια ιδέα πριν αρχίσω τα format;
Moderators Gi0 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Πριν πας σε φορματ,δεν κανει τον κοπο να δεις τι ακριβως τρεχει στο pc και τι σου καταναλωνει cpu/ram?
bele Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Σωστα καλο ειναι να κοιταξεις πρωτα απο τη Διαχειρηση Εργασιων σχετικα με τη ran/cpu.Βεβαια εχει πεσει στην αντιληψη μου και ενα μηνυμα που βγαζουν τα antivirus oταν δεν ολοκληρωσουν σωστα ενα update δηλαδη οτι μπορει να δημιουργηθει ανεπανορθωτο σφαλμα στο συστημα...
kotsaris03 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 δες τι τρεχει στο pc σου στο task manager. Ctrl+Alt+Del, Αν δεις οτι κατι καταναλωνει αβερτα cpu/ram πες μας ποσο..
accipio Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα "συρσίματος" ενός υπολογιστή με ΧΡ και με εγκατεστημένο το free AVG. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά μια αναβάθμιση του AVG που όμως ποτέ δεν ολοκληρώθηκε σωστά... (ο λόγος αγνοείται) και τελικά, μετά μεγάλη ταλαιπωρία και προσπάθεια αφαίρεσης του AVG, που δεν ολοκληρωνόταν όπως θα έπρεπε, το απεγκατέστησα με ειδικό εργαλείο απεγκατάστασης που δίνει η εταιρεία στο site της και ο υπολογιστής επανήλθε στη φυσιολογική λειτουργία. Οπότε... μήπως η απεγκατάσταση του AVG δώσει λύση και σε σένα;
ss13 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Όσο είχα το AVG είχα κολλήματα με τον υπολογιστή μου , έβαλα το avira και τώρα είμαι εντάξει !!
kainourios80 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Απεγκατέστησα το AVG χωρίς να μου βγάλει κάποιο σφάλμα (άρα θεωρώ ότι έγινε πλήρης και επιτυχής απεγκατάσταση- ή όχι;- πώς μπορώ να ελέγξω ότι βγήκε το avg εντελώς; ) και έβαλα το avira. Το σύρσιμο του υπολογιστή συνεχίζεται αμείωτο. Το σύρσιμο είχε αρχίσει σίγουρα όταν κατέβαζα το update του avg. Όταν ανοίγω το task manager και δεν τρέχω κάποια εφαρμογή μου βγάζει ότι χρησιμοποιείται μικρο μέρος της cpu περίπου 2-4%. Όταν προσπαθήσω να τρέξω κάποια εφαρμογή πχ windows media player βγάζει χρήση cpu έως και 30%-50% από αυτήν την εφαρμογή το οποίο βέβαια πέφτει που και που στο 5-10%. Τι άλλο να κάνω, υπάρχει περίπτωση να φταίει το hardware καμιά κάρτα ήχου, γραφικών;
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Βγαλε 2-3 pic απο τον task manager, οταν "κολαει" το pc για να παρουμε μια καλυτερη ιδεα.
kainourios80 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ για τις ιδέες και τις προτάσεις σας. Μετά από διάφορες δοκιμές τελικά κατέφυγα στο system restore και φαίνεται ότι λειτούργησε, το "κόλλημα" εξαφανίστηκε και το pc λειτουργεί όπως πριν, άρα απ' ό,τι φαίνεται το πρόβλημα ήταν αυτό το update του avg. Πριν το system restore έκανα uninstall to avg. Το νέο πρόβλημα- όχι και τόσο σημαντικό ίσως - είναι ότι δεν μπορώ να εξαφανίσω το avg από τη λίστα προγραμμάτων και φαίνεται να υπάρχει ακόμα στο σύστημα. Όταν πάω να κάνω uninstall μου βγάζει ένα σφάλμα και το trick που περιγράφεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας δε βοηθάει στην οριστική απομάκρυνση του προγράμματος. Ούτε η κατάργηση του προγράμματος από τη λίστα προγραμμάτων στο control panel δε λειτουργεί. Καμιά ιδέα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.