Προς το περιεχόμενο

Ασκησεις στα δικτυα και συγκεκριμενα links για διαβασμα.

simfonos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκιναω και πρεπει να μαθω να λυνω διαφορες ασκησεις σχετικα με τα δικτυα και τα πακετα.

Αυτο που θελω ειναι να μου προτεινεται αν γνωριζεται ορισμενα links που περιεχουν τις απαντησεις των ερωτηματων που εχω παρακατω.Ξερω οτι χρειαζεται διαβασμα η υποθεση και θα γινει αυτο απλα για να μην τρωω ωρες ατελειωτες googlarontas εδω και εκει σχετικα με το θεμα σκεφτηκα οτι κατι πιο συγκεκριμενο θα υπαρχει καπου και ποσταρα εδω.Ελπιζω να βοηθησετε!

Δειτε παρακατω το αρχειο...

post-211418-0-70603800-1293735407_thumb.png

Δημοσ.

Αν και λείπει η αρχική εκφώνηση της άσκησης, νομίζω ότι ψάχνεις αυτό: http://www.freesoft.org/CIE/Course/Section3/7.htm

Ναι οκ αλλα αν θελω για παραδειγμα να βρω το TTL ( time to live ) ναι μεν λεει οτι ειναι 8 bits αλλα ποια bits ειναι αυτα ?

Η ιδια ερωτηση ισχυει και για τις υπολοιπες ερωτησεις παραπανω.

Δημοσ.

Σε κάθε σειρά σου έχει 32 bits (0-31) δηλαδή 8 δεκαεξαδικά ψηφία. Το TTL ξεκινάει στη τρίτη σειρά, επομένως από το bit 64 και για 8 bits -> 16o και 17ο ψηφίο στο παράδειγμά σου (00 00)

Δημοσ.

Σε κάθε σειρά σου έχει 32 bits (0-31) δηλαδή 8 δεκαεξαδικά ψηφία. Το TTL ξεκινάει στη τρίτη σειρά, επομένως από το bit 64 και για 8 bits -> 16o και 17ο ψηφίο στο παράδειγμά σου (00 00)

Ok thanks!Μηπως γνωριζεις κανενα προγρμμα που μπορει να με βοηθησει ?Δηλαδη να εμφανιζει πακετα και δειχνει τα στοιχεια του...ωστε να κανω εξασκηση και να βλεπω αν ειμαι σωστος...

Δημοσ.

Απο την εικονα με τα δεκαεξαδικα ψηφια που επισηναπτω ο Ethernet Header ειναι τα πρωτα 14 δεκαεξαδικα ψηφια που εχω χρωματισει με το πρασινο οπου απο αυτον μπορω να βγαλω ορισμενες πληροφοριες.

( ωραια μεχρι εδω )

1) Απο εκει και μετα τα υπολοιπα ψηφια είναι o IP header που εχω χρωματισει με ροζ αρα δλδ μιλαμε για το πακετο αυτο. ( ετσι δεν ειναι ? )

2) Εστω οτι θελω να βρω την Version.Αυτο που πρεπει να κοιταξω ειναι ποσα bit ειναι η Version.Βλεπω απο το πακετο οτι ειναι 4 bit αρα απο την πρωτη γραμμη κραταω τα πρωτα 4 bit δλδ αυτα που εχω χρωματισει με μπλε δλδ το 45.Οποτε κραταω το τεσσαρι μονο και λεω οτι ειναι Version 4 ( σωστα ? )

3) Εαν θελω να βρω το IHL ( και εδω εχω το προβλημα... ) βλεπω οτι ειναι απο την πρωτη γραμμη τα bits 4-8 αρα θα πρεπει να κρατησω αυτα που εχω χρωματισει με κιτρινο δλδ το "00".( σωστα ? ) Ομως σε κατι σκησεις που εχω βλεπω οτι κραταει το 5 απο τον δεκαεξαδικο αριθμο 45 που εχω χρωματισει με μπλε παραπανω!!!

Τι συμβαινει ? Τι δεν σκεφτομαι σωστα ?

post-211418-0-63090500-1294005428_thumb.png

Δημοσ.

Αυτο στο κανει διοτι το τελευταιο bit πρεπει να ειναι παντα zero. Παρατηρησες μηπως αν στο κανει αυτο οταν εχεις 01 ας πουμε? ή και στο 00?

last bit=zero

Δημοσ.

Αυτο στο κανει διοτι το τελευταιο bit πρεπει να ειναι παντα zero. Παρατηρησες μηπως αν στο κανει αυτο οταν εχεις 01 ας πουμε? ή και στο \

last bit=zero

????? :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

Αυτο στο κανει διοτι το τελευταιο bit πρεπει να ειναι παντα zero. Παρατηρησες μηπως αν στο κανει αυτο οταν εχεις 01 ας πουμε? ή και στο \

last bit=zero

????? :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

ΤΙ ???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...