spiounos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Καλή και "άγια" η ταχύτητα, αλλά όχι σε βάρος της λειτουργικότητας. Μετά από 2-3 μέρες εξαντλητικής χρήσης αποφάσισα να εγκαταλείψω τον chromium μέχρι να ωριμάσει. Οι κυριότεροι λόγοι ήταν : α) Δεν μπορείς να ανοίξεις κάποιο αρχείο pdf, doc κτλ κατευθείαν από την cache. Πρέπει να το σώσεις κανονικά σε κάποιο φάκελο, μετά να το ανοίξεις και μετά να το διαγράψεις (για να μη γεμίζει σκουπίδια ο δίσκος σου). Ειδικά με τα pdf, ήταν ανυπόφορο το πρόβλημα. Με αρκετό ψάξιμο βρήκα κάποια πατέντα για να ενεργοποιηθεί ο internal pdf viewer (όπως στον chrome), αλλά δεν έχω χρόνο για πατέντες και πειράματα + δε θέλω τον internal viewer. Θέλω να μου δίνει επιλογή να ανοίγω τα αρχεία απευθείας με την εκάστοτε τοπική εφαρμογή από την cache. β) Δε βρήκα αντίστοιχο extension του bbcode. Γράφω αρκετά σε forums και blogs και μου είναι απαραίτητο. Όση ταχύτητα κερδίζω από το πιο γρήγορο φόρτωμα των σελίδων, τη χάνω και με το παραπάνω με τα bb tags + html tags. γ) Στον firefox κάνοντας κλικ πάνω σε μια mail address σου έδινε τη δυνατότητα να στείλεις mail είτε από yahoo, είτε gmail είτε από τον τοπικό client. Η ρύθμιση αυτή είχε γίνει αυτόματα (δηλαδή είχε αυτορυθμιστεί σύμμφωνα με τα accounts μου). Στον chromium απλά άνοιγε ο τοπικός client (που απλά μου είναι άχρηστο διότι δεν τον χρησιμοποιώ). α+β+γ = chromium πολύ πιο αργός από τον firefox (τα benchmarks δε λένε όλη την αλήθεια) = τρελή επιστροφή στην αλεπού. Υ.Γ. Αν τα τρία παραπάνω ποτέ λυθούν, το ξανασυζητάμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hambos19 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 για το πρώτο σου πρόβλημα μπορείς να βάλεις ΑΥΤΟ.. Μπορείς να προβάλεις online κάθε τύπο εγγράφου. για το δεύτερο ΑΥΤΟ για το τρίτο... τι distro έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spiounos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 α) καμία σχέση ο viewer της google με την εκάστοτε τοπικά προεπιλεγμένη εφαρμογή. Το καταλαβαίνεις αυτό φαντάζομαι. Η λύση που δίνεις δεν είναι καν ημίμετρο. Είναι απλά αδυναμία του chromium β) Επίσης καμία σχέση με τις δυνατότητες του bbcodextra. . γ) Ubuntu. 10.04 LTS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aghahowa Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 O λόγος που υπάρχουν πολλοί browser είναι για να έχει ο καθένας όποιων τον βολεύει. Ο Chromium πάντως κατα την γνώμη μου είναι πολύ ανώτερος από τον firefox και οι λύσεις που σου προτείνει ο Hambos είναι εξαιρετικές. Αν θες να το παίζεις guru και να κατακρίνεις τον κατα γενική ομολογία καλύτερο browser άρχισε με το να περάσεις σε μια πιο ψαγμένη διανομή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spiounos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Απλά τραγικό post. Στο post μου δεν αναφέρω πουθενά ότι ο ένας browser είναι χειρότερος ή καλύτερος από τον άλλο, ούτε και θέτω τέτοιο θέμα. Επί του θέματος, λοιπόν, δε λες κάτι, αλλά ειδικά το σχόλιό σου περί ψαγμένης διανομής με γονάτισε. Αν είναι εξαιρετική η λύση του online viewer σε σχέση με τις τοπικές εφαρμογές, τότε μάλλον πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τι σημαίνει "ψαγμένο" Το αυτό και αν θεωρείς εξαιρετική τη λύση που προτάθηκε αντί του bbcodextra. Κατά γενική ομολογία ο chromium δεν είναι ο καλύτερος browser, ούτε καν στα ποσοστά χρήσης. Πώς προκύπτει η "γενική ομολογία" είναι μάλλον κάποια "ψαγμένη" σκέψη σου που και αυτή θα καταλάβω αν πάω σε "ψαγμένη" διανομή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALdaperan Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο τον chromium.. εξαρτάται τι extensions χρησιμοποιεις... νομίζω οτι υπάρχουν λύσεις και γι αυτα που αναφέρεις εσυ (αλλα αν δεν σε ικανοποιουν τι να πω..) ειναι γεγονός οτι έχει λιγότερα extensions απο firefox αλλά αναπτύσεται πολύ γρηγορα ειδικα τώρα με το chrome os μπορεις να βρεις πολλά μα παρα πολλα extensions στο chrome webstore που δε φανταζεσαι οτι μπορει να υπάρχουν τέτοιες λειτουργιες στον firefox δες εδω και οτι γουσταρεις το βάζεις : https://chrome.google.com/webstore Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spiounos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 aldaperan, το γνωρίζω το chrome web store. Πριν απορρίψω τον chromium, αναζήτησα πεισματικά extensions γι' αυτά που χρειάζομαι, αλλά δεν υπάρχουν. α) bbcodexra ή extension με παρόμοια λειτουργικότητα δεν υπάρχει β) το άνοιγμα των αρχείων, χωρίς υποχρεωτικό save σε κάποιο φάκελο του δίσκου θα έπρεπε να είναι χαρακτηριστικό του browser και όχι extension. Ούτε όμως και σαν extension υπάρχει κάτι τέτοιο. γ) η δυνατότητα αποστολής μέσω κάποιου web mail (εκτός gmail) , πάλι δεν υπάρχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALdaperan Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 aldaperan, το γνωρίζω το chrome web store. Πριν απορρίψω τον chromium, αναζήτησα πεισματικά extensions γι' αυτά που χρειάζομαι, αλλά δεν υπάρχουν. α) bbcodexra ή extension με παρόμοια λειτουργικότητα δεν υπάρχει β) το άνοιγμα των αρχείων, χωρίς υποχρεωτικό save σε κάποιο φάκελο του δίσκου θα έπρεπε να είναι χαρακτηριστικό του browser και όχι extension. Ούτε όμως και σαν extension υπάρχει κάτι τέτοιο. γ) η δυνατότητα αποστολής μέσω κάποιου web mail (εκτός gmail) , πάλι δεν υπάρχει. το β ειναι το μόνο που μου τη δίνει αλλα οπου να σαι θα βγει κανα extension δε μπορει απο την άλλη δεν έχω κανενα αλλο προβλημα εγω , τα pdf,docs κλπ τα ανοιγω με google reader online και δε τρέχει και τπτ το ιδιο ειναι. Αν θέλω να κάνω επεξεργασία το κάνω save και μετα το ανοιγω με το προγραμμα του υπολογιστη . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hambos19 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 σχετικά με το Γ ΕΔΩ ή αλλιώς ΕΔΩ και όσο λες ότι ο firefox είναι πιο γρήγορος από τον chrome σε αυτό διαφωνώ. Στο netbook μου, αν ανοίξω τον firefox το γονατίζει. Και στην ταχύτητα στο άνοιγμα από ιστοσελίδες πάλι τον chrome βλέπω πιο γρήγορο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spiounos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 hambos ευχαριστώ, αλλά όπως έχω γράψει και πιο πάνω, η λειτουργικότητα αυτή υπάρχει μόνο για gmail (λογικό εφόσον η google προωθεί όσο μπορεί τις δικές της υπηρεσίες). Στο firefox δουλεύει χωρίς plug-in για όλα τα γνωστά web mails. Σε ότι αφορά την ταχύτητα, ήμουν σαφής: Δεν έγραψα ότι ο firefox είναι πιο γρήγορος. Έγραψα ότι για τη χρήση που κάνω εγώ στον browser, καταλήγει ο chrome πιο αργός (και μάλιστα πολύ) σε σχέση με τον firefox. Όλες οι δυνατότητες που μου δίνει ο firefox εύκολα και απλά γίνονται με δυσκολία και χάσιμο χρόνου στον chromium. Άρα για τις ανάγκες μου, ο chromium είναι πιο αργός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALdaperan Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 σχετικά με το Γ ΕΔΩ ή αλλιώς ΕΔΩ και όσο λες ότι ο firefox είναι πιο γρήγορος από τον chrome σε αυτό διαφωνώ. Στο netbook μου, αν ανοίξω τον firefox το γονατίζει. Και στην ταχύτητα στο άνοιγμα από ιστοσελίδες πάλι τον chrome βλέπω πιο γρήγορο δε παίζει θέμα ταχυτητας...καμια σχεση, μου εχει τύχει να κάνει και κανα λεπτο να ανοιξει ο firefox , ειδικα αμα εχεις πολλα plugins πανω αν μεινεις σε firefox βαλε τουλαχιστον αυτο https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/8782/ λολ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spiounos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Προσωπικά σε διάφορα μηχανήματα που έχω (Από Athlon 1.8 GHz μέχρι και i7 τούμπανο) πουθενά δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα ταχύτητας με τον firefox. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
r3dr41n Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Καλή και "άγια" η ταχύτητα, αλλά όχι σε βάρος της λειτουργικότητας. Μετά από 2-3 μέρες εξαντλητικής χρήσης αποφάσισα να εγκαταλείψω τον chromium μέχρι να ωριμάσει. Οι κυριότεροι λόγοι ήταν : α) Δεν μπορείς να ανοίξεις κάποιο αρχείο pdf, doc κτλ κατευθείαν από την cache. Πρέπει να το σώσεις κανονικά σε κάποιο φάκελο, μετά να το ανοίξεις και μετά να το διαγράψεις (για να μη γεμίζει σκουπίδια ο δίσκος σου). Ειδικά με τα pdf, ήταν ανυπόφορο το πρόβλημα. Με αρκετό ψάξιμο βρήκα κάποια πατέντα για να ενεργοποιηθεί ο internal pdf viewer (όπως στον chrome), αλλά δεν έχω χρόνο για πατέντες και πειράματα + δε θέλω τον internal viewer. Θέλω να μου δίνει επιλογή να ανοίγω τα αρχεία απευθείας με την εκάστοτε τοπική εφαρμογή από την cache. β) Δε βρήκα αντίστοιχο extension του bbcode. Γράφω αρκετά σε forums και blogs και μου είναι απαραίτητο. Όση ταχύτητα κερδίζω από το πιο γρήγορο φόρτωμα των σελίδων, τη χάνω και με το παραπάνω με τα bb tags + html tags. γ) Στον firefox κάνοντας κλικ πάνω σε μια mail address σου έδινε τη δυνατότητα να στείλεις mail είτε από yahoo, είτε gmail είτε από τον τοπικό client. Η ρύθμιση αυτή είχε γίνει αυτόματα (δηλαδή είχε αυτορυθμιστεί σύμμφωνα με τα accounts μου). Στον chromium απλά άνοιγε ο τοπικός client (που απλά μου είναι άχρηστο διότι δεν τον χρησιμοποιώ). α+β+γ = chromium πολύ πιο αργός από τον firefox (τα benchmarks δε λένε όλη την αλήθεια) = τρελή επιστροφή στην αλεπού. Υ.Γ. Αν τα τρία παραπάνω ποτέ λυθούν, το ξανασυζητάμε. Βάλε chrome Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALdaperan Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Βάλε chrome chrome = chromium τα ιδια extensions - λειτουργιες έχουν αλλα προτιμάμε πάντα chtomium γιατι ειναι opensource !!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
r3dr41n Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 chrome = chromium τα ιδια extensions - λειτουργιες έχουν αλλα προτιμάμε πάντα chtomium γιατι ειναι opensource !!!! Δεν διαφωνώ αλλά έχει μερικά + ο Chrome όπως ο Pdf Reader π.χ. "There are various odds and sods in Google Chrome which are exempt from inclusion in the fully open-source development version Chromium. Integrated flash is one and Chromes new native PDF reader is another. The reasons for this are, as Linux users you can probably guess, down to licensing issues." -OMGUbuntu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.