Προς το περιεχόμενο

Αξίζει να πάρω νέα οθόνη ?

Alithinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον έχεις μείνει πολύ πίσω (no offence).

Τα προϊόντα της Dell είναι σαφώς ξεχωριστά/ποιοτικά και όντως περιμένεις πότε θα χαλάσουν (αν χαλάσουν δλδ). Το service της εταιρίας (εκτός ίσως από Ελλάδα, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία είναι το λιγότερο για μπάτσες!) είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως (με αντικατάσταση την επόμενη μέρα ή επίσκεψη τεχνικού την επόμενη μέρα στο χώρου σου και άλλα τέτοια).

Τώρα, το ότι ο "reviewer"* δε μπορούσε να περιστρέψει την οθόνη γύρω από τον άξονά της (ενώ αυτή ήταν τοποθετημένη πάνω σε χάρτινο «τραπεζομάντηλο»!) ή το bleeding όταν η οθόνη βρίσκεται σε "νεκρά" (πριν μπει στο BIOS πχ) είναι τελείως αστεία πράγματα... Το 82% ικανότητας αναπαραγωγής χρωμάτων δεν ξέρω αν το μέτρησε ο ίδιος, αλλά τα IPS πάνελ φημίζονται για την ικανότητά τους να αναπαράγουν πολλά χρώματα. Που να δεις δλδ τι πιάνουν οι άλλες... Αν αυτά θεωρούνται μειονεκτήματα/προβλήματα είναι ίσως επειδή τη συγκρίνει με καμία επαγγελματική Eizo των πολλών εκατοντάδων δολαρίων ή μερικών χιλιάδων δολαρίων. Τέτοια εικόνα για 240€ δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν (μιλάω για την 2311, η οποία αν και μεγαλύτερη από την 2209 είναι σημαντικά φτηνότερη!).

Προ 2μήνου, μόλις ήρθε η 2209 και την ξεπακετάραμε στο μαγαζί του (κομπιουτερά) φίλου μου, την τρέξαμε παράλληλα με μία ακριβή Viewsonic fullHD (TN panel). Έβαλε κάποια ss από το WOW και τα παρατηρούσαμε για αρκετή ώρα. Μετά βάλαμε κάποια θέματα από τα wallpapers των win7. Δε θα πω τίποτε για τις γωνίες θέασης, εκείνο που μας σόκαρε ήταν τα πλούσια και έντονα (αλλά ουδόλως) χρώματα και βαθύ μαύρο! Δεν είμαι εδώ για να υπερασπίσω καμία Dell, ούτε για να πείσω κανέναν να αγοράσει μια τέτοια οθόνη, μιλάω για προσωπικές εμπειρίες και μοιραίες συγκρίσεις με καλές CRT και TN οθόνες. Η ποιότητα κατασκευής της είναι πραγματικά άψογη, το λέω από πρώτο χέρι. Η βάση της είναι απίστευτα στιβαρή, αν και μικρή σε βαθμό που σε ξεγελά για το αν μπορεί να τα καταφέρει, ενώ όλες οι κινήσεις της οθόνης (πάνω/κάτω, αριστερά/δεξιά, μπρος/πίσω, γύρω-γύρω) γίνονται με το ένα δάχτυλο. Ο μόνος λόγος που αγόρασα την 2209 έναντι της (πολύ φτηνότερης, αλλά πληρέστερης) 2311 είναι η μικρότερη ανάλυσή της, γεγονός που σε συνδυασμό με την 5870 θα μου έδινε έναν «αέρα» στα παιχνίδια σε σύγκριση με την 5850 που είχα πριν.

* καλά, τα reviews στο tube είναι τόσο έγκυρα και αξιόπιστα, όσο τα Predictor Colour για πιγκουΐνους.

Δημοσ.

Εγω παλι ρωτησα και σε αλλο τοπικ αλλα απάντηση δεν πηρα.

Τοσο καιρό ακουω "για παιχνιδια κυριως παρε οθονη με 2μς το πολυ 5μσ αποκριση" , οπου και να γυρισω αυτο λεγεται.

Τονιζω: για παιχνιδια και ταινιες.

Ουτε φωτογραφος ειμαι,ουτε γραφίστας να μαι ολη μερα στα κορελ/φοτοσοπ ουτε τπτ.

Ισχύει τελικά ή οχι? γιατι αν ισχύει η dell ειναι στα 8μς.

Και να ισχύει,μπορούμε να διακρίνουμε τη διαφορά ή οχι?

Οχι πως καιγομαι να αλλάξω οθόνη,αλλα ετσι ρωτάω για μελλοντική αγορά.

Δημοσ.

Μάλλον έχεις μείνει πολύ πίσω (no offence).

Κανένα απολύτως offence.

Τα προϊόντα της Dell είναι σαφώς ξεχωριστά/ποιοτικά και όντως περιμένεις πότε θα χαλάσουν (αν χαλάσουν δλδ).

Παραλίγο να με μπερδέψεις με το αντίξοο μεταξύ των 2 μισών της πρότασης, μου πήρε λίγα δεύτερα να καταλάβω ότι το λες 'tongue in cheek' το 2ο. LOL

Το service της εταιρίας (εκτός ίσως από Ελλάδα, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία είναι το λιγότερο για μπάτσες!) είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως (με αντικατάσταση την επόμενη μέρα ή επίσκεψη τεχνικού την επόμενη μέρα στο χώρου σου και άλλα τέτοια).
Ok, ωραία για το γενικό status, αλλά της Ελλάδας δεν είναι που μας ενδιαφέρει στην προκειμένη αν προκύψει κάτι?

Τώρα, το ότι ο "reviewer"[...]*

Για την περιστροφή ούτε που το μέτρησα και δεν μου έκανε καθόλου αίσθηση, λες και τις γυρνάμε καθε δυο και τρεις, σιγά τώρα τον καημό.

Χρώματα, tint, bleed όμως δεν είναι καθόλου ασήμαντα και βλέπω κι από όλους να λένε ότι το έχουν όλα τα κομμάτια -άλλα περισσότερο, άλλα λιγότερο- ακόμη κι όταν έγινε αντικατάσταση. Και άντε αυτό να το καταπιείς γιατί τα βλέπεις υπό συγκεκριμένες συνθήκες φωτός +- γωνία θέασης κλπ, το ότι διαβάζω στο άλλο thread περιπτώσεις -και όχι μία και δύο- που τους ήρθε με καμμένο πίξελ το συγκεκριμένο μοντέλο πως να το καταχωρήσω ως πληροφορία σε σχέση περί ποιότητας κλπ. Αυτά που διάβασα δεν με βοηθούν και πολύ να ξεπεράσω την παλιά μου -και λανθασμένη όπως λες, πλέον- προκατάληψη. Και δεν το λέω θεωρητικά, γιατί και γω ψάχνομαι για οθόνη αυτόν τον καιρό. Αν και δεν ήθελα με τίποτα να πάω σε 250Ε, για κάτι πάρα πολύ καλό μπορεί να το σκεφτόμουνα. Αλλά όταν διαβάζω αυτά που διαβάζω (ποτέ δεν μένω μόνο σε reviews από YT) και δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, ακόμη κι αν ήταν να υπερβώ την γενική μου προκατάληψη, μάλλον δεν με βλέπω να το διακινδυνεύω με το συγκεκριμένο μοντέλο όσο κι αν θεωρείται καλή η απόδοση/τιμή.

Αnyway, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Navu :) , καταχωρούνται προς επεξεργασία μιας που τώρα γενικά αρχίζω να την ψάχνω λίγο από οθόνες έστω κι ως απλή γενική ενημέρωση (ασχέτου αγοράς εννοώ).

Δημοσ.

Απο την στιγμή που είσαι με μια crt 15' η δική μου γνώμη είναι οτι δεν θα πρέπει να πας σε κάτι υπερβολικό..

Μια tft 19' ή 20' νομίζω οτι είναι μια χαρά, να κοιτάξεις ο λόγος πλευρών να είναι 16/10 και οχι 16/9 επίσης να εχει και DVI είσοδο..

Δεν θα σου προτείνω κάποιο μοντέλο απλά καλό είναι να κοιτάξεις απο τις παρακάτω εταιρίες :

Dell

Nec

HP

Samsung

Θα μπορούσες να αγοράσεις ακόμα και μια 19' 5/4 ή 4/3 αν δεν σου αρέσουν οι wide..

Θα κάνεις καλό στα μάτια σου, θα εχεις πολύ πιο πολύ χώρο στο γραφείο σου και θα εχεις μια πιο οικονομική συσκευη οσο αφορά την κατανάλωση του ρευματος..

Δημοσ.

Σταύρο, η 2209 είναι στα 22 πραγματικά. ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, όλη μέρα FarCry και Warhead παίζω, ουδέποτε αντιμετώπισα το παραμικρό ζήτημα. Οι δοκιμαστές λένε ότι υπάρχει σχετικό ζήτημα από τα 25 και πάνω. Αυτά τα 2/4/8 κτλ που ανακοινώνονται είναι τελείως παραπλάνα, αφορούν μέτρηση άσχετη με την real-life και αυτές που λένε ότι τα έχουν, σίγουρα είναι αρκετά περισσότερα.

@scullyist

Πάρε την 2209 τότε, υποθέτω ότι για κάποιο λόγο θα είναι ακριβότερη ;). Ιδού και ένα review από άτομα που ξέρουν τι τους γίνεται.

Σε τελική ανάλυση, και ένα ΤΝ των 150-180€ να πάρεις πάλι άρχοντας θα είσαι. Πχ αυτή την LG τη φορούσα πριν τη Dell, αν εξαιρέσεις την πλαστικούρικη αίσθηση και αισθητική, αξιοπρεπέστατη και έκανα τη δουλειά μου μια χαρά.

Δημοσ.

Πάντως εγώ με 17άρες στα 1280Χ1024 δουλεύω τα τελευταία χρόνια και δεν βρίσκω λόγο να πάω σε μεγαλύτερες.

Μεγαλύτερη οθόνη συνήθως σημαίνει και αναβάθμιση κάρτας γραφικών , αν το mobo είναι παλιό πας για καινούργιο PC κλπ. κλπ.

Πάντως την μπαχατέλα αυτή θα την πέταγα χωρίς άλλο.

Καμία σχέση με έστω και μια απλή LCD των 100 ευρώ (ή και λιγότερο).

Μόνο η αντανάκλαση στο γυαλί , η θαμπάδα στα χρώματα , η ακτινοβολία που τρως η κατανάλωση, η παραμόρφωση λόγω της καμπυλότητας του γυαλιού είναι αρκετά για να εξασκήσεις το οικολογικό σου καθήκον και να την πας για ανακύκλωση.

α, και ο χώρος που πιάνει ...

Πάντως ο topic starter δεν έχει ποστάρει μετά το αρχικό ποστ, και μάλλον ψυχανεμίζεστε άδικα όλοι όσοι γράφετε για τη μία ή την άλλη οθόνη..

επίσης, με μια ati 4850 δε νομίζω ότι πάει και για πολύ μεγάλες οθόνες.

φαντάζομαι ότι κι ο υπολογιστής δεν είναι και ότι τελειότερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...