Προς το περιεχόμενο

Αξίζει να πάρω νέα οθόνη ?

Alithinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια Philips 105s 15'' crt της οποίας η μέγιστη ανάλυση είναι 1024χ768 στα 72hz refresh.

17778194_1.jpg

Την έχω συνδεδεμένη με ati 4850 και παίζω πολλά παιχνίδια.

Αν και η οθόνη είναι σκυλί μιας και εδώ και 10 χρόνια δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα,θεωρώ πως πρέπει να πάρω μια καινούρια.

Και αυτό κυρίως γιατί διαπίστωσα πως υστερεί σε κάποια πράγματα.

Το πρώτο πράγμα που με έκανε να το καταλάβω ήταν όταν ανέβασα μια φωτογραφία που είχα επεξεργαστεί στο Photoshop cs5 trial,και την είδα από διαφορετικό υπολογιστή και έπαθα τη πλάκα μου!

Είχα χρησιμοποιήσει ένα brush για να μαυρίσω μια περιοχή της φωτογραφίας,και ενώ στην οθόνη μου η περιοχή εμφανιζόταν τελείως μαύρη,σε μια οθόνη tft Samsung που ήταν στην ίδια ακριβώς ανάλυση με τη δική μου διαπίστωσα πως το μαύρο δε σκέπαζε τελείως αυτό που υπήρχε από κάτω,αλλά ήταν ημιδιάφανο!!!

Όταν επέστρεψα στον υπολογιστή μου προσπάθησα να πειράξω τις ρυθμίσεις φωτεινότητας,αντίθεσης και γάμμα,αλλά για να καταφέρω να δω στην οθόνη μου την φωτογραφία όπως φάνηκε στη Samsung,δηλαδή όπως είναι κανονικά χρειάστηκε να πειράξω τόσο τη φωτεινότητα που τα εικονίδια στον υπολογιστή μου ήταν ξεθωριασμένα πάρα πολύ,και οι μαύρες γραμμές που ξεχωρίζουν τα tabs του Chrome είχαν εξαφανιστεί τελείως! :o

Μετά από αυτό μπήκα σε ένα site που έχει διάφορες εικόνες που βοηθάν στο calibration της οθόνης αλλά με τα τεστ που είχε κατάλαβα πως τελικά μπορεί να έχω χάσει πάρα πολλές λεπτομέρειες από φωτογραφίες στο ίντερνετ μέχρι και στα παιχνίδια που παίζω.

Εδώ να πω πως δεν είμαι επαγγελματίας χρήστης του Photoshop και ότι τα χρώματα με ενδιαφέρουν κυρίως γιατί παίζω αρκετά games και θέλω να τα απολαμβάνω.

Ειδικά αυτή τη στιγμή περιμένω πως και πως τα Mass Effect 3 και Elder Scrolls 5,τα οποία από ότι μαθαίνω θα έχουν γραφικάρες,και όπως καταλαβαίνετε θα ήθελα να τα απολαύσω όταν βγουν όσο καλύτερα μπορώ.

Φυσικά μέχρι τότε (τέλη 2011) ίσως να χρειαστεί να πάρω νέα κάρτα γραφικών,αλλά η οθόνη νομίζω πως επείγει περισσότερο αναβάθμισης.

Ωστόσο αυτό που με προβληματίζει είναι κάτι που έχω δει σε κάποιες οθόνες lcd όπου τα pixel είναι τόσο μεγάλα που όχι μόνο φαίνονται,αλλά φαίνονται και άσχημα.

Σε αντίθεση με την τωρινή μου οθόνη που για να διακρίνω τα πίξελ πρέπει να φέρω τα μάτια μου σε απόσταση 3 εκατοστών από την οθόνη.

Άρα θα ήθελα μια οθόνη με καλύτερη αναπαράσταση των χρωμάτων,και με όσο πιο μικρά pixel γίνεται,για να μη φαίνονται.

Πιστεύω πως αξίζει να προβώ σε αναβάθμιση,αλλά κάτι μέσα μου μου λέει να ρωτήσω και άλλους για να πάρω και μια άλλη γνώμη.

Αν μπορούσατε να μου προτείνετε και κάποια μοντέλα σε budget τιμές θα ήμουν πολύ ευτυχής!

Btw,δε με νοιάζει πολύ το μέγεθος της οθόνης.Και οι 15 ίντσες της Philips αρκετές είναι.

Αυτά που με νοιάζουν είναι η πιστότητα των χρωμάτων και το μέγεθος των pixel..

:)

Δημοσ.

Έχω μια Philips 105s 15'' crt της οποίας η μέγιστη ανάλυση είναι 1024χ768 στα 72hz refresh.

17778194_1.jpg

Την έχω συνδεδεμένη με ati 4850 και παίζω πολλά παιχνίδια.

Αν και η οθόνη είναι σκυλί μιας και εδώ και 10 χρόνια δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα,θεωρώ πως πρέπει να πάρω μια καινούρια.

Και αυτό κυρίως γιατί διαπίστωσα πως υστερεί σε κάποια πράγματα.

Το πρώτο πράγμα που με έκανε να το καταλάβω ήταν όταν ανέβασα μια φωτογραφία που είχα επεξεργαστεί στο Photoshop cs5 trial,και την είδα από διαφορετικό υπολογιστή και έπαθα τη πλάκα μου!

Είχα χρησιμοποιήσει ένα brush για να μαυρίσω μια περιοχή της φωτογραφίας,και ενώ στην οθόνη μου η περιοχή εμφανιζόταν τελείως μαύρη,σε μια οθόνη tft Samsung που ήταν στην ίδια ακριβώς ανάλυση με τη δική μου διαπίστωσα πως το μαύρο δε σκέπαζε τελείως αυτό που υπήρχε από κάτω,αλλά ήταν ημιδιάφανο!!!

Όταν επέστρεψα στον υπολογιστή μου προσπάθησα να πειράξω τις ρυθμίσεις φωτεινότητας,αντίθεσης και γάμμα,αλλά για να καταφέρω να δω στην οθόνη μου την φωτογραφία όπως φάνηκε στη Samsung,δηλαδή όπως είναι κανονικά χρειάστηκε να πειράξω τόσο τη φωτεινότητα που τα εικονίδια στον υπολογιστή μου ήταν ξεθωριασμένα πάρα πολύ,και οι μαύρες γραμμές που ξεχωρίζουν τα tabs του Chrome είχαν εξαφανιστεί τελείως! :o

Μετά από αυτό μπήκα σε ένα site που έχει διάφορες εικόνες που βοηθάν στο calibration της οθόνης αλλά με τα τεστ που είχε κατάλαβα πως τελικά μπορεί να έχω χάσει πάρα πολλές λεπτομέρειες από φωτογραφίες στο ίντερνετ μέχρι και στα παιχνίδια που παίζω.

Εδώ να πω πως δεν είμαι επαγγελματίας χρήστης του Photoshop και ότι τα χρώματα με ενδιαφέρουν κυρίως γιατί παίζω αρκετά games και θέλω να τα απολαμβάνω.

Ειδικά αυτή τη στιγμή περιμένω πως και πως τα Mass Effect 3 και Elder Scrolls 5,τα οποία από ότι μαθαίνω θα έχουν γραφικάρες,και όπως καταλαβαίνετε θα ήθελα να τα απολαύσω όταν βγουν όσο καλύτερα μπορώ.

Φυσικά μέχρι τότε (τέλη 2011) ίσως να χρειαστεί να πάρω νέα κάρτα γραφικών,αλλά η οθόνη νομίζω πως επείγει περισσότερο αναβάθμισης.

Ωστόσο αυτό που με προβληματίζει είναι κάτι που έχω δει σε κάποιες οθόνες lcd όπου τα pixel είναι τόσο μεγάλα που όχι μόνο φαίνονται,αλλά φαίνονται και άσχημα.

Σε αντίθεση με την τωρινή μου οθόνη που για να διακρίνω τα πίξελ πρέπει να φέρω τα μάτια μου σε απόσταση 3 εκατοστών από την οθόνη.

Άρα θα ήθελα μια οθόνη με καλύτερη αναπαράσταση των χρωμάτων,και με όσο πιο μικρά pixel γίνεται,για να μη φαίνονται.

Πιστεύω πως αξίζει να προβώ σε αναβάθμιση,αλλά κάτι μέσα μου μου λέει να ρωτήσω και άλλους για να πάρω και μια άλλη γνώμη.

Αν μπορούσατε να μου προτείνετε και κάποια μοντέλα σε budget τιμές θα ήμουν πολύ ευτυχής!

Btw,δε με νοιάζει πολύ το μέγεθος της οθόνης.Και οι 15 ίντσες της Philips αρκετές είναι.

Αυτά που με νοιάζουν είναι η πιστότητα των χρωμάτων και το μέγεθος των pixel..

:)

Εδώ πάς απευθείας φίλεΤούμπανο!!

Δημοσ.

Απορώ πως ζεις με αυτήν την (ακόμα και στην εποχή της) μετριότατη οθόνη???!!! Οτιδήποτε και να πάρεις αυτή τη στιγμή είναι τεχνολογικά αιώνες μπροστά.

Αυτό για τα pixel που λες δεν ισχύει ούτε κατα διάνοια!!! Πιθανολογώ πως θα είδες καμια TFT με ανάλυση 800*600 ή κάτι τέτοιο. Σε μέγεθος θα σου πρότεινα 22-23 inch (μιας και ειναι ευρείας προβολής και ουσιαστικά η 22αρα είναι σαν 19αρα 4¨3)

ps.ακόμα απορώ....!!!

Δημοσ.

Μια ερώτηση βρε παιδιά, ειλικρινά δεν έχω σκοπό για flame αλλά γίνεται συχνά και απορώ δηλαδή. Γιατί αμέσως στις 23άρες οθόνες στα 250 κατοστάρικα? Που να μην έλεγε ότι θέλει budget τιμές και ότι ακόμη και με 15'' θεωρεί ότι είναι οκ. Καμιά 18-19'' με κανένα 100Ε δεν θα ήταν μια χαρά αναβάθμιση που θα τον καλύψει? Σύμφωνα με αυτά που ζητάει ο άνθρωπος υποτίθεται ότι πρέπει να δίνονται οι συμβουλές, όχι με το ποια οθόνη θα θέλατε εσείς.

Sorry κιόλας, προσωπικά δεν είμαι σε θέση να προτείνω κάτι γιατί δεν το κατέχω με τις οθόνες, αλλά τουλάχιστον το παραπάνω (18-19''/100-120Ε) είναι η δική μου άποψη για την συγκεκριμένη περίπτωση σύμφωνα με αυτά που είπε. Από 'κει και πέρα για τεχνικά χαρακτηριστικά πάω πάσο.

Δημοσ.

Φίλε μου μην το πάρεις στραβά, και δεν θέλω να σε προσβάλω αλλά στην αρχή νόμιζα ότι κάνεις πλάκα. Εν έτη 2011 έχεις αυτό το monitor? Πάρε μια οποιαδήποτε οθόνη TFT και θα σου φανεί λές και πήγες στο διάστημα. Μιλάμε τόσα χρόνια τιμωρείς τον εαυτό σου με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Αυτή η οθόνη είναι για κάρτα γραφικών Voodoo 3 3500.... :lol:

Δημοσ.

Μια ερώτηση βρε παιδιά, ειλικρινά δεν έχω σκοπό για flame αλλά γίνεται συχνά και απορώ δηλαδή. Γιατί αμέσως στις 23άρες οθόνες στα 250 κατοστάρικα? Που να μην έλεγε ότι θέλει budget τιμές και ότι ακόμη και με 15'' θεωρεί ότι είναι οκ. Καμιά 18-19'' με κανένα 100Ε δεν θα ήταν μια χαρά αναβάθμιση που θα τον καλύψει? Σύμφωνα με αυτά που ζητάει ο άνθρωπος υποτίθεται ότι πρέπει να δίνονται οι συμβουλές, όχι με το ποια οθόνη θα θέλατε εσείς.

Sorry κιόλας, προσωπικά δεν είμαι σε θέση να προτείνω κάτι γιατί δεν το κατέχω με τις οθόνες, αλλά τουλάχιστον το παραπάνω (18-19''/100-120Ε) είναι η δική μου άποψη για την συγκεκριμένη περίπτωση σύμφωνα με αυτά που είπε. Από 'κει και πέρα για τεχνικά χαρακτηριστικά πάω πάσο.

Σωστός!

Απλά να σημειώσω ότι όταν πρόκειται να αλλάξουμε οθόνη ΜΙΑ φορά στα τόσα χρόνια, είθισται να παίρνουμε κάτι ΠΟΛΥ καλό. Αυτό ήθελαν να τονίσουν τα παιδιά από πάνω νομίζω. Μιλάμε ήταν στη Γη, στα 100 ευρώ πάει φεγγάρι, στα 250 πάει στον Άρη :lol:

Αν βέβαια τα 100-120 ευρώ είναι το απόλυτο μέγιστο, τότε πάσο κ γω!

Δημοσ.

Μια ερώτηση βρε παιδιά, ειλικρινά δεν έχω σκοπό για flame αλλά γίνεται συχνά και απορώ δηλαδή. Γιατί αμέσως στις 23άρες οθόνες στα 250 κατοστάρικα? Που να μην έλεγε ότι θέλει budget τιμές και ότι ακόμη και με 15'' θεωρεί ότι είναι οκ. Καμιά 18-19'' με κανένα 100Ε δεν θα ήταν μια χαρά αναβάθμιση που θα τον καλύψει? Σύμφωνα με αυτά που ζητάει ο άνθρωπος υποτίθεται ότι πρέπει να δίνονται οι συμβουλές,

Πολλές φορές κάποιος δεν ξέρει τι ζητάει και είναι υπερβολικός προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Το πιθανότερο εδώ είναι ο φίλος να μην έχει ζυγίσει τις απαιτήσεις του. Αφού λοιπόν λέμε την γνώμη μας, μπορούμε να τον βοηθήσουμε να δει και από διαφορετική οπτική πλευρά τις ανάγκες του.

Και όπως ρωτάς εσύ ειλικρινά, να ρωτήσω και εγώ ειλικρινά! Μα Philips 15" CRT το 2011??? :blink: :D :blink:

Μόνο το κακό που κάνει στα μάτια του σε συνάρτηση με το κόστος αντικατάστασης είναι τερατώδες!

Δημοσ.

Συμφωνώ απολύτως με το πνεύμα του ποστ και πραγματικά είναι απορίας άξιο το πως έχει καθιερωθεί αυτή η τάση γαργαντουϊσμού με τις οθόνες (αλλά και το λοιπό hardware γενικότερα)! :mellow:

Βέβαια, η 2311 πχ που έχει προταθεί είναι τόσο συντριπτικά καλή για αυτά που προσφέρει σε αυτή την τιμή, που θα ήταν σχεδόν εγκληματικό να πάει σε κάτι υποδεέστερο. Θα έλεγα ότι η οθόνη αυτή είναι ουσιαστικά μονόδρομος για κάποιον που ψάχνει καινούργια οθόνη σήμερα. ;)

Δημοσ.

Εγω πιστεύω πως αντέχει ακόμα το μονιτορ καμιά δεκαετία. :rolleyes:

Αλήθεια δεν εχει σκοτεινιάσει ακόμα γιατί οι philips πέφταν σχετικά γρήγορα και θέλαν αλλαγή τροφοδοτικού.

Πάντως ότι και αν κάνεις μη την πετάξεις κράτα την να θυμάσε το παρελθόν.

Να και η δικιά μου.5330174572_8cea9c36dd.jpg

Αν εχεις πολύ αδύναμο σύστημα πάρε 19-20άρα 1366x768 η 17άρα 1280χ1024 να μπορείς να παίζεις σε native ανάλυση γιατί αλλιώς θα έρθεις αντιμέτωπος με ενα ωραιότατο slideshow στα παιχνίδια που λες και είναι περιέργος πολύ απαιτητικά και up to date εν αντιθέση με την οθόνη.

Οι TFT τα κάνουν μαντάρα σε σχέση με τις crt όταν πας να παίξεις την οθόνη σε μη native αναλύσεις.

Δημοσ.

οι lcd που προτεινετε στα παιδια δεν πλησιαζουν ουτε κατα διανοια τα χρωματα και ειδικα το μαυρο των καλων crt (πχ η eizo του φιλου παραπανω)

γεωμετρια και αναλυση ειναι αλλα θεματα

φιλε παρε κατι καλο εκει γυρω στις 22 ιντσες χωρις να ειναι κατ αναγκη full hd

Δημοσ.

Μία Eizo σαν του Γιάννη την έχουμε ακόμη, τρέχει από το 1997. Επίσης μία 19άρα Viewsonic με ουρά μεγαλύτερη από πιάνου... Καλά τα χρώματα, καλό και το μαύρο τους. Όμως το μαύρο μιας φρέσκιας Dell είναι τρομαχτικό, πιο μαύρο και πιο βαθύ κι απ'τις σκέψεις του διαβόλου. Μιλάω για αυτές τις οθόνες επειδή αυτές αναφέρθηκαν.

Δημοσ.

Όμως το μαύρο μιας φρέσκιας Dell είναι τρομαχτικό, πιο μαύρο και πιο βαθύ κι απ'τις σκέψεις του διαβόλου.

Έτσι όπως το λες μου έρχεται να πετάξω και την δικιά μου tft και να πα να χτυπήσω την Dell ;) :blink: :P

Δημοσ.

Βρε λύσσα με την Dell. Μιας που έτσι κι αλλιώς όμως δήλωσα ασχετοσύνη με το θέμα, ας πάω σε ερώτημα να με διαφωτίσετε. Eγώ ακούω Dell και μου ξυνίζουν τα μούτρα λες και με πότισες μουρονόλαδο. Για τα πάντα, όχι απλά οθόνη. Του στυλ μόνο αν μου τη χαρίσουν και πάλι θα κάλυπτα το logo να μην μου θυμίζει ότι υπάρχει Dell μέσα στο σπίτι. Και θα περίμενα να δω πότε θα μου χαλάσει. :P Ίσως έχω μείνει πίσω αλλά αυτό που ήξερα ήταν ότι η Dell άνθισε μεν κάποια στιγμή στην USA αλλά λόγω φτήνιας στις τιμές συγκριτικά με άλλες μάρκες και όχι λόγω ποιότητας στην οποία υστερούσε σημαντικά (κάτι θυμάμαι να διαβάζω και για μάπα υποστήριξη?). Bλέπω ότι πλέον έχει κάποιο διάστημα που έχει μεγαλώσει το μερίδιο της και στην ευρωπαϊκή αγορά -και στα Laptop και στις οθόνες- αλλά είναι πάλι λόγω απόδοσης/τιμής ή έχει στρώσει και από ποιότητα? Δηλαδή άντε οκ, βγάλανε μοντέλο με Χ έξτρα μαμάτα χαρακτηριστικά (αν και εδώ -όπως και σε άλλο thread- βλέπω ότι μια χαρά μειονεκτήματα έχει και δεν είναι και τόσο σουπερ-ντούπερ) και σε δελεαστική τιμή. To ότι είναι από την Dell όμως που το βάζεις? Έχει εξελιχθεί και σε αξιόπιστη εταιρία στην ποιότητα/κατασκευή και έχασα το επεισόδιο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...