Προς το περιεχόμενο

Εισαγωγη σκηνης σε Pinnacle studio 12

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για βοηθηστε να θημηθω ρε παιδια.....Εχω το pinnacle studio 12 και εχω βαλει μεσα διαφορα video.Θελω να προσθεσω ενα "κουτακι" στην αρχη που να γραψω τι αφορα το θεμα που θα δημιουργησω αλλα δεν θυμαμαι πως το εκανα..Οποιος ασχολειτε ας βοηθησει.Ευχαριστω.

post-40980-0-64116000-1293697773_thumb.png

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, θέλεις να προσθέσεις ένα κείμενο σαν εισαγωγικό βίντεο.

Σύρε ένα από τα text που δείχνεις στο screenshot στην αρχή από τα βίντεο και κάντο edit.

Αυτά που βλέπω είναι overlay text που σημαίνει ότι θα μπουν σαν υπέρθεση πάνω στο βίντεο.

Εγώ θα προτιμούσα να κάνω μια εικόνα στο photoshop με το κείμενο που θέλω, όπως το θέλω, σε μορφή bmp και να την εισάγω έτοιμη στο pinnacle.

Μια προσωπική επιλογή είναι να δουλεύω πάντα σε timeline (το προτελευταίο εικονίδιο με τις τρεις γραμμούλεσ κάτω από το preview).

Δημοσ.

Ευχαριστω.Τελικα χθες εκανα δεξι κλικ στο πρωτο κενο κουτακι και μου εμφανησε δυνατοτητα να φτιαξω ενα αρχικο παραθυρο με τον τιτλο του θεματος μεσα απο το pinnacle.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, θέλεις να προσθέσεις ένα κείμενο σαν εισαγωγικό βίντεο.

Σύρε ένα από τα text που δείχνεις στο screenshot στην αρχή από τα βίντεο και κάντο edit.

Αυτά που βλέπω είναι overlay text που σημαίνει ότι θα μπουν σαν υπέρθεση πάνω στο βίντεο.

Εγώ θα προτιμούσα να κάνω μια εικόνα στο photoshop με το κείμενο που θέλω, όπως το θέλω, σε μορφή bmp και να την εισάγω έτοιμη στο pinnacle.

Μια προσωπική επιλογή είναι να δουλεύω πάντα σε timeline (το προτελευταίο εικονίδιο με τις τρεις γραμμούλεσ κάτω από το preview).

Μιας και χρησιμοποιεις το προγραμμα εχω την αισθηση οτι μετα απο καθε φορα που το δουλευω μου σκορπαει αχρηστα αρχεια στον δισκο που δεν μπορω να τα βρω.Εχω δικιο ή οχι ?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

καταρχήν φυγε απο αυτη την οθόνη με τα κουτακια. ειναι οτι χειροτερο. Δεξια και πανω απο τα κουτακια εχεις τρια κουμπια. Στο ενα ειναι τα κουτακια, στο αλλο δυο παραλληλογραμμα.Το τριτο δε σου χρειαζεται. Πηγαινε λοιπον στο δευτερο. Με αυτη την επιλογη βλεπεις την timeline του video, των υποτιτλων, ηχων κλπ... Απο εκει μπορεις ευκολα να προσθεσεις ενα νεο "κουτακι" με τα λογια που θες να γραψεις. Αν θες να είναι σκετα τα λογια βαλε το στη γραμμη του video. Αν θες να εχεις video απο πισω πηγαινε στη γραμμη των υποτιτλων....

Δημοσ.

Δεν το δουλεύω το pinnacle, αλλά λίγο πολύ όλα αυτά τα προγράμματα δουλεύουν με την ίδια λογική.

Προτιμώ το Premiere το οποίο έχω και ακόμα δουλεύω στην έκδοση 6.50. Δεν μου χρειάζεται κάτι άλλο για αυτό που το θέλω.

Τα άχρηστα αρχεία ίσως τα αποθηκεύει στον temp φάκελο που έχει το πρόγραμμα ή τα windows.

Δες τις ρυθμίσεις αν και που λέει για temporary folder.

Όσον αφορά το timeline που λέει ο georgalas, αυτό εννοώ αλλά νόμιζα ότι είναι το 3ο εικονίδιο (από το screenshot). Αν είναι το 2ο, αυτό να βάλεις. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...