Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με SSD στο λειτουργικο

Dragonheart

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους! Εχω ενα προβλημα με τον σκληρο μου δισκο. Βασικα δεν γνωριζω τι ακρβως συμβαινει και ελπιζω να μου πειτε εσεις. Δεν ξερω για ποιο λογο αλλα οταν αποθηκευω κατι που κατεβαζω απο το ιντερνετ στον δευτερο σκληρο μου κατεβαινει και η χωρητικοτητα του βασικου μου σκληρου με το λειτουργικο πανω (ssd 128gb). Αυτο συμβαινει ειτε αποθηκευω στον δευτερο εσωτερικο δισκο που εχω ειτε σε ενα usb εξωτερικο. Αρχικα πιστευα πως με καποιο τροπο αποθηκευονται σε ενα temp file και για αυτο συμβαινει αυτο, αλλα εψαξα και δεν βρηκα τιποτα, σαν να μην υπαρχουν τα αρχεια στον πρωτο σκληρο απλα να τρωγεται η μνημη! Το πιο κουλο απ'ολα ειναι πως οταν μπω στον C: και επιλεξω ολα τα αρχεια του σκληρου και δω τη χωρητικοτητα τους και προσθεσω τον ελευθερο χωρο που εχω μου λειπουν καμια 40 gb!! (Το ξερω οτι ακουγεται λιγο μπακατελιστικο το τελευταιο που ειπα αλλα μεχρι στιγμης οποτε το ειχα δοκιμασει για να δω ακριβως που εχω ποσο χωρο πιασμενο κτλ ποτε δεν ειχα προβλημα)

Εχει καποιος καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει; Ακομα και τωρα που γραφω κατεβαζω καποια μεγαλα αρχεια απο το ιντερνετ, τα γραφω στο δευτερο σκληρο και κατεβαινει ο χωρος και σε αυτον το σκληρο και στον βασικο μου με το λειτουργικο.

Υ.Γ. Δεν ξερω αν παιζει ρολο απλα να σημιωσω πως χρησιμοποιω τον internet download manager για να κατεβαζω τα αρχεια μου, απλα το αναφερω.

Δημοσ.

Δεν εχει κανεις καμια ιδεα για το τι συμβαινει; Μηπως θα ηταν καλυτερα να μεταφερθει το θεμα σε αλλη κατηγορια; Απλα δεν ξερω αν ειναι θεμα software η hardware..

Δημοσ.

Update 1: Λοιπον αυτο που ειδα και δεν ξερω αν παιζει ρολο ειναι πως αν ταυτοχρονα με το που κατεβαζω χρησιμοποιω και τον mozila η καταναλωση μνημης ανεβαινει στο φουλ! Δηλαδη απο που ειναι πχ περιπου 1,3gb ξαφνικα μου τερματιζει σχεδον την μνημη και παει μεχρι και 5.8gb (6gb εχω)οποτε και μου βγαζει μηνυμα οτι δεν υπαρχει μνημη και τερματιζει τον mozila.

Επειδη εχω προβλημα σας παρακαλω πολυ ακομα και αν δεν γνωριζεται τη λυση αν μπορειτε να με παραπεμψετε καπου που θα μπορω να παρω απαντηση, ακομα και αγγλικο φορουμ να ειναι δεν εχω προβλημα.

Δημοσ.

Αμα εχεις μtorrent ισως να αποθηκέβοντε τα τορεντς που κατεβάζεις στον C και μετα να μεταφέροντε στον εξωτερικο σου, προσεξε τις ρυθμίσεις σου.

Αυτο που λες οτι σου λοίπουν 40gb ειναι κατα πασα πιθανότητα ο χωρος που δεσμέυουν τα windows για τον κάδο ανακύκλωσης.

Τωρα στο οτι ο mozila σου τρωει ολη την ραμ δεν ξερω τι να πω.μηπως εχεις κανενα ιο? και 10 tab να ανοιξω με μtorrent ανοιχτo και Dota και κανα media player και msn τα 4 gb που εχω δεν τα γεμιζουν.Για την ακριβεια 1,6gb δεσμευονται

post-164848-0-16922000-1293793116_thumb.jpg

post-164848-0-77545800-1293793122_thumb.jpg

Δημοσ.

Για το θεμα της ram , μηπως εχεις κανει το tweak που υπαρχει εδω : http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/page__p__3144445#entry3144445 , και συγκεκριμενα το : ". Firefox - χρήση της μνήμης ως cache αντί του σκληρού:

Ανοίγουμε τον Firefox -> πληκτρολογούμε about:config στο address bar -> Enter -> διπλό κλικ στο browser.cache.disk.enable όπου ορίζουμε την τιμή ως False -> Right-Click οπουδήποτε-> New -> Integer -> Preference Name "disk.cache.memory.capacity" -> value memory size in KB. Βάζουμε π.χ 32768 για 32MB, 65536 for 64MB, 131072 for 128MB, κλπ. -> restart Firefox.

Με την παραπάνω διαδικασία γλιτώνουμε τα μικρά writes του firefox στον ssd, ενώ συγχρόνως αυξάνεται και η ταχύτητα.

"

Δημοσ.

liakjim νομιζω πως εχω κανει αυτο το tweak, οταν ειχα παρει το σκληρο ειχα κανει σχεδον ολα που ελεγε το thread που παραθετεις. Αλλα πως γινεται το αντιθετο;

Hugo δεν χρησιμοποιω καθολου torrents, ολα τα κατεβαζω απο servers (rapidshare, fileserve etc)οποτε δεν νομιζω να ειναι αυτο. 40 gb να μου δεμευει ο καδος ανακυκλωσεις; Γιατι τοσα πολλα; Και γιατι να γινει ξαφνικα μετα απο 1,5 μηνα που εχω εγκατεστημενο το λειτουργικο;

Δημοσ.

Λοιπον δοκιμασα το treesize και κατι κουλο συμβαινει. Οταν το τρεχω με διπλο κλικ μου βγαζει αλλο χρησιμοποιουμενο χωρο σε συγκριση με το αν πατησω δεξι κλικ και run as Administrator.

Δειτε τις εικονες για να καταλαβετε τι εννοω:

http://img225.imageshack.us/f/treesize1.jpg

http://img716.imageshack.us/f/treesize2.jpg

Η πρωτη ειναι με διπλο κλικ και η δευτερη ειναι με δεξι και run as Administator.

Η αποψη μου ειναι οτι κατι πρεπει να παιζει με τα αρχεια που κατεβαζω ΑΛΛΑ σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογειται τοσο μεγαλη "χασουρα" gb μονο απο αυτο μιας και δεν εχουν τοσο μεγαλο μεγεθος. Πιθανοτατα καπως θα συνδεετε σε αυτο και το "ρουφηγμα" τη RAM που παρατηρειται. Αν εχει καποιος καμια ιδεα ας βοηθησει!

Υ.Γ.1 Να σημειωσω πως δεν πρεπει να φταιει το mozilla για την μνημη γιατι τωρα χρησιμοποιω chrome και εχει ανεβει και παλι στα υψη.

Υ.Γ.2 Antonl δεν ετρεξα ακομα το ccleaner γιατι κατεβαζω καποια μεγαλα αρχεια και φοβαμαι μη μου τα σβησει, θα το τρεξω οταν τελειωσουν.

Δημοσ.

Πιθανόν να ναι temporary files. Όταν μπορέσεις τρέξε και μια το ccleaner. Βασικά τρέχτο και τώρα. Κάνε analyze (όχι clean/delete). Θα σου πει τι είδους και μεγέθους αρχεία βρήκε για διαγραφή.

Ο task manager ποια process δείχνει να τρώει όλη αυτή τη μνήμη;

Δημοσ.

Καταρχην antonl ευχαριστω πολυ για τη πολυτιμη βοηθεια σου. Λοιπον οπως βλεπεις τα πραγματα με τον task manager και τη μνημη ειναι λιγο περιεργα:

http://img526.imageshack.us/i/wtm1.png/

http://img838.imageshack.us/i/wtm2.png/

Συγκεκριμενα ενω δειχνει πως τρωει 4gb+ οταν παω στο processes δεν δειχνει ολη τη μνημη που καταναλωνεται.

Στο ccleaner μου βγαζει αυτο:

http://img510.imageshack.us/i/ccleaner1.png/

Απ'οτι βλεπω εχει καποια μεγαλα αρχεια στο system 25gb, οποτε βρηκαμε τα περισσοτερα που μας ελειπαν, θα κατσω να κανω ενα clean και μετα restart να δω αν ολα πηγαν καλα.

Δημοσ.

Απο οτι βλεπω εχεις 6Gb μνημη σωστα? Γενικα να ξερεις οτι τα 7 χρησιμοποιουν αβερτα την μνημη για βελτιστοποιηση της ταχυτητας του λειτουργικου αρα δεν νομιζω να εχεις προβλημα. Επισης στον task manager πρεπει να πατησεις στην καρτελα ''processes'' το ''show processes from all users'' για να φανουν ολα.

Δημοσ.

Απο οτι βλεπω εχεις 6Gb μνημη σωστα? Γενικα να ξερεις οτι τα 7 χρησιμοποιουν αβερτα την μνημη για βελτιστοποιηση της ταχυτητας του λειτουργικου αρα δεν νομιζω να εχεις προβλημα. Επισης στον task manager πρεπει να πατησεις στην καρτελα ''processes'' το ''show processes from all users'' για να φανουν ολα.

Κοιτα δεν διαφωνω μαζι σου απλα το θεμα ειναι πως ειμαι σιγουρος οτι δεν εχει να κανει μονο με τα windows 7. Γιατι εδω και πολυ καιρο που τα λειτουργω τωρα εμφανιστηκε αυτο που ειμαι σιγουρος οτι σχετιζεται και με τον αλλο θεμα. Ειναι δυνατον να τρωει RAM για τα προσωριναι αρχεια; Κουλο μου φαινεται, μαλλον θα πρεπει να συμβαινει κατι αλλο.

Κατι ακομα που δεν καταλαβαινω και αν μπορειται να μου εξηγησετε. Χρησιμοποιω τον internet download manager οπως σας ειπα, εχω παει στις ρυθμισεις και εχω βαλει τα νεα αρχεια να αποθηκευονται στον δευτερο μου σκληρο (sata II) οπως επισης εχω βαλει και στην επιλογη φακελος προσωρινης αποθηκευσης να αποθηκευονται στον δευτερο σκληρο ακομα και τα temp files των αρχειων που κατεβαζω. Για πιο λογο οταν κατεβαινουν τα αρχεια μειωνεται και ο χωρος στον σκληρο δισκο που εχω το λειτουργικο; Μηπως ειναι καμια ρυθμιση που μπορω να αλλαξω η αναγκαστικα οτι και να κανω θα μου τρωει και τον χωρο του σκληρου; Θα μου πειτε τι σε πειραζει αφου οταν κατεβουν κανεις ενα clean με το ccleaner και ολα καλα, το θεμα ομως ειναι οτι επειδη εχω ssd και εχω περιορισμενο χωρο δεν θελω να μου τρωει ΚΑΘΟΛΟΥ χωρο απο τον πρωτο σκληρο γιατι απλα αν το αφησω λιγο παραπανω θα γεμισει ο σκληρος και τον πουλο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...