Προς το περιεχόμενο

ΕΓΓΡΑΦΗ iso.......ΠΩΣ ΟΜΩΣ ?

pontokeras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά.....είναι το πρώτο μου post και θέλω να σας πω τι θέλω να κάνω και να μου πείτε ΑΝ γίνετε.......

Εχω πάρει μια καινούργια led tv samsung και βρήκα κάπου ένα dvd που υποτίθετε κάνει καλιμπράρισμα λέγετε,κάνει τελοσπάντων τις ρυθμίσεις που πρέπει για να φτάσει η tv στο φουλ των δυνατοτήτων της........(χρώματα-φωτεινότητα κτλ )

το αρχείο αυτό λοιπόν είναι ένα iso 9,5 gb......αυτό θα πρέπει φαντάζομαι να γίνει dvd και να το βάλω μετά σto playstation 3 που είναι bluray για να τρέξει το dvd και να γίνουν οι όποιες ρυθμίσεις.

ΠΩΣ όμως θα κάψω αυτό το iso αφού δεν χωράει ούτε σε double layer dvd που είναι 8,5 gb ?

Δημοσ.

έχεις δίκιο.....αγόρασα ένα τέτοιο....2 ευρώ έχει.....απλά θα πρέπει να το γράψω σε κάποιο pc ή laptop που υποστηρίζει bluray........

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ?

Δημοσ.

Τι άλλο τρόπο θέλεις; Αν το iso έχει μέσα bd video μπορείς να το επανακωδικοποιήσεις.

Ή μπορείς να συνδέσεις τον υπολογιστή με την tv και να παίξεις το αρχείο από τα windows.

Δεν ξέρω όμως τι θα καταφέρεις με το θέμα. Δεν μπορείς έτσι απλά να ρυθμίσεις μια tv με το μάτι. Πρέπει να ξέρεις τι να προσέξεις και πως να το ρυθμίσεις.

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά.....είναι το πρώτο μου post και θέλω να σας πω τι θέλω να κάνω και να μου πείτε ΑΝ γίνετε.......

Εχω πάρει μια καινούργια led tv samsung και βρήκα κάπου ένα dvd που υποτίθετε κάνει καλιμπράρισμα λέγετε,κάνει τελοσπάντων τις ρυθμίσεις που πρέπει για να φτάσει η tv στο φουλ των δυνατοτήτων της........(χρώματα-φωτεινότητα κτλ )

το αρχείο αυτό λοιπόν είναι ένα iso 9,5 gb......αυτό θα πρέπει φαντάζομαι να γίνει dvd και να το βάλω μετά σto playstation 3 που είναι bluray για να τρέξει το dvd και να γίνουν οι όποιες ρυθμίσεις.

ΠΩΣ όμως θα κάψω αυτό το iso αφού δεν χωράει ούτε σε double layer dvd που είναι 8,5 gb ?

Χμμ, θελει σκεψη το πραγμα:

Κατ αρχην, το οτι ειναι 9,5GB σημαίνει οτι ειναι Bluray και οχι DVD

Μετατροπή/συμπιεση και τα λοιπα αποκλειονται αφου μιλαμε για calibration dvd, οποτε το να μην πειραχθει τιποτα απο την αρχική εικονα ειναι πολυ σημαντικο.

Αν ημουν στην θεση σου λοιπον, θα εκανα extract τα περιεχόμενα του iso στο σκληρο δισκο (γινεται με την δωρεαν εκδοση του isobuster). Μετα, αν εισαι τυχερος και τα αρχεια bluray ειναι σε mpeg 4 avc κωδικοποιηση (μπορεις να δεις σε τι κωδικοποιηση ειναι τα αρχεια bluray κανοντας drag and drop τα m2ts αρχεια στο mediainfo), τοτε πολυ απλά θα τα επαιρνα ενα-ενα, και θα τα εκανα mux σε αρχεια mkv με το mkvmerge, τα οποια τα παιζει το PS3 (κατα το mux απο m2ts σε mkv δεν πειραζεται η εικονα). Υποθετωντας λοιπον οτι το δισκακι εχει τουλαχιστον τρια κιπάκια m2ts (ενα για το brightness, ενα για το contrast και ενα για το chroma), τα παραγομενα mkv βιντεακια θα ειναι μικροτερα απο 3.16GB το καθενα, δηλαδη οτι πρέπει.

Παντως, αφου εισαι ομοιποπαθης στο θεμα "samsung και εντελως λαθος default ρυθμισεις στην εικονα" (εγω κατεληξα να την ξεφορτωθω για ψιχουλα και να παρω μια toshiba), κατσε να σου δωσω μερικες συμβουλες:

-Αν η τηλεοραση σου εχει μια επιλογη "Φυσικη εικονα", "Φυσικη" η κατι παρομοιο, βαλε αυτο και εισαι ΟΚ.

-Αμα τωρα εχει μονο "Δυναμικη", "Τυπική, και "Κιν. Ταινια", (δηλαδη οχι φυσικη) τοτε καμια απο αυτες τις ρυθμισεις δεν ειναι καλη. Ολες παραγουν εικονα που αποκλινει απο το original σε ενοχλητικο βαθμο. Για να λεμε την αληθεια, καμια απο αυτες τις ρυθμισεις δεν ειναι ουτε καν καλη για καθημερινη χρηση. Σε αυτην την περιπτωση, ακολουθα τις παρακατω συμβουλες:

-Μεινε μακρια απο το "Δυναμικη". Σε αυτο το mode ολα φαινονται λες και τα βλεπεις μεσα απο θερμικη καμερα!

-Μεινε μακρια απο το "Κιν. Ταινια", εχει λαθος ρυθμισεις στο brightness (πολυ γκριζο μαυρο) και στο gamma (πολυ μικρη τιμη) με αποτελεσμα ολα να φαινονται απελπιστικα φλατ.

-Επελεξε το "Τυπικη" και βαλε το δισκακι καλιμπραρισματος στο PS3. Θα το χρειαστεις. Με τα calibration βιντεακια να παιζουν, πηγαινε στις προχωρημενες ρυθμισεις ή κατι τετοιο. Απο εκει απενεργοποιησε το DNIe, και παιξε με τα Red Gain και Blue Gain ωστε να φυγει το ενοχλητικο φαινομενο οπου οτιδηποτε πανω απο 70% μπλε γινεται τερμα μπλε και 80% κοκκινο γινεται τερμα κοκκινο. Οι αλλες ρυθμισεις του Τυπικη ειναι πανω κατω καλες.

Αυτα .

Δημοσ.

Aπό τη στιγμή που είναι iso, μπορείς να το ανοίξεις με Daemon tools

Βασικα καλο το daemon tools, αλλα βαζει processes στο backround, και αρα, αμα θες απλως να ανοιξεις ενα iso, καλυτερα το isobuster που δεν βαλει κανενα backround process κατα την εγκατασταση,

και να το τρέξεις με το PowerDVD.

Τα βιντεακια θελουμε να τα τρεξουμε στην τηλεοραση του σαλονιου την samsung, για να κανουμε calibration, και οχι στο PC. Απ οτι καταλαβα, το παιδι εχει μονο PS3 συνδεδεμνο στην τηλεοραση, και οχι pc, οποτε με καποιο τροπο πρέπει να τα γραψουμε σε δισκακι και να τα παιξουμε στο PS3. Η μετατροπη σε MKV ειναι οτι πιο ευκολο.

Δημοσ.

Ναι, δεν χάνει πολύ το mkv.

Δεν ξέρω όμως επειδή είναι Calibration Video, μήπως δεν πρέπει να χάσουμε τίποτα.

Ας μετακομίσει το PC για μία φορά...

Δημοσ.

Ναι, δεν χάνει πολύ το mkv.

Δεν ξέρω όμως επειδή είναι Calibration Video, μήπως δεν πρέπει να χάσουμε τίποτα.

Ας μετακομίσει το PC για μία φορά...

Χωρις παρεξηγηση βρε heatspreader, αλλα διαβαζεις καθολου το thread πριν ποσταρεις;

Στο πιο πανω ποστ μου λεω, καταρχήν οτι το m2ts πρέπει να εχει το βιντεο σε mpeg 4 avc φορμα, και επισης του λεω να κανει mux σε mkv, οχι convert σε mkv

mux ≠ convert

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 2 Ιανουαρίου 2011 - Offtopic μηνύματα
Κρυμμένο από parsifal, 2 Ιανουαρίου 2011 - Offtopic μηνύματα

γεια σας.καλη χρονια.μια βοηθεια.μολις εγκατασταση στο κομπιουτερ το.powerdvd.οταν παω να το ανοιξω μου ζητα ονομα επιθετο εμαιλ και κωδικο..θα μου στειλουν το κλειδη? και μετα με χρεωσουν

Δημοσ.

Θα σου προτινα να αγορασεις ενα HDMI καλοδιο και να τρεξεισς το .iso file σου απο τον Υπολογιστη σου με ενα iso soft οπως το power iso....

Δημοσ.

Γιατί δεν κατεβάζεις ένα calibration dvd από τα δεκάδες που υπάρχουν σε σχετικά forum εικόνας ήχου που είναι συνολικής χωρητικότητας του ενός DVD και παιδεύεσαι με τα 9,5GB;

Ούτως ή άλλως σε ένα απλό dvd χωράνε αρκετά κλιπάκια FullHD 1080p και αρκετές εικόνες FullHD...

Η τηλεόρασή σου πάνω από 1920Χ1080 δεν νομίζω να δείχνει....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...