devill0 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα παίδες και χρόνια πολλά.Ψήνομαι γερά να ρίξω ubuntu στο desktop μου για πρώτη φορά(τα έχω είδη στο laptop μου)απλά τόσο καιρό δεν τα είχα βάλει γιατί ο σταθερός είναι για τις κύριες δουλειές μου.Η κατάσταση έχει ως εξής έχω 2 σκληρούς 1χ250gb(empty)και 1χ1ΤΒ με διάφορα αρχεία μέσα από τον οποίο σκληρό έχω ένα partition 210gb με W7....Το ερώτημα μου είναι αν μπορώ να βάλω τα ubuntu στον 250αρι γιατί αν χρειαστεί να τα σβήσω ή να κάνω κανά φορματ για τα 7 μην έχω κανα πρόβλημα....Εσείς τι λέτε...??Και η άλλη περίπτωση είναι να κάνω λίγο χώρο στα 7 και να τα βάλω και τα 2 μαζί... <_< Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N0tisOO7 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να εγκαταστήσεις στον 250άρι σκληρό άφοβα. Δεν χρειάζεται format για να τα εγκαταστήσεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν κάνεις format τα 7 (συχνά) θα παιδεύεσαι για να το διορθώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 φρόντισε να bootάρει το pc σου πρώτα απ'τον 250άρη. Το sda να είναι 250gb και το sdb το τερας. έτσι ώστε ubuntu+grub να εγκατασταθούν στο sda κι ο sdb να μείνει απείραχτος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devill0 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 το θέμα είναι όταν bootαρι να έχω την ευκαρία να επιλέξω ένα από τα 2....αυτο γίνεται..???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N0tisOO7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 το θέμα είναι όταν bootαρι να έχω την ευκαρία να επιλέξω ένα από τα 2....αυτο γίνεται..???? Εννοείται. Είτε με το bootloader των Linux (όπου έτσι 8α είναι μετά την εγκατάσταση) είτε με των Windows (αυτό έχω) Απλά με των Windows θέλει λίγη επεξεργασία. Του Linux είναι από μόνο του ρυθμισμένο μετά την εγκατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devill0 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Ρωτάω επειδή τα ubuntu θα είναι σε ξεχωριστώ σκληρό...και για να μην πάθω καμία πατάτα....τότε ξεκινάω αμέσως εγκατάσταση. :rolleyes: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N0tisOO7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Είναι απλή η εγκατάσταστη του, ειδεικά του Ubunut 10.10 σε κατευθύνει από μόνο του. Κάνε back up για είσαι σίγουρος μην αν πάει τίποτα στραβό και τα χάσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devill0 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 επέλεξα τον 250αρι αλλά δε μου επέτρεπε να κάνω εγκατάσταση,γιατί έτσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 αν δε μας περιγράψεις λεπτομερώς φίλε -τι έκανες εσύ + τι έκανε ο installer, ικανοποιητική απάντηση δεν θα λάβεις. καλή χρονιά σε όλους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N0tisOO7 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 αν δε μας περιγράψεις λεπτομερώς φίλε -τι έκανες εσύ + τι έκανε ο installer, ικανοποιητική απάντηση δεν θα λάβεις. καλή χρονιά σε όλους! Σωστά λέει ο twiner. Τι ακριβώς έκανες; Εμφάνισε κανένα μήνυμα σφάλματος; Πως έκανες εγκατάσταση, με CD ή USB; Give us a clue. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devill0 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 ανέβασα αυτό το βίντεο για να δείτε Link Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N0tisOO7 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Έπρεπε να επιλέξεις το πρώτο "Install alongside other operating systems". Υπάσχ Επιλέγεις τον 250άρι σκληρό και συνεχίζεις. Παρακάτω ορίζεις το όνομα του χρήστη, όνομα υπολογιστή, κωδικό πρόσβασης (να μην το ξεχνάς θα στο ζητάει το σύστημα επανειλημμένα). Όταν ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγκατάσταση, κάνεις επανεκκίνηση. NOTICE Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης πήγαινε στο BIOS και αφού το επαναφέρεις το boot από CD στο Hard Disc, να βάλεις boot priority των σκληρών δίσκων(στο ίδιο μενού είναι) τον 250άρι πρώτο για ξεκινήσει το σύστημα NOTICE Και καλή χρονιά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devill0 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 άμα κάνω αυτή την αλλαγή στο bios θα μπορώ μετά να επιλέξω ένα από τα 2 λειτουργικά στο boot??? Καλή Χρονιά με Υγεία και Χαρά...!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N0tisOO7 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Ναι, είναι παράλληλη εγκατάσταση και θα επιλέγεις μεταξύ Windows και Ubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devill0 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 ok.Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.