Προς το περιεχόμενο

Προγραμματιστής Α.Π.Θ. ή Τεχνικός υπολογιστών

20alexi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν τελειώσω προγραμματιστής, στο Α.Π.Θ. ή σε οποιαδήποτε άλλη σχολή μπορώ να βάζω μικρές αγγελίες σε κολόνες για να διορθώνω υπολογιστές και να βγάζω ιούς ή πρέπει να περάσω από τεχνικός υπολογιστών?

Δημοσ.

Μπορεις, δεν ειναι κλειστο επαγγελμα. Για να εισαι νομιμος πρεπει να εχεις κανει εναρξη επαγγελματος στην ΔΟΥ σου και να εχεις μπλοκακι για να δινεις αποδειξεις στους πελατες σου.

Ειναι ομως πολυ δυσκολη δουλεια. Τι καθαρισμο να κανεις απο ιους; Παντα κατι θα μεινει μεσα. Ασε που θα σε καλει ο πελατης ολη την ωρα για να του εξηγησεις τι να κανει στο καθε παραθυρο διαλογου, εκει θα ξεκινησετε διαλογους του στυλ

"Θα μπεις στο ιντερνετ"

"Τι ειναι το ιντερνετ"

"Ειναι αυτο το μεγαλο μπλε e, καντε κλικ επανω του"

"Αριστερο η δεξι κλικ; Μια η δυο φορες;"

(εδω βαρας το κεφαλι σου, σκεφτεσαι οτι οπου και να εισαι δεν υπαρχει περιπτωση να τελειωσετε το τηλεφωνημα σε λιγοτερο απο 30 λεπτα)

θα μαθεις πως μπορεις να εξηγεις σε καποιον επι 30 λεπτα πως να κανει ενα update και να μην το καταλαβαινει.

Εαν αξιζει τα λεφτα καντο. Εγω το εκανα μια εποχη και το μετανιωσα πολυ για τον χαμενο χρονο μου.

Δημοσ.

Ελπίζω βέβαια να μη μπεις στη σχολή με τη προοπτική αυτή... 10 μέρες ανάγνωσης του insomnia είναι υπερ-αρκετές για μια τέτοια δουλειά! :P

Δημοσ.

Μπορεις, δεν ειναι κλειστο επαγγελμα. Για να εισαι νομιμος πρεπει να εχεις κανει εναρξη επαγγελματος στην ΔΟΥ σου και να εχεις μπλοκακι για να δινεις αποδειξεις στους πελατες σου.

Ειναι ομως πολυ δυσκολη δουλεια. Τι καθαρισμο να κανεις απο ιους; Παντα κατι θα μεινει μεσα. Ασε που θα σε καλει ο πελατης ολη την ωρα για να του εξηγησεις τι να κανει στο καθε παραθυρο διαλογου, εκει θα ξεκινησετε διαλογους του στυλ

"Θα μπεις στο ιντερνετ"

"Τι ειναι το ιντερνετ"

"Ειναι αυτο το μεγαλο μπλε e, καντε κλικ επανω του"

"Αριστερο η δεξι κλικ; Μια η δυο φορες;"

(εδω βαρας το κεφαλι σου, σκεφτεσαι οτι οπου και να εισαι δεν υπαρχει περιπτωση να τελειωσετε το τηλεφωνημα σε λιγοτερο απο 30 λεπτα)

θα μαθεις πως μπορεις να εξηγεις σε καποιον επι 30 λεπτα πως να κανει ενα update και να μην το καταλαβαινει.

Εαν αξιζει τα λεφτα καντο. Εγω το εκανα μια εποχη και το μετανιωσα πολυ για τον χαμενο χρονο μου.

Αυτός θα με καλεί, αυτός θα με πληρώνει :P

Δημοσ.

Εάν τελειώσω προγραμματιστής, στο Α.Π.Θ. ή σε οποιαδήποτε άλλη σχολή μπορώ να βάζω μικρές αγγελίες σε κολόνες για να διορθώνω υπολογιστές και να βγάζω ιούς ή πρέπει να περάσω από τεχνικός υπολογιστών?

Βασικό παίρνεις τα χρήματα ζεστά ενώ στον προγραμματισμό μπορεί να μην σου πρήζει κανένας τα τέτοια αλλά το φέσι γίνει και παίρνει , σου λέει ο άλλος πάρε

100 ευρώ και τα υπόλοιπα σε 15 μέρες και δεν τα βλέπεις ποτέ , είχα φίλο ο οποίος ήταν φεσομένος εως το λαιμό , πολύ καλύτερος ο προγραμματισμός σαν

επάγγελμα αλλά δεν πληρώνεσαι καλά στην Ελλάδα ( μόνο αν βγεις στο εξωτερικό έχεις προκοπή ) !! :X

Δημοσ.

Αν πιάσεις δουλειά σε εταιρεία που ασχολείται καθαρά με ανάπτυξη λογισμικού και μόνο προφανός θα έχεις το μισθό σου. Ο καθαρός προγραμματιστής δεν πηγαίνει έξω στους πελάτες. Υπάρχουν άλλα άτομα για αυτή την δουλειά και εσύ απλά σαν προγραμματιστής συνεργάζεσαι με αυτούς ώστε να σου μεταφέρουν τα αιτήματα των πελατών.

Εκτός αν η εταιρεία είναι πολύ μικρή και εχει ο καθένας περισσότερα καθήκοντα.

Σαν Freelancer που το διατυπώνεις, άλλες φορές θα έχεις δουλειά και άλλες όχι (είναι λίγο ρίσκο αυτό).

Το πλεονέκτημα με τις εταιρείες είναι ότι έχουν άλλα άτομα για προγραμματισμό και άλλα για υποστήριξη οπότε θα είσαι πιο νορμάλ. Θα ασχολείσαι μόνο με τα καθήκοντά σου.

Για τεχνικός δεν χρειάζεται κάν να σπουδάσει κάποιος. Μπορείς να μάθεις άνετα κοντά σε κάποιον άλλο τεχνικό.

Για προγραμματιστής καλό θα είναι να σπουδάσεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα!

Δημοσ.

Αυτός θα με καλεί, αυτός θα με πληρώνει :P

Ναι θα εισαι για καφε με τους φιλους σου και θα εξηγεις για το μεγαλο μπλε e ενω οι αλλοι θα σε κοιτανε περιεργα. Δοκιμασε...

Δημοσ.

Είναι εντελώς διαφορετικές ειδικότητες, από την μια ως προγραμματιστής ασχολείσαι συνεχώς με έρευνα και ανάπτυξη, και τελειοποιείς την τέχνη του Master Zen. Ενώ ως τεχνικός είσαι Κομάντο, μαθαίνεις επιλεκτικά ότι χρειάζεσαι για να κάνεις την δουλειά σου και την ολοκληρώνεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Νομίζω πως σαν προγραμματιστής δεν μπορείς να κάνεις γρήγορες δουλειές τσακ μπαμ, μάλλον θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα νέο προϊόν και μετά να βελτιώνεις και να το συντηρείς συνεχώς (εάν θες δική σου εταιρεία), ένα πρόγραμμα είναι τιτάνιο έργο, θέλει συνεχή συντήρηση και επιδιόρθωση τουλάχιστον μέχρι να λειτουργεί σωστά και σαν να μην φθάνει αυτό να επιπροστίθενται χαρακτηριστικά ώστε να το κάνουν ενδιαφέρον στο κοινό. Οπότε για εταιρεία ή ομάδα κόβω την φάση διότι ένας μόνος του δεν προλαβαίνει. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας αντιθέτως μπορεί να χτυπά μικρά projectάκια για επέκταση ή βελτίωση, όμως η αγορά των freelance προγραμματιστών στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτη (για κάποιο λόγο όλοι κρατάνε το source για την πάρτυ τους τέλος πάντων), ψάξε σε ιστοσελίδες όπου τέτοιες δουλειές ανθίζουν και είναι άφθονες. Επίσης εάν τύχει καμιά τρελή καστομιά; Και αυτό παίζει αλλά θα σε βάλει σε πολύ έρευνα π.χ. εάν ένας πελάτης σου ζητήσει να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του με σκανάρισμα ίριδας. Δύσκολο να υπάρχει ο ίδιος ο Bruce Wayne στην Θεσσαλονίκη να σου ζητήσει κάτι τέτοιο, αλλά έχε τον Arduino διαθέσιμο διότι ποτέ δεν ξέρεις. :D

Για τεχνικούς υπολογιστών, δεν τα ξέρω ακριβώς. Πάνω κάτω αυτά είναι τα θέματα, εγκατάσταση Antivirus, αλλαγή υλικού, backup, και άλλα προβλήματα υπολογιστών. Επίσης ως τεχνικός υπολογιστών θα έχεις την δυνατότητα για εμπορικά ανοίγματα, μεταπωλήσεις, προϊόντα, υλικά, εξοπλισμό.

Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι πως η κάθε δουλειά έχει τα μυστικά της, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο προγραμματιστής είναι κυριλέ ή χάλια ενώ ο τεχνικός είναι καλύτερα ή χειρότερα. Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο θέμα είναι πως η εμπειρία είναι πάρα πολύ σημαντική, επίσης είναι σημαντική η τριβή και η εκμάθηση. Κυρίως να βγάζεις τα προς το ζήν κι έπειτα να βρίσκεις νέα πράγματα που θα σου προκαλέσουν βελτίωση.

Δημοσ.

Γίνε μάγειρας.

'Η ζωγράφος.

Αν, πάλι, επιμένεις να ασχοληθείς με την πληροφορική, έχε ένα μικρό χωραφάκι. Να τρως καμιά ντομάτα, κανά μαρούλι, κανά φασολάκι...

Δυστυχώς η Ελλάδα είναι περιορισμένων δυνατοτήτων/θέσεων στην πληροφορική.

Δημοσ.

Γίνε μάγειρας.

'Η ζωγράφος.

Αν, πάλι, επιμένεις να ασχοληθείς με την πληροφορική, έχε ένα μικρό χωραφάκι. Να τρως καμιά ντομάτα, κανά μαρούλι, κανά φασολάκι...

+ ό,τι σου δίνουν οι εταιρία που δουλεύεις ψίχουλα και αν δεν κάνεις και καμία δουλειά μόνος σου ( κανένα site κ.λ.π black εννοώ ) φυτοζωείς , το ίδιο

ξεκίνησα σαν προγραμματιστής αλλά στο δρόμο είδα ό,τι δεν σε πληρώνουν καλά στην Ελλάδα , ο τεχνικός πάει του λες τόσα σου τα δίνει ζεστά και έφυγες ,

πολύ καλύτερος ο προγραμματισμός αν είσαι στην Αγγλία , Αμερική κ.λ.π , εδώ στο μπου....ο τι να κάνεις ; Γι ΄αυτό δεν δουλεύει κανείς έξω ( σε εταιρία

εννοώ ) και όλοι δουλεύουν μόνοι τους !! :X

Δημοσ.

Γίνε μάγειρας.

'Η ζωγράφος.

Οπως τα λες φιλε...

Εχω δουλεψει 5 χρονια τεχνικος σε μικρες και μεγαλες εταιριες και με προσωπικο πελατολογιο και τα παρατησα για να δουλεψω νυχτα.(αποφοιτος ΣΘΕ ΑΠΘ)

Ανεργος πλεον παλευω με προγραμματισμο και σκεφτομαι για ccna μπας και βρω καμια ακρη να φυγω απο εδω... Το πιο πιθανο ταμειας σε τραπεζα να καταληξω..

Δημοσ.

Καλά για απολαβές προγραμματιστών ούτε καν να το συζητάτε, όχι για εμένα ή τον οποιονδήποτε νέο επαγγελματία, λέμε για βαρβάτους επαγγελματίες πληροφορικής με master και doctorate που έχω γνωρίσει και με το ζόρι φθάνουν έναν αξιοπρεπή μισθό.

Κι εγώ πάντως έχω ξενερώσει, ελπίζω μέσα στα επόμενα χρονάκια να προετοιμάσω μερικά διαδικτυακά project-άκια για την διεθνή αγορά αλλιώς θα γίνω κι εγώ αγρότης. :D

Δημοσ.

Κι εγώ πάντως έχω ξενερώσει, ελπίζω μέσα στα επόμενα χρονάκια να προετοιμάσω μερικά διαδικτυακά project-άκια για την διεθνή αγορά αλλιώς θα γίνω κι εγώ αγρότης. :D

Εννοεις οτι θα πουλας στη διεθνη αγορα τα project που θα εχεις φτιαξει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...