r3dr41n Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, έχω συναντήσει ένα πρόβλημα το οποίο μπερδέυει πολύ τον τρόπο διαχείρησης των εφαρμογών. Για παράδειγμα, έστω οτι είμαι σε Ubuntu Maverick και θέλω να αναβαθμίσω σε Natty αλλά με καθαρή εγκατάσταση, πώς κάνω backup τις εφαρμογές μου; και δεν εννοώ με τις ρυθμίσεις τους αλλά τουλάχιστον τα ονόματα τον εφαρμογών ώστε να τις ξαναεγκαταστήσω στο Natty, υπάρχει ένας τρόπος που εμφανίζει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές και τις κάνει και install σε άλλο σύστημα, το θέμα είναι όμως πώς φτιάχνει λίστα με όλες τις εφαρμογές και όχι μόνο με τις εφαρμογές που έχω εγκαταστήσει εγώ. Έχει λύσει κάποιος αυτό το πρόβλημα; και πώς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
r3dr41n Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Κάτι που θα έδινε λύση είναι το ότι αποθηκέυει τα αρχεία στο var/cache/apt/archives αλλά άν έχεις κάνει αναβάθμιση (update-manager) τότε δέν έχει νόημα καθώς και εκεί βρίσκονται όλα τα αρχεία της αναβάθμισης και όχι μόνο τα εγκατεστημένα προγράμματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 δωσε σε terminal dpkg --get-selections Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
r3dr41n Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μου εμφανίζει όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα όχι τα προγράμματα που εγκατέστησα εγώ, αυτό γράφω και πιο πάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μου εμφανίζει όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα όχι τα προγράμματα που εγκατέστησα εγώ, αυτό γράφω και πιο πάνω. εμενα μου εμφανιζει και αυτα που εχω εγκαταστησει εγω. Πως τα εγκατεστησες τα προγραμματα? Αν παρεκαμψες τον PMS τοτε φυσικο ειναι να μην στα βγαζει. Θες να σου εμφανιζει μονο αυτα που εχεις εγκατστησει εσυ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
r3dr41n Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Θες να σου εμφανιζει μονο αυτα που εχεις εγκατστησει εσυ ? Ακριβώς, για να ξέρω τι να εξκαταστήσω στο Natty π.χ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 ριξε εδω μια ματια http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=393615 μολις το δοκιμασα σε vmware. δουλευει μια χαρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
r3dr41n Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Χμμμ το δοκίμασα αλλά δεν λειτουργεί όπως υπόσχεται, δηλαδή κάνει output όλα τα προγράμματα που έχει εγκατασησει ο χρήστης αλλά βάζει μέσα και αυτά του update, που σημαίνει ότι άν έχεις κάνει όλο το σύστημα update θα έχεις και τα ανάλογα πακέτα στην λίστα... χμμμ there must be a solution. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 μα τα updates παντα ειναι σε υπαρχοντα προγραμματα.Το update δεν θα σου βαλει extra προγραμμα που δεν το ειχες εκτος αν ειναι εξαρτηση που προστεθηκε αργοτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
r3dr41n Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Ναι αλλά βγάζει επίσης και τα updates απο προγράμματα που δέν εγκατέστησα εγώ, για παράδειγμα τον kernel κτλ. κατάλαβες τι θέλω να πώ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALdaperan Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 τα προγραμματα που εχεις εγκαταστησει εσυ χειροκινητα μπορεις να τα δεις απο το synaptic ανοιγεις το synaptic > πας αριστερα κατω που λεει κατασταση > εγκατεστημενα χειροκινητα εκει βλεπεις ολα τα πακετα που εγκατεστησες εσυ χειροκινητα δεν ξέρω αν αυτο εννοεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Αν ένα πακέτο βρίσκεται εγκατεστημένο και δεν το εγκατέστησες εσύ, είτε εγκαταστάθηκε ως εξάρτηση σε κάτι που εγκατέστησες εσύ είτε είναι μέρος του συστήματος (π.χ. kernel). Και στις δύο περιπτώσεις ακόμη και αν το εξαιρέσεις από τη λίστα θα εγκατασταθεί ούτως η άλλως, εκτός αν ήταν κάτι που αποτελούσε πριν εξάρτηση αλλά όχι πια. Για αυτή την τελευταία περίπτωση θα μπορούσε να σε βοηθήσει το /var/lib/apt/extended_states ή η deborphan. Τώρα, αν θέλεις να εξαιρέσεις και τα πακέτα του συστήματος από τη λίστα (παρ' ότι δεν βλέπω τι νόημα θα είχε), λογικά θα μπορούσες να πιάσεις αυτά τα πακέτα με βάση το essential ή το priority field. Πάντως νομίζω ότι ο τίτλος είναι άστοχος: - Σίγουρα δεν είναι πρόβλημα του Linux: ακόμη και αν κάποιο συγκεκριμένο Package Management sytem δεν επέτρεπε να γίνει εκ των υστέρων διαχωρισμός ανάμεσα σε explicitly installed και σε dependant packages, αφενός υπάρχουν πολλά εναλλακτικά package management systems, αφετέρου το Linux σαν λειτουργικό έχει αρκετά ευέλικτα εργαλεία για να μπορεί κάποιος να αυτοματοποιήσει την καταγραφή των πακέτων που θέλει κατά την εγκατάσταση τους ανεξάρτητα από τον packager manager. - Αλλά δεν είναι και πρόβλημα του Debian Package Management: Ίσως σε κάποια άλλα package management systems, όπως το portage, να είναι πιο εύκολο, αλλά και σε αυτό μπορείς τελικά να απομονώσεις τα πακέτα που θέλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 σωστή η επισήμανση της "αστοχίας" του τίτλου "αδικεί" το λειτουργικό μας λείπεις δάσκαλε καλή χρονιά σε όλους . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
r3dr41n Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Ο τίτλος είναι έτσι διότι στα Windows ξέρεις ποια προγράμματα έχεις βάλει και έχεις και τα installer τους, το ίδιο και σε Mac OS, έστω ότι στο Linux έχω εγκαταστήσει 600 προγράμματα και θέλω να τα εγκαταστήσω και στην επόμενη καθαρή εγκατάσταση μου (μόνο άυτά τα 600) πώς μπορώ να το κάνω αυτό; μπορώ να φτιάξω τουλάχιστον μια λίστα με τα προγράμματα που εγκατέστησα; @ALdaperan αυτό εννοώ, όμως δεν χρησιμοποιώ το synaptic χρησιμοποιώ την κονσόλα με αποτέλεσμα στο synaptic να μην μου εμφανίζει τίποτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spiounos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Στο ubuntu: Για να φτιάξεις μια λίστα με το εγκατεστημένο λογισμικό : >dpkg --get-selections > installed-software Για να επανεγκαταστήσεις στη φρέσκια εγκατάσταση : >dpkg --set-selections < installed-software και τέλος : >dselect Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.