YiN Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Πόσες φορές πρέπει να το πούμε ότι η πυραμίδα ΔΕΝ ισχύει για όλους; Δεν ισχύει για άτομα που έχουν χοληστερίνη κ τριγλυκερίδια πx. Τα μακαρόνια είναι ΦΟΥΛ στα τριγλυκερίδια ειδικά όταν έχουν κ μπόλικο τυρί. Δεν ισχύει για άτομα που έχουν σακχαρώδη διαβήτη ή υπογλυκαιμικές τάσεις. ΔΕΝ ισχύει για άτομα άνω των 40 γενικότερα. ΔΕΝ ισχύει για άτομα που κάνουν fitness. ΔΕΝ ισχύει για άτομα που κάνουν καθιστική ζωή. Για μια τελευταία φορά: Αυτή η γ%$%%^$ πυραμίδα που την έβγαλε ο FDA στη δεκαετία του '90 (που κυνηγούσαν ακόμα κ τα αυγά ως σατανάδες της χοληστερίνης) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ONE SIZE FITS ALL". Εκτός αυτού μιας κ μιλήσαμε πρωτύτερα για τους υδατάνθρακες, δεν είναι όλοι στην ίδια ποιότητα. Άλλο το κινέζικο λευκό ψωμί του σουπερμάρκετ, άλλα το σικάλεως του φούρνου, άλλο το πολύσπορο, άλλο το ζυμωτό, άλλο η κατάλευκη ζάχαρη, άλλο η κατάμαυρη, άλλο το μέλι. Οι περισσότεροι νομίζουν "Έλα μωρε τι να πάρεις 1000 θερμίδες από ένα πλήρες γεύμα, τι να τις πάρεις από ένα γαμάτο milkshake με 800 κιλά ζάχαρη" το οποίο είναι εξ ΄ολοκλήρου λάθος. Ας δούμε και το θέμα της διάθεσης γενικότερα. Όταν ένας καταναλώνει γλυκά νιώθει ευφορία λόγω του ζαχάρου που κυκλοφορεί στο αίμα, μετά όταν η ινσουλίνη καταπολεμήσει τα σάκχαρα παραμένει στον οργανισμό και προκαλεί άισθηση βαρεμάρας, δυσφορίας κτλ το λεγόμενο "crash" το οποίο προτρέπει πάλι το άτομο να φάει. Κι έτσι λιγουλάκι λιγουλάκι γίνεσαι 200 κιλά αηδία. Όλα όσα λες τα γνωρίζω πολύ καλά γιατί έχω προσωπική εμπειρία από κοντινούς μου ανθρώπους, οι οποιοι ακολουθουν διαφοροποιημένη διατροφή για λόγους υγείας, ηλικίας κτλ. Στην πυραμίδα δεν αναφέρθηκα ποσοτικά τόσο (θα έπρεπε να το έχω δευκρινίσει), εννόησα απλώς ότι καλό είναι να περιλαμβάνονται όλες οι τροφές στο διαιτολόγιό μας. Δεν θα μπορούσε να έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία οποιουδήποτε το "μόνο σαλάτες", "μόνο κρέας", "μόνο όσπρια" κτλ. Από εκεί και πέρα οι ποσότητες προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός. Τα παραδείγματα που αναφέρεις -το μιλκσεηκ αντί για μεσημεριανό- είναι παραδείγματα προς αποφυγήν προφανέστατα! Προσωπικά πάντως, δεν ξέρω κανέναν να έχει καταφέρει να χάσει ή να διατηρήσει το βάρος και την υγιή κατάσταση του σώματός του κάνοντας τέτοιου είδους τράμπες. Πώς να το κάνουμε τώρα είναι σαν να λέω "έκανα τη δίαιτα της καρμπονάρας και έχασα 10 κιλά". Οξύμωρο. Όπως βλέπεις όμως, σε κάτι τέτοια θρεντ (και έχει ξαναγίνει αυτό στο παρελθόν), ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Μόνο σαλάτες, μόνο όσπρια, μόνο κρέας. Γι'αυτό αναφέρθηκα στην ολοκληρωμένη διατροφή. Για να μην μιλήσω για έναν τεράστιο αριθμό διατροφολόγων/διαιτολόγων που συνεισφέρουν στο μπέρδεμα. Εμένα μου είχε πει διατροφολόγος να μην κάνω γυμναστική -και κυρίως βάρη- και αντ'αυτού να περπατάω λιγάκι, και φυσικά μου είχε γυρίσει το μάτι ανάποδα. Σε γενικές γραμμές η δίαιτα (είτε είναι για χάσιμο βάρους είτε πρόκειται απλώς για σωστή διατροφή) πρέπει να είναι κάτι με το οποίο μπορούμε να ζούμε. Τουτ'έστιν, να είμαστε υγιείς και να το αντέχουμε από άποψη καύσεων, στερήσεων κ.o.κ. Κατ'αρχήν σχεδιάζεται σύμφωνα με την ύπαρξη -ή μη- προβλημάτων υγείας και τις πρωταρχικές ανάγκες του οργανισμού και στη συνέχεια προσαρμόζεται -σε ένα λογικό πλαίσιο- στα γούστα, την ιδιοσυγκρασία και το πρόγραμμα του καθενός. Όταν έρχονται πρώτα τα γούστα και οι ανάγκες θεωρούνται δευτερεύων παράγοντας, όπως καταλαβαίνεις κάτι θα πάει πολύ στραβά.
evabb Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 η καλυτερα η διαιτα ειναι της παπιας. τα τρως ολα και κανεις την παπια :rolleyes:
Vintage Jewel Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 εγω τρωω 2 φορες την εβδομαδα οσπρια , 2 ζυμαρικα,1 ψαρι ή θαλασσινο, 1 κοτοπουλο,1 φορα θα φαω κατι παραπανω απο τα αλλα ή λαχανικα.. μερα παρα μερα σαλατες πρασινες πολυ νερο καθε μερα (ακομα προσπαθω για τα 2 λιτρα την ημερα αλλα π θα μ παει) κ γλυκα 1 φορα στις 10 μερες τηγανητα 1 φορα στις 15μερες περιορισμος στο αλατι(για το δικο μ σωμα) φρουτα δν εχω μπορεσει να ενταξω ακομα στο προγραμμα μ στο βαθμο π θελω.. γαλα πινω καθε μερα ενα ποτηρι απο 1,5% λιπαρα.. -καλα στα χριστουγεννα δν μετρανε ετσι?- δν ειχα προβλημα μεχρι τωρα..βεβαια αυτο θα δειξει σε μηνες αλλα απο κατι εξετασεις π εκανα ανεβασα το σιδηρο μου οποτε ειμαι σε καλο δρομο για τα δικα μ δεδομενα..
matthew21 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 -καλα στα χριστουγεννα δν μετρανε ετσι?- Προφανώς και δεν μετράνε, αν μετρούσαν οι πιατέλες από κουραμπιέδες και από μελομακάρονα που έχω κατεβάσει τις τελευταίες 2 εβδομάδες θα είχαμε πρόβλημα (στα κιλά πάντως ίδιος είμαι, supercharger ο πστης, μάλλον κάνει δουλειά το πρωινό τρέξιμο). @evabb= To almora είναι αυτό Σου παραθέτω ένα λινκ από άλλο φόρουμ να διαβάσεις http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?t=1606 , δεν έχει καμία σχέση πάντως με powerade και αηδίες, εμένα προσωπικά σε στιγμές που πρέπει αλλά δεν μπορώ να πιω πολύ νερό με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Σχετικά με τις υποθερμιδικές δίαιτες, έκανα και εγώ για αρκετό διάστημα, το πρόβλημα δεν είναι τόσο η καταστροφή του μυικού ιστού (κάτι το οποίο αφενός είναι δύσκολο, και αφετέρου αν γίνει το να ξαναχτίσεις τους μύες που είχες πριν με σωστή διατροφή θεωρείται εύκολο μιας και ο μυς "θυμάται") αλλά η ψυχολογική κατάσταση του ατόμου στη διαχείρηση της δίαιτας. Αν πχ παίρνει 1200-1500 την ημέρα μπορεί άνετα να σπάσει γεύματα των ~300-200-500-200-200, που δεν θα του καταρρακωσουν το μεταβολισμό και θα τον βοηθήσουν να χάσει. Το ζήτημα όμως είναι το πως θα αντιμετωπίσει το μετά, δηλαδή το να συντηρηθεί στα κιλά που θέλει, γιατί αν πέσει με τα μούτρα στις παλιές αμαρτίες τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Γι' αυτό η δίαιτα δεν πρέπει να είναι απλά ένα πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί για ένα χρονικό διάστημα αλλά μία γενική αλλαγή τροφικών συνηθειών (με δεδομένο ότι το άτομο πριν ξεκινήσει τη δίαιτα ήταν υπέρβαρο-παχύσαρκο οπότε δεν είχε και τις καλύτερες τροφικές συνήθειες).
Vintage Jewel Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Επισης μια απορια π εχω.. Αν θες να μετρησεις ποσο λιπος εχεις χασει κ ποσο μυικο ιστο γινεται μοναχα με βοηθεια διατροφολοφου ετσι? Ξερεις κανεις ποσο κοστολογειται?? αλλά μία γενική αλλαγή τροφικών συνηθειών (με δεδομένο ότι το άτομο πριν ξεκινήσει τη δίαιτα ήταν υπέρβαρο-παχύσαρκο οπότε δεν είχε και τις καλύτερες τροφικές συνήθειες). αυτο θελει πολυ καιρο και κοπο αν εχεις συνηθισει αλλιως δυστυχως.. Εγω που για ενα χρονο το ειχα ριξει στα φαστ φουντ προσπαθω να τηρησω παραπανω απο μισο χρονο υγιεινη διατροφη και καπου ξεφευγω..
YiN Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 matthew21, ξέρω άτομο που έκανε βλαμμένες δίαιτες για χρόνια. Φυσικά και η καύση του μυικού ιστού είναι μεγάλο πρόβλημα όπως είναι και η έλλειψη βιταμινών κ.ο.κ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η κοπέλα ύστερα από πόσα χρόνια μ@λακίας, είχε κάνει το ανοσοποιητικό της σύστημα πουρέ και επιπλέον δεν είχε στοιχειώδη υποστήριξη του σώματός της. Τα άτομα που αναλώνονται σε τέτοιες δίαιτες φτύνουν αίμα για να επαναφέρουν τον οργανισμό τους σε μια νορμάλ κατάσταση, ξαναπαχαίνουν φυσικά και διαλύουν το μεταβολισμό τους.Μην ξεχνάς ότι πέρα από το πόσο εύκολα επανέρχεται ο οργανισμός στα σωστά του εδώ τίθεται και θέμα νοοτροπίας. Ένα άτομο που έχει μάθει ότι για να είναι καλά με τον εαυτό του πρέπει να κάνει τον οργανισμό του σταφίδα από την αφυδάτωση και να νιώθει πείνα 24/7 είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει μυαλά. Όπως θυμάται ο μυς, θυμάται και ο εγκέφαλος. Η εν λόγω κοπέλα κάποια στιγμή είχε ένα ατύχημα - την χτύπησε μηχανή - και βρέθηκε στο νοσοκομείο με αυχενικό πρόβλημα. Μέσες άκρες οι γιατροί της είπαν ότι θα της έπαιρνε περισσότερο καιρό να αναρρώσει γιατί το σώμα της και ο μυικός της ιστός ήταν σε άθλια κατάσταση.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Ενας φιλος μου εχασε 50 κιλα τρωγοντας 3 κομματια σπανακοπιτα την ημερα επι 4 μηνες
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Από το χέσιμο τα έχασε να υποθέσω; Παντως ειναι στυλακι αισιως 10 χρονια μιας κ μολις μπηκαμε στο 2011.Στην εφηβεια του ηταν 120+ κ τωρα ειναι καμια 70-72. Παντως εντελως ακυρη διαιτα κ ξερω οτι εχανε τις αισθησεις του κατα την διαρκεια της διαιτας.Μια φορα ειχε πεσει τεζα κ μπροστα μου γυρισε το ματι.Οτι κ να του λεγαμε τον χαβα του αυτος.
De@th L0rd Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Όλα όσα λες τα γνωρίζω πολύ καλά γιατί έχω προσωπική εμπειρία από κοντινούς μου ανθρώπους, οι οποιοι ακολουθουν διαφοροποιημένη διατροφή για λόγους υγείας, ηλικίας κτλ. Στην πυραμίδα δεν αναφέρθηκα ποσοτικά τόσο (θα έπρεπε να το έχω δευκρινίσει), εννόησα απλώς ότι καλό είναι να περιλαμβάνονται όλες οι τροφές στο διαιτολόγιό μας. Δεν θα μπορούσε να έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία οποιουδήποτε το "μόνο σαλάτες", "μόνο κρέας", "μόνο όσπρια" κτλ. Από εκεί και πέρα οι ποσότητες προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός. Τα παραδείγματα που αναφέρεις -το μιλκσεηκ αντί για μεσημεριανό- είναι παραδείγματα προς αποφυγήν προφανέστατα! Προσωπικά πάντως, δεν ξέρω κανέναν να έχει καταφέρει να χάσει ή να διατηρήσει το βάρος και την υγιή κατάσταση του σώματός του κάνοντας τέτοιου είδους τράμπες. Πώς να το κάνουμε τώρα είναι σαν να λέω "έκανα τη δίαιτα της καρμπονάρας και έχασα 10 κιλά". Οξύμωρο. Όπως βλέπεις όμως, σε κάτι τέτοια θρεντ (και έχει ξαναγίνει αυτό στο παρελθόν), ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Μόνο σαλάτες, μόνο όσπρια, μόνο κρέας. Γι'αυτό αναφέρθηκα στην ολοκληρωμένη διατροφή. Για να μην μιλήσω για έναν τεράστιο αριθμό διατροφολόγων/διαιτολόγων που συνεισφέρουν στο μπέρδεμα. Εμένα μου είχε πει διατροφολόγος να μην κάνω γυμναστική -και κυρίως βάρη- και αντ'αυτού να περπατάω λιγάκι, και φυσικά μου είχε γυρίσει το μάτι ανάποδα. Σε γενικές γραμμές η δίαιτα (είτε είναι για χάσιμο βάρους είτε πρόκειται απλώς για σωστή διατροφή) πρέπει να είναι κάτι με το οποίο μπορούμε να ζούμε. Τουτ'έστιν, να είμαστε υγιείς και να το αντέχουμε από άποψη καύσεων, στερήσεων κ.o.κ. Κατ'αρχήν σχεδιάζεται σύμφωνα με την ύπαρξη -ή μη- προβλημάτων υγείας και τις πρωταρχικές ανάγκες του οργανισμού και στη συνέχεια προσαρμόζεται -σε ένα λογικό πλαίσιο- στα γούστα, την ιδιοσυγκρασία και το πρόγραμμα του καθενός. Όταν έρχονται πρώτα τα γούστα και οι ανάγκες θεωρούνται δευτερεύων παράγοντας, όπως καταλαβαίνεις κάτι θα πάει πολύ στραβά. Δε διαφωνώ, πουθενά δεν έγραψα να τρώει κάποιος αποκλειστικά ένα είδος τροφής. Ίσα ίσα το αντίθετο λέω, να μετριάζουμε το τι τρώμε από κάθε ομάδα κ να μη βλέπουμε τις καθημερινές τροφές ως αθώες επειδή τις έχουμε συνηθίσει και να τρώμε ποσότητες.Απλά μερικές φορές κάποια άτομα (βάζω και τον εαυτό μου μέσα στο παρελθόν) χάνοντας κιλά φθάνουμε σε κάποια πλατώ και μετά χάνουμε πολύ δύσκολα. Μετρώντας και παρατηρόντας τι έτρωγα είδα ότι κατανάλωνα τα διπλάσια σε ζάχαρη, τα διπλάσια σε ζυμαροειδή και υπερβολικό ελαίολαδο(το οποίο είναι τέρας θερμίδων). Μόλις τα ελάττωσα άρχισα να χάνω πάλι.
Vintage Jewel Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Οι πλουσιώτερες τροφές σε φυλλικό οξύ είναι το παντζάρι, οι φράουλες, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (το σπανάκι, ο μαϊντανός, το μαρούλι και το γογγύλι) και τα ξερά φασόλια. Οι κυριώτερες τροφές που περιέχουν βιταμίνη Β6 που είναι απαραίτητη για την υγεία του νευρικού συστήματος είναι το σπανάκι, οι κόκκινες πιπεριές και το σκόρδο. Άλλες πηγές είναι το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, η μπανάνα, το πεπόνι και το σέληνο. Τέλος, η βιταμίνη B12 που είναι απαραίτητη για ένα υγιές νευρικό σύστημα βρίσκεται σχεδόν αποκλειστικά σε ζωικές τροφές, όπως το κρέας, το κοτόπουλο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και τα αυγά. Συμπερασματικά, τροφές πλούσιες σε βιταμίνες B12, B6 και φυλλικό οξύ είναι σημαντικές για τη διαφύλαξη της ενεργητικότητας, αυξάνουν τη μνήμη και βελτιώνουν την συγκέντρωση. Συνεπώς, οι τροφές που είναι πλούσιες σε αυτές θα πρέπει να βρίσκονται στο καθημερινό μας διαιτολόγιο έτσι ώστε η διάθεση μας να βρίσκεται τα ύψη! πηγη http://women.gr.msn.com/fitness/article.aspx?cp-documentid=155522398
Vintage Jewel Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Βιντατζού τρώς σκόρδο; Όχι. Οι μονοσύλλαβες λέξεις δεν τονίζονται.
evabb Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Βιντατζού τρώς σκόρδο; ολο κατι τετοιες ερωτησεις κανεις, τι νοημα εχουν;
Vintage Jewel Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 ολο κατι τετοιες ερωτησεις κανεις, τι νοημα εχουν; προσπαθει να βρει κατι να πει το παιδι Μην φοβασαι ρε δν θα σε φιλησω. Επισης βρηκα αυτο το λινκ http://women.gr.msn.com/fitness/gallery.aspx?cp-documentid=154624828&page=1 με ερωτησεις σχετικα με το αδυνατισμα.Οποιος θελει να ριξει μια ματια.Ειναι πολυ οργανωμενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.