Προς το περιεχόμενο

Windows Μe

insomnian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ότι σου χάρισαν κάτι δε σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσεις και να σπαταλήσεις 200 ώρες πάνω του δίχως καμία λογική.

Αν όμως γουσταρεις απλά να χρησιμοποιείς ότι σου χαρίζουν, έχω κάτι εύκαιρους λογαριασμούς δώρο! Θα σαρεσουν τρομέρα!

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απ' ότι θυμάμαι, τα Me ήταν μια προσπάθεια της ms να αναβαθμίσει τα 98se και εμφανίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2000 (εξ ου και το όνομα Me=Millenium).

Η προσπάθεια ήταν φιλότιμη αλλά απέτυχε παταγωδώς και έμεινε στην ιστορία σαν το λειτουργικό της ms με τον μικρότερο χρόνο ζωής (λίγο πάνω από χρόνο) και αντικαταστάθηκε από τα XP τον Οκτώβριο του 2001.

Είχε όμως υποστήριξη για NTFS, ie 5.5, media player 7 (υποστήριζε μέχρι wmp9) και movie maker.

Οι χρήστες όμως απέρριψαν το λειτουργικό και όσοι δεν ήθελα να δουλεύουν στα 98se πήγαιναν απευθείας στα 2000 που είχαν κυκλοφορήσει 6 μήνες νωρίτερα και ήταν ένα πολύ σταθερό λειτουργικό βασισμένο στα NT.

Αν θέλεις να βάλεις κάποιο λειτουργικό σε παλιό μηχάνημα θα σου έλεγα να βάλεις 98se ή 2000sp4. Εκτός να θέλεις να πειραματιστείς με linux, οπότε πήγαινε για ubuntu 10.

Δημοσ.

Απ' ότι θυμάμαι, τα Me ήταν μια προσπάθεια της ms να αναβαθμίσει τα 98se και εμφανίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2000 (εξ ου και το όνομα Me=Millenium).

Η προσπάθεια ήταν φιλότιμη αλλά απέτυχε παταγωδώς και έμεινε στην ιστορία σαν το λειτουργικό της ms με τον μικρότερο χρόνο ζωής (λίγο πάνω από χρόνο) και αντικαταστάθηκε από τα XP τον Οκτώβριο του 2001.

Είχε όμως υποστήριξη για NTFS, ie 5.5, media player 7 (υποστήριζε μέχρι wmp9) και movie maker.

Οι χρήστες όμως απέρριψαν το λειτουργικό και όσοι δεν ήθελα να δουλεύουν στα 98se πήγαιναν απευθείας στα 2000 που είχαν κυκλοφορήσει 6 μήνες νωρίτερα και ήταν ένα πολύ σταθερό λειτουργικό βασισμένο στα NT.

Αν θέλεις να βάλεις κάποιο λειτουργικό σε παλιό μηχάνημα θα σου έλεγα να βάλεις 98se ή 2000sp4. Εκτός να θέλεις να πειραματιστείς με linux, οπότε πήγαινε για ubuntu 10.

Πλάκα-πλάκα το ίδιο συνέβη με το Vista. Βαριά, με πολλά προβλήματα (ρεκόρ οι BSOD) και είχαν έρθει ως η αναβάθμιση των ΧΡ κάτι το οποίο ήταν μόνο στην εμφάνιση. Και μετά ήρθε το καλύτερο ever το 7.

Σαν να έχει μια επανάληψη η Microsoft στα λογισμικά της... Μe με Vista και το ΧΡ με 7...

Δημοσ.

Εκεινη την περιοδο εχω ενα κενο στο μυαλο μου με τα λειτουργικα...Θυμαμαι Win95,Win98 και μετα Win98se,Win98se,Win98se,Win98se,Win98se.

Koλλησε η βελονα ε? :lol:

Κι εγω θυμαμαι μεταξυ του 2002 και του 2010 winxp, winxp, μετα winxp, winxp και κατοπιν winxp.

Ωσπου εβαλα πριν μερικους μηνες win7 και εμφανιστηκε ενας νεος κοσμος :D

Δημοσ.

Εγώ πάλι με vista δεν είχα ούτε ένα πρόβλημα. Ότι ανέφεραν οι περισσότεροι για τα vista σε μένα δεν ίσχυαν. Όυτε bsod ουτε τιποτα. Mονο το βάρος μπορώ να αναφερω.

Δημοσ.

Με τα Service Pack και τις ενημέρωσες σταθεροποιείται κάπως η κατάσταση αλλά χωρίς αυτά είναι αίσχος το λογισμικό.

Φυσικά αν ξέρεις να το χρησιμοποιείς και αν το συντηρείς σωστά, δεν θα σου παρουσιάζονται προβλήματα.

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ πάλι με vista δεν είχα ούτε ένα πρόβλημα. Ότι ανέφεραν οι περισσότεροι για τα vista σε μένα δεν ίσχυαν. Όυτε bsod ουτε τιποτα. Mονο το βάρος μπορώ να αναφερω.

Αυτο.

Ξεφυγαμε ομως.

Δημοσ.

Hρθε στη κατοχη μου ενα παλιο pc και Win Millenium.

Aξιζει το κοπο να τα βαλω και να τα δοκιμασω ή ειναι φολα?

ακομα και τα vista μπροστα τους ειναι γματα,φορματ χωρις ανασα λεμε

Δημοσ.

να το θεωρησω πρόβλημα το οτι εγω συμπαθω ιδιαίτερως τα Millenium? Με εκνεύριζαν λιγότερο απο τα 98 και ήταν πιο ελαφρια απο τα 2000 αν δε με απατα η μνήμη μου...

Και δε είχα ποτε πρόβλημα ούτε με αυτά ούτε με τα Vista (τα οποια αντικατέστησα λόγω του ερχομου των 7).

Δημοσ.

να το θεωρησω πρόβλημα το οτι εγω συμπαθω ιδιαίτερως τα Millenium? Με εκνεύριζαν λιγότερο απο τα 98 και ήταν πιο ελαφρια απο τα 2000 αν δε με απατα η μνήμη μου...

Και δε είχα ποτε πρόβλημα ούτε με αυτά ούτε με τα Vista (τα οποια αντικατέστησα λόγω του ερχομου των 7).

Η πλάκα είναι ότι ούτε εγώ είχα ποτέ πρόβλημα με τα ΜΕ (με τα vista όμως είχα!) και μάλιστα ο υπολογιστής άντεξε χωρίς format 2 χρόνια περίπου!!

Αλλά είναι κοινά αποδεκτό ότι στην μεγάλη πλειοψηφία τα ΜΕ ήταν προβληματικά!

Δημοσ.

Koλλησε η βελονα ε? :lol:

Κι εγω θυμαμαι μεταξυ του 2002 και του 2010 winxp, winxp, μετα winxp, winxp και κατοπιν winxp.

Ωσπου εβαλα πριν μερικους μηνες win7 και εμφανιστηκε ενας νεος κοσμος :D

Koιταξε, αν δεν ανακοινωνε η μικρη και μαλακή την παυση υποστηριξης των ΧΡ, θα εμενα σ'αυτα.

Αλλα επειδη το 2012-13 (δε θυμαμαι ποτε σταματουν να τα υποστηριζουν) δεν ηθελα να βρεθω προ εκπληξεων,εβαλα τα 7ρια.

Μαλιστα εχω ΧΡ προ 32/64 μπιτ γνήσια (λογω γραφείου).

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά δεν είχε βγει service pack για τα WinMe.

Τα Me δεν τα πρόλαβα. Λογικά δεν είχαν Service Pack καθότι τα αποσύρανε αμέσως. Για το Vista λέω που είναι σε SP2 μέσα σε μόλις 1 χρόνο.

Μια παρατήρηση έκανα σχετικά με το σχόλιο του φίλου μου micos000, θέτοντας δικό μου συμπέρασμα.

Φιλικά...smile.gif

Αν είναι δυνατόν, καλό είναι σταματήσουμε εδώ το θέμα περί των λογισμικών, χαλάμε την ροή του forum και το νόημα της βοήθειας ως προς τον insomnian που έθεσε την απορία του.

Δημοσ.

Εγω θα αναφέρω μια διαφορά των ME και 2000 που βρίσκεις εύκολα στην wikipedia

Win 2000 kernel type: Hybrid kernel

Win Me kernel type: Monolithic kernel

---

Γενικά όταν ήμουν μικρός τα είχα για ένα διάστημα.

Για πολλούς λόγους που πια δε θυμάμαι με ακρίβεια όταν τα έβγαλα κλοτσηδόν και έβαλα τα 2000 πήρα ανάσα.

Μάλιστα τα 2000 τα είχα και αρκετό καιρό ενώ κυκλοφορούσαν και είχαν αρχίσει να επικρατούν τα ΧΡ

Δημοσ.

Για την ιστορια παντως επειδη ο φιλος τα θελει και ψιλο ετοιμα.... θυμαμαι οτι δεν δουλευε καν το office καλα σε αυτα τα windows. Apisteyto e? Τι να λεμε τωρα....... !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...