Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή .mkv σε dvd

SeCra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

θέλω να μου πείτε ποιος ξέρει ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα για να μετατρέψω αρχεία που έχουν κατάληξη .mkv σε αρχεία για να παίζουν σε dvd. Και επίσης αν γνωρίζετε αν χαλάει η ποιότητα της ταινίας;

Ευχαριστώ ;)

Δημοσ.

Η πλειοψηφία των απαντήσεων που δίνονται σε αυτό το ερώτημα εδώ στο Insomnia αφορούν το ConvertXToDVD και το DVD Flick. Το πρώτο εμπορικό, το δεύτερο δωρεάν και ανοικτού κώδικα. Μπορείς να δεις κι άλλα στο άρθρο «Με ποιο πρόγραμμα;» στο Insomnia Wiki.

Η ποιότητα της ταινίας πάντα υποβαθμίζεται, όταν κωδικοποιείς video κάνοντας χρήση απωλεστικών αλγορίθμων. Και η κωδικοποίηση τύπου MPEG-2 που χρησιμοποιείται στο πρότυπο DVD-Video είναι απωλεστική. Το «πόση ποιότητα θα χάσω και αν θα με ενοχλεί» είναι το ζητούμενο. Γι' αυτό αρκετοί χρήστες με μπόλικο υλικό σε AVI και MKV αρχεία το παρακάμπτουν εντελώς αυτό το πρόβλημα, εγκαταλείποντας τα DVD players και πηγαίνοντας σε συσκευές media players που παίζουν απευθείας τέτοια αρχεία χωρίς μετατροπές. Χώρια το κέρδος σε χρόνο από την ανακωδικοποίηση.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δοκίμασα το πρώτο και έβαλα τα αρχεία .mkv σε dvd αλλά όταν έβαλα το dvd στην τηλεόραση για να το δω το μόνο που μου έδειχνε ήταν μια μαύρη οθόνη και, αν θυμάμαι καλά, ακουγόντουσαν μόνο τα λόγια. Τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Μα αυτό λέω και γω με το converxtodvd έκανα την μετατροπή αλλά δεν είναι απλά ότι χάλασε η ποιότητα, είναι ότι δεν φαίνεται καθόλου εικόνα.

Δημοσ.

Είναι γενικό το πρόβλημα του ConvertXToDVD ή περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο video εισόδου; Μπορείς να δοκιμάσεις με κάποιο άλλο video παρόμοιων τεχνικών χαρακτηριστικών;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...