Προς το περιεχόμενο

Δημοσιοποίηση παραπόνων στο Διαδίκτυο, οδηγεί σε αγωγή

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 596
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

"Δεσμευόμαστε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε ένα υγιές πλαίσιο διαλόγου με τους καταναλωτές, συμμετέχοντας ενεργά στην ψηφιακή κοινότητα και τα social media."

Ωρε μάνα μου! θα γεμίσουμε παπαγαλάκια και υπαλλήλους.. :mrgreen:

birdday4.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ανακοίνωση του γιατρού (από www.maga.gr):

Πληροφορήθηκα με ικανοποίηση την απόσυρση της αγωγής σε βάρος μου. 

Η απόσυρση της αγωγής ήταν αυτονόητη, όσο αυτονόητη είναι και η αντικατάσταση του ηλεκτρονικού υπολογιστή μου. 

Η περίοδος υπό την απειλή αυτής της αγωγής ήταν μια περίοδος ψυχικής φθοράς και ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης για εμένα, την οικογένειά μου και το περιβάλλον μου. Αυτή η φθορά  δεν αποκαθίσταται και δύσκολα περιγράφεται στον γραπτό λόγο.

Στη διάρκειά της όμως βρήκα ανακούφιση στην ειλικρινή και συγκινητική συμπαράσταση πολλών ανθρώπων σε όλο το μήκος και το πλάτος του Διαδικτύου. Νιώθω βαθύτατη ευγνωμοσύνη  απέναντί τους.

Ωστόσο, από την ενασχόληση των μέσων με αυτή την αγωγή, έστω και με θετικό τρόπο, νιώθω ότι έχω εκτεθεί επώνυμα στον ίδιο βαθμό με την εταιρεία.

Οφείλω εδώ να σημειώσω ότι δεν συμμερίζομαι υβριστικές επιθέσεις σε βάρος των εταιρειών, όπως επίσης δεν κατανοώ τις αντικαταναλωτικές πρακτικές τους.

Την Τρίτη 18.1.2011  στο Συνήγορο του Καταναλωτή θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω τα καταναλωτικά μου δικαιώματα προς τις εταιρείες Systemgraph, iSquare και Public World. Αυτή η εξωδικαστική, δωρεάν και προβλεπόμενη από τη Δημοκρατία μας διαδικασία ήταν εκείνη που επέλεξα να ακολουθήσω από την πρώτη στιγμή. Περιμένω από την άλλη πλευρά μια ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να επιλυθεί οριστικά η υπόθεση με την  αντικατάσταση του μηχανήματός μου, καθώς και με την καταβολή των εξόδων στα οποία υποχρεώθηκα για την προετοιμασία της νομικής άμυνάς μου για την ”άστοχη”, όπως παραδέχθηκαν αυτή ενέργεια. 

Θεωρώ ότι για εμένα αυτή και μόνο θα είναι η ουσία της επίλυσης της διαφοράς μας, η οποία σχετίζεται με μια πραγματική, μετρήσιμη και συγκεκριμένη κατάσταση: έναν ελαττωματικό υπολογιστή και την νομική υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μου. 

Με τιμή,

Δημήτρης Παπαδημητριάδης

Ενδιαφερουσες εξελιξεις.

Αναφορικα με την εταιρεια,οτιδηποτε λιγοτερο απο δημοσια συγνωμη το θεωρω ηττα.Οπως θεωρω ηττα την μη υπαρξη δεδικασμενου πλεον.Ηττα για την Ελλαδα κ για τις αξιες της ελευθεριας εκφρασης κ λογου.

Κατα τα αλλα ενθαρυντικη κ λογικη η δηλωση του γιατρου.Εαν δεν γινει αμεση αντικατασταση,μιας κ βλεπω εχει βαλει μεσα και την Public World αλλα κ καλυψη των νομικων του εξοδων τοτε σαφως και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να συμβιβαστει στην συναντηση,προχωροντας πλεον στην αγωγη για ψυχικη οδυνη.Ξεκαθαρα πραγματα.

Αυτο που δεν γνωριζω ειναι εαν δεδομενων των διαστασεων που εχει παρει διεθνως η υποθεση ,μπορει αυταπαγγελτα καποιος φορεας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο την εκβαση της υποθεσεως να δωσει κυρωσεις στην εταιρεια αλλα κ να κινηθει νομικα εναντιον της.Εκει θελουμε καποιον νομικο να μας πει....

Η ΟΥΣΙΑ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ-ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ (ΔΛΔ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ) ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

• Super Moderators

Μεγάλη μέρα σήμερα. Αναμένουμε την τελική (?) έκβαση της υπόθεσης.

Γιατί μεγάλη μέρα; Η Systemgraph ανακοίνωσε ότι δεν θα εκδικαστεί η αγωγή. Οπότε... :)

Γιατί μεγάλη μέρα; Η Systemgraph ανακοίνωσε ότι δεν θα εκδικαστεί η αγωγή. Οπότε... :)

Καμία διαφωνία! Αλλά ποιος μας λέει ότι θα καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση; Μπορεί να μην τα βρουν στον Συνήγορο του Πολίτη και φτου κι α' την αρχή.

Την "πήρε πίσω" την μήνυση η εταιρία;

Ναι, το έγραψε (έβαλε την ανακοίνωση) κάποιο μέλος πιο πάνω.

Ο iMac και οι 7 δικηγόροι

(ανακοίνωση καταναλωτή για τον συμβιβασμό σήμερα, από http://www.maga.gr/ )

Share

retweet

Αγαπητοί φίλοι, 

Με αυτό το κείμενο επιθυμώ να απαντήσω στις πολλές ερωτήσεις σας που καταφθάνουν από κάθε κατεύθυνση σχετικά με την έκβαση της διαμεσολαβητικής επίλυσης της διαφοράς. 

Καταρχήν σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για το μεγάλο ενδιαφέρον σας. 

Δυστυχώς, η συνάντηση στον Συνήγορο του Καταναλωτή, που διήρκησε από τις 13:00 εώς τις 16:00, δεν κατέληξε σε κανένα αποτέλεσμα. 

Η μια εκ των εμπλεκομένων εταιρειών δεν προσήλθε και οι άλλες δύο δεν έφτασαν σε συμφωνία ως προς την αρμοδιότητα της αντικατάστασης του iMac, καθώς ακούστηκαν πολύ διαφορετικές απόψεις.

Συγκεκριμένα: 

- Η systemgraph ήρθε να μας ανακοινώσει ότι σήμερα, μία μέρα πριν το δικαστήριο, υπέβαλε την παραίτηση από το δικόγραφο της αγωγής σε βάρος μου για τα 200,000 ευρώ. Επίσης είπε ότι δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί μου και φυσικά αρνήθηκε να με αποζημιώσει για όσα έξοδα έκανα για την προετοιμασία της νομικής μου υπεράσπισης. 

- Ο εκπρόσωπος του Public υποστήριξε ότι μάλλον δεν τηρήθηκε σωστά η διαδικασία κι ότι κατά τη γνώμη του το Public δεν έχει κάποια ευθύνη, ενώ όταν ρωτήθηκε από το Συνήγορο του καταναλωτή, απάντησε ότι η ευθύνη ανήκει στην Apple.

- Ο Συνήγορος Καταναλωτή και οι εκπρόσωποί του διαπίστωσαν ότι όντως ο καταναλωτής έχει γίνει μπαλάκι σε αυτήν την υπόθεση που κρατάει εδώ και πέντε μήνες κι ότι έχει ταλαιπωρηθεί. Το δε αίτημά μου για την ικανοποίηση των εξόδων μου που προέκυψαν από τη νομική άμυνά μου, όπως αυτή κατέστη εντελώς απαραίτητη εκ των γεγονότων, δεν συζητήθηκε περαιτέρω στα πλάσια της αρμοδιότητας του Συνήγορου του Καταναλωτή. 

Αξίζει να σημειώσω ότι τα έξοδα αυτά υπερβαίνουν στο διπλάσιο την άξια του ελαττωματικού υπολογιστή.

Έτσι, δόθηκε 10ήμερη προθεσμία για περίσκεψη και νέα πρόταση των εμπλεκομένων επί των αιτημάτων.

Παρόλαυτά, αισθάνομαι ότι σήμερα ήταν μια υγιής ημέρα διαλόγου για τα καταναλωτικά δικαιώματα στο πλαίσιο της Ανεξάρτητης Αρχής, στην οποία έχω προσφύγει ήδη από τις 12 Οκτωβρίου, πέρισυ.

Όμως, διερωτώμαι από τη συμμετοχή μου σε αυτή τη συζήτηση, πόσο πραγματικά εκτεθειμένος βρίσκεται ο καταναλωτής Apple στην Ελλάδα. Κι αν χρειάζεται αντικατάσταση; …το μήλο της έριδος.

Με τιμή και ελαττωματικό iMac,

Δημήτρης Παπαδημητριάδης

• Super Moderators

Καμία διαφωνία! Αλλά ποιος μας λέει ότι θα καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση; Μπορεί να μην τα βρουν στον Συνήγορο του Πολίτη και φτου κι α' την αρχή.

Ανεξαρτήτως της έκβασης της διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Καταναλωτή (και όχι του Πολίτη), η Systemgraph παραιτήθηκε από το δικόγραφο της αγωγής.

Οπότε αγωγή τέλος.

[...]- Η systemgraph [...] είπε ότι δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί μου και φυσικά αρνήθηκε να με αποζημιώσει για όσα έξοδα έκανα για την προετοιμασία της νομικής μου υπεράσπισης. 

Περιέργως αυτό ακριβώς λέει και ο νόμος.

- Ο εκπρόσωπος του Public υποστήριξε ότι μάλλον δεν τηρήθηκε σωστά η διαδικασία κι ότι κατά τη γνώμη του το Public δεν έχει κάποια ευθύνη, ενώ όταν ρωτήθηκε από το Συνήγορο του καταναλωτή, απάντησε ότι η ευθύνη ανήκει στην Apple.

Οπότε, σύμφωνα με το Public, ο κάθε καταναλωτής πρέπει να πάει στο Palo Alto, CA;

Αξίζει να σημειώσω ότι τα έξοδα αυτά υπερβαίνουν στο διπλάσιο την άξια του ελαττωματικού υπολογιστή.

No comment. :o

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...