Προς το περιεχόμενο

GTX570 VS GTX 580

orion1986

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους . θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας αν η 570 καρτα ειναι πολυ χειροτερη απο την 580 . αν δεν κανω λαθος εχουν διαφορα στην τιμη περιπου 120 ευρω (απο οσα site εψαξα) δικαιολογειται αυτη η διαφορα? ποσο χειροτερη ειναι η 570? ισχυει στην προκειμενη περιπτωση το ''οτι πληρωνεις παιρνεις? ''σας ευχαριστω

Δημοσ.

οταν λες πιο αργη εννοεις ως προς τα core clocks , memory clocks ? το υπολοιπο συστημα που εχω ειναι core2duo 3GHZ , 3GB ram DDR2 , ASUS P5QL-E , 2 δισκους , οθονη LG TFT 20'' WS-SF . ο επεξεργαστης πιστευεις οτι θα δημιουργησει προβληματα στην καρτα? εννοω να μην την αξιοποιησει οπως πρεπει?

Δημοσ.

Δεν κάνει καμία από τις 2 για το σύστημά σου, θες έναν Quad Core πρώτα και άλλο 1GB Ram.

Η GTX570 είναι στο μέσο όρο 20% πιο αργή από την 580 (στα παιχνίδια).

Σαφώς και έχει χαμηλότερα clocks/shaders κλπ.

Δημοσ.

μπορεις να μου πεις φιλε psycho (παρεπιπτοντως τα σπαει το crysis χεχε) ποια η σχεση αποδοσης της καρτας με το τι ειδους επεξεργαστη εχω?

Δημοσ.

οταν λες πιο αργη εννοεις ως προς τα core clocks , memory clocks ? το υπολοιπο συστημα που εχω ειναι core2duo 3GHZ , 3GB ram DDR2 , ASUS P5QL-E , 2 δισκους , οθονη LG TFT 20'' WS-SF . ο επεξεργαστης πιστευεις οτι θα δημιουργησει προβληματα στην καρτα? εννοω να μην την αξιοποιησει οπως πρεπει?

Πρωτα πρωτα στην αναλυση που παιζεις ειναι αμαρτια οι καρτες που αναφερεις.Μια 6850 ειναι οτι πρεπει εκτος αν θες sony και καλα nVidia μια 460 ειναι υπεραρκετη.Εκτος και αν σκοπευεις να αλλαξεις και οθονη στο μελλον.

Επισεις βαλε αλλο 1GB μνημη(για να αξιοποιησεις και το dual,μαλλον τωρα εχεις 2 των 512MB και ενα των 2GB).

Δημοσ.
ποια η σχεση αποδοσης της καρτας με το τι ειδους επεξεργαστη εχω?

Μια πολύ δυνατή κάρτα γραφικών και ένα σύγχρονο game πρέπει να έχουν την απαραίτητη υποστήριξη για να παίξουν σωστά και να πάρεις από το hardware σου (gtx 570-580) το 100%..ένας μέτριος επεξεργαστής δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτή την λογική...

Δημοσ.

Ναι, και 2 Χ 4GB @ 2200MHz να είχε, θα σωζόταν :P

Ρε παιδιά μην καίτε χρήματα σε κάρτες που δεν είναι ούτε για τις αναλύσεις σας ούτε για τα συστήματά σας. Και 5850 να βάλεις στον καημένο τον wolfdale θα έχεις ένα μπουκάλι ΝΑ με το συμπάθιο :lol:

Δημοσ.

Για να υπάρχει ισορροπία στο σύστημα σου ,δηλαδή η ισχύς της κάρτας γραφικων σου να μην τέτοια ώστε ο επεξεργαστής σου να μην μπορεί να την διαχειριστεί(bottleneck) και να πηγαίνει τσάμπα , και αν δεν σκοπεύεις άμεσα να κάνεις αναβάθμιση σε αυτόν και στην οθόνη σου πιστεύω ότι με μια gtx460 η με μια 5850 θα ήσουν υπερκαλυμένος (με μπόλικο o/cing cpu)και πολλά λέω για την ανάλυση της οθόνη σου.

Για να καταλάβεις στο περίπου πόσο χαραμίζεται μια κάρτα γραφικών με πιό αδύναμο επεξεργαστή βάζω κάποια παλια μου screenshot με τον i5 760 και τον e8400 στα ίδια περίπου ρολόγια με μια μεσαίας δυναμικότητας κάρτα πια ,την 5870.Το 3dmark06 δεν είναι ενδεικτικό αλλά κάποια μικρα συμπεράσματα τα βγάζεις.

h70y.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

i57604002.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Δημοσ.

To 3Dmark06 είναι CPU dependent, βέβαια οι διαφορές μεταξύ Dual core και Quad core είναι μεγάλες.

Γιαυτό αναφέρω (Το 3dmark06 δεν είναι ενδεικτικό αλλά κάποια μικρα συμπεράσματα τα βγάζεις) αλλά και στο crysis warhead benchmark η διαφορά ήτανε μεγάλη όχι τόσο όσο με το 3dmark αλλά αρκετά από ότι θυμάμαι.Κρίμα που δεν έχω και τα 2 screenshot.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...