greeker Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 ενώ το μεσημέρι δούλευα μια χαρά με τον πυρήνα 2.6.32-25-generic-pae πλέον βγάζει kernel panic - not syncing την ώρα της εκκίνησης εγκατέστησα της 2.6.32-26 kai 27 generic-pae και τις μη-pae και κάνει το ίδιο ο μόνος τρόπος να μπω είναι με τον απλό πυρήνα 25 και φοβάμαι μην το κάνει και εκεί και δεν μπαίνω καθόλου μετά... γιατί το κάνει αυτό και τι μπορώ να κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Ποια διανομη ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greeker Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Ποια διανομη ? έχεις δίκιο φίλε μου παράλειψή μου $ cat /etc/lsb-release DISTRIB_ID=Ubuntu DISTRIB_RELEASE=10.04 DISTRIB_CODENAME=lucid DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 10.04.1 LTS" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 μπορουμε να εχουμε το πληρες error ? πριν το kernel panic - not syncing κατι αλλο πρεπει να λεει. Επισης δοκιμασε να ξαναεγκαταστησεις το initrd-tools Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που εχεις pae και 32bit? Αν εισαι με 4+GB μνημης πηγαινε καλυτερα σε 64bit με καθαρη εγκατασταση. Αν οχι μεινε με 32bit και τον σκετο πυρηνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greeker Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 μπορουμε να εχουμε το πληρες error ? πριν το kernel panic - not syncing κατι αλλο πρεπει να λεει. Επισης δοκιμασε να ξαναεγκαταστησεις το initrd-tools 62.981286 Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init! επίσης όσων αφορά το initrd-tools ξαναεγκατέστησα το initramfs-tools (αυτό εννοούσες?) επίσης: ο παραπάνω αριθμός δεν είναι πάντα ο ίδιος.. μήπως θα μπορούσα να δω κάποιο log? Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που εχεις pae και 32bit? Αν εισαι με 4+GB μνημης πηγαινε καλυτερα σε 64bit με καθαρη εγκατασταση. Αν οχι μεινε με 32bit και τον σκετο πυρηνα. τι εννοείς να πάω στα 64bit? να πάρω άλλο υπολογιστή; έχω 4gb και χωρίς τον pae μου αναγνωρίζει μόνο 3. και εκτός αυτού ούτε οι απλές εκδόσεις πυρήνων 26 και 27 παίζουν - βγάζουν kernel panic και αυτές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 λέει να βάλεις ubuntu 64bit, όχι να αλλάξεις υπολογιστή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Να κανεις φορματ και να βαλεις την 64αρα εκδοση του ubuntu 10.04 που εχεις. Το pae ειναι 32αρης πυρηνας που αναγνωριζει ως 64GB ram επειδη εχει μια ρυθμιση ενεργη. Φυσικα ολο το υπολοιπο συστημα ειναι 32αρι, γιαυτο θες φορματ για να πας σε 64bit. Μηπως, λεω εγω με το πονηρο μου μυαλο, ειναι μονομαχος? Γιατι αυτος (ο δημιουργος του) ειχε την φαεινη ιδεα να κανει 32αρα "διανομη" με pae. Για να πας σε 64bit δεν θελεις καινουριο pc, απλα ο επεξεργαστης σου να μπορει να χειριστει 64αρι λειτουργικο, που μαλλον θα μπορει μιας και πρεπει να ειναι σχετικα νεος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Ωρα για διαβασμα. http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/explained-kernel-panic-not-syncing-attempted-to-kill-init-353920/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greeker Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 οκ, δεν ήξερα ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω 64αρα έκδοση, αλλά όχι δεν μπορώ να πάω σε 64αρα έκδοση γιατί χρησιμοποιώ κάποιο συγκεκριμένο λογισμικό που δεν υποστηρίζει 64 ακόμη. οπότε αυτό αποκλείεται να γίνει. με το μονομάχος τι εννοείς? δεν σε έπιασα... αλλά επαναλαμβάνω το πρόβλημα υπάρχει και στους απλούς kernel ΥΓ: επειδή σήμερα έγινε ενημέρωση σε 3-4 προγραμματάκια, μπορώ κάπως να δω ποιά πακέτα ήταν και να τα απομακρύνω ένα-ένα να δω που είναι το πρόβλημα.. ίσως εκεί να οφείλεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 για logs του boot ριξε μια ματια στα /var/log/boot /var/log/boot.log για τα logs του apt /var/log/apt/history.log var/log/apt/term.log (με δικαιωματα root τα ανοιγεις) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greeker Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 στα logs δεν βλέπω κάτι... ίσως και λογικό εφόσον αναγκάζομαι σε κάθε kernel panic να κλείσω τον υπολογιστή από το κουμπί.. υπάρχει περίπτωση κάπως να κρατήσω και να δω τι γίνεται; επίσης επειδή το kernel που προκαλεί το πρόβλημα δεν φορτώνει δεν ξέρω αν μπορώ να δω τι συμβαίνει εκεί πέρα... όσο για το synaptic πάω στο Αρχείο -> Ιστορικό και βλέπω τι γίνεται... λοιπόν εκεί σήμερα εγκαταστάθηκαν τα ακόλουθα: Commit Log for Tue Dec 28 13:31:53 2010 Αναβάθμιση των ακόλουθων πακέτων: libgudev-1.0-0 (1:151-12.2) to 1:151-12.3 libudev0 (151-12.2) to 151-12.3 udev (151-12.2) to 151-12.3 πως μπορώ να επαναφέρω τις παλιές εκδόσεις 151-12.2 ??? στο synaptic δεν εμφανίζονται πλέον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 αναβαθμιση udev σε διανομη σταθερου κυκλου.. μαλιστα. Λογικα, μπορεις να κατεβασεις τα παλια πακετα και να τα εγκαταστησεις με το χερι αφου πρωτα βγαλεις τα ηδη υπαρχοντα. Θεωρητικα παντα...απο κει και περα δεν ξερω. Τα updates εγιναν με δικα σου sources η απο μονο του κανονικα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greeker Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 μόνα τους έγιναν από το synaptic όπως πάντα.. με το χέρι δεν βάζω ποτέ.. το κακό είναι ότι έχουν πάρα πολλά depedencies και δεν μπορώ να τα βγάλω όλα θα πρέπει να βρω ένα τρόπο να πάω πίσω μια έκδοση χωρίς να τα απομακρύνω - δεν ξέρω αν γίνεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 μόνα τους έγιναν από το synaptic όπως πάντα.. με το χέρι δεν βάζω ποτέ.. το κακό είναι ότι έχουν πάρα πολλά depedencies και δεν μπορώ να τα βγάλω όλα θα πρέπει να βρω ένα τρόπο να πάω πίσω μια έκδοση χωρίς να τα απομακρύνω - δεν ξέρω αν γίνεται Δυσκολο,και θα γινει @@ελο το συστημα. Γιατι καποιοι εκει στην Canonical πρεπει να μαθουν οτι σε σταθερου κυκλου διανομες,τα βασικα στοιχεια του λειτουργικου (Xorg,udev,kernel,headers κλπ) πρεπει να μενουν σταθερα που σημαινει ---->σταθεροτητα. Τωρα ,δεν ξερω πως να σε βοηθησω. Sorry. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.