Προς το περιεχόμενο

Τελικά πόσο έχει σαπίσει αυτή η κοινωνία?

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ένα λόγο που μισώ «αυτή την κοινωνία» είναι η αρνητική κριτική της φίλε Αλκεμιστ.

Μάθετε επιτέλους ζώα να μην ασχολείστε με το τι κάνει ο άλλος στην ζωή του και θα δείτε τι ωραία θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε.

Ω ναι!Συνυπογραφω

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εγω πλεον παιρνω 100mg σταρχιδιαμολη καθε πρωι. δεν ακουω καν τι λενε πια για μενα. ο καθενας λεει οτι θελει και δεν μπορουν να συμφωνισουν κιολας μεταξυ τους, οποτε τους αφηνω ολους με την απορια για το τι σκατα ειμαι πραγματικα. ασε που πλεον γουσταρω να σοκαρω μονο και μονο για το γαμωτο της υποθεσης.

Δημοσ.

Πόση αλήθεια βγάζει το κείμενο σου Alchemist...

Πιστεύω βέβαια ότι ακόμα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν ανήκουν στην κατηγορία που περιγράφεις.

Παραθέτω και ένα απόφθεγμα σχετικό με το κουτσομπολιό που το περιγράφει πολύ πολύ εύστοχα ;)

"Gossip is a sort of smoke that comes from the dirty tobacco-pipes of those who diffuse it: it proves nothing but the bad taste of the smoker." George Elliot

Δημοσ.

Το οτι πολλοί ασχολούνται με τους άλλους και όχι με τον ευατο τους, είναι κάτι που έχει καλλιεργηθει εμμέσως στην κοινωνία. Όταν για παράδειγμα σου φέρνουν ενα βύσμα να δουλέψει μαζί σου, σίγουρα θα το σχολιάσεις με τα υπαλοιπα βύσματα και πάει λέγοντας. Και επειδη στην Ελλαδα η διαφθορα και το βύσμα ζουν και βασιλεύουν χρόνια τώρα, αυτο το πράγμα καλλιεργήθηκε (που τα βρήκε τα λεφτα αυτός και πήρε τέτοιο αμάξι?).

Πάντως την ώρα που ο topic starter διαπιστώνει οτι 9 στους 10 δεν την παλευουν, στο insomnia 10 στους 10 την παλεύουν. Επομένως είτε ο topic starter κάνει λάθος στην εκτίμηση του ή κάποιοι απο εδω μέσα το παίζουν χαλαροί και άνετοι.

P.S : Δεν θες να μιλήσεις για κρίση κτλ αλλα αν ρωτήσεις, οι βαθύτερες ρίζες της μιζέριας όλων αυτών είναι η κρίση. Ακόμα και αν κάποιους δεν τους επηρρεάζει άμεσα, οταν βλέπουν οτι ο περίγυρος τους είναι δυστυχισμένος και μίζερος, πέφτουν και αυτοί ψυχολογικά.Τα πάντα λειτουργουν αλυσιδα σε αυτο τον κόσμο. Εκ προσωπικής εμπειρίας σου λέω οτι, ενώ είμαι μια χαρά ευχαριστημενος ΑΤΟΜΙΚΑ απο τη ζωη μου, πολλες φορές μιζεριάζω-μελαγχολώ βλέποντας τους γύρω μου να μιζεριάζουν.Βγήκα παραμονή χριστουγέννων πανόρμου και ήταν άδεια τα μαγαζιά. Με πόνεσε η ψυχή μου και εφυγα σε 1,5 ώρα.

Δημοσ.

Φίλε Alchemist, από προσωπική εμπειρία και μόνο, μιλώντας, δυστυχώς θα συμφωνήσω σε ότι έγραψες.

Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα, που προσπαθούν να μειώσουν τον διπλανό τους, για να νιώσουν έστω "ανώτεροι". Ίσως να φταίνε τα λανθασμένα ιδανικά που έχουν στην ζωή τους, τα λάθος πρότυπα, η λάθος παιδεία, η λάθος μόρφωση.

Από την άλλη (για τα θύματα-φίλους του), ίσως να φταίει η αποβλάκωση που προκαλεί η τηλεόραση, προσπαθώντας να δημιουργήσει σωστά πρότυπα και ιδανικές καταστάσεις. Ίσως να φταίει για αυτούς μόνο η αφέλειά τους. Όπως και να' χει οι πρώτοι είναι πιο επικίνδυνοι.

Και εξηγούμαι. Κάποτε ως φοιτητής, είχαμε φτιάξει μια δυνατή ομάδα από 4 άτομα. Όλη μέρα κοπροσκυλιάζαμε (με την καλή έννοια ;) ) μαζί. Παρατήρησα σε κάποιες φάσεις, όταν τύχαινε να ήμασταν 3, ο ένας (ο πιο ξύπνιος θα μπορούσα να πω, όπου η λέξη "ξύπνιος", διαφέρει πολύ από την λέξη "έξυπνος") άρχιζε να έθαβε το 4ο μέλος. Με μια απλή σκέψη που έκανα, έβγαλα το συμπέρασμα, πως όταν τύχαινε να λείπω εγώ από την παρέα, πολύ απλά θα έθαβε εμένα. Οπότε και τον σούταρα. Τέτοια άτομα, να μου λείπουν.

Δεν ξέρω αλλά το ίδιο συμπέρασμα βγάζω και στις περιπτώσεις που τυχαίνει να πάω να αγοράσω κάτι και ο άλλος να μου λέει πως για μένα κράτησε το καλύτερο. Γιατί ρε άνθρωπε, δεν το έδωσες στον προηγούμενο; Σε τι διαφέρω; Μειώνοντας τους άλλους, νομίζεις πως θα με κρατήσεις για πελάτη; Γιατί να μην σκεφτώ πως και στον επόμενο, θα πεις την ίδια φράση;

Στον στρατό, κάτι ανάλογο. Μόνο που η αφέλεια, παίζει ελάχιστο ρόλο. Εκεί που ήμουν, τα βύσματα, ήταν πόλοι έλξης (νομίζω ισχύει παντού αυτό). Όσες φορές έτυχε να είμαι σε παρέα, όπου κάποιο βύσμα έκανε "διάλεξη" μπροστά στους "θαυμαστές" του, απορούσα, πόσο ηλίθιοι ήταν όλοι όσοι τον άκουγαν. Η μία μα.ακία που εκστόμιζε, διαδέχονταν την άλλη, και μάλιστα κατά ριπάς!!! Και τα θύματα, απλά γελούσαν, με κάτι ανόητο (για παράδειγμα, του ερχόταν η έμπνευση, να παράγει ήχους διάφορων ζώων, εντελώς στο άσχετο). Και κατά περίεργο τρόπο, όλοι γελούσαν (σαν να ήταν αναγκασμένοι να το κάνουν)! Και τα βύσματα, προσπαθούσαν να επιβληθούν σε όσους περισσότερους μπορούσαν. Σε όσους δεν μπορούσαν, απλά έλεγαν πράματα, πίσω από την πλάτη οποιουδήποτε αντιστέκονταν στην γοητεία των βατράχων που εξαπέλυε, κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του. Εντάξει ρε μάγκα, μιλάς πίσω από την πλάτη κάποιου, αλλά όταν έρχεται να σου μιλήσει, γιατί δεν του εξηγείς με απλά λόγια, τι παπάντζα έκανες, και αρχίζεις να τρέμεις σαν τρεμάμενο υποκατάστατο; Σε περίπτωση άλλου βύσματος, όταν τον ρώτησα τι τελείωσε και μου είπε μεταπτυχιακό πάνω σε υπολογιστές, του είπα συγχαρητήρια, και με κοιτούσε περίεργα (σαν να μην πίστευε τι άκουσε)!!! Όταν του έκανα 2-3 ερωτήσεις, απλώς απέφυγε να απαντήσει. Γιατί ωρέ μάγκα; Θέλεις να βγάλω το συμπέρασμα, πως ο μπαμπάκας σου μαγείρεψε καταστάσεις, για να έχεις εσύ, ένα δυνατό χαρτί;

Όσο για την δουλειά, μπορώ να πω, πως αν σε μάθουν όλοι τι άνθρωπος είσαι, θα τύχεις και της κατάλληλης αντιμετώπισης. Αρκεί να τους κάνεις εσύ, να θέλουν να σε μάθουν.

ΥΓ1. Ναι, έπεσα κι εγώ στην παγίδα, και κουτσομπόλεψα με τον τρόπο μου, κάποιους, αλλά πιστεύω πως άξιζε τον κόπο.

Βέβαια, σε όλα τα παραπάνω, παίζει σημαντικό ρόλο και η πρώτη εντύπωση που σχηματίζουμε για τον περίγυρο μας (καχυποψία). Όπως και να 'χει καλό είναι να δίνουμε και 2ες ευκαιρίες (και 3ες και 4ες, όπου εμείς το κρίνουμε σκόπιμο).

Δημοσ.

Για ένα λόγο που μισώ «αυτή την κοινωνία» είναι η αρνητική κριτική της φίλε Αλκεμιστ.

Μάθετε επιτέλους ζώα να μην ασχολείστε με το τι κάνει ο άλλος στην ζωή του και θα δείτε τι ωραία θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε.

Μα ειναι πολυ απλο: Το οτι ζουμε σε μια κοινωνια σημαινει οτι πολλα πραγματα που κανει καθενας στη ζωη του μπορουν να επηρεασουν τις ζωες των αλλων, ακριβως επειδη ζουν στην ιδια κοινωνια. Υπαρχει αλληλεξαρτηση και αλληλεπιδραση. Επομενως αυτο που λες ειναι παραλογο και φυσικα ανεφικτο.

ΥΓ. Ποτε δε καταλαβα γιατι ο χαρατηρισμος "Ζωα" χρησιμοποιειται ως αρνητικος...

Δημοσ.

ΥΓ. Ποτε δε καταλαβα γιατι ο χαρατηρισμος "Ζωα" χρησιμοποιειται ως αρνητικος...

Πολλές φορές μια λέξη παίρνει την έννοια που θα της δώσουμε. Αν πω ότι οι άνθρωποι είμαστε όλοι ζώα με την βιολογική έννοια, ναι όντως είμαστε και αυτό δεν είναι ούτε αρνητικό ούτε θετικό - είναι ρεαλιστικό. Αν πω ότι είμαστε ζώα όσον αφορά την συμπεριφορά μας, είναι αρνητικό (και δυστυχώς πολλές φορές επίσης ρεαλιστικό).

Δημοσ.

Πολλές φορές μια λέξη παίρνει την έννοια που θα της δώσουμε. Αν πω ότι οι άνθρωποι είμαστε όλοι ζώα με την βιολογική έννοια, ναι όντως είμαστε και αυτό δεν είναι ούτε αρνητικό ούτε θετικό - είναι ρεαλιστικό. Αν πω ότι είμαστε ζώα όσον αφορά την συμπεριφορά μας, είναι αρνητικό (και δυστυχώς πολλές φορές επίσης ρεαλιστικό).

Το "ποτε δε καταλαβα" ειχε μεσα του μια ειρωνεια, ή 2. Θελω να πω: Ο ανθρωπος ειναι ζωο ειτε το θελει ειτε οχι, και βρισκω απεχθεστατα αλλαζονικη την αντιθετη αποψη. Απο την αλλη, εκτος απο αυτο ειναι και εξαιρετικα αστοχη, διοτι τα υπολοιπα ζωα δεν μπορουν σε καμια περιπτωση να μπουν στο ιδιο τσουβαλι με τον ανθρωπο, να πουμε αν ειναι "καλυτερα" "χειροτερα" πιο ευτυχισμενα ή δυστυχισμενα, διοτι αυτες οι εννοιες ειναι κατεξοχην ανθρωπινα δημιουργηματα και ειναι λαθος να εφαρμοζονται σε οποιοδηποτε αλλο εμβιο ον, καθως κανενα απ' οσα γνωριζουμε δεν εχει τα γνωστα ανθρωπινα χαρακτηριστικα, οπως αυτο της συνειδησης του εαυτου του και των συναισθηματων του.

Απλα ηθελα να το πω γιατι μου "τη σπαει" οταν βλεπω να χρησιμοποιειται.

Βεβαια απλως μια συζητηση κανουμε :)

Δημοσ.

είναι από τις εκφράσεις που τις λέμε απλά επειδή έτσι έχουμε συνηθίσει.

εμένα μου τη σπάει το "δουλεύει σαν σκυλί". έχετε δει κανένα σκυλί να δουλεύει;

Δημοσ.

έχετε δει κανένα σκυλί να δουλεύει;

ναι, τα αστυνομικα, της πυροσβεστικης, των τυφλων, στα νοσοκομεια που δινουν ψυχολογικη υποστηριξη σε παιδια η χρονια αρρωστους, τα σκυλια που τραβαν ελκηθρα :P

Δημοσ.
έχετε δει κανένα σκυλί να δουλεύει;

Τα κομματόσκυλα επίσης. Δεν είναι και λίγο να κολλάς αφίσες σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Δημοσ.

Τα κομματόσκυλα επίσης. Δεν είναι και λίγο να κολλάς αφίσες σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Με έχει πιάσει σπαστικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...