Προς το περιεχόμενο

Τελικά πόσο έχει σαπίσει αυτή η κοινωνία?

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι δεν θα αναφερθώ ούτε σε κρίσεις, ούτε σε φτώχεια, ούτε σε διαφθορά κτλπ... Την αγανάκτησή μου θέλω να εκφράσω για το πόσο σάπιοι έχουν γίνει πιά οι άνθρωποι...

Τόσο στην δουλειά, όσο και στον γενικότερο κοινωνικό κύκλο, έχω κουραστεί να έρχομαι σε επαφή με μίζερους ανθρώπους... Ανθρώπους που το μόνο κάνουν είναι να πιάνουν κουβέντα με τον Χ, για να κατηγορήσουν τον Ψ, ώστε να πάρουν παράλληλα τροφή, για να κατηγορήσουν τον Χ στον Ζ κ.ο.κ. Ανθρώπους που το κουτσομπολιό έχει καταντήσει πιά η ζωή τους... Που δεν μπορώ να διανοηθώ γιατί ενδιαφέρονται στο κάτω-κάτω της γραφής για το τι κάνει ο Χ. Ναι, μπορεί να φοράει στραβά την γραβάτα του, ναι μπορεί να πήρε το αυτοκίνητο Α, ναι μπορεί να έχει γκόμενα την Β, ναι μπορεί να κάθεται σπίτι του 24 ώρες το 24ωρο και να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο... Ποιό είναι το πρόβλημά τους?

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω σε αυτή την συμπεριφορά, είναι πως οι άνθρωποι αυτοί, δεν είναι ευχαριστημένοι με την προσωπική τους ζωή, την εξέλιξή τους ή την θέση τους στην κοινωνία, ή γενικώς δεν έχουν καν προσωπική ζωή, και σ' ένα συνοθήλευμα κομπλεξισμού και ζήλιας δρούν καθ' αυτό τον τρόπο. Προσπαθούν δηλαδή να μειώσουν τον Χ, για να νιώσουν έστω και λίγο την ψευδαίσθηση, την ικανοποίηση αν θέλετε ότι αυτοι είναι καλύτεροι...

Δεν ξεκινάω το νήμα γιατί μου συνέβη κάτι συγκεκριμένο. Απλά σήμερα, που είχα μια συζήτηση με έναν φίλο, συνειδητοποίησα τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα... Τα έβαλα κάτω και είδα πως οι 9 στους 10 ανθρώπους που γνωρίζω, εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Είδα επίσης πως η πλειονότητα των σειρών/εκπομπών που δείχνει η τηλεόραση (την οποία έχω κόψει χρόνια τώρα), αποτελούν περιγραφές τέτοιων καταστάσεων, "τύπου μεξικάνικου σίριαλ" όπως τις χαρακτηρίζω. Καταστάσεις όπου και καλά όλοι είναι γνωστοί-φίλοι, αλλά ο ένας κρυφά γουστάρει τον άλλο, κινείται υπογείως για να την φέρει στον παράλλον, κατηγορεί πίσω από την πλάτη του τον Φούφουτο κ.ο.κ.... Πραγματικά τρόμαξα... Είναι τυχαίο το γεγονός ότι πέφτω σε τέτοιους ανθρώπους? Είναι ιδέα μου αυτή? Βλέπετε και εσείς μια παρόμοια κατάσταση ή εγώ τραγικοποιώ τα πράγματα?

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

υπαρχουν σοβαροτερα προβληματα πριν φτασουμε στην κατινια

Κάτι που αφορά την καθημερινή μου επαφή με τους ανθρώπους, προσωπικά το θεωρώ σοβαρό... Αυτό δεν αναιρεί την σοβαρότητα άλλων θεμάτων imho.

Δημοσ.

Είναι τυχαίο το γεγονός ότι πέφτω σε τέτοιους ανθρώπους? Είναι ιδέα μου αυτή? Βλέπετε και εσείς μια παρόμοια κατάσταση ή εγώ τραγικοποιώ τα πράγματα?

Τους εχω βαρεθει ολους .Το κακο ειναι οτι δεν σε αφηνουν να κανεις την δουλεια σου πολλες φορες και σου πρηζουν τα @@ με τον σου λενε για τον εναν και τον αλλο.Ευτυχως εχω επιλεξει ''αντικοινωνικη'' σταση (και θεστηκα για τις ''επιπτωσεις'') εδω και χρονια κοβοντας ακομα και την πρωινη καλημερα. :rolleyes:

Δημοσ.

Για ένα λόγο που μισώ «αυτή την κοινωνία» είναι η αρνητική κριτική της φίλε Αλκεμιστ.

Μάθετε επιτέλους ζώα να μην ασχολείστε με το τι κάνει ο άλλος στην ζωή του και θα δείτε τι ωραία θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε.

Δημοσ.
Μάθετε επιτέλους ζώα...

Ατυχής ο χαρακτηρισμός. Τα ζώα (τα κατοικίδια κυρίως) είναι απο τα πιο ανιδιοτελή πλάσματα της φύσης.

Που λες φίλε αλχημιστή, κάποτε και εμένα μου την έδινε όλη αυτή η κατάσταση, και συγκεκριμένα υπήρξε ένα περιστατικό στην ζωή μου σχετικά πρόσφατα που χώθηκαν στα προσωπικά μου μέχρι εκεί που δεν παίρνει, άνθρωποι που δεν με γνώριζαν σχεδόν καθόλου. Εκνευρίστηκα πολύ κι εγώ, υπερβολικά πολύ, χαλάστηκα, και άλλα διάφορα. Τελικά έφτιαξε η διάθεση μου, όταν έπεσα πάνω στον τίτλο ενός βιβλίου που μου άρεσε και προσπαθώ να τον κάνω βίωμα:

''Τι σε νοιάζει εσένα τι σκέφτονται οι άλλοι;''

Οπότε γάμα τους και άστους να μιλάνε.

Όπως είπε και ο Ουάιλντ: ''There is only one thing in the world worse than being talked about, and that is not being talked about.''

Τίγκα στις αναφορές το ποστ, κάτι δικό μου δεν είπα.

Δημοσ.

Πλέον ο αντικοινωνικός έχει ταυτιστεί με την έννοια του "δεν-είμαι-κουτσομπόλης".

Great people talk about ideas. Average people talk about things. Small people talk about other people.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες..

αν με ρώταγες θα σου 'λεγα ότι σε όλα τα ποστ ακόμα και οι άνθρωποι στην ιστορία του άλκεμιστ προφανώς ΑΣΚΟΥΝ κριτική. (και εγώ και εσύ και ΌΛΟΙ)

Άρα καταλήγουμε στον τίτλο του βιβλίου που αναφέρεσαι.

Το ποιος είναι κομπλεξικός λοιπόν δεν επιτρέπω ούτε στον άλκεμιστ, ούτε σε εσένα ούτε σε ΕΜΕΝΑ να μου το πει.

Δημοσ.

OP, γράψ' τους όλους στ' αρχίδια σου και μη σκας με μικρότητες. Όλοι λίγο πολύ έχουμε συναντήσει ανθρώπους που ήταν λίγοι, αλλά και έχουμε σταθεί λίγοι δίπλα σε άλλους. Το ότι εσύ βρίσκεις "μικρό" το να ασχολείται ο ένας με τα γκομενικά του άλλου σημαίνει ότι κι εσύ με τη σειρά σου είσαι "λίγος" γι αυτούς. Και στις δυο περιπτώσεις, η γνώμη μου είναι να μην σκαλώσεις εκεί, γιατί τελικά δεν θα βγει τίποτα. Μην σκας, προχώρα, και κάποια στιγμή, ίσως και εκεί που δεν το περιμένεις, θα βρεις τους ανθρώπους που θα μπορείς πλέον να επικοινωνήσεις στο βαθμό που αποζητάς, χωρίς να νοιώθεις υπεράνω και χωρίς να είσαι "λίγος".

Όλα είναι θέμα επιλογών και προτεραιωτήτων. Οι άνθρωποι που κάποτε ήταν "φίλοι"/γνωστοί μου και πλέον δεν ξέρουν τί κάνω το γνωρίζουν πολύ καλά.

Δημοσ.

Το αστειο ειναι βλεπεις κοσμο να θαβει ο ενας τον αλλον και μετα να τους βλεπεις να ειναι μαζι φιλαρακια λες και εχουν μοιραστει τα παντα χροοονια τωρα. Ε κατσε ρε φιλε, δεν γινεται να θαβεις καποιον και 10 ωρες μετα να του παιζεις τον φιλο και να πηγαινετε για καφε.

Εχουμε γινει πολυ μικροι τελικα...

Sent from my LG GW620 using Tapatalk

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...