Προς το περιεχόμενο

Overclock στον intel core 2 duo E8500

rafail1994

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχάς καλησπέρα το σύστημα μου είναι το εξής

Cpu:intel core 2 duo e8500

Cpu Cooler:xigmatek hdt-s1284

Mobo:Gigabyte GA-EP43-DS3R

Ram:Kingston 2gb 1066mhz timings:5-5-5-18

Θερμοκρασίες

Σε idle κατάσταση εχω cpu:23⁰,Core1:42⁰,Core2:38⁰

Σε full stress εχω cpu:43⁰,Core1:55⁰,Core2:53⁰

Το πρόβλημα μου είναι ότι μέχρι 3,8ghz ανεβαίνει χαλαρά χωρείς κανένα πρόβλημα και με χαμηλό vcore μετά από τα 3,8ghz όσο ρεύμα και να δώσω ότι επιλογή και να έχω κάνει μετά από την αποθήκευση των ρυθμίσεων στο bios δεν ανοίγει.Δεν κάνω κάτι καλά εγώ η δεν μπορεί να δώσει παραπάνω ο επεξεργαστής και η μητρική;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

από όσο ξέρω το P43 δεν είναι και ότι καλύτερο στο κλοκάρισμα..είχα δει αρκετούς στο net να μιλάνε ότι στα 400 με 415 max είναι τα όριά του...δοκίμασες να ανεβάσεις καθόλου τα άλλα ρεύματα??

σε μια asus p5q που είχα (gigabyte δεν έχει περάσει απο τα χέρια μου οπότε δε ξέρω τι παίζει ακριβώς αν θες περίμενε και άλλες γνώμες) έπαιζε ένας e6850 3@3,9ghz με cpu pll voltage 1,5 και fsb termination voltage 1,3v...(για vcore άστο μη μιλήσω καλύτερα :P)...επίσης δοκίμασε να τσιμπήσεις λίγο και το nb αν και δε νομίζω να φταίει αυτό σε διπύρηνο..εγώ θα δοκίμαζα μέχρι 1,3v αν δεν γίνεται φούρνος

από όσο ξέρω το P43 δεν είναι και ότι καλύτερο στο κλοκάρισμα..είχα δει αρκετούς στο net να μιλάνε ότι στα 400 με 415 max είναι τα όριά του...δοκίμασες να ανεβάσεις καθόλου τα άλλα ρεύματα??

σε μια asus p5q που είχα (gigabyte δεν έχει περάσει απο τα χέρια μου οπότε δε ξέρω τι παίζει ακριβώς αν θες περίμενε και άλλες γνώμες) έπαιζε ένας e6850 3@3,9ghz με cpu pll voltage 1,5 και fsb termination voltage 1,3v...(για vcore άστο μη μιλήσω καλύτερα :P)...επίσης δοκίμασε να τσιμπήσεις λίγο και το nb αν και δε νομίζω να φταίει αυτό σε διπύρηνο..εγώ θα δοκίμαζα μέχρι 1,3v αν δεν γίνεται φούρνος

Με vcore 1,3 τον έφτασα στα 3,9ghz μόλις έβαλα 4ghz δεν έμπαινε πάλι έβαλα μέχρι και 1,4Vcore και πάλι τα ιδία

Με vcore 1,3 τον έφτασα στα 3,9ghz μόλις έβαλα 4ghz δεν έμπαινε πάλι έβαλα μέχρι και 1,4Vcore και πάλι τα ιδία

στα υπόλοιπα ρεύματα έδωσες καθόλου παραπάνω?

ξεκινα απο 1.30 και βλεπεις δωσε και vtt 1.34-1.36 αλλα δεν βλεπω με αυτα να την παλευει δεν εχει και καμια super ψυκτρα στο chipset καλυτερα αν θες να το εξαντλησεις το θεμα στερεωσε κανα fan πανω να το φυσαει η αλλαξε ψυκτρα η ξαναβαλε την ιδια με καλη παστα και το fan,γιατι αμα τρωει ζεστες θα κανει κολπα στο o/c..το vtt μεχρι 1.36 μην το φοβασαι..μην το παρακανεις για πιο πανω γιατι δεν ειναι σαν τους i7 που αντεχουν στα overspects vtt.. :rolleyes:

Θα το δοκιμάσω αύριο επειδή τώρα πρέπει να φύγω .Αν θέλει αρκετό ρεύμα στο chipset και έχω και μεγάλες θερμοκρασίες τότε θα τον αφήσω στα 3,9ghz.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Εδώ και μέρες παιδεύομαι μπας και μπορέσω να τον πάω πάνω από 4ghz άλλα τίποτα το περισσότερο που μπόρεσα είναι τα 3,9ghz.Μαλλον όπως είπε και ο outlaw star είναι θέμα μητρικής και chipset.

Κάτσε να βρω καμιά μεταχειρισμένη με καλύτερο chipset και θα του πω εγώ :P

Εδώ και μέρες παιδεύομαι μπας και μπορέσω να τον πάω πάνω από 4ghz άλλα τίποτα το περισσότερο που μπόρεσα είναι τα 3,9ghz.Μαλλον όπως είπε και ο outlaw star είναι θέμα μητρικής και chipset.

Κάτσε να βρω καμιά μεταχειρισμένη με καλύτερο chipset και θα του πω εγώ :P

ε λογικά όλο και κάπου θα τριγυρνάει κανά καλό p45 στις αγγελίες...και σε κανά κατάστημα να πας βόλτα όλο και κάτι μπορεί να τους έχει μείνει...

τι να σε κάνω που την πούλησα την asus p5q για να μεταβώ σε 1366 :-)

Παίξε με northbridge η mch 1.4 - 1.55, fsb termination 1.3 αν εχεις αγριες διαθέσεις 1.4, pll 1.5 και άφησε τις μνήμες χαλαρές αλλά overvolted με 10% παραπάνω ρεύματα απο τα default.

Δοκίμασε τες και underclocked στα 800-900 αρχικά να σε σίγουρος ότι δε φταίνε αυτές.(οι μνήμες μπορεί να δουλέυουν στα 1066 και ισως ακόμα πιο ψηλά, αλλά το motherboard το ρώτησες :-D )

To load line calibration θα σε βοηθήσει να κλοκάρεις αν εχεις βαθύ vdrop οπως και επίσης η ρύθμιση GTL - NB GTL (συνήθως σε Ε8500 βάζουν 0.667x - 0,67x αντίστοιχα).

Αν εχει ρύθμιση straps σε 200-266-333-400 βάλτο στα 333 ή 400 ότι κάθεται καλύτερα αφού σε τέτοια fsb θα παίξεις.

Αν δεν είναι μπανάνα o E8500 δε θα θέλει πάνω 1,36 real για 4000-4200.

Αν είναι μπανάνα ή αρπαγμένος παίζει και εκεί που είσαι να μην είναι σταθερός.

Παίξε με το max multiplier (κάτι που κάνεις απ ότι βλέπω) αν πιστεύεις ότι δε είναι για πολλά πολλά σε θέματα fsb η μητρική που χρησιμοποιείς...(κατ εμέ στα 460+ είναι λογικό να wallαρει σε λιγότερα όχι)

Έλεγξε την μητρική σου αν εχει <<τρύπα>> σε κάποιες συχνότητες fsb. Μερικές φορές τυχαίνει η μητρική να συμπεριφέρεται περίεργα σε κάποια fsb πχ 340-399 σε intel 965-P35 και λίγο πιο πάνω να παίζει μια χαρά...

Έλενξε και το πάτημα της ψύκτρας, αν ακουμπάει όλο το heat speader της cpu και όχι μόνο ενα κομμάτι της (θα το καταλάβεις αν βγάλεις την ψύκτρα και την δεις καθαρή απο artic silver σε κάποια σημεία - λακούβες)

Μικρά βηματάκια στην άνοδο του fsb βήματα των 5MHz αντε 10 το πολύ αμα βαριέσαι.

Και τελευταίο και σημαντικότερο μην αλλάζεις όλα τα settings του board μαζί γιατί θα αλλάζει straps και θα μπλοκάρει στο postaρισμα ενω μπορεί στην πραγματικότητα να μην εχει πρόβλημα να ανέβει σε μια συχνότητα αν τον πας με σταδιακές μεταβολές στα settings.

Κάτι τέτοιο πρέπει να παθαίνεις αν λάβω υπόψιν το απότομο μουλάρωμα και no post που σου κάνει το μηχάνημα.

Αν είναι 2ο ή 3ο μηχάνημα σου που δεν αποκλείεται κοιτώντας το main σου σιγουρέψου πως δε φταίει το ότι να ναι τροφοδοτικό που βρήκες και του κότσαρες για να το κάνεις να δουλέψει. :-D

C1E, Speed Step και spread spectrum εννοείτε ότι τα εχεις κλείσει πρώτα απο όλα απο τη στιγμή που θες να κλοκάρεις στα 4000

Είναι το πέμπτο pc :P.Εχω αλλά δυο σταθερά ο ένας server ο άλλος που έχω στην υπογραφή μου για επεξεργασία video εικόνας παιχνίδια κτλ.Αυτος για internet καμία ταινία ,μουσική,.Και laptop,netbook B)

Το τροφοδοτικό του είναι ένα thermaltake 550W. Εντάξει δεν είναι και τουμπανο αλλά είναι αρκετά καλό.

Ευχαριστώ Γιάννη λοιπόν τον έφτασα μέχρι και 3980,4ghz με 1,2 vcore αρκετά καλά μπορώ να πω με αυτό το ρευμα.Μετα τα 3,8ghz του ανέβαζα +1 mhz για να δω τι παίζει μόλις βάλω 4ghz με 1,3 vcore δεν ανοίγει πάλι ακόμη και με 1,4ghz συν ανέβασμα northbridge.

Οι θερμοκρασίες κατά το stress είναι αυτές με το max

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...