Προς το περιεχόμενο

Τέλη Κυκλοφορίας 229.5€ σε 1400 κ.εκ

cger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους,

Πήγα σήμερα να πληρώσω το σήμα στην εφορία (είναι καινόύριο το αυτοκίνητο και δεν μου είχε έρθει παράβολο) και με ενημέρωσαν ότι πρέπει να πληρώσω το ποσό των 229.5€ λόγω του ότι είναι turbo. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκαν.

Υπάρχει πουθενά τέτοια κατηγορία??

Δημοσ.

Σιγά μήν κάνουν και ξεχωριστή κατηγορία για κομπρέσορες.Οποιος σου έδωσε αυτή την αιτιολογία,είναι απλά άσχετος και αν είναι ΔΥ...επικίνδυνος!

Το ποσό που έδωσες δέν αντιστοιχεί σε καμία κατηγορία.Χαρακτηριστικά για κινητήρες 1358cc έως 1548cc,πληρώνεις 220 ευρώ ενώ για 1549cc έως 1738cc πληρώνεις 240 ευρώ.

Θα δεχόμουν κάποια "σπεσιαλ" τιμή αν τα τέλη είχαν υπολογιστεί βάση εκπομπών Co2,άλλα και πάλι αυτό το μέτρο ισχύει για αμάξια που ταξινομήθηκαν απο 01/01/2011 (έστω απο 01/10/2010 που λένε κάποιοι),άλλα και πάλι...αν το όχημα ήταν του κουτιού η ίδια η αντιπροσωπία θα σου είχε βγάλει ήδη το σήμα (έξοδα φακέλου.

Για ποιο όχημα μιλάμε;

Δημοσ.

Όπως τα λες έτσι τα ξέρω και εγώ.

1.4 tce renault megane coupe.

Το θέμα είναι ότι το έβγαλε από τον υπολγιστή έτσι.

Θα κάνω ένα πέρασμα από την εφορία πάλι αύριο...

Δημοσ.

αν το θεμα ειναι τα 9,5ε θα ειναι η χρεωση γιατι το αγορασες απο τραπεζα

Δεν το αγόρασα από την τράπεζα. Στην εφορία πήγα επειδή δεν έχει έρθει σπίτι το σήμα.

Δημοσ.

Κατ'αρχήν καλορίζικο,πολύ όμορφο το αμάξι σου και ζηλεύω.

Κατα δεύτερον η τράπεζα δέν χρεώνει cent παραπάνω.Έσκασα ντάνγκα ντάνγκα 270 ευρώ και κοιτώντας υπο γωνία ρώτησα αν είμαστε "Εντάξει"... οκ...confirmed

Κάνοντας πρόχειρους υπολογισμούς,προκύπτει οτι το ποσό είναι όντως σωστό! 153g/km x 1.5 euro = 229.50.Ουσιαστικά το αμάξι πληρώνει τέλη βάση της νέας "πράσινης" τροπολογίας για τους ρύπους.

cger τι ημερομηνία πρωτης κυκλοφορίας έχει στην άδεια;Τέλη δέν σου έδωσαν απο την Renault οταν παρέλαβες το όχημα;

Δημοσ.

Κατ'αρχήν καλορίζικο,πολύ όμορφο το αμάξι σου και ζηλεύω.

Κατα δεύτερον η τράπεζα δέν χρεώνει cent παραπάνω.Έσκασα ντάνγκα ντάνγκα 270 ευρώ και κοιτώντας υπο γωνία ρώτησα αν είμαστε "Εντάξει"... οκ...confirmed

Κάνοντας πρόχειρους υπολογισμούς,προκύπτει οτι το ποσό είναι όντως σωστό! 153g/km x 1.5 euro = 229.50.Ουσιαστικά το αμάξι πληρώνει τέλη βάση της νέας "πράσινης" τροπολογίας για τους ρύπους.

cger τι ημερομηνία πρωτης κυκλοφορίας έχει στην άδεια;Τέλη δέν σου έδωσαν απο την Renault οταν παρέλαβες το όχημα;

8 νοέμβρη 2011 πρώτη άδεια, τέλη κυκλοφορίας 220euro μου έδωσαν, to 153*1.5 προκύπτει αν το αγόραζα απο 1-1-2011 έτσι δεν είναι?

Δημοσ.

Σωστά.Είχα την εντύπωση όμως οτι θα σου έδιναν κατευθείαν το νέο σήμα απο τον Νοέμβρη.Παρανόηση εκ μέρους μου,το κράτος δέν χάνει ποτέ!

Σε γενικές γραμμές ναί, το όχημά σου έχει ταξινομηθεί μέσα στην περίοδο όπου τα τέλη ταξινομούνται πλέον βάση ρύπων και όχι βάση cc.

Ξεχάστε τα turbo,πάμε για υβριδικά...

Δημοσ.

Και εγώ που πήρα το αμάξι πέρυσι 15/11,πάλι διπλό το πλήρωσα.

Ήλπιζα οτι επειδή αλλάζει το θέμα της τιμολόγησης,το κράτος θα έκανε μια κατ εξαίρεση παραχώρηση...άλλα δέν.

Δημοσ.

Σωστά.Είχα την εντύπωση όμως οτι θα σου έδιναν κατευθείαν το νέο σήμα απο τον Νοέμβρη.Παρανόηση εκ μέρους μου,το κράτος δέν χάνει ποτέ!

Σε γενικές γραμμές ναί, το όχημά σου έχει ταξινομηθεί μέσα στην περίοδο όπου τα τέλη ταξινομούνται πλέον βάση ρύπων και όχι βάση cc.

Ξεχάστε τα turbo,πάμε για υβριδικά...

Μισό λεπτό ρε παιδιά γιατί μπερδεύτηκα.

Εδώ αναφέρει απο 1-1-2011 για τα περιβαντολογικά τέλη όχι από 1-11-2010.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4596294

Δημοσ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=207419

ενώ θεσπίζονται «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας, ανάλογα με τις εκπομπές co2, για αυτοκίνητα που θα ταξινομηθούν από 1/11/2010."

και πιο μετα γραφει

"Τα νέα "πράσινα τέλη" θα ισχύουν για όλα τα Ι.Χ. που θα ταξινομηθούν από την 31η Οκτωβρίου του 2010 (υβριδικά, πετρελαιοκίνητα) έπειτα από τις διαμαρτυρίες αυτοκινητιστών καθώς αρχικά είχε προβλεφθεί να ισχύουν από 1/1/2011."

Δημοσ.

Δέν θυμάμαι το είχε αναφέρει ο NickTG ή άλλος σχετικά με αυτο το θέμα,λογικά για να τονώσουν την αγορά έβαλαν το μέτρο (τις ταξινομήσεις μόνο) δύο μήνες πιο νωρίς.

Δημοσ.

Μιας και το ξεκαθαρίσαμε αυτό, γνωρίζουμε τι θα γίνει στο μέλλον;

Τα καινούρια οχήματα θα πληρώνουν με βάση τις εκπομπές CO2 και τα παλιά με βάση τα κυβικά; Ή θα υπάρξει κάποια στιγμή ενιαία πολιτική για τα τέλη;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...