lary7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Τακτικός δεν είμαι, γενικά συμπαθώ ΟΑΣΘ όμως γιατί έχει ανακοινώσεις στάσεων και δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων μέσα στα λεωφορεία, κάτι που στερείται ο ΟΑΣΑ. Και με αμάξι έχω ανέβει, μια χαρά ευγενικοί ήταν όλοι, και απέναντι απ' την καμάρα βρήκα να παρκάρω με την πρώτη, παράπονο δεν έχω. Αλλά όταν θα δίνετε 2 ευρώ εισιτήριο μονής κατεύθυνσης στο ιδιοφυιές δίκτυο μετρό που φτιάχνετε, ξαναμιλάμε. Κατσε να γινει το μετρο (2015+++) και τοτε ξαναμιλαμε. Αλλα 2 ευρω για 3-4 στασεις δεν προκειτε κανεις να δωσει,υπαρχουν ενναλακτικες και οταν γινει το μετρο αυτες θα ειναι ακομα περισσοτερες.Αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. Το θεμα ειναι οτι οι νεες τιμες δεν ειναι και τραγικες για να ξεσηκωθει ο κοσμος σε επανασταση.Ιδιαιτερα αμα τις συγκρινει καποιος με αλλες χωρες.
leftermann Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 τι να πουν και οι αθηναίοι δηλαδή, που πλέον για να μπουν στα βρωμοσαράβαλά τους θέλουν... 1.40!!!
fireflies Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Το θεμα ειναι οτι οι νεες τιμες δεν ειναι και τραγικες για να ξεσηκωθει ο κοσμος σε επανασταση.Ιδιαιτερα αμα τις συγκρινει καποιος με αλλες χωρες. Ναι αλλά ο κόσμος θα συγκρίνει και με το δίκτυο στις άλλες χώρες.
De@th L0rd Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Ρε παιδιά οι τιμές αυτές για μια πόλη σαν τη Σαλόνικα είναι ΚΛΕΨΙΑ. Ειναι μικρή πόλη, με μικρές αποστάσεις, και πέρα από αυτό ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ απο ανεργία. Ποιός θα πληρώνει τέτοιες τιμές; Δηλαδή αντί να πάμε να προωθήσουμε την μετακίνηση με ΜΜΜ, αποθαρύνουμε ακόμα περισσότερο; Μόνο στην Ελλάδα αυτά τα πράγματα,μόνο στην Ελλάδα. Θα κάνουν χρυσές δουλειές ο Τερζής κ ο Δαβανόπουλος με τα δίκυκλα...
Sellers Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 τι να πουν και οι αθηναίοι δηλαδή, που πλέον για να μπουν στα βρωμοσαράβαλά τους θέλουν... 1.40!!! ''Που είναι ο Γκλέτσος όταν τον χρειάζεσαι?''
Septum Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟΤΕ, ΠΟΥ ΤΡΩΣ. Είδες πού έχουν φτάσει οι πατάτες; Έγιναν και ποιοτικότερες; Δεν γινεται να συγκρινεις ιδιωτικο με κρατικο αγαθο.Και πιο απλα,αν η πατατα παει 50ευρω το κιλο,φανταζομαι σταματας να παιρνεις.Αν το κρατος σου ζηταει 1000ευρω το μηνα σαν παρακρατηση φορων απο μισθο 600ευρω,μην μου πεις οτι θα ψαξεις για δευτερη δουλεια για να τα συμπληρωνεις.Νομιζω οτι θα σταματησεις να πληρωνεις.
Finn Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Τακτικός δεν είμαι, γενικά συμπαθώ ΟΑΣΘ όμως γιατί έχει ανακοινώσεις στάσεων και δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων μέσα στα λεωφορεία, κάτι που στερείται ο ΟΑΣΑ. Και με αμάξι έχω ανέβει, μια χαρά ευγενικοί ήταν όλοι, και απέναντι απ' την καμάρα βρήκα να παρκάρω με την πρώτη, παράπονο δεν έχω. Αλλά όταν θα δίνετε 2 ευρώ εισιτήριο μονής κατεύθυνσης στο ιδιοφυιές δίκτυο μετρό που φτιάχνετε, ξαναμιλάμε. Ναι ρε,γιατί μια μέρα μαζεύτηκαν όλοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και είπαν δε σχεδιάζουμε μια total fail γραμμή μετρό να χουν να μας κοροιδεύουν οι Αθηναίοι. Ή θες να μου πεις ότι κατά το σχεδιασμό της γραμμής του Αττικού μετρό ήσουν παρών;
Lucifer Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Μα δεν απέδωσα κάποια ευθύνη στους κατοίκους της Νύμφης του Θερμαϊκού.
arxaggelos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να δω ποιος ελεγκτής θα προσπαθήσει να μου ρίξει πρόστιμο την ώρα που βγαίνω από τη ζώνη ελέγχου. λούσι υπάρχει κάποιος νόμος για αυτό, ή κάπου να το βρούμε γραμμένο τέλος πάντων; Γιατί ένας "αντερ κάβερ" ΟΑΣΘιτης τσαμπουκαλεύτηκε στη θεία μου (>70 ετών) και τα πήρα στο κρανίο. Με τις θείτσες το παίζουν τσάμπα μάγκες, ας μου έλεγε σε εμένα ότι παρανόμησα ΕΞΩ από το λεωφορείο να το συζητούσαμε σε κάτι γαλλικά που ξέρω.
Lucifer Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δεν έχω ιδέα τι παίζει νομικά και που αναγράφεται κάτι σχετικό, η δική μου αντιμετώπιση θα ήταν η ίδια με αυτή που σκέφτεσαι και εσύ.
katerina_a_86 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Το εισιτηριο που δεν πληρωνεις εσυ ολο και καποιος αλλος φουκαριαρης το πληρωνει, ειτε αλλος συνεπιβατης σου ειτε ενας συνταξιουχος είτε ενας μισθωτος. Τζαμπα δεν δουλευει ο ΟΑΣΘ, αν δεν πληρωσεις εσυ θα τα βρουνε απο αλλου τα λεφτα, και αν δεν τα βρουνε απο πουθενα απλα θα κοπουν τα λεωφορια. Δεν λεω οτι δεν χρειαζεται αντιδραση οταν καποια βασικα δικαιωματα καταπατουνται,αλλα στον ΟΑΣΘ το συστημα ειναι τοσο λαθος δομημενο που αμφιβαλω το απλα να μην κοβεις εισιτηριο ειναι η σωστη αντιδραση.Διοτι αμα ειναι σε αυτην την πολη το "κοινωνικο αγαθο" τυπου ΟΑΣΘ-TV100-καθαριοτητα-πολιτισμος-αθλητισμος να το πληρωνουμε χρυσαφι τοτε καλυτερα να μην το εχουμε καθολου, ωστε τα χρηματα που σπαταλουνται εκει να πανε σε κατι ποιο χρησιμο. Το εισιτήριο που δεν θα πληρώσω εγώ καλείται να μην το πληρώσει και ο "αλλος συνεπιβατης ειτε ο συνταξιουχος είτε ο μισθωτος" Δεν είπε κανείς να δουλέψει τζάμπα, οι αντιδράσεις δεν είναι επειδή υπάρχει τιμή στα εισιτήρια αλλα για την αύξηση της τιμής. Αν δεν πληρώνω δεν θα κοπούν τα λεωφορεία, θα λυπηθούν τα λεφτά που θα χάνουν και θα επανεξετάσουν το θέμα (ελπίζω). Αφού δεν είσαι κατά της αντίδρασης αλλά δεν σου αρέσει η συγκεκριμένη τι θα πρότεινες?
leftermann Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Διατάξεις Υποχρεώσεων Επιβατικού Κοινού (απόφαση Α-29044/2582, άρθρο 14 -ΦΕΚ 1930Β/08-09-2009) 1. Κάθε επιβάτης οφείλει όπως καταβάλλει το ισχύον κάθε φορά κόμιστρο της διαδρομής, την οποία επιθυμεί να διανύσει και υποχρεούται να τηρεί, μέχρι και της εξόδου του από το λεωφορείο, το σχετικό αποδεικτικό στοιχείο καταβολής του κομίστρου, υποχρεούμενος όπως επιδεικνύει αυτό σε κάθε αρμόδιο ελεγκτικό όρ-γανο του Ο.Α.Σ.Θ. 2. Επί των λεωφορείων απαγορεύεται να επιβιβάζονται άτομα: • Ευρισκόμενα σε κατάσταση μέθης. • Φέροντα όπλα, εκρηκτικές ή εύφλεκτες ύλες και γενικώς αντικείμενα επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των μεταφερομένων επιβατών. • Φέροντα αποσκευές ή αντικείμενα τα οποία λόγω του όγκου, της φύσης ή της οσμής των, δύνανται να προκαλέσουν ενόχληση των επιβατών ή φθορά του οχήματος 3. Ομοίως απαγορεύεται: • Η μεταφορά, ζώων με το λεωφορείο. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η μεταφορά μικρών σκύλων με συνοδό, εφόσον φέρουν φίμωτρο και καρτέλα που να ανα-γράφει τους προβλεπόμενους εμβολιασμούς, καθώς και η είσοδος σκύλων – συνοδών τυφλών επιβατών. • Η παρεμπόδιση της ανόδου ή καθόδου άλλων επιβατών. • Να καπνίζουν, να θορυβούν, να ομιλούν σε κινητό τηλέφωνο, να χρησιμοποιούν ραδιόφωνο ανοικτής ακρόασης ή άλλες συσκευές, να ασχημονούν και να ενοχλούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, τους λοιπούς επιβάτες. • Να ρυπαίνουν τα οχήματα • Να ρίπτουν εντός ή εκτός του οχήματος αντικείμενα. • Να ομιλούν στον οδηγό και να παρενοχλούν αυτόν καθ’ οιονδήποτε τρόπο. 4. Οι επιβάτες υποχρεούνται να συμπεριφέρονται προς όλους τους εργαζόμενους στα λεωφορεία με τη δέουσα ευγένεια, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των εντεταλμένων οργάνων του Ο.Α.Σ.Θ. και γενικώς να διευκολύνουν την κανο-νική εκτέλεση της υπηρεσίας. 5. Απαγορεύεται η φθορά, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, μέρους ή εξαρτήματος του λεωφορείου, οιασδήποτε εγκαταστάσεως, τεχνικού έργου, μηχανήματος ή εργαλείου ή αντικειμένου ιδιοκτησίας του Ο.Α.Σ.Θ. ή εκμισθούμενου από τον Ο.Α.Σ.Θ. 6. Κάθε ατύχημα, το οποίο μπορεί να συμβεί λόγω παράβασης των όρων του παρόντος κανονισμού, εξ’ αμελείας προς τις υποδείξεις και τις συστάσεις των εντεταλμένων οργάνων του προσωπικού του Ο.Α.Σ.Θ., βαρύνει αποκλειστικά μόνο τον παραβάτη και τους εκ της παραβάσεως αυτής παθόντες, ο δε Ο.Α.Σ.Θ. και το προσωπικό αυτού ουδεμία ευθύνη υπέχει, ποινική ή αστική. Κώδικας Υποχρεώσεων και Δεοντολογίας ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ: • Να αναρτούν σε εμφανή θέση την ειδική ταυτότητα κατά τη διενέργεια του ελέγχου. • Να διενεργούν τον έλεγχο με ευγένεια και λεπτότητα. • Να ενημερώνουν τους επιβάτες για την υποχρέωση της καταβολής του κομίστρου και για τον ακριβή λόγο επιβολής του προστίμου. • Να βεβαιώνουν το προβλεπόμενο πρόστιμο, με ευανάγνωστα γράμματα και τα πλήρη στοιχεία του παραβάτη, ως και να εισπράττουν το πρόστιμο ή να δίδουν τις κατάλληλες οδηγίες στους παραβάτες για την πληρωμή του. κοινώς, άντα κάβα οασθιτης δεν μπορεί να σου κάνει έλεγχο. Αντα κάβα οασθίτες κάνουν έλεγχο στους ελεγκτές, οδηγούς κλπ. Για να σε ελέγξει πρέπει να έχει την ταυτότητα του ελεγκτή κρεμασμένη. "Πεδίο ελέγχου" δεν υπάρχει ορισμένο νομικά. Αλλά κανένας σοβαρός ελεγκτής δεν θα ελέγξει κάποιον εκτός οχήματος, δεν μπορεί παρά να του κλάσει τα @@. Δεν θα κάτσει να παλεύει με τον επιβάτη αφού αυτός έχει κατεβεί. Αν τον τσιμπήσει μέσα, μπορεί μέχρι να σταματήσει το αυτοκίνητο, να κλείσει πόρτες, να φωνάξει και να περιμένει τους μπάτσους, και να τους πει "νάτος, μέσα στο συτοκίνητό μας χωρίς εισιτήριο". Στο πεζοδρόμιο πως να το κάνει αυτό. Τώρα ο τύπος που τσαμπουκαλεύτηκε την θεία, μάλλον είδε ότι τον χωρούσε και το έκανε. Όχι πάντως ότι "βγήκε από την ζώνη ελέγχου, δεν μπορεί κανείς να τον ελέγξει".
arxaggelos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 1. Κάθε επιβάτης οφείλει όπως καταβάλλει το ισχύον κάθε φορά κόμιστρο της διαδρομής, την οποία επιθυμεί να διανύσει και υποχρεούται να τηρεί, μέχρι και της εξόδου του από το λεωφορείο, το σχετικό αποδεικτικό στοιχείο καταβολής του κομίστρου, υποχρεούμενος όπως επιδεικνύει αυτό σε κάθε αρμόδιο ελεγκτικό όρ-γανο του Ο.Α.Σ.Θ. αυτό που "διαβάζω" εγώ στο παραπάνω είναι ότι οφείλω να υπακούω στον κανονισμό όσο είμαι επιβάτης, άπαξ και κατέβω, δηλαδή δεν είμαι πιά επιβάτης, τον πούλο. Με βάση αυτό, υποχρεούμαι επίσης να δείχνω το εισητήριο κλπ κλπ όσο είμαι μέσα στα όρια της "επιβατική ιδιίοτητας", οπότε τα αρμόδια όργανα του οργανισμού έχουν δικαιοδοσία επάνω μου μόνο όσο έχω αυτήν την επιβατική ιδιότητα. Δηλαδή, και σε αυτήν την περίπτωση, τον πούλο. Όσο για αυτόν που παίρνει το εισητήριο, αν τον δει ο ελεγκτής να το παίρνει μπορεί να του κάνει τον τσαμπουκά μέσα, αφού κλείσουν τις πόρτες. Αλλά στην ουσία, ο επιβάτης αυτός κατεχει ένα νόμιμο εισητήριο για την διαδρομή που κάνει, οπότε ο επιβάτης μπορεί να του πει "προυβ ιτ μαδα φάκα". Οπότε πάλι τον πούλο. Ο παρεδώσε δεν είναι δικηγόρος να μας το λύσει; Ή θυμάμαι λάθος; Τεσπα, κάπου θα υπάρχει ένας δικηγόρος στο φόρουμ.
leftermann Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 δεν είναι τόσο απλά όπως τα λες. Με αυτήν την λογική, αν ο μπάτσος σε γράψει γιατί πάρκαρες παράνομα, παίρνεις το αμάξι, το πας παραπέρα και μετά του λες "προυβ ιτ μαδα φακα, έβγαλες φωτογραφία;". Σε κάθε περίπτωση, πάρε τα ρίσκα σου. Είσαι παραβάτης και το ξέρεις, δοκίμασε αν μπορεί να αποδειχτεί.
arxaggelos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δεν είναι το ίδιο, ο μπάτσος σε γράφει την ώρα που έχεις το αμάξι παρκαρισμένο παράνομα, δεν έρχεται να σου πει "σε είδα εχθές που το είχες κάτω από το Χ, αλλά δεν σε πρόλαβα, πάρε την κλήση τώρα". Το σκέφτομαι να κάνω μια δοκιμή, αλλά δεν ξέρω αν θα κάτσει γιατί σκέφτομαι να κόψω τα λεωφορεία. Όσο για το αν είμαι παραβάτης,αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν πράγματι είμαι παραβάτης έτσι όπως είναι διατυπωμένος ο κώδικας! Όχι απλά τι συμφέρει τον οργανισμό. Αν μπορώ να επιλέξω, επιλέγω να μην είμαι παραβάτης, έστω κι αν δεν με συμφέρει. Αλλά να μου βάλουν χέρι ενώ δεν υπάρχει σαφής νόμος, δεν θα το δεχτώ. Αυτό είναι όλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.