Adon1s Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 ε ναι , τα ταξι δεν σμφαιρουν με την καμια ( παρεξηγησις,απλα ειπες μενεις ανατολικα γιαυτο ειπα το Πανοραμα )
Ntinaras Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2127:-q-q-&catid=80:koin-dikaiomata&Itemid=180&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter http://www.facebook.com/pages/APO-122011-DEN-AGORAZOUME-OUTE-AKYRONOUME-EISETERIA-STA-MMM-DIADOSTE-TO/139026246158168
katerina_a_86 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2127:-q-q-&catid=80:koin-dikaiomata&Itemid=180&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter http://www.facebook.com/pages/APO-122011-DEN-AGORAZOUME-OUTE-AKYRONOUME-EISETERIA-STA-MMM-DIADOSTE-TO/139026246158168 να δω τωρα ποσοι δεν θα πάρετε λεωφορειο στις 1/2.κοτες.
Garnele Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Μα δε λέει να μην πάρουν λεωφορείο, να μην ακυρώνουν τα εισιτήρια λέει. Μεγάλη η διαφορά. Και πράγματι, πολύ αμφιβάλλω αν όλοι όσοι μπήκαν στο λεωφορείο χθες είχαν μηνιαία κάρτα-ζήτημα να ακύρωσαν οι μισοί τα εισιτήρια.
katerina_a_86 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 ε οκ εστω αντε να δουμε πόσα ζωα θα το ακολουθήσουν. [/leventis mode off]
lary7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 και εγω κανω ετσι , αλλα για καποιον ανεξηγητο λογο ολοι με κοιτανε με ενα περιεργο βλεμμα και κανεις δεν το παιρνει... το θεικο ηταν οταν μια κυρια με κοιταει με σιχαμαρα και μ λεει "για ποια με περασες??? "\αχοχοχαοχαο Δηλαδη το βρισκεις τοσο παραλογο να πληρωνει καποιος για μια υπηρεσια που απολαμβανει?Αμα παρεις αεροπλανο θα πεις "δεν πληρωνω"? Οταν πας στον γιατρο και σκας το 40ευρω μετα του λες "σορυ μαγκα ακριβος εισαι δεν πληρωνω". Που να ησουν στην πατρα οπου το εισιτηριο ειναι 1ε εδω και χρονια με πολυ χειροτερες συνθηκες, εκει να δω τι θα εκανες. Ηρθε και μια κοπελα πριν μια εβδομαδα και ηθελε να μου δωσει εισιτηριο, οταν της ειπα οτι εχω δικο μου να χτυπησω με στραβοκοιταξε...Βεβαια τα τελευταια 7 χρονια εχω το μηχανακι μου οποτε ζητημα ειναι να παιρνω λεοφωρειο 4 φορες το μηνα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο καλυτερος τροπος να αντιδρασεις σε μια υπηρεσια που δεν σου αρεσει ειναι να μην πληρωνεις...
Septum Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δηλαδη το βρισκεις τοσο παραλογο να πληρωνει καποιος για μια υπηρεσια που απολαμβανει?Αμα παρεις αεροπλανο θα πεις "δεν πληρωνω"? Οταν πας στον γιατρο και σκας το 40ευρω μετα του λες "σορυ μαγκα ακριβος εισαι δεν πληρωνω". Που να ησουν στην πατρα οπου το εισιτηριο ειναι 1ε εδω και χρονια με πολυ χειροτερες συνθηκες, εκει να δω τι θα εκανες. Ηρθε και μια κοπελα πριν μια εβδομαδα και ηθελε να μου δωσει εισιτηριο, οταν της ειπα οτι εχω δικο μου να χτυπησω με στραβοκοιταξε...Βεβαια τα τελευταια 7 χρονια εχω το μηχανακι μου οποτε ζητημα ειναι να παιρνω λεοφωρειο 4 φορες το μηνα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο καλυτερος τροπος να αντιδρασεις σε μια υπηρεσια που δεν σου αρεσει ειναι να μην πληρωνεις... Εχει διαφορα να πληρωνεις για μια υπηρεσια,με το να πληρωνεις τα κερατιατικα...Πιστευω ειναι προφανες οτι η αυξηση δεν γινεται ουτε γιατι ανεβηκαν επιπεδο εξυπηρετησης οι συγκοινωνιες ουτε γιατι τις χρησιμοποιουν λιγοτεροι και "δεν βγαινουν".Απλα προσπαθουν να μαζεψουν απο παντου.Αφου ομως δεν θεωρεις την αποχη πληρωμης σαν καλυτερο τροπο,τι προτεινεις?Και εγω μηχανη εχω φιλε μου και εχω καιρο να χρησιμοποιησω λεωφορειο,απλα δεν μου αρεσει αυτο που συμβαινει.Προσωπικα δεν σκοπευω να ξαναπληρωσω τιποτα κρατικο.
lary7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Αυτο που λες εσυ κερατιατικο αν δεν το πληρωσει ο επιβατης θα το πληρωσει ο φορολογουμενος μεσα απο τα 120Εκ που επερνε καθε χρονο επιχορηγηση αυτο το ιδιωτικοκρατικο τερατουργιμα. Καταφεραν και εφτιαξαν εδω στο βορα ενα συστημα οπου και δεν παρεχει επαρκεις υπηρεσιες και πληρωνει ο φορολογουμενος κερατιατικα τεραστια ποσα. Αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι οσο και να κανει το εισιτηριο (σε λογικα πλαισια) ειτε πληρωνεις την υπηρεσια είτε δεν την χρησιμοποιεις. Γιατι και παλιοτερα που εκανε 0.30, παλι παρα πολλοι δεν εκοβαν εισιτηριο. Το οτι ειναι ημι-κρατικο δεν αναιρει το γεγονος οτι καποιος πληρωνει, και αυτος δεν ειναι ουτε οι πολιτικοι ουτε τα χρηματα φυτρωνουν καπου. Απλα κοβουν καμια συνταξη για να πληρωνουν τον τρομερο ΟΑΣΘ.
De@th L0rd Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Αυτο που λες εσυ κερατιατικο αν δεν το πληρωσει ο επιβατης θα το πληρωσει ο φορολογουμενος μεσα απο τα 120Εκ που επερνε καθε χρονο επιχορηγηση αυτο το ιδιωτικοκρατικο τερατουργιμα. Καταφεραν και εφτιαξαν εδω στο βορα ενα συστημα οπου και δεν παρεχει επαρκεις υπηρεσιες και πληρωνει ο φορολογουμενος κερατιατικα τεραστια ποσα. Αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι οσο και να κανει το εισιτηριο (σε λογικα πλαισια) ειτε πληρωνεις την υπηρεσια είτε δεν την χρησιμοποιεις. Γιατι και παλιοτερα που εκανε 0.30, παλι παρα πολλοι δεν εκοβαν εισιτηριο. Το οτι ειναι ημι-κρατικο δεν αναιρει το γεγονος οτι καποιος πληρωνει, και αυτος δεν ειναι ουτε οι πολιτικοι ουτε τα χρηματα φυτρωνουν καπου. Απλα κοβουν καμια συνταξη για να πληρωνουν τον τρομερο ΟΑΣΘ. Τα αντίτιμα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις υπηρεσίες που προσφέρονται.Η αύξηση θα δικαιολογούνταν εάν: Τα λεωφορία συντηρούνταν Τα λεωφορεία ήταν στην ώρα τους Οι οδηγοί να εξυπηρετούσαν με χαμόγελο(έστω και υποκριτικό) Οι οδηγοί ΔΕΝ κάπνιζαν ΜΕΣΑ στο λεωφορείο Οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες Ευτυχώς που πρόλαβα κι έφυγα από μόνιμος στη θεσσαλονίκη, γιατί αλλιώς θα έπαιζα μπουνιές κάθε μέρα με το προσωπικό του ΟΑΣΘ. Ξέρεις τι θα γίνει με αυτές τις τιμές; Θα παίρνει ο άλλος το αυτοκίνητο. Ακόμα και αυτός που δε το έπαιρνε. ΘΑ βλέπεις άδεια τα λεωφορεία κ γεμάτους τους ποδηλατόδρομους.Κι ότι πεζοδρόμιο υπάρχει καβαλημένο από αυτοκίνητα. Αν οι τιμές δεν επιστρέψουν σε επίπεδα του 50 λεπτου μέχρι το καλοκαίρι, θα δεις τον ΟΑΣΘ να πουλάει λεωφορεία.
katerina_a_86 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Εσύ τι θα κάνεις δηλαδή; /Αυτιάς ε τι κανω, δεν θα χτυπήσω εισιτήριο. Δηλαδη το βρισκεις τοσο παραλογο να πληρωνει καποιος για μια υπηρεσια που απολαμβανει?Αμα παρεις αεροπλανο θα πεις "δεν πληρωνω"? Οταν πας στον γιατρο και σκας το 40ευρω μετα του λες "σορυ μαγκα ακριβος εισαι δεν πληρωνω". Που να ησουν στην πατρα οπου το εισιτηριο ειναι 1ε εδω και χρονια με πολυ χειροτερες συνθηκες, εκει να δω τι θα εκανες. Ηρθε και μια κοπελα πριν μια εβδομαδα και ηθελε να μου δωσει εισιτηριο, οταν της ειπα οτι εχω δικο μου να χτυπησω με στραβοκοιταξε...Βεβαια τα τελευταια 7 χρονια εχω το μηχανακι μου οποτε ζητημα ειναι να παιρνω λεοφωρειο 4 φορες το μηνα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο καλυτερος τροπος να αντιδρασεις σε μια υπηρεσια που δεν σου αρεσει ειναι να μην πληρωνεις... και κάπου εδώ δικαιώνεται το leventis mode. Αγαπητέ συνεπιβάτη, ο γιατρός είναι ιδιώτης, οι συγκοινωνίες μιας πόλης όμως είναι κοινωφελές αγαθό και συνάμα μονοπωλιακό. Σαν να ανεβάζουν την τιμή του νερού 100% και να μου λες εσύ ότι έχουμε ελεύθερη οικονομία και έτσι πρέπει να γίνει και ότι πρέπει να πληρώνουμε για τις υπηρεσίες που μας προσφέρουν. Ε όχι, νόμος είναι το δίκιο του εργάτης όπως θα λεγε και ένα συμπαθές κατά τα αλλα κουμουνι. Μακάρι να ακολουθήσουν όλοι αυτό τον τρόπο αντίδρασης γιατί αν αρχίσουν να χάνουν λεφτά τότε θα αρχίσουν να το σκέφτονται. Ο λαός γενικά έχει μεγάλη δύναμη αν σταματήσει να είναι όχλος. Φανταστείτε να λέγαμε μια μέρα όλοι δεν πάω στρατό, δεν ξαναγοράζω κοκα κόλα, δεν ξαναβλέπω μεγάλα κανάλια, δεν ξαναψηφίζω, σβήνω το fb... Ο κόσμος θα άλλαζε άμεσα, αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ για εξής λογους: η απόκτηση μιας κοινής συνείδησης που να οδηγήσει σε κοινές δράσεις είναι πρακτικά δύσκολο (αν και τώρα με το ιντερνετ πιο εφικτό) η βλακέια (κακή παιδεία) μεγάλου μέρους του πληθυσμού είναι έντονη. η ύπνωση ακόμα και των συνειδητοποιημένων και ο φόβος και το άγχος τους για την ματαιότητα της ζωής είναι πολύ έντονα. τρέχεις τόσο πολύ κάθε μέρα για να γίνει κάτι στον μάταιο κόσμο τους που δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς.
lary7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Το εισιτηριο που δεν πληρωνεις εσυ ολο και καποιος αλλος φουκαριαρης το πληρωνει, ειτε αλλος συνεπιβατης σου ειτε ενας συνταξιουχος είτε ενας μισθωτος. Τζαμπα δεν δουλευει ο ΟΑΣΘ, αν δεν πληρωσεις εσυ θα τα βρουνε απο αλλου τα λεφτα, και αν δεν τα βρουνε απο πουθενα απλα θα κοπουν τα λεωφορια. Δεν λεω οτι δεν χρειαζεται αντιδραση οταν καποια βασικα δικαιωματα καταπατουνται,αλλα στον ΟΑΣΘ το συστημα ειναι τοσο λαθος δομημενο που αμφιβαλω το απλα να μην κοβεις εισιτηριο ειναι η σωστη αντιδραση.Διοτι αμα ειναι σε αυτην την πολη το "κοινωνικο αγαθο" τυπου ΟΑΣΘ-TV100-καθαριοτητα-πολιτισμος-αθλητισμος να το πληρωνουμε χρυσαφι τοτε καλυτερα να μην το εχουμε καθολου, ωστε τα χρηματα που σπαταλουνται εκει να πανε σε κατι ποιο χρησιμο.
leftermann Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 ο οασθ ανεβάζει το εισιτήριο για δύο κυρίως λόγους. Ο ένας είναι ότι μειώνεται η κρατική επιδότηση. Πολύ πριν την αύξηση στην τιμή έχει μειώσει κατά 15% τα μερίσματα στους μετόχους του, ενώ θα μειώσει από τον άλλο μήνα (νομίζω) και τους μισθούς των υπαλλήλων του κατά 10% "για αρχή, και βλέπουμε". Ο δύος είναι ότι οι τζαμπατζήδες αυξήθηκαν ραγδαία. Πάντα υπήρχαν, αλλά πολλαπλασιάστηκαν τον τελευταίο καιρό, "λόγω κρίσης μάλλον...". Και πολλαπλασιάστηκαν πολύ πριν ανεβεί το εισιτήριο. Πάντως για μένα η αύξηση της τιμής είναι βλακώδης απάντηση, και νομίζω ότι θα το καταλάβουν σύντομα, γιατί όσο και αν δεν θέλουν να το δουν μερικοί, ο ΟΑΣΘ είναι κατά πολύ σοβαρότερος σαν οργανισμός από οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία. Η οικονομική κρίση και η αύξηση του κόστους χρήσης/συντήρησης αυτοκινήτου ευνοεί την μαζική μεταφορά. Επίσης, κάτι που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν: αποφάσεις σαν αυτή, όπως και πολλές άλλες (αλλαγές σε γραμμές, αριθμό οχημάτων, κ.α.) δεν τις παίρνει ο οασθ, αλλά το σασθ (συμβούλιο αστικών συγκοινωνιών), του οποίου τα μέλη διορίζονται από τον οασθ και το υπουργείο μεταφορών.
Lucifer Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Λοιπόν, είναι απλά τα πράγματα και τα είπε ο ντεθ λορντ. Όταν η τιμή ενός αγαθού αυξάνεται, πρέπει να αυξάνεται αναλογικά και η ποιότητά του. Δεν ενδιαφέρομαι καθόλου να πληρώσω εγώ την μείωση των επιδοτήσεων ή την αύξηση της βενζίνης ή το 4ο παιδί του οδηγού. Ας μην μειωθούν οι επιδοτήσεις και ας βγάλει λιγότερα ο όποιος ΟΑΣΘ, ή ας πληρώνω περισσότερα αλλά για περισσότερες παροχές.
leftermann Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 τι μου λες; Το ίδιο ισχύει και για τον νεςκαφέ; Μη μου πεις ότι τον κλέβεις από το σούπερ τώρα που ακρίβυνε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.