tsipouro Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Όπως προείπα ο πελάτης μου είναι φίλος μου και δεν θέλει να πάει σε εμπορική λύση και να πετάξει λεφτά σε κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσει ούτε στο 10% των δυνατοτήτων του... Εγώ ένα προγραμματάκι διαχείρισης αποθήκης του κάνω, όχι τίποτα εξτρίμ.. Το πιο τρελό που μου ζήτησε είναι όταν πουλάει κάτι, να το αφαιρεί απ'το απόθεμα... Αυτό μόνο.. Αν αυξηθούν οι απαιτήσεις του φυσικά και δεν θα αναλάβω να κάνω έργο ομάδας προγραμματιστών. Ευχαριστώ πάντως για την συμβουλή σου Ελπίζω να είναι καλός σου φίλος και όχι φίλος-φίλου. Όσον αφορά στο πρόγραμμα, χρειάζεσαι ένα πίνακα ειδών, ένα πίνακα barcodes (που θα είναι detail του πίνακα των ειδών), ένα πίνακα "τύπων κίνησης", που θα ορίζεται το είδος της κίνησης (επιστροφή, ακύρωση, αγορά, πώληση), δύο πίνακες σε Master-detail σχέση, για τις εισαγωγές-εξαγωγές από την αποθήκη και ένα πίνακα που θα ενημερώνεται από τον detail πίνακα των κινήσεων, στον οποίο θα κρατάς το stock. Αν θέλει καταχώριση αγορών πωλήσεων, το θέμα πάει λίγο πιο μακριά, καθώς θα χρειαστείς πίνακες για τιμοκαταλόγους, πελάτες, προμηθευτές.
we_will_rise Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Ελπίζω να είναι καλός σου φίλος και όχι φίλος-φίλου. Όσον αφορά στο πρόγραμμα, χρειάζεσαι ένα πίνακα ειδών, ένα πίνακα barcodes (που θα είναι detail του πίνακα των ειδών), ένα πίνακα "τύπων κίνησης", που θα ορίζεται το είδος της κίνησης (επιστροφή, ακύρωση, αγορά, πώληση), δύο πίνακες σε Master-detail σχέση, για τις εισαγωγές-εξαγωγές από την αποθήκη και ένα πίνακα που θα ενημερώνεται από τον detail πίνακα των κινήσεων, στον οποίο θα κρατάς το stock. Αν θέλει καταχώριση αγορών πωλήσεων, το θέμα πάει λίγο πιο μακριά, καθώς θα χρειαστείς πίνακες για τιμοκαταλόγους, πελάτες, προμηθευτές. Είναι κολλητός! Την βάση την έχω κάνει ήδη σχεδόν έτσι όπως είπες Επίσης θα χρησιμοποιήσω transactions για κάθε ενέργεια που θα γίνεται στην βάση και θα παίρνω 2 backup την μέρα Μια ερώτηση, αν μπαίνουν 30-50 άτομα την μέρα στο μαγαζί, και κρατάω κάθε συναλλαγή στην βάση με μία εγγραφή (transactionCode, transactionType, barcode, transactionQuantity, totalValue) τι σκληρό θα χρειαστώ ;
we_will_rise Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 για τι βάση μιλάς; MySQL σε Ubuntu10.10
tsipouro Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 MySQL σε Ubuntu10.10 ο! Σ αυτό δε μπορώ να βοηθήσω. Αν κρίνω όμως από MSSQL, για τη βάση καλό είναι να έχει 4-5GB ελεύθερα.
we_will_rise Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 ο! Σ αυτό δε μπορώ να βοηθήσω. Αν κρίνω όμως από MSSQL, για τη βάση καλό είναι να έχει 4-5GB ελεύθερα. α οκ, φοβόμουν μην περάσει τα 80gb που είναι ο σκληρός άρα οκ
orotoi Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Όχι ρε συ... 80gb θα φτάσουν για μια ζωή Καλά ανάλογα και το τι τύπου δεδομένα θα έχεις στους πίνακες σου.. αλλά όπως και να χει δε θες πολλά. Σίγουρα θα χρειαστεί να αποφασίσετε και ενα πλάνο για το backup.. ναι μεν θα παίρνεις κάθε μέρα, άλλα πόσα θα κρατάς? Βέβαια θα είναι στο τελικό στάδιο αυτά.. αλλά έχετα υπόψιν σου. keep up υγ.. Σε τι το φτιάχνεις?
we_will_rise Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Όχι ρε συ... 80gb θα φτάσουν για μια ζωή Καλά ανάλογα και το τι τύπου δεδομένα θα έχεις στους πίνακες σου.. αλλά όπως και να χει δε θες πολλά. Σίγουρα θα χρειαστεί να αποφασίσετε και ενα πλάνο για το backup.. ναι μεν θα παίρνεις κάθε μέρα, άλλα πόσα θα κρατάς? Βέβαια θα είναι στο τελικό στάδιο αυτά.. αλλά έχετα υπόψιν σου. keep up υγ.. Σε τι το φτιάχνεις? Υπήρχε μια σκέψη να κρατάει φωτοz από τα είδη του αλλά εγκαταλήφθηκε αμέσως... Το backup θα το κρατάω κάθε μέρα και ανα 6μηνο θα το περνάω σε cd και θα το σβήνω για να βάζω το καινούριο Το φτιάχνω σε Qt (γιατί θέλω να είναι cross platform εφαρμογή), και μου είναι και αυτό κάπως καινούριο, αλλά ντάξει, έχω δουλέψει πολύ σε άλλα εργαλεία και προσαρμόζομαι γρήγορα σε αυτό..! Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά..
orotoi Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 θα πρότεινα να κρατάς και ένα συχνότερο.. πχ εβδομαδιαίο ή μηνιαίο
Haldol Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Γιατί δεν το κάνεις web-based; Ανάπτυξη πολύ ταχύτερη και ευκολότερη, συν ότι είναι "cross-platform" αυτομάτως, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι ένας browser.
we_will_rise Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Γιατί δεν το κάνεις web-based; Ανάπτυξη πολύ ταχύτερη και ευκολότερη, συν ότι είναι "cross-platform" αυτομάτως, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι ένας browser. Πολύ πιθανό να το κάνω webbased αν τα βρω σκούρα.. Επειδή ήθελα να τριφτώ με Qt το κάνω standalone!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.